Fem beste hårløse hunderaser: ingen hår her!

Hårløse hunderaser

Elegant, unik, fremtredende - Hvis du noen gang har kommet over en kappfri hund, har du sannsynligvis blitt imponert over hans showstoppsøk.

Hvis du noen gang har dagdrømmet om hvordan det ville være å ha en hårløs hund, har du kommet til rett sted. Under, Vi vil dykke inn i den vidunderlige verden av hårfrie hunderaser, slik at du kan se hva alt oppstyr er om!

De få, de stolte: Her er de fem vanligste hårløse hundene sammen med deres definerende egenskaper.

1. Amerikansk hårløs terrier

Amerikansk hårløs terrier

Den amerikanske hårløse terrieren opprinnelig hagler fra Louisiana og er en relativt ung rase som kom til eksistens på 1970-tallet. Mens disse valpene har den perfekte laphundens vekt på rundt 12 til 16 pund, gjør deres nysgjerrige natur dem mye mer sannsynlig å vandre om, og stopper av og til for et par kjæledyr.

Disse skallet, muskulære skjønnhetene er fulle av energi, nysgjerrighet og elsker å spille. De elsker å være rundt andre kjæledyr gjør dem godt egnet for boliger med andre hunder. Denne rasen er spesielt våken og elsker å være rundt barn, noe som gjør dem gode medlemmer av travle husholdninger.

Amerikanske hårløse terrier har en forventet levetid på 14 til 16 år. Hvis du leter etter en lekfull, lojal vakthund, er denne rasen et utmerket valg.

2. Kinesisk Crested Dogs

Kinesisk Crested Dog har ingen hår

Kinesiske Crested Dogs er kjent for deres elegante utseende kombinert med deres kjærlige, svært hengivne natur. Disse hårløse homebodies gjør ypperlige familiehunder og vil sannsynligvis fungere som skyggen din, etter deg fra rom til rom.

Rasen bor vanligvis fra rundt 13 til 18 år og veier ca 8 til 12 pounds som gjør dem gode for de som bor i et hus eller en leilighet. Denne livlige rasen er helt i tråd med hans eller hennes familie, selv om de i utgangspunktet kan være forsiktige med fremmede.

Selv om denne rasen er klassifisert som hårløs, kan de ha små tufts av hår rundt ørene, føttene og halen. I tillegg kommer kinesiske crested hunder også i et "pulverpuff" variasjon som er fullt furry.

Interessant nok, pulverputer kinesiske crested hunder kan bli født i samme kull som deres hårløse brødre og søstre.

3. Xoloitzcuintli

Xoloitzcuintli uten hår
Bilde fra Flickr.

Mens denne rasen heter ikke nøyaktig rulle av tungen (det er uttalt & # 8220; Show-Low-Eats-Queen-Tlee "), Xoloitzcuintli er en uavhengig, Alert Watchdog. Rasen kommer i leketøy, miniatyr og standardstørrelser med en gjennomsnittlig vekt som strekker seg fra henholdsvis 10 til 55 pund.

Xoloitzcuintli har en relativt lang levetid, på ca 13 til 18 år. Disse energiske valpene elsker å trene og er godt egnet for eiere med en aktiv livsstil.

Denne gamle rasen har en rik historie som dateres tilbake til 1492. Mens de kan være i utgangspunktet skeptisk til fremmede, er disse hundene utrolig lojale mot deres folk og gjør gode familiehunder hvis de blir tatt opp med barn.

4. Peruansk hårløs hund

Peruansk hårløs hund
Bilde fra Flickr.

Den peruanske hårløse hunden, også kjent som den peruanske Inca Orchid-hunden, er sterkt elegant og tjener som en utmerket aktiv følgesvenn. Disse smidige hundene krever kjærlighet og har en intensivt varsling natur, noe som gjør dem gode vakthundene.

Rasen kommer i små, mellomstore og store størrelser med vekt som strekker seg overalt fra 8 til 55 pounds. Disse valpene lever vanligvis om 12 til 14 år.

Den peruanske hårløse hunden kommer i et bredt utvalg av farger, og de gjør flotte jakthunder takket være deres nysgjerrige, årvåken personlighet. Disse hundene elsker å leke og trives i boliger med eldre barn.

