Hvordan velge den rette hunden for deg

Er du klar til å velge den rette hunden for deg? Å bringe en ny hund i livet ditt er en stor beslutning. Først må du sørge for at du er klar for en hund Før du starter prosessen. Det er også viktig at du forstår Kostnad for hundens eierskap. Hvis du har bestemt at tiden er riktig, gratulerer! Nå er det på tide å finne ut hvilken type hund som er riktig for deg.

Det er flere faktorer å vurdere før du velger en hund. Viktigst, undersøker din nåværende livsstil og vurderer hvilke justeringer du er villige til å gjøre for en hund. Se på behovene til familien din, spesielt hvis du har barn, Eldre slektninger, eller andre kjæledyr. Folk med allergi, eller de som foretrekker lavhunder, vil kanskje se på Hypoallergene hunderaser.

Deretter tenk på den ideelle størrelsen, energinivået og alderen på din nye hund. Bare husk at å få en hund krever en fast forpliktelse til ansvarlig hund eierskap. Her er noen tips for å hjelpe deg med å velge den beste hunden for deg og din familie.

Størrelse

Du kan allerede vite at du vil ha en liten rundehund som du kan bære rundt, eller du kan ha ditt hjerte satt på en stor eller Giant hund rase. Hvis du ikke kan bestemme, så er kanskje en mellomstor hund et godt valg.

Husk at noen små hunder er delikat og sårbare. Blir trappet på eller mishandlet kan forårsake alvorlig skade. Også, små hunder kan være mye mer følsomme for kaldere temperaturer, så vær klar til å holde dem varme. Ikke glem at hunder trenger lydighetstrening også! Noen små hunder kan utvikle "tøffe hund" holdninger, tilsynelatende å kompensere for sin lille størrelse. Pass på at du er forberedt på denne muligheten.

Veldig store hunder trenger litt mer plass til å bevege seg rundt. Store, lykkelige hunder med lange, pisklignende haler trenger "wagging plass" for å unngå hale skade eller skade på husholdningsobjekter. En annen vurdering er utgiftene: Jo større hunden, de dyrere tingene som hundemat, hund forsyninger, og medisinske behandlinger blir. Opplæring er også en nøkkelfaktor her. Hvis du får en stor eller gigantisk rase valp som har lov til å fungere som en runde hund når ung, vil han vokse opp for å gå over deg, bokstavelig talt!

Aktivitetsnivå

Du vet sikkert allerede at noen hunder har mer energi enn andre. En hunds aktivitetsnivå er ofte bestemt av rasen, men det betyr ikke at du kan stole på rase alene for å bestemme hvor energisk hunden din kan bli. Hver hund trenger rutine trening, uavhengig av rase eller størrelse, så sørg for at du kan gi dette. Hvis du vet at du ikke kan forplikte seg til mer enn en eller to uformelle turer per dag, så vil du sannsynligvis være bedre med en lavere energihund, for eksempel en bassethund. Hvis du er ute etter en hund som kan være en jogging partner, agility konkurrent, eller "diskhund", vurder en rase som Border collie.

Vær villig til å justere mengden trening og oppmerksomhet du gir hunden din om nødvendig. En hund som bjeffer hele tiden, graver opp gården din, ødelegger ditt hjem, eller handler på en annen måte, er mest sannsynlig i behov av ekstra aktiviteter. Mange Oppførselsproblemer er resultatet av overflødig energi. Dessverre blir mange hunder gitt opp eller til og med euthanized på grunn av et atferdsproblem som lett kunne unngås med riktig mengde trening og oppmerksomhet.

Alder

Valper krever størst mulig trening og oppmerksomhet, spesielt i løpet av de første seks månedene. Vær forberedt på å dedikere mye av tiden din til HOUSEBREAKING og heve din nye valp. Din hund vil trolig ha mange ulykker i huset og vil trolig tygge dine møbler og personlige eiendeler. Disse problemene vil gradvis løse med dedikert trening, men tålmodighet er et must. Du bør også være oppmerksom på at valpen din kan vokse opp for å være annerledes enn du forventet, spesielt hvis du adopterer en Blandet-rasehund. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting, bare noe å huske på.

Voksne hunder kan være et utmerket valg. En voksen kan være et bedre valg hvis du vil ha en god ide om det sanne energinivået, holdningen og temperamentet til din nye hund. Bare fordi hunden er en voksen, betyr det ikke at han er trent, Så du bør fortsatt forvente en viss grad av dedikert trening først. Heldigvis, mange Voksne hunder har blitt trent og sosialisert til en viss grad og kan lett tilpasse seg deres nye liv i deres evig hjem.

Senior hunder bør ikke glemmes! Innbydende en senior hund i hjemmet ditt kan være en fantastisk måte å bringe glede til de gylne årene av en hund. Dessverre er eldre hunder mindre sannsynlig å bli vedtatt og ofte ender med å leve ut sine liv i husly eller bli euthanized.

En senior hund kan gjøre en fantastisk følgesvenn hvis du er ute etter en lavere energi hund. Det er imidlertid viktig å vite at din eldre hund trenger spesiell oppmerksomhet, hyppigere veterinære kontroller, og er mer sannsynlig å utvikle helseproblemer som koster tid og penger til å adressere. I motsetning til en valp eller Voksenhund, Du må vite at du ikke vil ha så mange år med seniorhunden din. Hvis du er villig til å akseptere ansvaret, bør du vurdere å vedta en eldre hund. Det kan være en av de mest medfølende tingene du kan gjøre for disse dyrebare skapningene.

Rase

Purebred hunder er utvilsomt populære. Mange er tiltrukket av en bestemt hundeslag av ulike grunner. Kanskje du ble reist rundt rasen eller har brukt mye tid med rasen i livet ditt. Kanskje du virkelig elsker måten en viss rase ser ut og fungerer. Eller du kan føle at rasen er riktig for deg basert på hva du har lest eller hørt om rasen. Hvis du vil ha en renraset hund, vær sikker på at du undersøker rasen grundig. Bestem om du er villig til å ta på seg potensielle utfordringer med temperament, grooming behov og helseproblemer. Sørg for at rasen vil passe inn med familien din og livsstil, inkludert andre hunder. Så vær sikker på å se etter en ansvarlig hund oppdretter.

Blandede rasehunder kan bli fantastiske tillegg til din verden. Kombinasjonen av to eller flere hunderaser kan ofte balansere sine personligheter og fysiske egenskaper. Bare vær sikker på å forvente det uventede, spesielt hvis du adopterer en "pund valp."Det er ingen måte å vite nøyaktig hvordan valpen din vil se når den vokser opp, og du kan egentlig ikke forutsi helseproblemer. Mange eksperter mener at blandede hunder ender med færre helseproblemer enn rasehunder. Samlet har de en tendens til å være godmodige og intelligente. Pluss, ved å vedta en blandet-rasehund betyr vanligvis at du sparer den hunden fra aktiv dødshjelp eller et ensomt lyliv!

Se nå: Hvis hunden din kunne skrive, ville de si dette

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan velge den rette hunden for deg