Hvilken hund er best for meg? Tips om hvordan du velger ditt neste kjæledyr

Det har vært en drastisk økning i kjæledyr eierskap i løpet av det siste tiåret. Mens noen av oss bare er glade for å vedta noen mutt som trenger et godt hjem, er andre spesielle om hundens rase de velger å legge til for familien sin. Naturligvis, det første spørsmålet som krysser noen potensielle kjæledyrforeldre, er, hva hunden er best for meg?& # 8221;

Ifølge den amerikanske kennelklubben er det over 340 hunderaser kjent over hele verden. Typer av hunder varierer enormt i utseende, temperament, grooming behov og utallige andre egenskaper. Dette er grunnen til at de fleste ikke vet hvor de skal begynne når de velger den rette hunden.

Lære om en hunds rase vil fortelle deg mye om dem. Selvfølgelig er det unntak fra enhver regel. Å undersøke en potensiell kjæledyrs rase kan fortelle deg om:

  • størrelse
  • aktivitetsnivå
  • temperament
  • Trenbarhet
  • Grooming behov

& # 8230; og så mye mer! Det er viktig for nye eiere å undersøke typen hund de tenker på å vedta. Du kan finne mye nyttig informasjon på Internett, i Breed-spesifikke bøker og fra eksperter i hunden industrien. Din veterinær, lokale groomers og hundetrenere kan alle være gode ressurser når du prøver å finne den beste rasen for deg.

Hvilken hund er best for meg?
Tips om hvordan du velger ditt neste kjæledyr

Hvilken hund er best for meg?

Purebred vs. Crossbred vs. Blandet rase

Purebred hunder refererer til en hund av en moderne rase med en dokumentert stamtavle. Så lenge du adopterer fra a anerkjent oppdretter, En renraset hund vil ha ganske forutsigbare egenskaper. Husk det forutsigbarhet og kompatibilitet er to forskjellige ting.

Lese om en bestemt rase vil gi deg en veldig god ide om hva du kan forvente fra en renraset valp. Utdanne deg selv på dine toppvalg, fordi du må velge en rase som faktisk er kompatibel med din livsstil.

Crossbred hunder har to renrasede foreldre, men hver forelder er en annen rase. For eksempel har en Golden Doodle en Golden Retriever foreldre og en puddelforeldre. Crossbred hunder vil typisk ha forutsigbare egenskaper for det korset av raser, noe som betyr at alle Golden Doodles vil ha lignende egenskaper.

Takket være genetikkens undring, er avkom av crossbred hunder ikke crossbred hunder. Hvis en gylden doodle mor og gylden doodle far har et søppel av valper, er valpene ikke gyldne doodler. Fordi begge foreldrene ikke er purebred hunder, er valpene blandede rasehunder.

Blandede rasehunder, Også kalt "mutts", er bare hunder hvis foreldre ikke var purebred. Disse hundene overses ofte av potensielle kjæledyrseiere. Mutts har mye mer genetisk variasjon enn purebreds eller crysbreds, noe som betyr at du ikke egentlig ikke vet på forhånd hva slags egenskaper din valp skal ha når han vokser opp.

Imidlertid har blandede raser en tendens til å være mye mer "balansert" enn rene raser. De intense egenskapene som ble omhyggelig oppdrettet i rene hunderaser, blir "vannet", som kan være en god ting. Mutts vil ikke være så følsomme som Chihuahua, som krevende som Labrador Retrievers eller har så mange genetiske forhold som rasehunder.

I SLEKT: 20 dyreste hunderaser

valperHvilken hund er best for meg? For å svare på dette spørsmålet må du tenke på egenskapene du vil ha i ditt fremtidige kjæledyr. Som nevnt, er det unntak i hver regel, men du bør sikkert gjøre din forskning og planlegge for et kjæledyr som vil matche din livsstil, ønsker og behov.

Egenskaper å vurdere

For de som ønsker å vite hvordan man velger en hunder rase og som vurderer rene eller blandede raser, Det er noen egenskaper du bør se etter. Tenk på din livsstil og ønsker / behov til deg og dine familiemedlemmer. Du bør også vurdere behovene til andre kjæledyr i ditt hjem.

