20 Sunneste hunderaser med de minste helseproblemer

20 sunneste hunderaser med de minste helseproblemer

Hvis du ikke vil lide tidlig tap av din firbenede venn, må du lete etter hunderaser som er mindre utsatt for alvorlige sykdommer. Ikke bekymre deg, vi vil hjelpe deg! Med det formålet har vi laget en liste over sunneste hunderaser. Det er sant at hvis du er en eier som oppriktig bryr seg om kjæledyret, vil du alltid gjøre det umulige å tilby det den beste livsstilen. Som inkluderer gitt det passende opplæring, treningsrutiner, og tar det til kontinuerlige kontroller.

Men det kan fortsatt ikke være nok til å holde dem i god stand. Det er sunne hunderaser, men det er andre som er mer disponert for å lide av alvorlige sykdommer. I denne veiledningen vil vi presentere for deg sunneste raser av hunder. Beskriver årsakene til at de har større levetiden og deres personligheter.

Noen raser er Sunnere enn andre, og det kan veie inn på timen for å velge din første eller neste valp. Nedenfor finner du vår eksklusive innsikt som vil hjelpe deg med å ta den beste avgjørelsen.

1. Australian Cattle Dog

De Australian Cattle Dog er den første på vår liste over hunderaser med de minste helseproblemer. Deres levetid er mellom 12 og 16 år, gjør det til en av de sunneste hundene raser.

Denne rasen er ikke bare kjent for sin høye IQ og høyt energinivå, men også for dets smidighet og styrke. De elsker å være ute, går på eventyr med familien, og hjelper ranchere å opprettholde beslås i sjakk. Pluss, de er virkelig atletiske, og aktive. Dette er trolig grunnen til at de forblir i god helse.

Selvfølgelig er de ikke perfekte og kan lide av felles problemer, men disse problemene kan styres med kirurgi og hvile. Et fantastisk faktum er at en australsk storfehund som heter Bluey, holder Guinness World Record for å være den eldste hunden. Han døde i 29 år gammel. Utrolig!

2. Australian Shepherd

De Australian Shepherd er kjent som cowboys herding hunden av valg for sine historiske bånd til det ville vestlige. De har en tendens til å leve mellom 12 og 15 år.

Dette er fordi de har en ganske aktiv livsstil. De er energiske, liker å trene, og er lett å trene. Disse egenskapene har gjort dem perfekte for familier som gjør utendørsaktiviteter, og det er gledelig.

Mens andre raser lider av bein, pels og hudsykdommer, er den australske hyrden kjent for å være en sunn rase som ikke er helt utsatt for disse forholdene. Du må bare være forsiktig når de blir eldre fordi noen av dem er utsatt for hip dysplasi.

Australian Shepherd Life Span
Australian Shepherd Life Span

3. Basenjis

Basenjis har eksistert i svært lang tid. De regnes som en av de eldgamle hundeasene i verden. Hva har vært deres hemmelighet for å fortsette eksisterende til tross for så mange generasjoner?

Kjent for å være "hunder som aldri bjeffer", disse uavhengige og rolige firbente venner kan lever opp til 14 år. De er veldig sterke og energiske, som har tillatt dem å holde seg i god form, og selvfølgelig bli en av de sunneste hunderaserne. De kan lide av noen sykdommer som progressiv retinalatrofi og falconi syndromet. Imidlertid er de ikke så utsatt for alvorlige helseproblemer som andre raser.

Basenjis er en av de sunneste små hunderrasene som ikke skures. Derfor er de ideelle hvis du bor i en leilighet siden de ikke er støyende, vil bli med deg i lang tid, og ha kort hår, så du trenger ikke å bekymre deg mye om grooming.

4. Beagle

Beagles Lag gode familiehunder fordi de er vennlige, er hyggelige for barn. Og selv om de pleier å bark og hule Mye, de har mange kvaliteter som gjør opp for de små ulempene.

Til tross for deres små størrelse er Beagles lojale følgesvenner. De har også en fantastisk følelse av lukt og kunnskapsrike jakt ferdigheter. Og overraskelse! De er veldig sunne.

Selvfølgelig er de utsatt for noen få sykdommer, som progressivt retinalatrofi, men de er vanligvis forbundet med eldre alder. Derfor, med riktig opplæring og oppmerksomhet, kan de leve mellom 10 og 15 år.

5. Belgisk malinois

De Belgisk malinois rasen er utrolig lydig og intelligent. Det er derfor de jobber for militæret og er opplært til Skydive. Hvor gal det er? Ikke bare det, men de kan leve mellom 14 og 16 år.

