Karelian bear: hund breed profile

Karelian Bear Dog Panting

En av de mest populære hundene i sitt hjemland i Finland, er Karelian Bear-hunden brukt til å holde bjørn bort fra menneskelige bebodde områder av statlige parker i USA. Det er imidlertid ikke en rase som kommer opp ofte i Amerika.

Denne gamle rasen som sannsynligvis stammer fra Nordvest-Europa, er kjent for sin intelligens, lojalitet og mot, så vel som dens evne til å hjelpe jegere med å få tak i store dyr slike bjørner, elg og elg.

Raseoversikt

  • Gruppe: Jobber
  • Høyde: 19 til 23.5 tommer
  • Vekt: 44 til 49 pounds
  • Frakk og farge: Tett og kort jakke i svart med hvite markeringer
  • Forventet levealder: 11 til 13 år

Kjennetegn på Karelian Bear Dog

KjærlighetsnivåMedium
VennlighetMedium
BarnevennligLav
KjeledyrvennligMedium
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåHøy
TrenbarhetHøy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeMedium
Mengde sheddingMedium

Historien om den karelske bjørnhunden

Karelian Bear-hunden er en gammel hunderavl som deler sin forfedre med den nå utdøde Komi-hunden. Å være en gammel hundeavl, har det vært vanskelig for eksperter å bestemme spesifikasjonene i rasenes opprinnelse. Beviset antyder imidlertid at Karelian Bear-hunden kan ha stått opp i Nordvest-Europa og ble brukt av finske og russiske bønder og jegere på grunn av deres jakt og vakthund ferdigheter. De fortsatte å bli avlet for å hjelpe jakte og bringe ned alle størrelser av dyr, inkludert store arter som bjørner, svin, elg og elg.

Denne rasen er uvanlig i USA, men er en av de 10 mest vanlige raser i Finland. I USA brukes Karelian Bear Dogs av Wildlife Agencies, samt State Park og Ranger Services i Alaska, Colorado, Montana, Nevada og Washington, for Bjørn Control. Wind River Bear Institute, som tar sikte på å redusere menneskeskapt Bear dødelighet og konflikter over hele verden, benytter også Karelian Bear Dogs for å lære bjørnene å holde seg borte fra områder befolket av mennesker. Hunden er ekstremt smart og kan kommunisere typen dyr det har plassert bare ved å bruke en bestemt bark.

Karelian Bear-hunden er sjelden nok til at den ble plassert i American Kennel Clubs Foundation Stock Service, som er et rase registret spesielt for dokumentasjonen av sjeldne raser i USA. Eiere av sjeldne raser jobber for å få hundene anerkjent i U.S. Ved å logge fødselen og foreldren til hver hund. Rasen fikk lov til å begynne å konkurrere i AKC-følgesvenn i 2008.

Karelian Bear Dog Care

Karelian Bear-hunden har et all-weather-jakke som er kort, men tett. Kappen krever bare minimal grooming, børsting den en gang til to ganger i uken for å fjerne løs pels og forhindre matting sammen med sporadisk bad vil holde hunden din så bra. Som med andre hunderaser, bør negler trimmet hver tredje til fire uker etter behov.

Karelian Bear Dogs er energiske, atletiske, og har en tålmodig arbeidsmoral, så gir dem daglig mosjon og jobb å gjøre er ekstremt viktig - det trenger ikke nødvendigvis å være i form av produktivt arbeid, men kan inkludere fokusert spilling. Heldigvis, selv uten en bjørn å jakte eller en gård for å beskytte, er det mange muligheter til å holde en arbeidshund som denne en travel, inkludert puslespill leker, duftarbeid, lange utforskende turer, rally, smidighet og trening. Denne rasen er intelligent, og når den er opplært med konsistens og tålmodighet, lærer hunden raskt. Karelans reagerer godt på positiv forsterkning med leketøy og matbelønninger, en stabil rutine og mye kjærlighet.

Karelian Bear Dogs ble avlet for å være naturlig aggressive for andre dyr for jaktformål, noe som kan føre til at denne rasen er mistenkelig mot andre dyr og fremmede. Med tanke på dette aspektet av deres personligheter, er sosialisering starter i ung alder viktig.

Vanlige helseproblemer

Det er ingen genetiske eller vanlige helseproblemer som er kjent for å være direkte knyttet til denne rasen. Når det er sagt, er Karelian Bear Dogs utsatt for visse forhold som påvirker alle hundene, for eksempel:

Årlige veterinærbesøk vil hjelpe kjæledyret ditt til å opprettholde optimal helse og forhindre og gjenkjenne eventuelle problemer før. Hvis du har tenkt å kjøpe en karelisk bjørnhund fra en oppdretter, spør om eventuelle helsetester gitt til foreldrene.

Diett og ernæring

Karelian Bear-hunden skal tilføres høy kvalitet hundemat, enten kommersielt produsert eller hjemme-forberedt, med veterinærens tilsyn og godkjenning.

Eventuelle diett bør være passende for hundens alder og aktivitetsnivå. Fordi denne rasen er veldig aktiv, bør du vurdere en fungerende eller aktiv raseformel for å ta hensyn til hundens høye energibehov. Sørg alltid for at de har rent og ferskvann som er lett tilgjengelig og tilgjengelig. Sjekk med veterinæren din hvis du har spørsmål eller bekymringer om hundens vekt eller diett.

10 beste sjeldne og unike hunderaser
Fordeler
  • Karelians har ingen rase-spesifikke genetiske helseproblemer.

  • Denne rasen har en beskyttende natur og gjør en utmerket vakthund.

  • Karelian Bear Dogs er ganske enkle å trene fordi de er så intelligente.

Ulemper
  • Rasen trenger mye trening for å kontrollere sitt høye energinivå.

  • Karelians blir oppdrettet for å være naturlig aggressive, så de krever mye sosialisering.

  • Karelian Bear Dogs er ikke egnet for boligboere eller folk som er borte fra hjemmet mesteparten av dagen.

Hvor å adoptere eller kjøpe en Karelian Bear Dog

Karelian Bear Dogs er ikke vanlige i USA, så de kan være vanskelig å finne. Sjekk med den American Karelian Bear Dog Alliance å finne en anerkjent oppdretter eller redningsgruppe i ditt område.

Flere hunderaser og videre forskning

Før du bestemmer deg for en karelisk bjørnhund, må du sørge for å gjøre mye forskning og involvere hele familien i beslutningen. Lære mer om rasen bidrar til å sette både din familie og hunden opp for suksess. Korrer din livsstil med denne rasenes egenskaper? Har du tid til å gi de fysiske og mentale treningsbehovene til denne hunden? Vil denne hunden være en god passform for familien din? Husk også denne rasen kan være vanskelig å finne i USA.

Hvis du er interessert i lignende raser, sjekk ut:

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Karelian bear: hund breed profile