10 Av de sunneste hundene raser

en blandet-rasehodet hodeskudd utendørs

Som mennesker kan hunder være utsatt for visse helsemessige forhold basert på deres genetikk. Disse medisinske problemene inkluderer ofte hjertesykdom, kreft, ortopediske problemer, og til og med allergier og hudforhold. Men noen hund raser generelt føre veldig sunne liv og samlet er ikke kjent for mange alvorlige helseproblemer. Selvfølgelig er hver enkelt hund annerledes, og det er ingen garanti for at bare fordi en hund er en bestemt rase, vil den ikke utvikle helsemessige forhold. Likevel spiller genetikk en betydelig rolle.

Her er 10 hunderaser som har relativt lange levetid med generelt få helseproblemer.

Tips

Mens genetikk kan gjøre hunden din utsatt for visse helseproblemer, er det også en nøkkelbidragsyter. Et sunt kosthold, vanlig trening og begrenset stress, går langt for å holde en hund sunn. Pass på å diskutere hva en sunn livsstil for hunden din innebærer med veterinæren din.

01 av 10

Kjent for sin ivrige følelse av lukt og kunnskapsrike jaktferdigheter, er Beagle en moderat aktiv, middels størrelse hund med en gjennomsnittlig levetid på 10 til 15 år. Beagles fører generelt sunne liv. Helseforholdene knyttet til rasen, inkludert øye- og hofteproblemer, forekommer vanligvis hos eldre hunder.

Raseoversikt

Høyde: Opptil 15 tommer

Vekt: Opptil 30 pund

Fysiske egenskaper: Stabil Bygg-Litt Domed Head-Coat Colors inkluderer Tricolor (Tan, Svart og Hvitt), Rød og Hvit, Sitron og Hvit, og mer

  • 02 av 10

    En atletisk og intelligent rase, den australske storfehunden kan gjøre en flott løpende eller vandringskammerat for aktive mennesker. Disse hundene har en gjennomsnittlig levetid på 12 til 16 år med få helseproblemer forbundet med rasen. Imidlertid kan deres aktive natur noen ganger resultere i felles eller ligamentproblemer på grunn av slitasje. Men disse problemene kan ofte korrigeres med hvile, medisiner eller kirurgi.

    Raseoversikt

    Høyde: 17 til 20 tommer

    Vekt: 35 til 50 pounds

    Fysiske egenskaper: Muskulær, firkantet, symmetrisk kroppsdekk kommer i rød eller blågrå

  • 03 av 10

    Chihuahuas har mye ånd og intelligens for å komme i en så liten pakke. Det er heller ikke uvanlig for disse små hundene å bo i nærheten av 20 år. De forblir generelt sunne for de fleste av livet. Men noen helseproblemer knyttet til rasen inkluderer hjerte- og øyeproblemer, sammen med patellarens luxation (løse kneekapper).

    Raseoversikt

    Høyde: 6 til 9 tommer

    Vekt: 2 til 6 pounds

    Fysiske egenskaper: Rundt hodet med spiss øre-korthåret eller langhåret frakk som kan komme i mange farger og mønstre

  • 04 av 10

    Greyhound er en av de raskeste hundene raser i verden. Og i gjennomsnitt bor disse hundene mellom 10 og 13 år. De er generelt veldig sunne gjennom hele livet. Men som andre hunder med dype kister, er de utsatt for oppblåsthet og gastrisk vridning (vridning av magen), spesielt hvis de spiser for fort. Dette kan være livstruende, så det er viktig å overvåke deres spising.

    Raseoversikt

    Høyde: 27 til 30 tommer

    Vekt: 60 til 80 pounds

    Fysiske egenskaper: Lang, magert kroppskort, jevn jakke som kan komme i en rekke farger

    Fortsett til 5 av 10 nedenfor.
  • 05 av 10

    Poodles har et rykte om å være prissy, men disse coifed hjørnetenner er alt annet enn. Ikke bare er Poodles svært intelligente, men de er også ekstremt atletiske. Faktisk ble Poodles opprinnelig oppdrettet som jakthunder. Med en gjennomsnittlig levetid på 10 til 18 år lever Poodles lenger og sunnere enn mange andre raser. Imidlertid kan de være utsatt for felles og øye problemer.

