14 De fleste sjeldne hunderaser på planeten

Det er hundrevis av hunderaser over hele verden. Av forskjellige grunner har noen av disse rasene blitt truet og til og med utryddet. Med adventen av Internett har det blitt lettere for noen raskere å holde de mest sjeldne hundene raser i live.

Hvis du vil adoptere en hund som vil slå hodet mens du går dem nedover gaten, vil disse unike rasene gjøre trikset. Når du er ute og om, vil du bli stoppet av beundrere for å spørre hvilken rase som er.

Nedenfor har vi samlet en liste over de mest sjeldne hundene og fordelene og ulemperne til å eie hver. Før du bestemmer deg for at en av disse hundene er riktig for familien din, må du sørge for å gjøre din forskning, så du vet hva du får deg til.

LIGNENDE: 20 De fleste gamle hunderaser

14 De fleste sjeldne hunderaser på planeten

De fleste sjeldne hunderaser

1 kanaan hund

Israels nasjonal hund, denne rasen er fortsatt truet. Når du leser om hunder i Bibelen, Dette er hunden. Det er bevis på rasen så langt tilbake som 5th århundre fvt, men de antas å ha vært lengre enn det. Det er mange programmer for å forbedre tallene til disse mest sjeldne hundens raser, men før du får en, kjenner deres egenskaper.

En rase som ble laget for å bli med flokken som virker som vakt, gjør kanaanhunden (bildet ovenfor) godt med alene tid. De er ikke hyper og trengende. Tøff og solid, disse valpene gjør det bra i selv de heteste temperaturene, og de gjør det ganske bra i kjølige temperaturer også.

Tradisjonelt pleide å bære husdyr og vaktleirer, beholder denne hunden fortsatt mye av sine primitive instinkter. De trenger riktig sosialisering og lydighetstrening ved hjelp av pakningsledende metoder. Selv fortsatt, de generelt ikke følger godt med andre dyr og barn.

Krøllet belagt retriever

2 krøllete belagt retriever

Med tette krøller er kappen av denne valpen laget for å holde ham tørr og komfortabel. De er en av de eldste anerkjente retrieverasene, men rasen er nå ansett som truet. De er mest populære i Storbritannia, og de hadde bare 83 av denne rasen registrert i 2016.

Kjavet av den krøllete belagte retrieveren har dobbelt plikt som holder dem kule i varmen og varm og tørr i kulde. De er robuste utendørs pooches og ville være lykkeligste med en aktiv utendørs familie. En vennlig rase, de kommer sammen med alle kjæledyr og familiemedlemmer.

Intelligens er vanligvis en ettertraktet egenskap, men disse mest sjeldne hundene er veldig intelligent. De trenger fysisk og mental stimulering for å unngå å bli kjedelig og ødeleggende. Som mange utendørs hunder, elsker denne firbente vennen å bjeffe, grave og vandre landsiden. De er skeptiske av fremmede og kan være aggressive hvis ikke sosialisert riktig.

Scottish Deerhound

3 Scottish Deerhound

Populariteten til denne rasen er faktisk det som førte til sin nedgang. De var så verdsatt at deres verdi økte til det punktet at bare et utvalg få kunne eie dem. Deres milde påvirkning og høflige manerer har ført til at mange mennesker skal handle for å holde rasen gå. Deres tall har blitt stadig økende.

Kjærlig og lojal, denne pels-babyen er lykkeligste med sine venner og familie. De er en god venn for ethvert barn å ha. Hvis du er en jeger, kan du ikke bli mye bedre enn den skotske Deerhound. Rask og bestemt, de er en av de beste synshundene i virksomheten og en av de Største hunder.

Disse de fleste sjeldne hunderaser er store. De kan lett få noe av bordene og tellene de vil ha; Faktisk står de høyere enn de fleste overflater. Mens intelligent, er de uavhengige og må bli vist en perk for å adlyde. De liker å være den eneste hunden i huset, og kan ikke komme sammen med andre kjæledyr.