5. Argentinsk pila hund

Argentinsk hårløs hund
Bilde fra Wikipedia.

Disse lekne, aktive hundene gjør perfekte watchdogs for enhver familie, som de lett bark på noe de anser som bemerkelsesverdige. Hundene kommer i små, mellomstore og store størrelser med vekter som strekker seg fra 10 til 60 pounds med en forventet levetid på rundt 13 år.

Denne vakre rasen er sterkt lojal og glad for å engasjere seg i en rekke aktiviteter med eieren. Argentinske pila hunder elsker å tilbringe tid med sine familier, selv om de kan være i utgangspunktet skeptisk til fremmede.

Du finner at argentinske pila hunder er ivrige etter å tilfredsstille, noe som gjør dem enkle å trene og tilpasningsdyktige. Samlet sett er argentinske pila hunder sikkert å lage lojale, kjærlige og spennende tillegg til enhver familie.

Hairless Hounds gjør gode følgesvenner for mange boliger på grunn av deres unike egenskaper. Her er et par grunner til at du kanskje ønsker å ønske en skallet kompis til ditt hjem:

  • Minimal shedding & # 8212; Siden hårløse hunder har...(vent på det)...veldig lite hår, de er ryddige hunder som ikke vil forlate leiligheten din eller hjemme dekket i tufts av håret. De er også mer sannsynlig å lukte frisk siden lite hår for smuss eller rusk å gripe på.
  • Krever minimal grooming & # 8212; Hårøse hunderaser har minimal grooming behov, noe som gjør dem gode for travle eiere. Det er imidlertid viktig å merke seg at de har unike hudpleiebehov.
  • Unike helsemessige fordeler & # 8212; Hårøse hunder er mindre sannsynlig å lide av ektoparasitter som lopper eller flått. Selv om risikoen er redusert, bør du fortsatt vurdere å gi loppe og sett kryss Forebyggende til din Bald Buddy.
  • De er uimotståelig eksotiske & # 8212; Hva er ikke å like om en ren-shaven hund?- Hairless Hounds har et unikt utseende som gjør dem umiddelbart elskelige.

Det er uendelige grunner til at du kan elske hårløse doggos. Mens hver rase har sitt eget sett med generelle egenskaper, er hver hund annerledes, så det er ingen å fortelle når en av disse pooches vil stjele hjertet ditt.

Før du vurderer å vedta en av disse vakre pooches, er det viktig å forstå de unike behovene til hårløse raser.

  • Temperaturregulering og # 8212; Hårøse raser kan ikke tolerere kalde temperaturer godt, så de må leve i varmere klima. Du vil også legge opp på varme antrekk - som hundes gensere - og strøk for din pooch. 
  • Unike hudpleiebehov & # 8212; Hårøse hunderaser må være beskyttet med solkrem Når de tilbringer tid utendørs. I tillegg vil hårløse hunder fortsatt trenge Vanlige bad å holde huden i toppform. 
  • Utsatt for skade eller slitasje "8212; Siden hårløse hunderaser ikke har et frakk for å beskytte huden, er de mer utsatt for skader eller slitasje. Hvis du adopterer en hårløs valp, vil du sørge for at du inspiserer hundens hud regelmessig. 
  • Trenger riktig polstring & # 8212; Disse hundene er ikke så komfortable å legge på harde overflater som andre hunder, så du vil sørge for at du har et par senger lett tilgjengelig i ditt hjem for å holde Fido koselig. 
  • Ikke nødvendigvis allergifrie & # 8212; Noen eiere kan gjøre feilen ved å vedta en hårløs pooch under antagelsen om at disse hundene er fullt "hypoallergenic". Mens det er sant at hårløse raser kaster mindre, er de fleste faktisk allergisk mot dander eller spytt av en hund, så en hårløs hund kan fortsatt utløse symptomene dine. 

***

Hårøse hunder gjør gode pelsfrie familiemedlemmer til ethvert hjem med sine dashingly gode utseende og lojale personligheter. Du er bundet til å bli forelsket i noen av disse Bodacious Bald Buddies.

Har du erfaring med noen av disse raser eller har en hårløs valp? Vi vil gjerne høre alt om det i kommentarene nedenfor!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Fem beste hårløse hunderaser: ingen hår her!