    Raseoversikt

    Høyde: Standard: 15 inches-miniatyr: 10 til 15 inches-leketøy: 10 tommer og under

    Vekt: Standard: 45 til 70 pounds-miniatyr: 15 til 18 pounds-leketøy: 5 til 9 pounds

    Fysiske egenskaper: Atletisk bygget, tett, enkeltlagsfrakk - kommer i mange farger, inkludert hvitt, svart, grått, brun og aprikos

  • 06 av 10

    Hailing fra Havana, Cuba-og sikring av stedet som den eneste hunderasen som er innfødt til Cuba-The Havanese, er en liten, smart hund som er lett å trene og ekstremt sosialt. Den typiske Havanese har en levetid på 14 til 16 år. Disse hundene er generelt sunne, men noen kan være utsatt for arvelig døvhet.

    Raseoversikt

    Høyde: 8.5 til 11.5 tommer

    Vekt: 7 til 13 pounds

    Fysiske egenskaper: Liten, men solid struktur-krøllet hale lang, silkeaktig frakk

  • 07 av 10

    Best kjent for sin slede-trekk styrke og utholdenhet, er Siberian Husky en kraftig, atletisk hund med ubegrenset energi. Det er ideelt for de som liker å ta lange daglige turer, løp eller fotturer. Disse hundene har en levetid på 12 til 16 år, og de er vanligvis veldig sunne. Noen er utsatt for øye og hofteproblemer, men oppdrettere har jobbet for å fjerne noe av den genetiske predisposisjonen.

    Raseoversikt

    Høyde: 20 til 23 tommer

    Vekt: 35 til 60 pounds

    Fysiske egenskaper: Atletisk bygningsdempende dobbeltbelegg - kommer i en rekke farger og mønstre-blå, brune eller gull øyne

  • 08 av 10

    Basenjis er ganske intelligente, atletiske jakthunder som har nesten en kattelignende natur. Faktisk, i stedet for å bjeffe, gjør de mer av en yodeling lyd, og de pleier å groom som katter. Disse hundene har en gjennomsnittlig levetid rundt 13 til 14 år, og de utvikler vanligvis ikke mange alvorlige helseproblemer. Men rasen er utsatt for hypothyroidisme og hofteproblemer.

    Raseoversikt

    Høyde: 16 til 17 tommer

    Vekt: 20 til 25 pounds

    Fysiske egenskaper: Muskulærbygging Kort, Glatt Coat-Curped Tail-Renkled Penhead-Coat Farger kommer i Brun, Hvit og Fawn

    Fortsett til 9 av 10 nedenfor.
  • 09 av 10

    Border Collies er svært intelligente, atletiske og drevne hunder. De trives når de har en jobb og er opp til å lære de fleste oppgaver, spesielt de som krever mye mental og fysisk energi. Disse hundene er hardy og sunn samlet med en gjennomsnittlig levetid på 12 til 15 år, selv om noen kan være utsatt for døvhet og epilepsi.

    Raseoversikt

    Høyde: 18 til 22 tommer

    Vekt: 30 til 55 pounds

    Fysiske egenskaper: Athletic Build-Intelligent Expression-Glatt eller Rough Coat-Colors inkluderer svart og hvitt, blå merle, sabel og mer

  • 10 av 10

    Blandede hunder er resultatet av avl av forskjellige rasebrød eller forskjellige blandede hunder sammen. De er vanligvis ikke stamtavler eller registrert, men de kan arve egenskapene - både gode og dårlige av alle raser i blodlinjen. Likevel, fordi blandede raser har et ekstremt bredt genbasseng (i motsetning til rasehunder), er det mindre vanlig for at de skal være utsatt for spesifikke genetiske lidelser. Men som enhver hund, er blandede hunder også produktet av deres miljøer og kan utvikle forholdene, for eksempel Canine fedme, Hvis de ikke lytter en sunn livsstil.

    Raseoversikt

    Høyde: Varierer

    Vekt: Varierer

    Fysiske egenskaper: Varierer

  • Den beste hunden raser med lange levetid
    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » 10 Av de sunneste hundene raser