Vi er nesten sikker på at du har sett dem noen ganger fordi deres perky ører og mørke ansikt er enkle å gjenkjenne.

Disse hundene er ivrige etter å tilfredsstille, har et høyt nivå av energi, og kan utføre mange triks hvis du lærer dem. Deres ekstremt selektive avl lagt til det faktum at de er så aktive, utgjør grunnene til at de regnes som en sunn rase.

6. Bichon Frise

Hvis du er glad i søte hunder. Deretter kan du ikke gå glipp av denne. Bichon FRISS er ikke bare ekstremt sjarmerende, men også super sunt.

Disse mini pelsballene som er kjent for deres myke, krøllete hvite frakk, har en gjennomsnittlig levetid på 12 til 14 år. Selv om de kan lide av albue dysplasi, og døvhet, de er ikke utsatt for alvorlige sykdommer. Vi er sikre på at Bichon Friss vil overbelaste deg med ømhet. De har et søtt uttrykk og et stort smil som fanger alles oppmerksomhet.

Dessuten er de ikke like energiske som andre hunder. Derfor vil de nyte korte turer, og det vil være nok for dem. Pluss, de ikke bjeffer eller forstyrrer. De kan ikke være de beste med barn, men det betyr ikke at de elsker å tilbringe tid med sine eiere. Hva mer kan du be om? Hvis du får en, vil det være som å ha en bedårende leketøyhund hjemme!

7. Border collie

Border Collies er kjent for mange ting. La oss gå over noen av dem. De er smarte og empatiske. Det er derfor de er perfekte for første gangs eiere. Ikke bare det, men de er også veldig tålmodige og smart.

Men ikke bli lurt. Border Collies er veldig langt fra å være sofa poteter. De er atletiske, agile, og også veldig sterke. Ekstreme klima representerer ikke trusler mot dem siden de er gode til å variere både kalde og varme temperaturer.

De kan leve mellom 12 og 15 år. Derfor er det faktum at de er en ganske sunn rase bare en annen grunn til at de er så utrolig. De kan lide av collie eye abnormiteter og hypertyreoidisme, men hvis du tar godt vare på dem, vil du få dem i svært lang tid med deg.

8. Chihuahua

Forventet dette at denne rasen skal være på denne listen? Vel, tro det eller ikke, Chihuahua er en av de sunneste små hunderaser. De er allerede super populære. Derfor, hvis du vil få en, vil dette være enda en grunn til å gjøre det - fordi denne lille hunden er blant de sunneste hunderrasene.

Utrolig, i ideelle forhold, kan disse "pursehundene" lever opp til 18 år. Denne informasjonen viser hvor sunn de er. Chihuahuas elsker å kose og er veldig smarte og energiske. De krever ikke mye trening.

Hvis vi ønsker å grave dypere, kan de lide av hypoglykemi og pulmonisk stenose. Men vi forteller deg dette fordi det faktum at de er sunne, betyr ikke at du ikke vil være oppmerksom på deres omsorg.

9. Dachshund

Du vil nok gjenkjenne denne rasen siden de er kjent for å ha en lang kropp og korte ben. Ikke ennå? Vel, hva om vi forteller deg at vi refererer til "Wiener Dog"? Nå har du det. Dachshunds er også veldig sunne. De har en gjennomsnittlig levetid på 12 til 16 år.

Disse hundene har mye utholdenhet og energi. Derfor elsker de å ta en eller lek utendørs. Og hvis det ikke var nok, er de også veldig aktive inne i huset. Det kan være en av grunnene til at dachshunds ikke har en tendens til å bli syk. Bare vær forsiktig så du ikke overfeed dem fordi hvis ikke, kan de lide av rygg og andre problemer.

Til tross for deres størrelse er de gode vakthundene fordi de kan bjeffe mye når de føler seg noe mistenkelig. Men normalt er de kjærlige og vennlige venner.

10. Tysk Pinscher

Tyske Pinschers er energiske og har høy IQ, men det er ikke alt, de er også veldig sunne. De kan leve mellom 12 og 14 år.

Folk beskriver dem som en elegant rase for deres muskulære kropper. De er alltid klare for ethvert eventyr fordi de er atletiske og aktive.

Selv om de er kjent for å bjeffe mye, har de ikke en tendens til å bite, og kan trent til å være selektivt aggressiv. På den måten vil de gjøre gode vakthund.

11. Tysk Shorthaired Pointer

Tyske Shorthaired Pointers er unike på grunn av deres mønstrede pels som ikke er vanlig å finne i andre raser.

