10 Beste sjeldne og unike hunderaser

Otterhound ser over gjerdet

Har du noen gang sett en hund som så så ukjent, måtte du bare vite hva det var? Foruten iboende unike blandet-rase hunder, Enkelte hunderaser er ikke ofte sett som kjæledyr. Noen av disse hundene er ganske høy vedlikehold, så folk pleier å være sjenert bort fra dem for enklere raser. Og andre bare aldri tok av i popularitet til tross for å være gode hunder. Disse sjeldne hundene raser varierer mye i utseende og temperament. Og noen har til og med egenskaper som sjelden er sett i de fleste hunder.

Hvis du leter etter et atypisk kjæledyr, er det 10 av de sjeldneste hundene raser.

Tips

Det kan være vanskelig å finne sjeldne hunderaser på typiske dyrehjem. I tillegg til anerkjente oppdrettere, se etter rasespesifikke redningsgrupper som spesialiserer seg på disse hundene.

01 av 10

Opprinnelse i det gamle Israel, Canaan Dogs Herded Livestock og bevoktet eiendom. Disse smarte, årvåken og atletiske hunder er godt egnet til hundesport og andre aktiviteter som engasjerer kropp og sinn. Imidlertid kan de være territoriale og skeptiske av fremmede, så positiv forsterkningstrening og sosialisering er avgjørende for å gi struktur og disiplin.

Raseoversikt

Høyde: 19 til 24 tommer

Vekt: 35 til 55 pounds

Fysiske egenskaper: Velbalansert kroppsfremmende hale-farger inkluderer svart, krem, gylden, rød, hvit og mer

  • 02 av 10

    Cesky Terriers stammer fra Böhmen, en region i Tsjekkia. Ceskys pleier å være leken og moderat energisk, noe som gjør dem gode kamper for mange typer husholdninger. De er våken og beskyttende, men ikke altfor defensive. Pluss, de kommer ofte godt sammen med barn og er mottakelige for trening.

    Raseoversikt

    Høyde: 10 til 13 tommer

    Vekt: 14 til 24 pounds

    Fysiske egenskaper: Korte ben-lang, fin, grå jakke med møbler

  • 03 av 10

    Komondor er en stor hund med et beskyttende kapp som gir det et moplignende utseende. Opprinnelse i Ungarn, hvor det en gang bevoktet sau, er denne rasen kraftig og modig. Det kan imidlertid være defensiv, uavhengig og til og med sta til tider. Konsekvent trening er nødvendig for å gi veiledning og struktur.

    Raseoversikt

    Høyde: 26 til 28 tommer

    Vekt: 80 pounds og oppe

    Fysiske egenskaper: Hvit leddfrakk-stor hode-dyp bryst

  • 04 av 10

    Lowchen

    Utgående og hengiven, det er overraskende at lowchens ikke er mer vanlige. Hastigheten til rasen er ikke klar, men hunden ser ut til å være av europeisk nedstigning. Sannsynlige forfedre inkluderer Maltesisk og Bichon Frise. Lowchen har et hårjakke som stadig vokser, noe som betyr at det kaster svært lite, men trenger børste og trimmer for vedlikehold.

    Raseoversikt

    Høyde: 11 til 13 tommer

    Vekt: 10 til 15 pounds

    Fysiske egenskaper: Lang, flytende mane-farger inkluderer svart, blå, sjokolade, fawn og mer

    Fortsett til 5 av 10 nedenfor.
  • 05 av 10

    Norsk Lundehund ble utviklet for å jakte på en ekstern øy utenfor norsk kyst. Denne fleksible hunden var i stand til å navigere i steinete klipper takket være sine svært fleksible lemmer og ekstra tær. Lundehund er lojal og sensitiv, og danner en nært bånd med sin familie. Det reagerer godt på Positiv forsterkningstrening.

    Raseoversikt

    Høyde: 12 til 15 tommer

    Vekt: 20 til 30 pounds

    Fysiske egenskaper: Fleksibel kroppslige dobbeltbelegg-farger inkluderer svart, grå, rødbrun, hvit og mer

  • 06 av 10

    Otterhound er en stor, elskelig hund som en gang ble brukt til å jakte oter i middelalderske england. Med webbed føtter og en vanntett frakk, er denne rasen en ideell svømmer. Otterhounds kan bli boisterous og spennende, noe som gjør dem gode for aktive familier, men trening er viktig for å holde dem håndterbare. De trenger regelmessig trening og grooming, men ikke en overdreven mengde av heller.

    Raseoversikt

    Høyde: 24 til 27 tommer

    Vekt: 80 til 115 pounds

    Fysiske egenskaper: Store head-grov dobbel frakk-farger inkluderer svart, svart og brunfarge, blå og krem, grå og mer

  • 07 av 10

    Faraohhunden er en smidig hund som stammer fra det gamle Egypt. Disse hundene har en tendens til å være atletisk, uavhengig og energisk. De gjør det beste i en aktiv husholdning med rikelig med struktur. De kan reserveres rundt fremmede, men lojale og tillitsfulle familien. Grooming behov er minimal, men treningsbehov er høye.

    Raseoversikt

    Høyde: 21 til 25 tommer

    Vekt: 45 til 55 pounds

    Fysiske egenskaper: Magert, muskulær kroppskort, glanset belegg-farger inkluderer kastanje, rød gylden og brunfarge

  • 08 av 10

    Puli er en ungarsk rase med minneverdige dreadlocks som Komondor. Som en herdinghund er Puli overraskende smidig under alt det. Rasen har en tendens til å være en lojal følgesvenn som trenger en moderat mengde trening. Å holde kappen pent og rent er den mest tidkrevende delen av å ha en puli.

    Raseoversikt

    Høyde: 16 til 17 tommer

    Vekt: 25 til 35 pounds

    Fysiske egenskaper: Naturlig snakket kapp-farger inkluderer svart, sølv og hvitt

    Fortsett til 9 av 10 nedenfor.
  • 09 av 10

    Den svenske Vallhund er en kortbenet, langvarig hundeslag av gammel vikingsteksjon. Som en solid herding rase, er disse hundene energiske, vennlige og gode for aktive hjem. De pleier å være ivrige etter å behage og gjøre det bra med trening. Regelmessig børsting og bading er de typiske groomingskravene til denne rasen.

    Raseoversikt

    Høyde: 12 til 14 tommer

    Vekt: 20 til 35 pounds

    Fysiske egenskaper: Kileformet hodelang, lav kroppsfarger inkluderer grå og rød

  • 10 av 10

    Xoloitzcuintli, også kjent som den meksikanske hårløse hunden, er en gammel Aztec-rase som kommer i hårløse og belagte varianter. De hårløse hundene har tykk, jevn hud som trenger solbeskyttelse. Xolos har en tendens til å være grasiøs, lojal og jevnt temperert. De krever en god øvelse, men er mottakelige for trening og kan tilpasse seg livet i de fleste husholdninger.

    Raseoversikt

    Høyde: 10 til 23 tommer

    Vekt: 10 til 55 pounds

    Fysiske egenskaper: Hårløse eller korte frakk-farger inkluderer svart, grått, brindle, fawn og mer

  • Hvordan velge den rette hunden for deg
    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » 10 Beste sjeldne og unike hunderaser