Hvor ofte skal du vaske hunden din?

Hunden får et bad

En av de vanligste spørsmålene nye hundeeiere har, "Hvor ofte skal jeg bade hunden min?"Dette er en gyldig bekymring som det er problemer med å bade for ofte, så vel som å bade for sjeldent. Det er forskjellige faktorer som kan påvirke hundens badeplan. Ting som pelslengde og type, aktivitetsnivå, og eventuelle allergier eller andre hudforholdene hunden din kan eller kanskje ikke ha.

Hvor ofte skal hunden min få et bad?

Sannferdig, med mindre hunden din har en underliggende hudtilstand, trenger de ikke et bad, med mindre de er stinkende eller spesielt skitne. I gjennomsnitt må de fleste hunder bare bli badet på månedlig basis. Du kan bade dem sjeldnere, men det anbefales ikke å bade noe sjeldnere enn hver tredje måned. Du kan også bade dem oftere, men det anbefales ikke å bade noen oftere enn hver annen uke. Å gi hunden din et bad hyppigere enn hver annen uke, kan forårsake tørrhet og irritasjon i huden, samt stripping av de naturlige oljene i hundens pels.

Tydeligvis er hver annen uke til hver 3. måned a enorm vindu så innsnevring den ned til `en gang i måneden i gjennomsnitt` tillater en stor sving i begge retninger. Hvordan kan du vite om månedlige bad er for hyppige eller sjeldne for hunden din? En ting som kan påvirke badefrekvens er hundens normale aktivitet. Har hunden din mye tid ute? Tar du din hund jakt eller få dem til å delta i feltforsøk? Du må kanskje bade hunder som går rundt i skogen og underbrush oftere enn en hund som tilbringer mesteparten av tiden på innsiden. Skru hunden din mye eller anses de for å være en hypoallergen rase som ikke kaster? Børsting kan bidra til å trekke ut løs pels fra hundens jakke for å hindre kaste, men bade kan virkelig hjelpe til med å trekke alt som løs fur ut. Hvis det er midt i shedding sesongen, kan din shedding hund trenge hyppigere bading.

Ulike strøk krever forskjellig omsorg

Ikke alle hunderaser har samme type frakk. Hunder med middels til lengre pelsjakker kan kreve bad så ofte som hver annen uke opp til hver fire til seks uker. Opprettholde hundens hårjakke ved å pusse og kamme kan hjelpe deg med å holde hundens jakke ren mellom badene. Den naturlige oljestrippen som kan oppstå fra over-bading, kan være spesielt problematisk for dobbeltbelagte hunderaser. Disse naturlige oljene jobber med vanntett hundens jakke, noe som gir bedre isolasjon mot kulde og elementer.

Det er noen hunderaser som har badekrav som faktisk kan være litt overraskende basert på kappen. Tro det eller ikke, hårløse hunderaser, som for eksempel Kinesisk Crested, de Xoloitzcuintle (uttalt Show-Low-Eats-Quise-Lee og noen ganger kalt Xolo for kort), og Peruansk hårløs hund kan kreve like mye grooming omsorg som raser med lang pels. Disse rasen er unntaket til "No-Weekly Baths" -regelen. På grunn av oljene som produseres i disse rasehuden, er det nødvendig med vanlig bading for å forhindre oljeoppbygging.

Hunder med et leddet frakk, for eksempel a Puli eller Komondor ikke krever så mye bading som du kanskje tror. Vanlig bading er faktisk ikke kreves for disse hundene som ledningene avviser vann, og det er utrolig vanskelig å helt skylle ut sjampoen og å tørke leddene helt. Opprettholde dreadlocks av disse rasene krever tid og krefter, men bade er definitivt ikke garantert for disse raser.

Ulike hudforhold krever forskjellig omsorg

Hvis hunden din har en sunn hud og frakk og ikke har noen underliggende eller samtidige allergier eller hudforhold, kan du bare bruke en mild, over-the-counter kjæledyr sjampo. Hvis hunden din gjør Har noen allergier eller en hudtilstand, kan veterinæren din anbefale en bestemt sjampo eller til og med foreskrive en bestemt sjampo for deg å bruke. Hvis du tar hunden din til en groomer for å bli profesjonelt badet, kan du ta med hundens spesifikke sjampo med dem for din groomer å bruke.

Menneskelig hud, generelt, er mye mindre følsom enn hundens hud. Derfor kan mange sjampo laget for folk være for sterke og irriterende for hunden din.

Bading er et krav for nesten hver hund. For mer informasjon om hvor ofte du bør bade hunden din og hvilken sjampo du bør bruke hunden din med, snakk med veterinæren din.

Slik bruker du vannløs kjæledyrvask
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvor ofte skal du vaske hunden din?