7 Typer arbeidshunder og jobbene de gjør

Svart See-Eye Dog Ledende synskadet kvinne

Mens mange hunder bare er følgesvenner, har andre hunder alvorlige jobber. Arbeidshunder har generelt naturlige instinkter som er nøye honet med intensiv trening for å utføre en bestemt oppgave. Kennelklubber og hunderavlorganisasjoner kategoriserer visse raser til en "arbeidsgruppe."Mens de raser som tradisjonelt jobbet (som herding eller vakt), kan i dag de hundene kanskje ikke utføre disse funksjonene. Faktisk kan mange hundejobber gjøres av flere hunderaser så vel som av blandede rasehunder.

Her er noen typer arbeidshunder og jobbene de er spesielt trent til å utføre.

01 av 07

Servicehunder eller assistansehunder er arbeidshunder som har blitt trent til å hjelpe folk med funksjonshemninger. Amerikanerne med nedsatt funksjonsevne har spesielle retningslinjer for servicehunder og deres behandling på offentlige steder. En ekte servicehund er opplært til å oppføre seg godt i alle typer situasjoner, så hunden kan følge med håndtereren hvor som helst. Therapy hunder og følelsesmessig støttehunder er ikke tjenestehunder.

Noen eksempler på tjenesten hunder inkluderer:

  • Guide hunder for personer med synshemming
  • Mobilitetshåndtak
  • Seizure hunder og andre medisinske hjelpehunder
  • Høre hunder for personer med hørselshemmede

Hunderaser som ofte brukes, inkluderer Golden retriever, Labrador Retriever, standard puddel, og Tysk Shepherd.

  • 02 av 07

    Dyrassistert terapi innebærer bruk av utdannede, sertifiserte dyr som en del av en medisinsk pasients terapeutiske plan. Disse terapihundene gir følelsesmessig støtte til syke eller skadede mennesker, som ofte besøker sykehus og sykehjem. De besøker også skoler og barnehager for å hjelpe til med å utdanne barn om hunder.

    Hunder av enhver rase, størrelse og alder kan bli terapi hunder. Men de trenger riktig temperament, sosialisering og opplæring. Terapihunder må være jevnt temperert, godt sosialisert, godt trent, og ikke-frykt.

  • 03 av 07

    Politiet hunder

    Politihundene, ofte kalt K-9, er utdannet spesielt for å hjelpe politiet og andre rettshåndhevende personell i plikten. Politihundene beskytter sine håndterere. De kan jage ned og holde kriminelle mistenkte som prøver å løpe fra politiet. I noen tilfeller kan K-9s bli trent til å snuse ut stoffer. De hundene kan også kategoriseres som deteksjonshunder.

    De vanligste hunderaserne som brukes som politihunder inkluderer tyske hyrder og Belgisk malinois.

  • 04 av 07

    Militære arbeidshunder

    I likhet med politihundene hjelper militære arbeidshunder til medlemmer av militæret med sin virksomhet. Disse hundene kan brukes som detektorer, trackers, sentries og Scouts. Og de kan delta i søk og redning.

    De fleste av de militære arbeidshundene er tyske hyrder, nederlandske hyrder og belgisk malinois.

    Fortsett til 5 av 7 nedenfor.
  • 05 av 07

    Deteksjonshunder

    Deteksjonshunder har eksepsjonelle sanser av lukt og er svært motiverte av positiv forsterkning. En deteksjonshund er opplært til å snuse ut et bestemt stoff eller en gruppe stoffer. Vanlige typer stoffer som skal snuses ut, inkluderer ulovlige stoffer, eksplosiver, blod og menneskelige rester. Noen deteksjonshunder lærer selv å oppdage kreft, unormale blodsukkernivåer, visse typer insekter (for eksempel sengebugger), eller til og med dyr avføring. Deteksjonshunder brukes i rettshåndhevelse, dyrelivbiologi og helsevesenet. En av de eldste bruken av deteksjonshunder er i jakt etter trøfler.

    Rasen ofte brukt inkluderer beagles, Labrador Retrievers, og Golden Retrievers.

  • 06 av 07

    Søk og redning hunder

    Søk og redningshunder har stor smidighet og eksepsjonelle sanser av lukt og hørsel. Disse høyt utdannede dyrene serverer mange forskjellige felt, inkludert sporing, spesialisert søk, lavine redning og kadaver beliggenhet.

    Raser ofte brukt inkluderer Labrador Retrievers, Golden Retrievers, Border Collies, Leonbergers, og tyske hyrder.

  • 07 av 07

    Herding hunder

    Herding hunder jobber med ulike typer husdyr, som sau og storfe. En herdinghund er i utgangspunktet født for jobben, noe som betyr at hunden er en bestemt rase og en del av en herding rase gruppe. Men ikke alle herding raser er naturlig ekspert herders. Noen trenger deres ferdigheter honet med trening mens andre er bedre egnet til liv som følgesvenn hunder. Hunder som blir herders kan også konkurrere i hunden herdingforsøk.

    Raser inkluderer King Shepherds, Border Collies, Black Mouth Curs, og islandske sheepdogs.

  • Se nå: 12 gigantiske hunderaser og hva som gjør dem spesielle

    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » 7 Typer arbeidshunder og jobbene de gjør