10 Beste hunder for eldre og hvordan de fordeler eldre

Avhengig av livsstilen du er i, er det visse raser som passer deg, eller noen du kjenner, bedre. De beste hundene for eldre vil være mer rolige, mindre krevende, lavt vedlikehold og hengiven. De kan også tjene som halvterapi hunder.

Fordeler med Hund Eierskap for eldre

Når barna går hjem, og barnebarn begynner å vokse opp og bli opptatt med sine egne liv, eldre voksne kan oppleve ensomhet, isolasjon og kjedsomhet. En hund vil gjøre en god følgesvenn og venn for å lindre disse negative symptomene.

Videre, studier viser at hunder forbedrer helsen til eldre mennesker også. De holder eldre borgere mer egnet, mentalt stimulert og forbedrer livskvaliteten. Å eie en hund kan også forhindre kardiovaskulær sykdom i eldre.

Andre fordeler med hundeeierskap for eldre inkluderer en bedre organisert dag, noe som gjør eldre mer sosiale og gir følgesvennskap.

Hvordan finne de beste hundene for eldre

Selv om å vedta en hund for en eldre statsborger kan være gunstig, er det også noen ulemper. For å gjøre dette forholdet mellom en eldre og en hund den mest fruktbare og minst kompliserte, er det avgjørende å velge riktig rase og den rette personen.

Spør de nedenfor spørsmålene før du tar en hund selv eller senior du kjenner.

Har de noen funksjonshemninger? For noen med begrenset mobilitet, kan en hund bli belastende, spesielt mer Aktive raser eller de som trenger tonnevis av oppmerksomhet. I slike tilfeller kan en katt være et bedre valg enn en hund.

Har de erfaring i hundeeierskap? Det er bedre å være kjent med omsorg for en hund, men ikke viktig. Hvis den fremtidige eieren er uerfaren, kan noen raser være bedre enn andre (for eksempel hunder som krever mindre trening).

Er de gode med endringer? Seniorer som er helt satt på sine egne måter og nekter å forandre deres daglige liv, er usannsynlig å være gode kandidater for kjæledyr eierskap. En hund vil kreve mange justeringer, som er en del av ytelseshundene som gir eldre, men den nye eieren må være komfortabel med dette.

Hva er deres temperament og personlighet? Noen hunder vil gel bedre med visse personligheter. Hvis en eldre person er en homebody, bruker du mesteparten av sin tid å lese bøker, kommer en valp eller en hyperaktiv hund som Jack Russell Terrier ikke å være et godt valg. Lat raser vil gjøre en bedre passform.

Vil økonomien bli et problem? Å eie en hund vil legge til en ekstra belastning på en ny eierens lommebok. Det er viktig å diskutere dette aspektet og budsjettet klokt før du vedtar en hund. Ta en titt på en hunds livslang omsorgskostnader og beregne om dette kan dekkes av den nye eldre hundeeieren.

Har du en & # 8220; plan B & # 8221; på plass? Akkurat som det er viktig å planlegge for eldre personens omsorg og livsstil, er det også viktig å vurdere det samme for kjæledyr. Når seniorborgeren trenger å bli innlagt på sykehus i langsiktig periode, eller hvis de går bort, har du sikkerhetskopieringsplan for hva som skjer med hunden?

Mange av de beste hundene for eldre som er oppført nedenfor, vil gjøre for perfekte følgesvenner. De er også veldig rimelige, spesielt hvis du adopterer dem fra et ly i stedet for å kjøpe fra en oppdretter.

10 beste hunder for eldre

Beste hunder for eldre

1. Havanese

Havanese er en god hund for eldre. De er lekne og sosiale, og vil gjøre noen ensomme persons dag mye lysere. En liten rase, de er enkle å ta vare på og vedlikeholde. Havanese elsker å få oppmerksomhet og er flott for oppholdet hjemme seniorer.

De er fredelige og milde hunder, og gir god følgesvenn for de som kanskje ikke kan komme seg ut så mye for turer. Anses å være en ganske sunn hund, gjør denne rasen en flott rundt hus kjæledyr og er absolutt en av de beste hundene for eldre.

Beste hunder for eldre

2. Papillon

Papillons er små raser, noe som gjør dem enkle for eldre mennesker å ta vare på, bade og transportere. De er intelligente som gjør dem enkle å trene. Papillons har en dum personlighet som vil underholde sine menneskelige følgesvenner.

Denne rasen er veldig energisk. De må være i et hjem med voksne som fortsatt er aktive, villige til å leke og ta sine hunder for turer. De kan være possessive med eieren, så det er best å ha denne hunden som den eneste i huset.

Puddel

3. Puddel

Poodles er fortsatt en veldig populær rase blant eldre voksne, selv om mange kan vurdere dem høyt vedlikehold på grunn av deres berømte hårklipp. Men disse forseggjorte kuttene er ikke nødvendige i det hele tatt. De er veldig kongelige. Deres intelligens gjør dem enkle å trene. Du vil aldri bli kjedelig når du eier en puddel.

Deres leknemlighet og energi gjør dem til en veldig underholdende hund. De er en av de beste hundene for eldre fordi Poodles er rene hunder og har minimal shedding. De kommer i 3 varianter: standard, miniatyr og leketøy. Du er sikker på å finne en som passer din situasjon.

