Hvordan kommuniserer hunder med hverandre?

Hvordan kommuniserer hunder med hverandre?

Vil du vite det Hvordan kommuniserer hunder med hverandre? Som oss har de forskjellige måter å kommunisere på, fordi du sikkert vet at kroppene våre kan uttrykke mer enn våre ord. Det samme skjer i hunder, men i større grad. De bruker også handlinger for å vise hva de føler og hva de vil uttrykke.

Denne veiledningen er perfekt for deg som en hund eier, fordi de fleste eiere har ingen anelse om Kommunikasjon mellom hunder. Det er nøkkelen til å forstå spesifikke atferd i kjæledyret ditt, for eksempel sniffing og luktende, så vel som visse stillinger. Denne kunnskapen vil tillate deg å forstå hunden din bedre, og dermed forbedre deg som eier.

Vi ser hunder som kommuniserer med hverandre nesten hver dag. På parken, hjemme, på gatene. Det skjer, men Bare noen få personer kan dekode meldingen. Takket være denne veiledningen, vil du være en del av den eksklusive klubben. Vi vil vise deg alle hundekommunikasjonssignalene, slik at du kan forstå kjæledyret ditt som ingen andre.

Av duft

Dette er trolig den mindre forstått av hundekommunikasjonssignaler. Lukter er en effektiv måte å få en melding på tvers av Blant hunder fordi deres luktesans er mye sterkere. Å sette ting i perspektiv, de har 300 millioner olfaktoriske reseptorer, Mens mennesker har bare 6 millioner reseptorer, som i konsekvens, gjør det 50 ganger viktigere!

For eksempel snuser de andre hunder for å lære mer om dem, fordi deres duft kan fortelle sin alder, sex og status i gruppen, som alle er viktige opplysninger. Som inkluderer mennesker også fordi kjæledyret ditt kan fortelle hvordan du føler deg basert på lukten din.

Urinen - hunden fingerutskriften

Visste du at urinen til hunder inneholder dufter som er like unike som menneskelige fingeravtrykk? Derfor er de en utmerket måte å kommunisere, og selvfølgelig er de en god kilde til informasjon. For eksempel, i denne studien, fant de ut det Bush hunder kan gjenkjenne sexet til en annen hund bare basert på lukten av sin urin.

Nå kan du forstå hvorfor hunder lukter brannhydranter, trær, busker, elektriske poler og praktisk talt hvor som helst en hund kan ha pisset. Når hunden din gjør det, får det viktige meldinger at andre hunder har igjen, for eksempel hvor mange hunder har vært i det markerte området, eller hvis det er en nærliggende kvinne i varme.

Urin spiller også en viktig rolle under en varme, fordi urinen til en kvinnelig hund i varme inneholder spesielle feromoner, som forteller til mannlige hunder som hun er i sesong. Derfor, urin er den mektigste måten å kommunisere gjennom lukter og dufter.

Utover urinen

Selv om urin er en av de viktigste måtene å kommunisere gjennom dufter, er det ikke unikt. Krakker, spytt og anal kjertler kan også inneholde informasjon å overføre viktige meldinger. Nå kan du forstå hvorfor hunden din stopper for å snuse avføring du finner når du går i gang eller når hunder slutter å lukte hverandres bakside.

Hvorfor bruker hunder lukt?

Nå som du vet hvilke dufter de bruker til å kommunisere, og deres respektive rang, gjelder spørsmålet, hvordan bruker hunden din lukt til å kommunisere? Hvilke ting kommuniserer de i betong? Hvilken hensikt serverer de? Finn svarene nedenfor.

Mark Territory

Urin, som vi har sett, inneholder unike dufter, og derfor elsker hunder å bruke den til å markere sitt territorium, for å la andre hunder som et slikt område tilhører dem. Det er også deres måte å gjøre et sted til å føle seg som deres hjem, og dermed øke komforten.

Det er derfor hunder har en tendens til å urinere overalt når du flytter til et nytt hjem. De føler seg som fremmede, og derfor trenger de å markere sitt territorium.

Bestem rangering

Hunder har et hierarki, og derfor må de etablere ranger. Den beste måten å samle informasjon fra en hund er å lukte den, og det er derfor de snuse hverandre. Basert på visse dufter, kan de fortelle den fullstendige profilen om hunden, og dermed bestemme hvem den mest dominerende hunden er.

