Hvordan velge en hundeavl: gjør det beste valget

Hvordan velge en hunderavl

Som populariteten til hundens eierskap fortsetter å øke, blir flere mennesker spesielle om hvilken type hjørnetenner de ønsker å bringe inn i hjemmet. Naturligvis er det første spørsmålet som kommer inn i noen sinn er det som er den beste hunden for dem, og hvordan man velger en hunderavl. Det er et veldig godt spørsmål faktisk.

Det er 178 offisielt anerkjente raser ifølge AKC, og Over 400 hunderaser som fortsatt er uokumentert. Typer av hunder varierer enormt i utseende, temperament, behov og massevis av andre egenskaper, og derfor vet mange ikke engang hvordan man velger en hunderaser i utgangspunktet. Tenk på den fysiske forskjellen mellom en flott dansker og en Chihuahua - hvordan vet du hvilken som er for deg?

I tillegg til størrelse varierer hundene også så mye i personligheten, og du må ta hensyn til dette når du velger ditt nye kjæledyr. Over tid kom hundeksperter opp med mange forskjellige kategorier for hunderaser, som for eksempel de som er gode for familier eller hunder som Ikke kastet mye, og så videre.

Purebred vs. crossbred vs. Blandet rase

Hvordan velge en hunderavl

Når potensielle kjæledyrseiere tenker på hvordan man velger en hundeavl, snakker de vanligvis om de forskjellige & # 8220; bakgrunner & # 8221; som må betraktes som først.

Pureasred hunder, så lenge de kommer fra en pålitelig oppdretter, har vanligvis svært forutsigbare personligheter. Imidlertid er forutsigbar ikke den samme som kompatibel. For eksempel, raser utviklet for å gjøre fysisk arbeid, som jakt eller herding hunder, vil trenge mye trening og mental stimulering. Noen jakthunder kan ha sterkt instinkt til bukta eller hylle. Noen herding hunder kan ha sterke instinkter til å jage og, vel, besetning.

Lese om en bestemt rase vil gi deg en veldig god ide om hva du kan forvente fra en renraset valp. Utdanne deg selv på dine toppvalg, fordi du må velge en rase som faktisk er kompatibel med din livsstil.

I SLEKT: 25 beste bøker for hundeeiere

Hvordan velge en hunderavl

Crossbred hunder har to purebred foreldre, men hver av en annen rase. For eksempel har en Golden Doodle en Golden Retriever foreldre og en puddelforelder. Takket være måten genetikkarbeid, vil Crossbred Dogs vanligvis ha forutsigbare personligheter for det korset av raser. Det vil si at alle Golden Doodles vil være veldig lik alle andre Golden Doodles.

derimot, Ovenstående er ikke sant for avkommet av Golden Doodles. En hund hvis foreldre er begge Golden Doodles, er ikke en Golden Doodle. Med mindre begge foreldrene er purebred, er en valp en blandet rase. Det er bare hvordan genetikk fungerer.

På samme måte som tilfellet av purebred valper, kan du generelt vite hva du kan forvente fra din crossbred valp ved å lese om det korset av raser. Populære crossbreeds er vanligvis valgt for egnethet som kjæledyr, så de intense arbeidsinstinktene til deres renrasede foreldre vil bli mindre uttalt.

Hvordan velge en hunderavl

Blandede rasehunder, ofte referert til som & # 8220; Mutter & # 8221;, er bare hunder hvis foreldre ikke var renraset. Disse hundene overses ofte av aspirerende hundeeiere. Mutts har mye mer genetisk variasjon enn purebreds eller crossbreds, noe som betyr at du ikke egentlig ikke vet på forhånd hva slags personlighet din valp skal ha når han vokser opp.

Imidlertid har blandede raser en tendens til å være mye mer & # 8220; balansert & # 8221; enn rene raser. De intense egenskapene som ble omhyggelig oppdrettet i rene hunderaser, fikk & # 8220; vannet, & # 8221; som kan være en god ting. Mutts vil sannsynligvis ikke være så fort som greyhounds, heller ikke så smart som en border Collie, eller så sterk som en mastiff, men du trenger sannsynligvis ikke noen av disse egenskapene i en familiehund. Mutts vil også ikke være så følsomme som greyhounds, heller ikke som krevende som en grense Collie, og vil trolig leve lenger enn de veldig store rene raser som mastiffer.

I SLEKT: Viktige tips om hvordan du bryr deg om en hund

Når det er sagt, siden du ikke kan forutsi hvordan en blandet rasehund vil vise seg, kan du ikke virkelig gjøre mye forskning før du velger valpen din, med mindre du er kjent med foreldrene sine.

Hvordan velge en hunderas av egenskaper?

