Black mouth cur: hund breed profile

Svart munnkurs sitter i gresset

Den svarte munnkuren, oppkalt etter sin firkantede svart muzzle, er en korthåret ranchhund med en søt personlighet. En jack av alle handler, den svarte munnkuren er et "verktøy" hund som ofte brukes til jakt, herding og andre jobber. Han ble populær blant tidlige amerikanske bosettere som trenger hjelp på sine gårder og rancher. Hans energi, intelligens og tålmodighet gjør ham til en lojal arbeidstaker og følgesvenn, og hans ønske om å binde seg med mennesker gjør ham til en stor familiehund.

Fordi den svarte munnkuren er en all-round jakt og herding hund, må du se ham rundt andre dyr. Hans avl kan gjøre ham lene mot territoriell oppførsel, og hans byttedyr kan tvinge ham til å jage eller angripe små pattedyr som kaniner og ekorn.

Med riktig sosialisering som en valp og passende introduksjoner til andre dyr, kan den svarte munnkuren ofte lykkelig samboere med et annet kjæledyr. Men å mate dem separat og sørge for at det er rikelig med ressurser-lignende ekstra vannskåler, bein og baller - foreslås for å motvirke ressursbeskyttelsesadferd.

Raseoversikt

Gruppe: Hound Group

Høyde: 16 til 23 tommer (kvinne) - 18 til 25 tommer (mann)

Vekt: 35 til 80 pounds (kvinne) - 40 til 95 pounds (mann)

Frakk og farge: Den svarte munnkuren har kort pels som kan være enten fin eller grov og rekkevære i fargen fra brunfarge til rødt og brunt. Nesten alle svarte munnbaner har svarte muzzles, derav navnet.

Forventet levealder: 12 til 15 år

Kjennetegn på den svarte munnkuren

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetMedium høy
BarnevennligMedium høy
KjeledyrvennligMedium
Trening behovHøy
LekenhetMedium høy
EnerginivåHøy
TrenbarhetHøy
IntelligensMedium høy
Tendens til å bjeffeMedium
Mengde sheddingMedium

Historien om den svarte munnkuren

Den svarte opprinnelsen til den svarte munnkuren er ukjent, men rasen ble utviklet i Sør-USA og ble brukt av tidlige bosettere for å jakte spill, beskytte sine hjem og husdyr, og hjelpe deg på ranchen.

Det er en rekke forskjellige svarte munnkurslinjer i hele USA. Texas Black Mouth Cur, for eksempel, er en storfe-herding linje. En annen linje, den sørlige svart munnkuren, som angivelig stammer fra Alabama og er populær blant ranchere på jakt etter husdyrvakt og jegere.

Black Mouth Cur Care

Den svarte munnkuren er en høy energihund som trenger minst to timer med daglig mosjon hvis han ikke har jobb å gjøre. Hvis du leter etter en utrettelig følgesvenn for å bli med deg på eventyr, er den svarte munnkuren din hund.

Hans sosiale natur og ivrig-til-please holdning gjør ham til en god familiehund. Den svarte munnkuren har en sensitiv karakter, og selv om han er fryktløs på jobben, svarer han ikke godt på negativ forsterkning fra eieren. Å øke stemmen din på ham vil bare resultere i mistillit og en reduksjon i bindingen din.

Så lenge du holder det lys og breezy, vil trening komme lett til din svarte munnkur. Han er intelligent og drevet trening gir ham jobb å gjøre, og han vil gjerne gjøre det.

Den svarte munnkuren er ingen sofa potet, så hvis du ikke klarer å trene ham, vil han få seg til trøbbel. Intelligens og rastløshet er en oppskrift på en ondskapsfull hund. Du kan bidra til å holde den svarte munnen Curs sinnet opptatt med puslespill leker og ferdigheter som nesearbeid på en regnfull dag.

Den svarte munnkurs korte, tykke pels er enkeltbelagt og lett å vedlikeholde med halvvanlig børsting og bading for hygiene og luktstyring. Hold opp med tannbørsting for å forhindre gingivitt, tannsykdom og dårlig ånde.

Vanlige helseproblemer

Fordi den svarte munnkuren ble opprettet gjennom et bredt genbasseng, drar han av generelt god helse, men er utsatt for en rekke forhold.

Som alt annet medium til store hunder, er den svarte munnkuren i fare for leddgikt og hip dysplasi. Forebyggende omsorg for leddene hans er viktig for et langt og lykkelig liv. Hold din svarte munnkur på en sunn vekt, fordi fedme legger ekstra belastning på leddene hans. Snakk med veterinæren din om en felles omsorg Diett og bein og joint kosttilskudd.

Black Mouth Curs også ofte opplever allergi-Relaterte lidelser som øreinfeksjoner og hudirritasjon. Du må kanskje eksperimentere med matvarer, kosttilskudd og medisiner for å kontrollere allergi symptomer. I dag er det injiserbare allergi behandlinger som kan vare opptil måneder om gangen.

dessverre, epilepsi er også en tilstand den svarte munnkuren er utsatt for. Hvis du oppdager din svarte munnkurs med å balansere problemer, fallende, risting og tråkk, oppkast eller oppleve andre anfallssymptomer, se en veterinær ASAP. Han kan trenge medisinering for å kontrollere anfallene.

Diett og ernæring

Black Mouth Cur trenger en høy ytelse arbeidshund diett hvis han har en jobb for å opprettholde sin helse. Ellers vil et vanlig høyt protein diett gjøre ham til en lykkelig pooch. Hans diett bør være balansert med passende trening for å holde ham trim og fysisk betinget. En overvektig svart munnkur er i en mye høyere risiko for andre helseproblemer.

Kornfrie matvarer bør være grundig vetted, som de siste studiene har begynt å vise at belgfrukter i kornfrie matvarer forårsaker dilatert kardiomyopati (DCM) i noen hunder. Snakk med veterinæren din om hvilken mat som passer best for din svarte munnkur.

Flere hunderaser og videre forskning

Gjør alltid din forskning før du bringer noe nytt dyr i livet ditt. Det er en god ide å snakke med både nåværende eiere av en rase, så vel som raseorganisasjoner, og dette går dobbelt for raser som den svarte munnen som krever ekstra trening og oppmerksomhet.

Hvis du er interessert i lignende raser, sjekk ut:

Ellers, kasset av alle våre andre hund rase profiler.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Black mouth cur: hund breed profile