Hvordan velge den beste hunden for deg basert på din levende situasjon

Du bør ikke haste inn i å få en hund. Når du velger A Pup som er riktig for deg og ditt miljø, Det er mange ting å vurdere. Ved å velge en rase som passer best for din situasjon, vil du kutte ned på sykdommer, atferdsproblemer, og til og med kostnadene som kommer sammen med ditt nye familiemedlem.Hvordan velge den beste hunden

En hund bør aldri være en impulsavgjørelse. For å sikre at du tar en beslutning som vil være best for deg, din familie og ditt nye kjæledyr, legg deg rikelig med forskning på å velge din nye furrige venn.

Aldri velg en hund rase basert på ser alene, noe som er en veldig vanlig feil mange første gang kjæledyr eiere Lag og senere sterkt angre på den avgjørelsen.

Hvis du vil ha en lettere tid å plukke den beste hunden for deg, så svar på noen av spørsmålene som gjelder direkte for din personlige situasjon, for eksempel:

  • Hvor mye tid må du leke med ditt nye kjæledyr?
  • Hvor ofte kan du få ham den øvelsen han trenger?
  • Vil du bruke hunden, eller bruke profesjonelle tjenester?
  • Er du klar over alle kostnadene som din valgte rase kommer med?

Det siste spørsmålet er viktig - tenk på budsjettet ditt. De bekostning av en hund stopper ikke etter at du har vedtatt ham. Mange kjæledyr foreldre tenker på de opprinnelige kostnadene og glemmer å tenke på de langsiktige kostnadene ved å eie en hund. Du må vurdere groomingskostnader, veterinærutgifter, kjøp av hundeforsyninger og reiseutgifter, bare for å nevne noen få.

Din nye hund trenger også å passe inn med familien din og din livsstil. Har du barn? Har du ofte gjester i ditt hjem?

Tenk på aktivitetsnivået ditt og hjemmemiljøet ditt. Gjør du Ønsker en lat hund eller en som nyter å gå ut for eventyr? Har du nok plass i hjemmet ditt for en middels eller stor rase for å løpe rundt?

Her er litt hjelp: Beste Dog Breed Quiz for å hjelpe deg med å velge din neste valp

Hvordan velge den beste hunden for deg basert på din levende situasjon og livsstil

Hvordan velge den beste hunden for deg

Hvem er i familien din? Barn, eldre folk, katter eller andre hunder? Dette er en av de viktigste tingene å tenke på når man forsker på hunder. Noen hunder liker ikke barn i det hele tatt, for eksempel. Andre raser kan ikke gjøre det bra med kjæledyr - katter eller hunder - som du allerede har hjemme.

Resultatene av å få en hund som ikke liker barn når du har barna kan være forferdelig. Hunden vil ikke være glad og hunden kan bite barna dine. Dette kan føre til følelsesmessige problemer i dyret og menneskelige, oppførselsproblemer i hunden, og til og med lagt til lege og veterinære regninger. På den annen side er det Mange raser som absolutt elsker barn.

Hvis du har eldste familiemedlemmer i huset, eller som besøker ofte, må du ta hensyn til energinivået. De svake og eldre kan ikke være i stand til å holde seg selv med en hund som hopper på dem, drar på dem og prøver å spille. Heldigvis, noen raser har vist seg å gjøre det veldig bra med eldre og til og med forbedre deres helse.

Generelt, for disse husstandene, kan en rase som er roligere være best. Hvis du velger en mer energisk rase, må du sørge for at det er intelligent og tar å trene lett. Du kan trene de fleste hunder for å oppføre seg og tilpasse seg din levende situasjon, men hver hund vil kreve en annen mengde innsats og tålmodighet, du må sette i sin treningsrutine.

Anbefalt: 30 raser som er gode hus hunder

Hvordan velge den beste hunden

3 beste hunden plukker for barn

1. Bokser

Boksere er en vennlig rase. De har også mye energi, så de elsker å leke med barn som også har mye energi. Boksere er veldig lojale mot, og beskyttende for, deres familie.

