Den beste hårløse katten raser for et unikt kjæledyr

Hårøs katt som ligger på en seng

Hårfrie kattaser er et resultat av genetiske mutasjoner. Noen hårløse katter har veldig fin fersken fuzz mens andre er virkelig glatte til berøring. Disse kattene krever spesifikk omsorg. De trenger ofte hjelp til å holde seg varm, og huden deres må være beskyttet mot solen. I tillegg trenger noen Vanlige bad For å forhindre oljeoppbygging på huden. Hvis du er interessert i å vedta en hårløs katt, er det 10 raser å vurdere.

Tips

Noen antar at hårløse katter er hypoallergen, men det er ikke nødvendigvis sant. Det er vanligvis allergener i en katts hud eller spytt som utløser symptomer.

13 overbevisende søte sphynx katter
01 av 10

Bambino er en pint-størrelse hårløs katt, som navnet (som betyr baby eller barn på italiensk) antyder. Denne dvergfeltet er et kryss mellom Sphynx og Munchkin. Noen kan ha en liten pels, hovedsakelig på ansiktet, ører, ben og hale. Og andre er helt hårløse. Disse kattene har en tendens til å være utgående, hengiven og ganske lekfull.

Raseoversikt

Høyde: 7 til 8 tommer

Vekt: 5 til 9 pounds

Fysiske egenskaper: Hårløs eller lys fuzz-stocky kroppslige ører

  • 02 av 10

    Donskoy

    Også kjent som den russiske hårløse, Don Hairless, og Don Sphynx, Donskoy er en unik rase. I motsetning til Sphynx, hvis hårløshet kommer fra en recessiv genetisk mutasjon, er Donskoy hårløs takket være et dominerende gen. Interessant nok utvikler noen donskoy katter en delvis vinterjakke når været kjøler, og de kaster det når sesongen endres.

    Raseoversikt

    Høyde: 10 til 12 tommer

    Vekt: 7 til 15 pounds

    Fysiske egenskaper: Hårløse - rynker rundt kinn-muskuløs kropp

  • 03 av 10

    Dansel

    Dagen kommer fra kryss blant munchkin, amerikansk krølle og sphynx katt raser. Flere mutasjoner gikk inn i å skape denne rasenes hårløse, kompakte og elf-lignende utseende, som også kan bidra til helseproblemer, inkludert skjelettproblemer. Likevel, disse kattene har en tendens til å være svært utgående og engasjert med sine familier, og de elsker å spille.

    Raseoversikt

    Høyde: 6 til 7 tommer

    Vekt: 4 til 9 pounds

    Fysiske egenskaper: Hårløs eller lys fuzz-korte eller fraværende whiskers og øyenbryn - korte ben-krøllete ører

  • 04 av 10

    Alv

    Som produktet av et kryss mellom Sphynx og American Curl-raser, er den vennlige og lekne ELF-katten den større versjonen av dansen. Disse kattene har vanligvis en downy følelse til deres myke hud, som ligner på fersken fuzz. Noen har lette flekker av hår over ørene, nesen, potene eller halen.

    Raseoversikt

    Høyde: 8 til 10 tommer

    Vekt: 10 til 15 pounds

    Fysiske egenskaper: Hårløs-muskulære kropps- fremtredende kinnben - rynket hudkravede ører

    Fortsett til 5 av 10 nedenfor.
  • 05 av 10

    Lykoi

    Også kjent som varulvkatten, er Lykoi ikke alltid helt hårløs. I stedet er noen katter helt dekket av rasenes karakteristiske svartgrå jakke mens andre hovedsakelig er hårløse. De fleste av disse kattene mangler hår rundt ansiktene sine, på baksiden av ørene, og på bena og føttene.

    Raseoversikt

    Høyde: 8 til 10 tommer

    Vekt: 4 til 7 pounds

    Fysiske egenskaper: Delvis hårløs (sparsom på ansikt og ben) - Kort hale-svart-grå jakke

  • 06 av 10

    Minskinn

    Minskinnet er en kortbenet, hårløs katt som oppstod fra et kryss mellom en munchin og en sphynx-med Devon Rex og burmesiske kattaser senere jobbet i. Disse kattene har ofte sparsom, fin pels på kroppene deres, spesielt på "poengene" (nesen, ørene, bena og halen). Men deres bellies er nesten alltid hårløse.

    Raseoversikt

    Høyde: 7 til 8 tommer

    Vekt: 4 til 6 pounds

    Fysiske egenskaper: Kortbenet - Spillisk hår bare på poengene (ører, nese, ben, hale)

  • 07 av 10

    PETERBALD

    Peterbald er en elegant feline med fremtredende egenskaper og lange lemmer. Den stammer fra et kryss mellom Donskoy og Oriental Shorthair. Ikke alle peterbalds er født hårløse. Noen kattunger har en fin, dunkjakke som de enten kaster eller beholder for livet. Og av og til er en peterbald født med en full jakke som en typisk katt.

    Raseoversikt

    Høyde: 8 til 10 tommer

    Vekt: 6 til 10 pounds

    Fysiske egenskaper: Hårløse eller korte fuzz- mandelformede øyne - store, spisse ører

  • 08 av 10

    Den mest kjente hårløse katten rasen er Sphynx, som stammer fra Canada på 1960-tallet. Som følge av en naturlig forekommende recessiv genetisk mutasjon, ble Sphynx utviklet gjennom kryssbredning med shorthair katter for å skape et sunt, bredt genbasseng. Noen sphynx katter har en dundyjakke eller flekker av hår, først og fremst på ansiktet, bena og halen.

    Raseoversikt

    Høyde: 8 til 10 tommer

    Vekt: 10 til 12 pounds

    Fysiske egenskaper: Hårløs-rynket hodet

    Fortsett til 9 av 10 nedenfor.
  • 09 av 10

    Sphynx Hybrids

    Oppdrettere fortsetter å bruke den hårløse mutasjonen i Sphynx-katter for å produsere nye hybrider. For eksempel, Sphynxiebob, et kryss mellom en Sphynx og en amerikansk Bobtail, dukket opp på scenen i 2015. Resultatet ser nesten identisk med Sphynx, men det har enten en kort hale eller er Tailless. Selv om disse hybrider ikke er offisielt anerkjente raser, skaper de et bredere spekter av hårløse katter.

    Raseoversikt

    Høyde: 8 til 10 tommer

    Vekt: 10 til 12 pounds

    Fysiske egenskaper: Hårøst - Krynget Head-BobTail (Sphynxiebob)

  • 10 av 10

    Ukrainsk Levkoy

    Med sin hårløse kropp og innoverfoldende ører har den ukraniske Levkoy et veldig unikt utseende. Disse kattene var resultatet av et kryss mellom donskoy og skotske fold kattaser. De pleier å være ganske vennlige, smarte og lekne, og mange kan til og med komme godt sammen med andre kjæledyr.

    Raseoversikt

    Høyde: 7 til 10 tommer

    Vekt: 8 til 12 pounds

    Fysiske egenskaper: Hårløs eller lys fuzz-inward-folding ears-slank, lang kropp

  • Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » Den beste hårløse katten raser for et unikt kjæledyr