Mudi4 Mudi

En sjelden ungarsk rase, Mudi kan besette og bevare flokken, drepe gnagere og andre skadedyr, og være en rolig og kjærlig følgesvenn. Denne rasen ble ikke utviklet, men kom om naturlig i sitt hjemland. Anerkjent som en bestemt rase i Ungarn, de ble ikke anerkjent andre steder til de første hundene ble brakt til Amerika i 1936.

Også kjent som & # 8220; Hunden & # 8221; Den opprinnelige funksjonen til denne rasen har ført til noen gode egenskaper, inkludert uavhengighet og atletisk evne. Disse egenskapene gjør dem gode for uformelle sports- eller konkurransehendelser. De er vennlige pooches og er flotte for store familier. Arbeidsrettet, de tar for å trene lett.

Mens de er intelligente og ta opplæring lett, de er fortsatt uavhengige, så de trenger en konsekvent trener. Energien til disse hjørnetenner er uendelig. De er en arbeider og er ikke egnet til Leilighet Livet med mindre de har mange utendørs leker og aktiviteter.

Glen av Imaal Terrier

5 Glen av Imaal Terrier

Med bare 76 registrert i Storbritannia og 600 registrert i USA, er Glen of Amal Terrier en forsvinner rase. Kjent som en & # 8220; snu spytte & # 8221; hund, en av denne valpens hovedfunksjoner var å holde kjøkkenet klart av varmints. De er fortsatt tøffe små hjørnetenner, og de har ikke blitt omgjort til en runde hund som mange små raser.

En stille hund, de trengte å kunne kontrollere sin støy for å kunne effektivt fange sitt byttedyr. Disse de fleste sjeldne hunderaser er ikke skjøre. Uavhengige, disse små gutta håndterer alene tid godt. Med stor smidighet gjør de gode konkurranse kjæledyr.

Uavhengigheten til disse hundene kommer med mangel på tålmodighet og toleranse. De er vanligvis ikke bra for boliger med små barn eller andre kjæledyr. Mens de kan holdes som A & # 8220; House Pet & # 8221; Disse hjørnetenner beholder fortsatt stasjonen til å fungere og holde seg opptatt. De trenger rikelig med stimulering for å unngå å bli aggressiv eller ødeleggende.

Dandy Dinmont Terrier

6 Dandy Dinmont Terrier

Denne rasen har mange gode egenskaper, men har sett en jevn nedgang i løpet av årene. Det kan forekomme fra det faktum at disse ikke pakker dyr. De gjør det bedre i boliger med bare en eller to eiere og ingen andre kjæledyr. Dette er en annen liten hund som ikke ble strømlinjeformet i en runde hundrolle.

Disse små dynamittene elsker å spille, men de er ikke altfor energiske. Mens de nyter utendørs gårdsliv, de kan lett tilpasse seg leiligheten som bor så lenge de får turer og spilletid. Mens de ikke deltar i ulempe bjeffer, har de en & # 8220; Big Dog & # 8221; bark og gjør gode vakthunder.

Med vilje og uavhengighet, er disse intelligente hundene fortsatt vanskelig å trene. Treningen som fungerer best for dem, er konsekvent belønningsbasert opplæring. The Dandy Dinmont Terrier har et særegent utseende og trenger ukentlig, mulig bi-ukentlig grooming for å bli så godt bevart.

Pyrenean Shepherd

7 Pyrenean Shepherd

Kalt A & # 8220; Pyre Shep & # 8221; Disse var herders av Pyreneene-fjellene. De trengte å være modige, lojale og tøffe. Mens de har et tydelig behagelig utseende, er de ikke husdyr. De har mange kvaliteter som gjør dem ikke egnet for familieliv eller byliv. Dette er grunnen til deres lave tall.

Disse søte hjørnene er smarte og ta opplæring lett. Med smidighet og fart tar de til hindringskurs og turstier lett. Pyreneanske hyrder gjør ikke naturlig godt med fremmede, men hvis de sosialiseres ordentlig, vil de tolerere dem uten å bli aggressive.