Hvordan velge den beste hunden2. Puddel

Poodles er lekne hunder som er milde med barn. De er veldig intelligente, noe som gjør dem tolerante og enkle å trene. Poodles kommer i forskjellige størrelser, slik at du kan finne den som barna er mest komfortable med.

Hvordan velge den beste hunden for deg3. Beagle

Beagles er veldig hengiven og leken, noe som gjør dem til den perfekte, små hunden for familien din i alle aldre. De er ikke "følsomme" hunder, så de er tålmodige og hyggelige med alle.

3 beste hunden plukker for eldre

1. Puddel

Som tidligere nevnt, er Poodles en av de mest intelligente raser. De er enkle å trene for å ikke hoppe. De er milde hunder som har en sjette følelse om omgivelsene.

Hvordan velge den beste hunden2. Pomeranian

Små og lekebaser har et dårlig rykte for å være hyper. Pomeranian er faktisk en veldig fin, rolig leketøy rase hund. Deres størrelse og temperament gjør dem perfekte runde hunder for eldre voksne.

Hvordan velge den beste hunden3. Dachshund

Dachshunds er små, lavere energi hunder. Det, og deres korte strøk (i de korte hårvarianter), gjør dem til et perfekt valg for eldre eller bevegelseshemmede mennesker. Disse hundene kan være aggressive med små barn, så hvis de er barn i hjemmet, er de ikke et godt valg.

3 beste hunden plukker for katter

Hvordan velge den beste hunden1. Yorkshire Terriers

Yorkies har ikke en veldig sterk prey-stasjon. Dette gjør dem gode for hus med katter og andre furrige dyr. De Yorkshire Terriers kan være liten i størrelse, men deres personligheter gjør for opp! De er en feisty følgesvenn som liker å leke med alle familiemedlemmer, selv de felineene.

Hvordan velge den beste hunden2. Maltesisk

Maltesisk er veldig kjærlig for vesener i deres husholdning. De er veldig leken. Dette betyr at de gjør venner enkelt. Deres glamorøse hvite jakke ser nydelig ut, men det tar litt grooming for å holde det bra.

3. Puddel

Pudler har alltid bodd i stykke med kjæledyrskatter, Og som du kan tydeligvis se, er Poodles en rundt Great Ras. Poodles er milde hunder, noe som gjør dem gode for mange forskjellige familier. De er milde med noen og noe i huset.

I SLEKT: Hvordan velge en hund rase og gjøre det beste valget

Hvordan velge den beste hunden

3 beste hunden plukker for andre hunder

1. Puddel

Som nevnt i de andre lister, er pudler milde intelligente raser. De kan leve fredelig i nesten alle husholdninger. De liker å leke med andre dyr, og ville være lykkelig i et hjem med en annen hund.

Hvordan velge den beste hunden2. Labrador Retrievers

De Labrador Retriever er en vennlig rase med barn, fremmede, katter, hunder, det spiller ingen rolle. De elsker å bli elsket. Dette er en av de mest populære hunderrasene i verden av denne grunn. De kan gjøre det bra i nesten hvilken som helst livsstil eller miljø.

Hvordan velge den beste hunden3. Australian Shepherd

Aussies er en annen rase som elsker å bli elsket. De er vennlige med nesten hvert dyr og person de kommer i kontakt med. Disse hundene er også ekstremt intelligente, noe som gjør dem enkle å trene.

Nyttig video: Slik introduserer du valpen til en eksisterende hund

Topp 3 hundeklosser for leiligheter

1. Puddel

Igjen er Poodles adaptive. De er enkle å trene og kan gjøre det veldig bra med leiligheten. De er ikke like sannsynlig å bjeffe som noen andre raser, så dine naboer vil også være lykkelige. Som tidligere nevnt kommer de i en rekke størrelser, og de mindre versjonene vil være ideelle for boligboere.