Dette er en sportshengende hunder, så de trenger mange kraftige øvelser. Faktisk, hva holder dem unge og i god stand er deres aktive liv. Theses hunder elsker å løpe og kunne gjøre det i lang tid.

De kan lever opp til 14 år Hvis du gir dem de mentale og fysiske utfordringene de ønsker. De er ikke bare aktive, men også lekne og kjærlige følgesvenner.

12. Greyhound

De Greyhound er en av de sunneste gigantiske hundene raser. Du kan legge merke til det fra miles unna på grunn av deres atletiske utseende. De er lange, smale og magre kroppslige.

Ikke bare det, men de er også virkelig, veldig fort (de kan løpe opp til 45 miles i timen!). Å være så energisk og aktiv, gjør at de har en sunn livsstil. De lider sjelden av helseproblemer. De kan bor mellom 10 og 13 år.

Denne rasen er kjent for å være veldig smart og lojal. De kan utføre flere triks hvis de blir undervist og er hengiven med barn og andre kjæledyr. Derfor, hvis du elsker å gjøre trening og løp, kan dette være den perfekte følgesvenn for deg.

sunneste gigantiske hunderaser
Greyhounds er blant de sunneste hundene.

12. Havanese

De Havanese er en rase innfødt til cuba. Disse søte hundene er små, men har robuste kropper. Havanese hunder kan lever opp til 13 år. Og i motsetning til hva du må tenke, er de ikke like aktive som andre raser. Derfor krever de svært liten øvelse.

De kan faktisk ha en genetisk predisposisjon til arvelig døvhet, men de er ganske sunne, generelt.

De er lapdogs per definisjon fordi er ekstremt hengiven. Havanese hunder er også smarte, noe som gjør dem enkle å tog.

14. Miniatyr Schnauzer

Det faktum at det er Miniature Schnauzers har muskulære kropper og en fryktløs holdning bidrar til at de holder seg i god form og alltid aktiv. De er ekstremt utadvendt og energiske, så de trenger å trene mye. Å ha denne livsstilen, kan de lever opp til 15 år.

Trening dem kan være enkle fordi de er klare. De er også kjærlige og morsomme hunder som vil få deg til å le hver dag.

Deres størrelse er liten, men deres personlighet er dobbelt så stor som kroppene deres.

15. Pomeranian

De Pomeranian kan være en liten rase, men ta vare på det, det vil ikke ha et kort liv. De har en gjennomsnittlig levetid på 12 til 16 år.

Pomeranians har en solid kropp. Pluss, de har en rikelig teksturert jakke som beskytter dem mot kaldt vær og holder dem varme. Helseproblemene de kan lide, er relatert til mangelen på oppmerksomhet til grooming og Rengjøring av tennene, ører og øyne.

Derfor vil de holde seg friske så lenge du holder dem i god stand og gir dem øvelsen de trenger. Pomeranians er vennlige, smarte og lekne hunder. De er alltid våken og fryktløse.

16. Puddel

De Puddel er en av de mest populære raser i verden. Siden de er små, er de ikke de beste vakthundene. Det er imidlertid andre grunner til at mange mennesker vil ha en.

Disse hundene er vennlige med alle mennesker, det spiller ingen rolle om de er fremmede eller barn. De kommer sammen med alle. Pluss, deres hår, det er en av deres største sjarm, knapt noen gang skur.

De har en gjennomsnittlig levetid på 10 til 16 år og kan leve i så lang tid fordi de er sunne. Poodles er ekstremt atletisk siden de ble oppdrettet som jakt og anda hunder. De kan være utsatt for felles problemer som de blir eldre, men med riktig kosthold og mosjon, kan de leve lange liv.

17. Pug

Er du overrasket over at Pug er på denne listen? Vel, det kan du være fordi denne rasen er kjent for sin kompakte og robuste kropp. Men hvis du tar vare på dem, og hold dem i god form, er de veldig sunne.

Disse hundene, hvis rynket ansikt er deres mest fremragende karakteristiske, er energiske, og lekende. Pugs elsker å være sammen med familien og holde fast i folkene de føler seg nær. Du må dra nytte av det for å tilbringe tid med å spille eller gå.

Husk at Pugs elsker mat, så det er opp til deg å mate dem med passende porsjoner for å unngå å sette dem i fare for fedme. De er også utsatt for øye skader fordi de har store øyne. Men hvis du følger vårt råd og de har et aktivt liv, vil de bli med deg i lang tid. De kan lever opp til 15 år.

18. Shiba inu

De Shiba inu er en japansk rase kjent for sin fox-lignende utseende. Disse fluffete hundene kan leve for om 16 år, gjør det mulig for dem å tjene et sted på denne listen. Sikkert, de er en del av de sunneste hundene.

