Lær alt om xoloitzcuintli (meksikansk hårløs hund)

Xoloitzcuintli (meksikansk hårløs hund)

Xoloitzcuintli (uttalt Show-Low-Eats-Quise-Lee) kalles noen ganger sitt amerikanske navn, den meksikanske hårløse hunden. Rasenavnet er også noen ganger stavet xoloitzcuintle. Xolo (Show-Low), som det er kjærlig kjent, kommer i tre størrelser: standard, miniatyr og leketøy. Selv om det hårløse variasjonen er den mest kjente, kommer Xolo også i et belagt utvalg. Coated Xoloitzcuintli Sport En kort, jevn jakke som dekker hele kroppen. Hairless Xolos er helt bare-skinned, selv om de noen ganger sprer noen tufts hår på toppen av hodet, på føttene og på den siste tredjedel av halen. Selv om oppdrettere kan fokusere på en størrelse eller strøksort, kan alle tre størrelsene og de to forskjellige kappene dukke opp i samme kull.

Xoloitzcuintli er det som kalles primitiv rase - i utgangspunktet en veldig gammel rase som beholder semi "vill" egenskaper. Dette betyr at de krever omfattende sosialisering og opplæring i tidlig valphood og i deres liv for å motvirke skamhet eller frykt. Det er viktig å merke seg at wariness of Strangers er et kjennetegn - de gjør gode vakthunder og vil varsle deg om noen merkelige hendelser i og rundt ditt hjem. Denne rasen gjør det beste når de får klare grenser og en konsistent rutine. Disse lojale hundene binder seg veldig tett med sine familiemedlemmer. De er noe trengende følelsesmessig, i det de vil ha og trenger mye samhandling med deres folk. Uten det kan de bli krevende og til og med ødeleggende i hjemmet. Men Xolo er så sjarmerende og engasjerende, det er lett å gi dem den oppmerksomheten de ønsker. De kommer vanligvis godt sammen med respektfulle familiebarn, andre hunder og kan til og med fredelig sameksistere med familiekatten hvis det blir reist sammen.

Raseoversikt

Gruppe: Ikke-sport

Vekt: Standard: 30 til 55 pounds-miniatyr: 15 til 30 pounds-leketøy: 10 til 15 pounds

Høyde: Standard: 18 til 23 inches høyt på skulderen miniatyr: 14 til 18 tommers leketøy: 10 til 14 tommer

Frakk: Hairless: En liten mengde kort, grovt hår kan vises på toppen av hodet, føttene og enden av halen. Belagt: kort, jevn og tettsittende jakke

Farge: En rekke mørke farger, inkludert svart, grå svart, skifer, rød, lever (brun) eller bronse

Forventet levealder: 14 til 17 år

Kjennetegn på Xolo

KjærlighetsnivåMedium
VennlighetMedium
BarnevennligMedium
KjeledyrvennligMedium
Trening behovMedium
LekenhetMedium
EnerginivåMedium
TrenbarhetMedium
IntelligensMedium
Tendens til å bjeffeMedium
Mengde sheddingLav

Historien om Xolo

Xoloitzcuintlien er en gammel rase som sporer sine røtter tilbake til tidspunktet for aztecene, noe som gjør rasen minst 3500 år gammel. Ifølge Xoloitzcuintli Club of American er rasenavnet en kombinasjon av navnet på hunden Gud Xolotl og Aztec-ordet Itzcuintli, som betyr hund. Xolo er den nasjonale hunden i Mexico. Xoloitzcuintli er anerkjent av American Kennel Club, United Kennel Club, den kanadiske kennelklubben, den meksikanske kennelklubben og den internasjonale kennelklubben Fédération Cynologique International.

I gamle Mexico var Xoloitzcuintli hellig. Hundene ble ofte ofret og plassert i gravene til deres nylig avdøde eiere fordi de antas å hjelpe trygt å veilede sine eiers sjeler inn i de døde land. De ble også tenkt å kurere ulike helsemessige forhold. Selv om sjeldne, er Xolo sakte å finne sin vei inn i popkulturen. 2017 Disney Animert Film Coco har en bedårende, scene-stjele Xoloitzcuintli kalt Dante.