Hvordan velge den beste hunden2. Bulldog

Engelsk Bulldogs har lav energi gjør dem gode for leiligheter. De tolererer ikke vær ekstremer veldig bra, så en fin klimastyrt leilighet er flott for dem.

3. Maltesisk

Disse små hundene er flotte for boligboere. De kaster lite, og maltesisk er intelligente og enkle å trene. Disse hundene har lavere energinivåer enn mange andre raser. Også, de er ikke kjent for å være barkers.

Flere forslag: 25 beste hunderaser for små leiligheter

Topp 3 plukker for allergikere

Hvordan velge den beste hunden1. Meksikansk hårløs

Dette er nesten selvforklarende. Uten hår, har de ingen shedding. Dette betyr at Xoloitzcuintli ofte refereres til som den meksikanske hårløse, er mindre sannsynlig å utløse allergier.

Hvordan velge den beste hunden2. Bichon Frise

Disse hundene er flotte for allergikere som ikke vil ha en merkelig utseende hårløs rase. De har vakre hvite strøk som kaster veldig lite. Imidlertid krever deres strøk Vanlige trimmer og bading.

3. Yorkshire Terrier

Yorkshire Terriers shed veldig lite. De har også svært lite dyredander. Dette er en stor fordel for enhver hundelsker som lider av allergier.

I SLEKT: 5 beste hunder for folk med allergi

Hvordan velge den beste hunden

Topp 3 hunder for varmt vær

1. Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgebacks ble avlet for den afrikanske bushen. De ble oppdrettet for å være tøffe, utenfor hunder. De kan tolerere varme og kalde temperaturer.

Hvordan velge den beste hunden2. Chesapeake Bay Retriever

Chessies har et krøllete jakke som gjør at luften strømmer gjennom til huden. De elsker vann. En varm dag og en Kiddie Pool er himmelen til en chesapeake. Disse rasen er en av de beste jakthundene og har vært kjent for å overleve i varmen veldig bra og ikke engang klage.

Hvordan velge den beste hunden3. American Foxhound

Disse shorthair hunder ble avlet for å jakte. De ble holdt i en kennel i tøffe omgivelser. De kan tolerere varme veldig bra. American Foxhound ville nyte et stort område å løpe og leke, så de er best for hundeeiere som bor i landlige områder.

Topp 3 hunder for kaldt vær

Hvordan velge den beste hunden1. Chow Chow

Chow Chow har en veldig tanke, bushy jakke. Faktisk blir de for varme i alt annet enn kaldt klima. Hvis de holdes i et varmt område, bør de holdes barbert. Disse hundene elsker å være ute, ikke holdt innendørs.

Hvordan velge den beste hunden2. sibirsk husky

De sibirsk husky ble avlet til vær arktiske temperaturer. Deres tykke strøk holder dem hyggelige og toasty. De kan dø av varmeslag i varmere klima. Hvis du din region blir varm i sommermånedene, må du være sikker på at Husky har et kult sted innendørs for å slappe av.

Hvordan velge den beste hunden3. Alaskan Malamute

Alaskan malamutes er en annen rase ment for arktiske temperaturer. Denne rasen er ikke så populær blant kjæledyrseiere som huskier er imidlertid. Likevel vil de gjøre det bra med kaldt; de foretrekker det kalde været og kan bli syk i varmere områder. Disse hundene elsker også å være ute, så de egentlig ikke egnet for kjæledyrseiere som bor i varme klima.

I SLEKT: 9 ulvlignende hunderaser - kjenne forskjellen og velg klokt

Topp 3 budsjettvennlige hunder

1. Foxhound

Uansett om den engelske eller amerikanske rasen, er disse mindre hundene generelt rimelige kjæledyr. De har kort, trådhår som er lett å gifte seg og rydde opp. De er sunne, hjertelige raser.