Shiba inus er vennlige og lekende, men også uavhengige og rolige. De trenger tidlig sosialisering fordi de pleier å være avvikle rundt fremmede, og litt aggressiv.

Eierne må være tålmodige og selvsikker, så de kan trene dem riktig. Hvis ikke, kan disse hundene bli territoriale siden de opprinnelig ble oppdrettet for å jakte.

19. Shih tzu

Denne rasen er en av de søteste. Shih tzus er utsatt for å lide av noen få helseproblemer som luxating patellas og øyeanomalier. Imidlertid er de en ganske sunn rase som kan leve mellom 10 og 16 år!

Disse leketøy hundene er ikke klar over sin lille størrelse siden de er langt fra å være redd, de er lekende og utgående. Shih tzus er kjent for å være hengiven og gjøre perfekte familie følgesvenner fordi de elsker barn. De har også en vakker frakk som ikke mange raser har.

Faktisk krever de minimal trening og er glade bare å spille innendørs i kort tid. Derfor kan de lett leve i en leilighet eller en bakgård.

20. sibirsk husky

Hvem vet ikke Siberian Huskies? Disse hundene regnes som en av de beste hundene raser, ikke bare for deres skjønnhet, men også for å være sunn. Disse ulvlignende hundene kan lever opp til 13 år. Bare ved å se på dem, kan du si at de er veldig kraftige og intelligente. I tillegg har de en sterk og atletisk kroppsbygging.

Siberian Huskies kan leve i tøffe forhold uten problemer takket være deres tykke dobbeltjakke. De er perfekte for fotturer, Vandring og jogging kompis. Det er grunnene til deres fantastiske helse i vanlige levekår.

Selv om de er utsatt for oftalmologiske problemer, er sannsynligheten for å lide av disse sykdommene lavt. Dessuten, med trening og tidlig sosialisering, er Siberian Huskies veldig vennlige, hengiven og utgående.

Siberian Husky Helse
Siberian Huskies kan leve opp til 13 år.

La oss gjøre et sammendrag så vel som dykke dypere inn i spørsmålene rundt de sunneste hundene.

Hvilken hund rase er det sunneste og lever den lengste?

Den sunneste hunden rasen er Australian Cattle Dog. Det er imidlertid hundraser som har lengre levetid enn andre. For eksempel er den lengste levetiden hunden Chihuahua, i henhold til vår guide, siden de kan leve opp til 18 år.

Det var imidlertid en australsk storfehund som heter Bluey som bodde i 29 år! Hun er for tiden hunden som har levd den lengste. Ta hensyn til at forventet levetid for denne rasen er mellom 12 og 16 år, dette er fantastisk.

Derfor er nivået av oppmerksomhet og omsorg du vil gi hunden din en svært viktig faktor. Dette kan få det til å holde seg frisk og leve i mange år enn estimert.

Har blandede rasehunder mindre helseproblemer?

Dette har vært et emne som har hevet mye kontrovers. Men ifølge nyere studier, ja, Blandede hunder har en tendens til å ha færre helseproblemer. Det er fordi de har et ekstremt bredt genbasseng som gjør dem mindre utsatt for hud, hjerne, blod, nyre og leversykdommer. Men som alle raser, kan de bli syk, bare i en lavere prosentandel i forhold til rasehunder

Hvilken hund har den beste helsen?

Det er vanskelig å svare på dette spørsmålet nøyaktig. Mange hunder kan ha veldig gode gener som gjør dem mindre utsatt for alvorlige sykdommer. Men hvis de ikke trener regelmessig, og ikke har et riktig kosthold, kan de utvikle helseproblemer.

Fra veldig imponerende og store hunder, som Greyhound og Siberian Husky, til de minste og mest søte, som Shih Tzu og Bichon Frise. I vår liste kan du se hvilke hunderaser som kan leve i lang tid hvis du gir dem den omsorg de trenger.

Hvilken hundeslag er minst sannsynlig å få kreft?

Hvis vi snakker spesielt om kreft, er disse tre hundene som er på vår liste, mindre sannsynlig å lide av denne sykdommen: Belgisk Malinois, Chihuahua og Pomeranian.

Fra og med den belgiske Malinois har de en ekstremt lav kreftfrekvens på grunn av prosessen med selektiv avl, som vi oppgav før.
Mens Chihuahuas og Pomeranians kan lide av helseproblemer, men de har nesten aldri kreft

Gjør noen av rasene på denne listen overrasket deg? Fortell oss mer i kommentarene nedenfor!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 20 Sunneste hunderaser med de minste helseproblemer