Senior hund adopsjon: bør du være bekymret?

Vedta en hund er sjelden en beslutning om å bli gjort lett fordi det betyr å ta på seg et godt ansvar for å ta vare på et annet vesen. De fleste foretrekker å vedta valper over eldre hunder. Det er sant at eldre hunder kan kreve bedre omsorg på grunn av helseproblemer, men det er også mange fordeler å vedta en eldre hund. Så hvis du vurderer å vedta en senior hund, og ikke er sikker på om du gjør det riktige valget, her er det noen ting å vurdere.

Les også: 12 grunner til at senior hunder er bedre enn valper

Viktigste bekymringer over å vedta senior hunder

La oss ta en titt på noen av de vanligste bekymringene som kan bekymre deg for å vedta senior hunder. Noen er virkelige bekymringer, mens andre er basert på misforståelser.

Det "nesten døde" problemet

Noen mennesker nekter å vedta eldre hunder fordi de frykter at en hund ikke har mye tid igjen. De frykter at danner en følelsesmessig binding med et kjæledyr som ikke vil leve for mye lenger, er å sette deg selv gjennom unødvendig smerte og lidelse.

Det Dette er en semi-gyldig bekymring. Merk at det er en forskjell mellom senior og geriatriske hunder. Senior hunder begynner bare å vise tegn på aldring, noe som ikke er det samme som geriatriske hunder som allerede er i alderen og har en rekke helseproblemer.

Vanligvis blir hunder mellom 5 og 10 år ansett eldre, selv om det også varierer avhengig av rasen siden mindre raser lever lenger i gjennomsnitt. Når det er sagt, er det sant at å vedta en valp eller en yngre voksenhund vil nok bety mer tid med ham.

Helseproblemene

Dette er en gyldig bekymring. Generelt har eldre hunder en tendens til å ha flere helseproblemer enn valper eller voksne hunder i deres prime. Helseforhold som leddgikt, diabetes, fedme, visjon eller hørselsproblemer er mer utbredt i eldre hunder.

Imidlertid har ikke alle eldre hunder alvorlige helseproblemer, og du kan velge et kjæledyr som ikke har vist tegn på forverret helse. Selvfølgelig betyr det ikke at de ikke vil, og å ta på en eldre hund betyr at du må være forberedt på dette. Når det gjelder helse, er det nesten sikkert at en eldre hund vil kreve hyppigere veterinærbesøk, som vil koste deg, så hold det i bakhodet når du tar din beslutning.

Behavior problemene

Potensielle adopterere bekymrer seg over oppførselen til eldre hunder fordi de tror at atferdsproblemer er grunnen til at deres tidligere eiere har gitt opp på dem. Også, de frykter at hunder som brukte en del av deres liv i dårlige forhold og led gjennom å være i et ly eller et pund, vil ha adferdsproblemer.

Behavior problemeneDette er ikke alltid en gyldig bekymring. Sannheten er at mange hunder som ender opp på lyet har blitt gitt bort av andre grunner også. Dessverre er det mange hundeeiere der ute som gir hundene sine opp etter at de kjeder seg med dem eller ikke kan ta vare på dyret lenger av en eller annen grunn. Andre grunner kan omfatte eierenes død, en ny baby eller et nytt forhold, et tap av jobb, et trekk og så videre. Hundens oppførsel og temperament er ikke nødvendigvis grunnen til å gi opp hunden.

Når det er sagt, er det mulig for noen eldre hunder å ha adferdsproblemer, men de fleste av disse problemene kan lett korrigeres med opplæring og kjærlighet siden de stammer fra frykt og forlatelse. Mange shelters begynner selv å jobbe med disse oppføringene så snart hunden ender i lyet.

"Du kan ikke lære en gammel hund ny triks" formodning

Dette er ikke en gyldig bekymring. Dette gamle ordtaket tas bokstavelig talt av noen mennesker, men det er faktisk en myte. Gamle hunder kan sikkert lære nye triks. Dessuten er de fleste eldre hunder allerede housebroken og trenger ikke trening, eller i det minste ikke så mye som en valp ville. De er vanligvis potty trent (selv om noen kan ha inkontinens problemer) og vet de fleste grunnleggende kommandoer som "sitte" eller "kom".

Mens det er sant at en liten mengde eldre hunder har dårlige vaner, og at de dårlige vanene er vanskeligere å korrigere enn det ville være med en yngre hund, er dette ikke så vanlig som folk kan frykte.

Grunner til å vedta en senior hund

Grunner til å vedta en senior hundNå som vi dekket noen av de største bekymringene om å vedta eldre hunder, la oss ta en titt på noen av fordelene som følger med å vedta et eldre kjæledyr i stedet for en valp.

Du får det du ser

Når du adopterer en ung valp, vil de vokse til et større dyr, og du må planlegge for det. Når du adopterer en eldre hund, vet du allerede hvor stor han er, og det er lettere å kjøpe en hundekrise eller en hundeseng for kjæledyret ditt. Også, du trenger ikke å bekymre deg for å vedta en liten blanding av rase for å se poochen vokse så stor som st. Bernard.

Senior hunder er enkle å håndtere

Senior hunder er et godt valg for folk som aldri eide en hund før. Voksen og senior hunder er allerede sosialisert, trent og krever ikke så mye tid og oppmerksomhet som valper gjør. Du vil sannsynligvis ikke måtte potty trene en seniorhund heller, selv om noen av dem kan ha inkontinensproblemer, som nevnt tidligere.

Senior hunder er også roligere generelt og mindre energiske. De krever ikke mye tid, spesielt i forhold til valper, noe som gjør dem til et perfekt kjæledyr for eiere som er sofa poteter eller ikke for utgående. Endelig sover gamle hunder mer og de sover også når du gjør det, i motsetning til valper som har uregelmessige sovende mønstre.

Du sparer et liv

Senior hund adopsjon - bør du være bekymretSenior hunder bruker fire ganger så mye på kjæledyr adopsjon nettsteder sammenlignet med valper og voksne hunder, statistikk show. I dyrehyller har de ikke så mye tid siden de fleste er overbefolket. Det betyr nesten sikker død, noe som også betyr at du vil redde et liv som noen andre sannsynligvis vil spare når du adopterer en senior kjæledyr.

De er takknemlige

Ifølge flertallet av eiere som har vedtatt gamle kjæledyr, synes eldre hunder å fornemme at de har blitt frelst, og de slutter aldri å uttrykke sin takknemlighet. Med en eldre hund, får du en levetid følgesvenn som vil elske deg og verne om vennskapet ditt på ubestemt tid. De er også et godt valg som terapi hunder eller følgesvenn kjæledyr for eldre siden de er rolige og ikke blir lett begeistret.

Les neste: 6 Vetens tips om hvordan du bryr deg om eldre hunder

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Senior hund adopsjon: bør du være bekymret?