Energisk og mischievous, disse fur-babyene trenger daglig trening og & # 8220; arbeid & # 8221;. De kan bli aggressive og destruktive hvis de er alene. Selv om intelligent, er de hardheaded og trenger en dedikert eier. De gjør det bedre å være det eneste kjæledyret i familien.

Peruvian Inca Orchid

8 Peruvian Inca Orchid

Også kjent som & # 8220; Peruvian Hairless Dog & # 8221;, Po Pio & # 8221; er ikke alltid hårløs. På grunn av den genetiske markøren som forårsaker hårløshet, vil noen av disse valpene ha noe hår eller en full jakke. Bare nylig har disse sjeldne hjørnetenene fått lov til å delta i show og hendelser. Det er bare omtrent tusen hunder over hele verden.

Som andre synshunder har denne rasen stor fart og smidighet. De elsker å lære nye ting og utføre oppgavene som er tildelt dem. Denne rasen har 3 størrelser, så potensielle eiere kan velge den som fungerer best for deres situasjon. Lojal og beskyttende, de gjør gode vakthunder.

Hvis du får et kjæledyr som har hvit eller rosa hud, må du bruke solkrem hvis det blir i solen i veldig lang tid. De kan solbrenthet som gjør dem utsatt for hudkreft. Med riktig trening kan de komme sammen med alt og alle, men i deres naturlige tilstand tar de ikke godt på barn, fremmede eller andre kjæledyr.

Otterhound

9 Otterhound

Med færre enn 800 eksemplarer rundt om i verden, er otterhounden alvorlig truet. Rarer enn den store pandaen, disse hjørnetenene anses av mange å være den sjeldneste rasen i verden. Med sine mange attributter er det rase elskere som er utrettelige prøver å holde rasen i live.

Disse fur-babyene har webbed føtter og utmerker seg i vannaktiviteter. Deres ivrige følelse av lukt gjør dem gode jakt, og søk og redning, hunder. Vennlig og hengiven, de er flotte for familier med barn og andre kjæledyr. De gjør det bedre med alene tid enn andre raser, så de er vanligvis ikke ødeleggende når de er alene.

Disse firebenede familiemedlemmene bruker lang tid i valpens hette. Du kan forvente å vente på tre år før kjæledyret ditt er mentalt og fysisk modnet. Med shaggy oljeaktig strøk, kan de være vanskelig å holde rene. Dette er bra for å holde dem tørre i vannsport, men ikke for å holde dem rene for huset.

Ny Guinea Singing Dog

10 Ny Guinea Singing Dog

En av de eldste & # 8220; pariah hundene, & # 8221; og en av de mer vakre raser, De er fortsatt hovedsakelig brukt for å beskytte landsbyer og spiseskrap. Det er svært få av disse valpene utenfor sine innfødte land i New Guinea. I hjemlandet er det programmer for å prøve å unngå at denne rasen blir utryddet.

Navnet kommer fra det brede utvalget av lyder denne hunden gjør. Eiere sier det er morsomt å prøve å finne ut hva hver lyd kan bety for kjæledyret. Robuste og uavhengige, disse hundene gjør det bra med alene tid og utendørs levende. De er flotte for aktive singler eller par, med ranch eller gårdsliv er deres ideelle situasjon.

Betraktet av noen å være en vill hund, deres pakkeinstinkter er ganske sterke. De trenger en pakningsleder trener for å vise dem hvor de tilhører pecking rekkefølge. Med andre dyr og barn, vil de prøve å vise sin dominans i noen ganger aggressive måter.

American Foxhound

11 American Foxhound

Med raseutvikling som begynner i de engelske koloniene på 1600-tallet, er det mulig at dette er den eldste amerikanske hunden rase. Nå er de også en av de sjeldneste. I likhet med en beagle i utseende har de lengre ben enn deres dufthound fettere. Det er mange redningsgrupper som fokuserer på disse mest sjeldne Hunderaser På grunn av det faktum at folk velger denne valpen uten å ha den riktige levende situasjonen.

Hengiven og snill, den amerikanske foxhound Går godt sammen med barn, dyr, og til og med fremmede. De er en sunn rase som er lett å groom og vedlikeholde. Faktisk er de nesten selvforsynte, bortsett fra at de fortsatt trenger fôring og vanning. De gjør det bra i alle slags temperaturer og værforhold.