2. Dachshund

Dette en sunn rase. De er også små. Dachshunds er fine i leiligheter og store boliger. De er vennlige og trenger ikke mye spesiell trening. Disse tingene bidrar til deres overkommelighet.

3. Jack Russel Terrier

Dette er en annen liten rase med en kort, wire coat. Størrelsen og enkel grooming gjør at eieren kan lagre alle slags penger.

I SLEKT: 25 mest rimelige lavpris hunderaser

Hvordan velge den beste hunden

Topp 3 dyreste hunder

1. Cavalier King Charles Spaniel

Hvordan velge den beste hundenCavalier King Charles er en kongelig rase i England. De kan koste mer som valper og trenger å bli preparert regelmessig. De liker å spise og må overvåkes, eller de blir overvektige.

Denne rasen liker ikke å være alene. De kan bli veldig ødeleggende hvis de er alene for lenge. Alt dette kommer sammen for en trengende, dyrere hund.

2. Tysk Shepherd

Hvordan velge den beste hundenTyske hyrder er en svært ettertraktet rase for politiet arbeid, terapi hunder, vakthunder, og selvfølgelig husdyr herding. De er en av de dyreste raser du kan kjøpe. Schæferhunder kan være aggressiv hvis ikke trent riktig.

Disse store hundene har lange strøk som kaster tungt. Selv etter kjøpesummen, pådrar de høy rengjøring, grooming, trening og fôringskostnader.

3. Tibetansk mastiff

Hvordan velge den beste hundenDisse mastiffene er vakre hunder som overraskende ikke trenger mye grooming. De er massive og spiser mye. De er også intelligente og kan lett komme seg ut av grunnleggende gjerder.

Mens han er intelligent, er den tibetanske mastiffen uavhengig og forsettlig. De trenger firma, ekspert trening. De trenger også tøffe krage med tøffe bånd. Alle disse behovene kombinerer for en dyr hund å eie.

I SLEKT: Dyrt hundemerker - er de verdt den høye prisen?

Hvordan velge den beste hunden

Hvordan velge den beste hunden for deg og din familie

Det er mange raser - som pudelen - i disse listene som er en god passform i mange kategorier. Derfor er det en god ide å sitte ned og liste hovedpoengene som er viktige for din familie, hus, klima, budsjett, helse, fritid og alt annet du kan tenke på.

Deretter velger du noen hunderaser du er interessert i, og bruk noen rase-sammenligningssider for å finne den som vil fungere best for deg. Sammenlign også Internett-lister. Det er mange, og du kan søke etter ting som "The 10 Best Dogs for Kids", "The 10 Best Dogs for Dogs", etc.

Trekk opp noen lister for alle dine nødvendige kvaliteter, og prøv å finne en rase som er inkludert på dem alle. Finn et par som dette som du kan se nærmere på.

En annen gammeldags tilnærming som ikke kan ignoreres, er å planlegge en avtale med en lokal veterinær. De vil lytte til dine bekymringer og behov og hjelpe deg med å bestemme deg for en rase som passer for deg. Vets også kjenner anerkjente oppdrettere, så de kan hjelpe deg med å komme i kontakt med en oppdretter som produserer sunne, lykkelige, stabile hunder.

Internett og bøker er gode ressurser, men noen ganger slår ingenting med munn. Snakk med folk i veterinærkontorer, dyrehjem og redningsanlegg. På den måten kan du få litt førstehånds råd.

Tatt i betraktning at gjennomsnittsalderen til hunder er ca 14 år (med små hunder som lever lengre enn store hunder), er det viktig å ta deg tid når du velger den beste hundens rase for deg. Mens det er umulig å planlegge for alt som kan oppstå, ved å prøve å tenke på så mange faktorer som mulig, kan du få hunden rase som du vil bli lykkelig med, og det vil være den lykkeligste med deg.

Les neste: 30 mest populære hunderaser som er berømte over hele verden

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan velge den beste hunden for deg basert på din levende situasjon