Størrelse

Noen mennesker finner små hunder søte, men de er også skjøre, og kan være veldig vanskelig å trene. Husk at den mindre hunden, jo mindre blæren. Små hunder kan være svært vanskelig å potty tog. Med mindre du har mye tid og tålmodighet til å heve og ta vare på en liten hund, bør du vurdere å få en liten hund i stedet.

Ganske motsatt, vil gigantiske hunder sikkert gjøre en uttalelse når de går inn i et hvilket som helst rom. Ulempen er at de vokser sakte og kan virke som ondskapsfulle valper i 2-3 år! Tror du at ditt hjem tilbyr nok plass til en gigantisk rase til romp og spill? Du er også bedre sikker på at du fysisk kan håndtere en 100 + pund hund.

Det er ikke bare den fysiske størrelsen på hunden du må vurdere. Større hunder spiser mer mat og gjør større messer. Produkter for større hunder (som senger, klær og seler) er vanligvis dyrere enn mindre alternativer. Når det gjelder størrelse, er det mye å vurdere.

Grooming behov

Noen raser krever minimal grooming. Andre hunder har lange, luksuriøse strøk, og trenger regelmessig børsting og grooming. Å få en hund som kaster mye, vil også bety støvsuging svært ofte og vaske sengetøy regelmessig.

Du må vurdere om du har tid til å holde tritt med høy vedlikeholdsbehov. Hvis ikke, kan du ha råd til å betale for en profesjonell Dog Groomer`s tjenester.

Treningsbehov / aktivitetsnivå

Unnlatelse av å gi en hund øvelsen han trenger er en av de vanligste årsakene til hundens adferdsproblemer. En av de viktigste tingene å vurdere når du bestemmer deg for den beste hunderasen for deg, er hvor mye tid og energi du må gå, leke og trene med ditt nye kjæledyr.

Selvfølgelig har valper høyere energinivåer enn eldre hunder, men noen raser har også høyere energinivåer enn andre. Noen arbeidshund raser, for eksempel, har virkelig forbløffende treningsbehov. Ikke undervurder forpliktelsen Dette vil kreve, eller du vil ende opp med et ukontrollabelt kjæledyr som ikke passer inn i din livsstil.

Vurder din livsstil når du velger et nytt kjæledyr. Hvis du er en aktiv person som vil gjerne ta din valping, svømme eller løpe, må du velge en pooch som kan holde tritt. Hvis du er en homebody som ønsker en snuggle kompis å binge se på tv med, må du velge en hund som vil bli glad krølle opp på sofaen i timevis på slutten.

Temperament og trenbarhet

Purebred hund personligheter er vanligvis ganske forutsigbare. Labs er morsomme goofballs som elsker å leke og gå på eventyr. Nesten alle hunder elsker å hule og kan være vanskelig å holde på gården. Weimaraners har en tendens til å være nervøse og skittish.

Hver hundeslag har sine egne spesifikke egenskaper. Spørsmålet & # 8220; Hvilken hund er best for meg?& # 8221; er ikke lett besvart. Det vil ta mye forskning og tid, men vil være vel verdt det. Vær ærlig med deg selv om hvilke ansvar du vil ta på.

LIGNENDE: Beste Dog Breed Quiz for å hjelpe deg med å velge din neste valp

Shelter hund

Alder saker

De fleste potensielle nye kjæledyrseiere tenker umiddelbart på å vedta en valp. Valper er søte og mye moro, men de er også mye arbeid. Valper krever mer tid, oppmerksomhet og struktur enn de fleste eldre hunder.

Det er mange fordeler med å vedta en voksenhund, og la oss ikke glemme alt Senior hunder der ute. Du vil allerede kjenne en hunds størrelse, groomingskrav og temperament ved å vedta en voksen - ingen av gjetningsarbeidet som følger med en valp!

Voksne hunder kan også allerede være opplært og i stand til å bli hjemme alene uten å være kennelen. De har også lavere energinivåer. For ikke å nevne, voksne og eldre hunder blir vanligvis ikke adoptert så raskt som valper. Det vil få deg til å føle deg godt for å gi en av disse hundene et kjærlig hjem.

Jeg har ingenting mot valper, men de er mye arbeid. Hvis du leter etter en mer avslappet tilbake, kan rolig følgesvenn, velge en voksen eller senior hund, være et bedre alternativ for deg.

Les neste: 5 ting eiere ønsker at de visste før han tok en hund

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvilken hund er best for meg? Tips om hvordan du velger ditt neste kjæledyr