Chinook: dog breed profile

Chinook hund i et felt med en kvinne

Ser på A Chinook, Du tror kanskje det er en mutt. Chinook, avlet i New Hampshire av en Alaskan Adventurer, har funksjoner som ligner på en rekke raser: fargen på a Tysk Shepherd, Statur av A Husky, og personlighet av a Labrador Retriever (minus henterdelen). Chinook er en unik og super-vennlig hund rase. De vil gjerne bli venner med noen og noe. Faktisk er deres store størrelse sannsynligvis den eneste skremmende tingen om dem.

Chinooks er så skarpe som en takk og de elsker opplæring muligheter. De vil gjerne følge deg med på en lang tur eller tur, og de vil bli enda mer glade for å snooze på sofaen med deg etterpå. Det er ingen tvil om det, de elsker deres pakke. Chinooks er ikke egnet for boliger hvor de er alene i lange perioder som de er lykkeligste når de får kjæledyr og snuggles.

Hvis du leter etter en glad og hengiven stor rase kjæledyr, vil du elske Chinook. Lojalitet, naturlig atletiskisme, og kjærlighet gjør dem til en fantastisk følgesvenn for omtrent enhver form for hund eier.

Raseoversikt

Gruppe: Arbeider (AKC)

Høyde: 22-26 tommer

Vekt: 50-90 pounds

Farger: Chinook-individer er beskrevet som en tawny farge som kan variere fra en blek honninghue til et dypt rødaktig gull. Andre standardfarger for Chinook inkluderer fawn, hvit og svart med mørkbrune eller svarte markeringer vanligvis rundt øynene og nesen.

Forventet levealder: 12-15 år

Kjennetegn på Chinook

Kjærlighetsnivå

Høy

Vennlighet

Høy

Barnevennlig

Høy

Prey Drive

Lav

Kjeledyrvennlig

Høy

Trening behov

Medium

Lekenhet

Høy

Energinivå

Medium

Trenbarhet

Høy

Intelligens

Høy

Tendens til å bjeffe

Lav

Mengde shedding

Høy

Historien om Chinook

Statens hund i New Hampshire er Chinook, og rasen ble grunnlagt av New Hampshires egen Arthur Walden I løpet av det tidlige tjuende århundre. Walden, en eventyrer, gjorde veien til Alaska på høyden av gullhastigheten i 1896, hvor han blant annet tok opp kjøring slede hunder.

Ved hjemlandet til New Hampshire tok Walden sin nyfødte lidenskap med ham. Han bestemte seg for å avle sin egen linje med kraftige slede pulling valper. For å oppnå det, oppdret han en mastiff-type hund med en husky, og navngir den resulterende rasen etter ledelsen av hans slede-team, Chinook. Derfra er rasen historie. Alle chinook individer i eksistens kan spores tilbake til den hunden.

Etter at Walden døde i 1947, led Chinook-rasen. Tall svindlet, nå nær utryddelse, og chinook ble kåret til den sjeldneste hunden rasen av Guinness World Records 20 år senere. Chinook-entusiaster fra hele verden tok ansvaret for å bringe den store rasen tilbake til livet, og deretter ble Chinook akseptert av American Kennel Club i 2013 som en del av arbeidsgruppen.

Chinook Care

Chinooks ble oppdrettet som slede hunder, men ikke la det overbevise deg om å forlate dem utendørs. De er hardy, men elsker å være i nærheten av deres folk til enhver tid. Hold dem uansett hvor du er og ta dem på sporadisk tur for å utøve sine arbeidshund muskler.

Kraftig trening trenger ikke å være en topp prioritet i en chinook hunde eier. Denne rasen trenger bare Vanlige turer og spilletid totalt omtrent en time daglig. De vil for det meste være sentrum for oppmerksomhet, rett ved din side.

Chinook er en bestemt og intelligent rase som reagerer godt på trening. Pups vil reagere raskt på positive forsterkningsteknikker, noe som gjør husopplæring og oppførselstrening en bris.

Sørg for å groom din chinook regelmessig. De trenger ikke nødvendigvis omfattende rengjøring, men børsting av hunden din, samtidig som belønningene for god oppførsel er en utmerket måte å knytte sammen med dem. Plussiden er at ved hjelp av positiv belønningsbasert trening mens grooming vil gjøre det lettere på alle når du trenger å bade dem eller gå til en profesjonell groomer.

Som mange store hunder har chinook en dobbelt frakk å holde dem varme i kaldt klima. Det betyr at bi-årlige bouts av shedding skjer. På grunn av dette kan det være gunstig å børste din Chinook hund daglig og gi dem sporadisk de-shedding bad for å holde shedding under kontroll.

Som med alle hunder, er vanlig tannbørsting, spiker trimming og ørerengjøringer også nødvendige for optimal helse.

Vanlige helseproblemer

Hvorvidt problemene er ikke-eksisterende, håndterbare eller livstruende sterkt, avhenger av hvor du har hunden din. Finn en anerkjent oppdretter som kan gi deg et helsevesenet som sikrer at hunden er i god form. Hvis vedtaket, snakk med lyet eller redning om tidligere veterinærpleie. Og i begge situasjoner, etablere et positivt forhold med en veterinær og få din valp en kontroll så snart som mulig.

Noen problemer Chinook hunden kan være tilbøyelig til å inkludere:

  • hip dysplasi (en arvelig tilstand som kan føre til leddgikt og ledd smerte)
  • Cataracts (en øye tilstand som kan føre til blindhet)
  • Anfall (kramper og relaterte symptomer vanligvis relatert til epilepsi)
  • Gastrointestinale problemer (vanligste er betennelse eller infeksjon i mage og tarm)

Diett og ernæring

Høy kvalitet mat er viktig for en lykkelig og sunn valp, men å bestemme den rette kan være forvirrende. Vurder mat med hele ingredienser og høyt proteininnhold. Fordi Chinook er en atletisk rase, trenger de næringsstoffer som vil holde dem sterke. Ingredienser som ekte kjøtt, frukt og grønnsaker er flotte for chinooks. Hold deg til tørr kibble for chinook som vil bidra til å forhindre helseproblemer som tannkjøttsykdom.

Det kan også være gunstig å mate chinook flere ganger om dagen, i stedet for å forlate en dags verdi for mat hele dagen. Mindre måltider vil bidra til å forhindre oppblåsthet i valpen din. Hvis hunden din spiser for fort, og du er fortsatt bekymret for potensielt dødelig oppblåst, bør du vurdere å kjøpe et puslespill leketøy eller sakte feeder bolle.

Fordeler
  • Lojal og kjærlig

  • Lett å trene

  • Kid- og kjæledyrvennlig

Ulemper
  • Høyt shedding nivå

  • Utsatt for flere helseproblemer

Flere hunderaser og videre forskning

Gjør din forskning før du plukker opp din nye kjæledyrlærere mer om rasen, sørger for at du gir det rette hjemmet. Før du tar med hjem en Chinook, gjennomgang anerkjente oppdrettere og reddet å finne en sunn valp. En annen kilde til valper er AKC markedsplass.

Interessert i lignende hunderaser? Personlighetene til disse tett samsvarer med Chinook.

Fortsett din søken etter en livslang venn ved å surfe gjennom alle våre andre Hunderaser.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Chinook: dog breed profile