For de som ønsker å vite hvordan man velger en hunder rase og som vurderer rene eller blandede raser, Det er noen egenskaper å lete etter. Det generelle temaet er at jo mer ekstreme en hund er i en hvilken som helst respekt, jo mer ekstreme som hundens behov vil være i en annen respekt.

Hundens størrelse

Hvordan velge en hunderavl

Noen mennesker finner små hunder søte, men de er også skjøre, og kan være veldig vanskelig å trene. Med mindre du har mye tid og tålmodighet til å heve og ta vare på en liten hund, bør du vurdere å få en liten hund i stedet.

Gigantiske hunder, derimot, kan gjøre imponerende kjæledyr. Ulempen er at de vokser sakte, og kan ta 2-3 klumpete år å lære å klare deres enorme kropper. Pass på at du er fysisk i stand til å håndtere en Boisterous 200 Lbs valp før du tar med et hjem.

Dessverre, når store rase valper endelig vokser opp, blir de raskt, og utvikler vanligvis alvorlige helseproblemer med 6-10 år. Vær forberedt på dyre veterinær regninger og, uavhengig av dine beste intensjoner, en relativt kort levetid.

Grooming behov

Noen raser krever minimal grooming, og kastet bare litt eller ikke kastet i det hele tatt. Andre hunder har lange, luksuriøse strøk, og trenger regelmessig børsting og grooming. Å få en hund som kaster mye, vil også bety støvsuger veldig ofte, og du vil også sannsynligvis ønske å vurdere hvor vanskelig det vil være å bade hunden din.

I SLEKT: Beste pet coat clippers for grooming hunder

Noen hunder, som pudler, har strøk som krever stort vedlikehold flere ganger i året. Manglende forpliktelse til dette kan føre til alvorlige pelsfeil, noen ganger fører til smertefulle klumper av mattet hår. Det er smart å spørre deg selv hvordan du velger en hundesnitt basert på din egen livsstil, så sørg for at du vet hva du kommer inn i på forhånd, og at du er opp til oppgaven med å holde hundens jakke sunn og glad.

Trening behov

Hvordan velge en hunderavl

En hund må være godt utøvd, eller det vil ikke være trenbart. Det er så enkelt. Men en manglende evne til å møte en hunds treningsbehov, er fortsatt en av de vanligste årsakene til hundens adferdsproblemer.

Noen arbeidshundaser har virkelig forbløffende treningskrav, som for eksempel Schæferhunder eller pit bull hunder. Ikke undervurder forpliktelsen Dette krever, eller du vil ende opp med et ukontrollabelt kjæledyr, og ingen av dere vil være lykkelige.

Når du vurderer hvordan du velger en hund rase, husk at ikke bare trenger du å tenke hvor mye trening din hund trenger, men også om de kan leve din livsstil også. For eksempel, hvis du er en atletisk person med et veldig aktivt liv, kan noen hunder ikke være i stand til å holde tritt med deg.

I SLEKT: Hvordan lære en hund å gå på snor

Det er hjørnetenner som har minimal treningsbehov, og er perfekt innhold med bare et par turer rundt blokken om dagen. Faktisk er visse raser som engelsk bulldog ganske lat og foretrekker å ligge mesteparten av tiden, enten det er innendørs eller utendørs. Dette vil sannsynligvis ikke være et problem for noen som ikke er eksepsjonelt atletisk, og ser etter en treningspotet.

Temperament og trenbarhet

Hvordan velge en hunderavl

Purebred hund personligheter er vanligvis ganske forutsigbare. Pudler er veldig følelsesmessig følsomme. Nesten alle hunder elsker å hule eller bukten. Huskies elsker å vandre av på eventyr og ofte løpe bort og gå seg vill. Weimaraners er nervøse og skittish.

Hver hunden rase har sine egne spesifikke egenskaper, og hvis du prøver å finne ut nøyaktig hvordan du skal velge en hunderaser basert på alle variablene, vil det ta en stund, men vil være så verdt det.

Begynn med å stille deg noen av følgende spørsmål:

  • Har du tid til å sosialisere en rase som har anti-sosiale tendenser?
  • Har du barn? Spiller denne rasen godt med barn?
  • Har du andre hunder? Er denne rasen kompatibel med de hundene personligheter?
  • Har du andre kjæledyr? Vil denne rasen prøve å spise dem?
  • Hvordan sta er denne rasen? Hvor mye erfaring har du trening hunder?
  • Hvor sterk er denne rasen? Kan du fysisk kontrollere denne hunden?
  • Hvor ofte vil hunden være alene? Er denne rasen uavhengig, eller tilbøyelig til separasjonsangst?

Vær ærlig med deg selv om hvilke ansvar du vil ta på. Uansett hvilken rase du velger, vil en velutdannet hund bringe glede og tilfredsstillelse til livet ditt.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan velge en hundeavl: gjør det beste valget