Taynapanova / Getty Images "Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-block-image_1-0-13 "Data-Tracking-Container =" True "/">
Taynapanova / Getty Images "Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "ID =" MnTL-SC-block-image_1-0-14 "Data-Tracking-Container =" True "/">

Xoloitzcuintli (meksikansk hårløs hund) omsorg

Xoloitzcuintli er en vask og slitasje hund. Det belagte variasjonen krever av og til bad og minimal børsting (det hårløse mangfoldet trenger ingen børsting). Det hårløse variasjonen trenger hyppige bad for å fjerne oljeaktig oppbygging på huden, etterfulgt av en fuktighetsgivende lotion gnidd over hele huden. Noen meksikanske hårløse kan trenge en kjæledyrsikker solkrem. Hvis du lurer på hvordan huden på det hårløse sorten føles, er det ikke mykt eller silkeaktig. Beskrevet som et skjul, huden er faktisk tykk, tøff og beskyttende. I ungdomsårene (typisk under hundens første år) er akne (hudbrudd) og vuggehett (voksaktig oppbygging på huden) vanlig som huden går gjennom en overgang. Ekstra hudpleie kan være nødvendig i løpet av denne tiden for å minimere disse problemene. Din oppdretter kan trene deg gjennom riktig hudpleie til huden modnes.

Xoloitzcuintli er aktiv og smidig. De er generelt rolige innendørs så lenge de får nok mosjon i form av daglige turer og romps i bakgården. Intelligent og sensitiv, Xolos er enkle å trene så lenge du bruker positive metoder og ikke overvelder dem. Sosialisering er ekstremt viktig for denne rasen, som kan være forsiktig og forsiktig med fremmede. Begynn å sosialisere tidlig på valpeskap, og fortsett gjennom hele hundens liv.

Ирина Мещерякова / Getty Images "Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "id =" MnTL-SC-block-image_1-0-21 "Data-Tracking-Container =" True "/">
DrikkeИрина Мещерякова / Getty Images "Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-block-image_1-0-22 "Data-Tracking-Container =" True "/">
Taynapanova / Getty Images "Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "id =" MnTL-SC-block-image_1-0-23 "Data-Tracking-Container =" True "/">

Er xoloitzcuintli hypoallergenic?

Du tror kanskje det uten hår, Xolo er hypoallergenic. Selv om det er sant at rasen kan være bra for noen allergikere, avhenger det av om personen er følsom for hundhår eller hunddander (tørket spytt og materiale skur fra et dyrs hud). Xolo mangler hår, men har rikelig med dander. Det er best for allergikere til å bruke mye tid med voksen Xolos (helst i et hjem der Xolos lever) for å avgjøre om de reagerer på dem eller ikke. Når det er sagt, er Xolo generelt en av rasene som anses bra for folk som lider av hundallergi.

Vanlige helseproblemer

Xoloitzcuintli er ganske sunn. Noen hårløse xolos kan ikke ha et komplett sett med tenner (noe som sannsynligvis er korrelert til genet som forårsaker hårløshet), men dette forårsaker vanligvis ikke noen problemer for hunden. Ansvarlige oppdrettere utfører standard tester på deres xolos før de avl dem, inkludert screening for hip dysplasi og patella luxation, samt hjerte og øye sykdommer.

Diett og ernæring

Noen Xoloitzcuintli er utsatt for å bli overvektige. Mate din Xolo en høy kvalitet hundemat og måle ut vanlige måltider med en måle kopp eller skala for å unngå overfeeding. Gratis fôring (forlater mat ut hele dagen), kan føre til vektøkning. Overvektige hunder kan oppleve felles problemer hofte og andre helsemessige forhold som diabetes. Spør din oppdretter eller veterinær å anbefale den beste maten til din Xolo.

Topphunder raser for de allergiske mot hunder
Fordeler
  • Kaster ikke

  • Obligasjoner sterkt med familien 

  • Utmerket vakthund

Ulemper
  • Krever regelmessig hudpleie

  • Kan være forsiktig med fremmede

  • Krever omfattende sosialisering og opplæring

Hvor å adoptere eller kjøpe

Xoloitzcuintli er en sjelden rase. Noen voksne kan finne veien i redning, men vanligvis vil folk som ønsker å bringe hjem en Xolo, kjøpe en valp fra en anerkjent oppdretter. Xoloitzcuintli Club of America publiserer en katalog over oppdrettere på sin nettside. Vær forberedt på å komme på venteliste.

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du liker Xoloitzcuintli, kan du også like disse rasene:

Ellers, sjekk ut alle våre andre hund rase artikler For å hjelpe deg med å finne den perfekte hunden for deg og din familie.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Lær alt om xoloitzcuintli (meksikansk hårløs hund)