Puddel: dog breed profile

Hvit puddel spiller i gården

Blant de mest populære hundens raser, er Poodles svært intelligente, energiske hunder med godt temperament. Selv om de historisk sett anses som en fransk hund, stammer Poodles sannsynligvis i Tyskland som vann eller retrieverhunder. Populariteten til Poodles kan delvis være på grunn av rasenes tre størrelse varianter: standard, miniatyr og leketøy. Alle størrelsene regnes som den samme hunden rasen og holdes til samme rase standarder. Poodles kan være kjærlige hunder som gjør virkelig fantastiske følgesvenner.

Raseoversikt

Gruppe: Ikke-sportsgruppe

Høyde: Standard: Over 15 inches-miniatyr: 10 til 15 inches-leketøy: 10 tommer og under

Vekt: Standard: 45 til 70 pounds-miniatyr: 15 til 18 pounds-leketøy: 5 til 9 pounds

Frakk: Krøllete, tette enkeltjakker

Frakkfarge: En av mange solide farger, inkludert, men ikke begrenset til hvit, svart, grå, brun og aprikos. Parti-fargede pudler er akseptert av noen registre.

Forventet levealder: 10 til 18 år

Egenskaper av pudelen

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligHøy
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåMedium
TrenbarhetHøy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeLav
Mengde sheddingLav
1:49

Klikk på Spill for å lære mer om den ikoniske og intelligente pudelen

Historien om puddelen

Poodles antas å ha oppstått i Tyskland, selv om de har vært kjent som franske hunder i mange år. Deres navn er avledet fra det tyske ordet Pudel, Betydning "å plaske i vann."

Standardpudler regnes som den eldste formen for denne rasen. Deres brukshistorie som retrievers og vannhunder førte til den velkjente Poodle haircut, som ble designet for å beskytte leddene fra kaldt vann temperaturer. Poodles ville hente ender og andre fugler til jegere. Miniatyr og Toy Poodles var også gode svømmere og jegere. Til slutt ble småpudler notert som bortskjemt ledsagere av franske aristokrater, selv om de også har vært kjent som å utføre hunder.

Pudelen ble anerkjent av Kennelklubben i England i 1874 og American Kennel Club i 1886. De var ikke vanlige i U.S. til etter andre verdenskrig, men de har vært i de 10 mest populære raser i flere tiår.

Puddel omsorg

Poodles har vakre, unike hårfrakker. Fordi deres grove, krøllete hår stadig vokser, må mye oppmerksomhet plasseres på riktig måte grooming, inkludert vanlige hårklipp og børsting. Deres frakk er et enkeltlag, og håret holdes i kappen i stedet for å bli skuret. Dette kan føre til matting hvis hunden ikke er børstet regelmessig. De er også utsatt for å rive flekker under øynene.

Pudelen anses å være en av mange Hypoallergene hunderaser, På grunn av kappen og shedding mønsteret. Mens de fortsatt har allergener i deres dander og spytt, kaster de dem mindre i luften. De kan være egnet for de som er mildt eller moderat allergiske mot hunder. Men hvis du er sensitiv, tilbringe tid rundt en puddel for å se om allergiene dine utløses.

Din puddel vil trenge neglene trimmet hvert par uker. Det er også god tannhygiene å pusse hundens tenner minst to til tre ganger i uken. Sørg for å sjekke hundens ører, som raser med drop ører er mer sannsynlig å få øreinfeksjoner.

Som alle hunder, krever pudelen riktig opplæring og sosialisering For å være lykkelig og godt justert. Fordi pudler er ekstremt smarte, kan de lett bli trent til å utføre en rekke kommandoer og triks. De vil også lære dårlige vaner hvis du ikke er konsistent i treningen din. Pass på at din puddel aksepterer deg som alfahunden og ikke er bortskjemt i å tro at den har den rollen i husstanden din.

Pudelen har et moderat til høyt energinivå og krever daglig trening. Etablere en rutine som inkluderer turer og morsomme aktiviteter som Spill å holde din puddel mentalt og fysisk stimulert. En kjedelig puddel kan vise destruktive vaner. Sørg for å trene din puddel for å gå på en leiekontrakt og sosialisere hunden din, så det er velkommen på hundeparken.

Når hevet riktig, kan pudler gjøre det bra i familier med barn. Standardpudler er et godt valg for en familie med barn, mens leketøy og miniatyrpudler kan bli skadet av et lite barn som ikke behandler en hund forsiktig. Disse små hundene kan være defensive hvis de håndteres omtrent. Eldre barn som respekterer en hund, kan finne en puddel å være en morsom lekekammerat. Poodles kan være bra i multi-kjæledyr familier, spesielt hvis hevet med de andre kjæledyrene.

Vanlige helseproblemer

Rutinemessig veterinærpleie vil bidra til å holde din puddel sunn i mange år. Poodles, spesielt miniatyrer og leker, anses noen ganger å ha en levetid lenger enn den gjennomsnittlige hunden.

Ansvarlige oppdrettere forsøker å opprettholde det høyeste rase standarder Som etablert av kennelklubber som AKC. Hunder avlet av disse standardene er mindre tilbøyelige til å arve helseforhold. Imidlertid kan noen arvelige helseproblemer forekomme i rasen. Noen forhold skal være oppmerksomme på inkluderer:

Diett og ernæring

Beløpet du spiser din puddel vil avhenge av sin størrelse, alder, aktivitetsnivå og andre faktorer. Det er best å gi hunden din to måltider om dagen. Standardpudler kan trenge opptil 1.5 kopper hundemat per måltid, miniatyrer opptil 1/2 kopp, og leketøypudler opp til 1/4 kopp.

Du må motstå å gi hunden din menneskelig mat, uansett hvor mye de ber eller prøver å lære deg triks for å få en godbit. Som kan føre til finicky spisevaner og bidra til vektøkning. Sørg for å overvåke kjæledyrets vekt, da fedme kan føre til flere helseproblemer og forkorte hundens levetid. Diskuter hundens ernæringsmessige behov med veterinæren din.

De beste hundene for leiligheter eller condos
Fordeler
  • Gjør det bra med barn

  • Har en lengre levetid enn mange andre raser av hunder

  • Kaster ikke betydelig og kan betraktes som hypoallergenisk

Ulemper
  • Krever en betydelig mengde grooming

  • Trenger rikelig med trening og underholdende

  • Krever trening for å unngå å utvikle dårlige vaner

Hvor å adoptere eller kjøpe en puddel

Sjekk dine lokale dyrehytter eller redningsgrupper for å se om det er en puddel tilgjengelig for adopsjon. De Poodle Club of America Rescue Foundation, Inc., er en nasjonal organisert dedikert til å redde pudler fra forsømmelse, forlatelse og misbruk. I tillegg er det Poodle Club of America Gir en liste over lokale klubber og oppdrettere over hele landet, men støtter ikke eller garanterer enhver organisasjon eller person.

Flere hunderaser og videre forskning

Som med enhver rase, hvis du tror at pudelen er riktig for deg, må du sørge for å gjøre mye forskning før du vedtar en. Snakk med andre puddeleiere, anerkjente oppdrettere og redningsgrupper for å lære mer.

Hvis du er interessert i lignende raser, se på disse for å sammenligne:

Med en liten undersøkelse kan du finne den rette hunden for å bringe hjem.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Puddel: dog breed profile