Disse duftige hundene trenger et sterkt, solid gjerde. Når de tar en sti, vil ingen mengde anrop få dem til å komme tilbake. Energisk og lekfull, de trenger mange ting å gjøre er at de blir ødeleggende. Disse mest sjeldne hundene elsker å tygge og bark og hylle. Trenger å leve i landet, disse valpene er ikke for byliv og bånd som bor.

Tibetansk mastiff

12 Tibetansk mastiff

Selv i hjemlandet til Tibet, er det vanskelig å finne en hund som er en full avlet tibetansk mastiff. Hvis du ser en, utfører disse de fleste sjeldne hunderaser vanligvis sine opprinnelige funksjoner som en reise følgesvenn for campingvogner og foresatte for boliger og husdyr. Arbeid i lag med andre raser som LHAPSO APSO, vil den lille hunden høres alarmen, mens den massive tibetanske mastiffen tok seg av trusselen.

Hvis du er ute etter en rolig hund som ikke er yappy eller trengende, kan dette være rasen for deg. De er flotte for fjellet leve og frigid temperaturer. Disse furrige familiemedlemmene har en lav prey-stasjon og foretrekker å holde seg nær huset. De er vennlige og elsker sine menneskelige familiemedlemmer i alle aldre.

Disse gigantene gjør det ikke bra i små meter eller leiligheter. De elsker å tygge og grave. Territoriale, de er mistenkelige for andre dyr og fremmede. Dette kan føre til farlig aggresjon Hvis de ikke er opplært riktig. Disse hjørnetenatene er svært intelligente, men deres uavhengige og stædige egenskaper gjør dem vanskelig å trene.

Chinook

13 Chinook

Hvis du vil ha en av disse sjeldne fur-babyene, kan det være en vente på 6 måneder til 2 år. I 1965 var det bare 125 kjente hjørnetenner i denne rasen. Det var første gang det vurdert som den mest truede hunden, men det var ikke det siste. Utviklet i New Hampshire, er det den offisielle staten hunden.

Utviklet av Arthur Walden for polarutflukter, er dette firbenede familiemedlemmet en jack av alle handler. De kan sled og vogn, selv om de bare kartlegger Grand Kids. Høyt trenbar, disse valpene gjør det også bra i søk og redningsjobber. De er det ideelle kjæledyret for aktive familier som ønsker å sette tiden i å ha en trickhund.

Avlet for frigid temperaturer, de gjør det ikke bra i varme klima. De er rolige, men de trenger fortsatt regelmessig trening for å være på sitt beste. Disse er store hunder med store appetitt. Det må tas hensyn til at de ikke blir overvektige.

Stabyhoun

14 stabyhoun

Etterkommer av spaniels brakt over under den spanske okkupasjonen, disse pelsbabene der de opprettet i Friesland. Mens de er mer mange i hjemlandet, er tallene som også er der. Det er bare 300 av disse valpene i hele Nord-Amerika. Noen få mennesker dedikert til den avlet har holdt det fra helt å dø ut.

Utviklet for å jobbe på gårder, hadde mange bønder ikke råd til å ha en hund for hver oppgave, så de trengte en som kunne gjøre alt. Stabyhoun er den hunden. Disse mest sjeldne hunderaser kan besette, vakt, jakte, punkt, hente og spore. Tross alt det er de også en kjærlig familie følgesvenn.

Med intelligens og evne, må denne pooch holdes opptatt. Hvis du ikke gjør ting for det å gjøre, vil det finne ting å gjøre som du kanskje ikke liker. Behold en høy prey-stasjon og vil jage noe som beveger seg. Et gjerde og bånd er alltid nødvendig når du eier disse mest sjeldne hundens raser hvis du ikke har areal for dem å kjøre på.

Les neste: 4 hunderaser som krever mest omsorg, vedlikehold og penger

Ønsker å dele dette?

15 av de mest sjeldne hundene raser

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 14 De fleste sjeldne hunderaser på planeten