Beste hunder for eldre

4. Bassett Hound

Selv om Bassett Hounds er større hunder enn de tre nevnte ovenfor, er de fortsatt perfekte for eldre. Denne rasen er veldig intelligent. Mange vil si at de er de mest hyggelige hundene når det gjelder holdning. Avslappet og rolig, de går bare med strømmen.

Bassett Hounds kan være veldig dovne hunder og flott for personen som liker å bli i. Disse hundene ble avlet for å være jakthunder, så deres ivrige sanser gjør dem perfekt til å se hundene. Hvis du ikke har noe imot å ta litt mer tid til å trene, kan denne hunden være den perfekte for deg.

Beste hunder for eldre

5. Maltesisk

Maltesisk ble avlet spesielt for å være en følgesvenn til folk og a Godt hushund. De er milde og kjærlige. Deres lille størrelse gjør dem til en av de beste hundene for eldre som kanskje mangler i styrke. Maltesisk kastet lite, noe som gir rask opprydding.

Håret deres er lang, men de fleste holder kappen kort så det er håndterlig. Hvis du ikke har noe imot daglig børsting, kan du la kjæledyrets strålende maneflow. God helse er en av maltesnes sterkeste funksjoner. Disse runde hundene elsker også å lære triks og behagelig sine eiere.

Beste hunder for eldre

6. Shih tzu

En annen populær lap hunden, Shih Tzu er den perfekte størrelsen for folk som mangler i armstyrke. Shih Tzus er intelligente og enkle å trene. Som maltesisk har de lange, luksuriøse strøk som du vil ønske å holde trimmet hvis du ikke vil ha bryet med nesten daglig børsting.

De kaster mindre og har mindre dander enn andre hunder, så Shih Tzu er en av de beste hundene for eldre med allergi. De er generelt sunne, så krever færre turer til veterinæren. De gjør gode følgesvenner. Shih Tzu er glad for eiers fanget, eller spiller med noen leker.

Kinesisk Shar-Pei

7. Shar-Pei

Dette er en flott hund for en eldre voksen som ikke vil ha den typiske laphunden. De er middels størrelse. Shar-Peis er en av de enkleste hundene til husetrain. De liker vanligvis ikke fremmede og gjør gode vakthunder.

Shar-Peis er veldig uavhengige og de gjør også for Gode ​​vakthunder, som gjør dem til et godt valg for senior kjæledyr eiere som kanskje ikke er hjemme hele tiden. Hvis du fortsatt liker å komme seg ut og ta turer ofte, er en Shar-Pei den perfekte følgesvenn for deg. De har kort hår, så grooming holdes på et minimum.

Beste hunder for eldre

8. Labrador Retriever

Hvis du har en god størrelse hage for hunden din å løpe rundt i, Labrador Retriever Kanskje for deg. De har kort, lett å ta vare på pels. Labradors er svært intelligente raser, noe som betyr at de trener raskt, noe som er perfekt for eldre borgere. De er milde og kjærlige, gjør for gode følgesvenner hunder for eldre.

De er aktive og vil beholde sin eier opptatt av å spille henting. Labradors er en av de mest populære raser i Amerika, så de er lett tilgjengelige og enkle å finne. Labs er gode arbeidshunder og perfekt for eldre som har pensjonert seg til landet.

Pomeranian

9. Pomeranian

Pomeranians er nesten duft-mindre. På grunn av denne grunn gjør disse hundene gode innendørs kjæledyr. De er kjærlige og fulle. Pomeranians trenger å pusse et par ganger i uken. Disse hundene gjør det bra med eldre som bor i leiligheter.

Selv om de er aktive, gjør de det bra med ingen gård så lenge de får hyppige turer. Hvis du trenger en motivator til å trene, kan denne lille hunden være for deg. Pomeranians er en leketøy rase, noe som betyr at de er små og enkle å plukke opp og håndtere. De er veldig livlige og nysgjerrige og gir god underholdning til ensomme seniorer.

Beagle

10. Beagle

Selv om Beagles tradisjonelt er jakthunder, kan de gjøre gode følgesvenner for eldre. Beagles er en sunn rase med lett å ta vare på strøk. Deres korte pels betyr børsting kan holdes til et minimum.

Beagles er morsomme og hengiven. De er vennlige og lojale mot sine eiere. Beagles er energiske og trenger en liten hage og leker for å spille. Hvis ingen gård er tilgjengelig, trenger de daglige turer.

Hunder kan gjøre gode følgesvenner. Hvis du tar deg tid og gjør litt forskning, kan du sørge for og finne en av de beste hundene for eldre. Hunder kan motivere deg til å få mosjon, og gi livlig selskap for netter brukt alene.

Du kan også sørge for å finne en rase som vil være en følgesvenn til deg mens du fortsatt er en vennlig hund til barnebarnene. Snakk med din lokale veterinær hvis du har spørsmål eller bekymringer om hundens raser du er interessert i.

Les neste: 25 mest rimelige lavpris hunderaser

Ønsker å dele dette?

De beste hundene for eldre og eldre mennesker

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 10 Beste hunder for eldre og hvordan de fordeler eldre