Vanligvis vil den mest dominerende hunden lukte den underordnede hunden først. Det er deres måte å bestemme hierarki uten å bruke vold.

Hilsen

Hunder bruker også dufter for å hilse på hverandre og få viktig informasjon om hunden de møter. Som vi har sett, kan de lett oppdage kjønn, alder og status basert på dufter.

hunder lukter hverandre
Hunder har en følelse av lukt 50 ganger kraftigere enn våre som mennesker.

Lyd og hørsel

Etter duft er den foretrukne kommunikasjonsmåten mellom hunder gjennom lyder. De avgir flere lyder enn bare å bjeffe. Her er hele listen:

  • Bjeffer
  • Growling
  • Baying
  • Hylende
  • Yelping
  • Klynking

Vi vil diskutere hver enkelt, kort sagt, for å fortelle meldingen bak dem. Dette vil tillate deg å reagere riktig når hunden din sender visse lyder foran andre hunder, dyr eller personer.

Hvis du lurer på hvordan hundene kommuniserer med hverandre og med mennesker, er lyden og bjeffingen den mest åpenbare. Men det er mye mer!

Bjeffer

Den vanligste og viktige lyden, og det kan uttrykke mange forskjellige ting:

  • Varsling: Det er skarpt og intens, og i mange tilfeller er det en staccato-lyd. De vil varsle deg om noe ukjent eller farlig
  • Kjedsomhet: Det er repeterende og monotont. Det virker som om det aldri vil stoppe. De viser denne typen oppførsel når de ikke mottar nok fysisk og mental stimulering
  • Frykt: Det er høyt, vedvarende og frustrerende. Det legemliggjør frykt i hele spekteret. Det er et vanlig scenario når hunden din ikke har blitt sosialisert riktig fordi selv normale gjenstander hjemmefra kan utløse det. Det samme gjelder for andre hunder, dyr og mennesker
  • Nød: Det er repeterende, vedvarende og høy-pitched. Det er en vanlig situasjon når hunder lider av separasjonsangst
  • Spille: Det høres bare leken. Normal tonalitet, gjennomsnittlig tonehøyde og er ikke repeterende. Hunder bruker det når de har det gøy

Nå vet du at, avhengig av tonehøyde, tonalitet og situasjon, kan det bety forskjellige ting. Nå som du også vet om hyppige scenarier, kan du gjøre raske løsninger for å løse problemer som kjedsomhet bjeffer.

Growling

I motsetning til popular tro, vokser ikke alltid en advarsel før aggresjon. Det kan bety forskjellige ting, og under kan vi utforske forskjellige scenarier:

  • Advarsel: Når hunden din er growling aggressivt og høyt, og det viser defiant kroppsspråk som å vise sine fangs, så er det klart å angripe hvis du, en annen hund eller et annet dyr fortsetter hva de gjør. Se opp for dette skiltet når du går på hunden din eller sosialiserer den
  • Spille: Hunder har også en tendens til å grille når de spiller. De gråter vanligvis lave og uten tegn på aggressivitet. Kroppsspråket vil bli avslappet og lekfullt; Det vil overføre stemningen av chill og lekenhet
  • Glede: Dyret ditt kan også grille når det føles med glede. Det er et vanlig scenario når du petter det og gir det oppmerksomhet. Noen raser er mer tilbøyelige til å vise denne oppførselen enn andre, for eksempel Rottweilers. De vil bare fortelle deg at det føles bra.

Baying

Baying er mer vanlig blant dufthunder som Basset Hound eller Beagle. Det høres ut som en dyp stønn og hunder vanligvis viser det når de jager byttedyr. Derfor er det også vanlig blant jakthunden. Hvis kjæledyret ditt sender ut denne lyden når du jager et annet dyr eller kjæledyr, så kan du fortelle at det ser det som et byttedyr.

Hylende

Det er en annen vanlig lyd og høy-pitched lyder som sirener, alarmer og brann kan utløse det. Det kan imidlertid også bety forskjellige ting:

  • Kommunikasjon: Hunder bruker det også til å finne andre medlemmer av gruppen
  • Nød: Hvis hunden din kraftig uten grunn, så kan det være et tegn på nød og angst. Det er også vanlig når hunden din ikke får nok oppmerksomhet og fysisk og mental stimulering
  • Signalering: I svært spesifikke tilfeller kan de hylle på cue. Imidlertid lærer bare noen få eiere sine hunder å gjøre det.

Yelping og Whining

Yelping er vanligvis en visning av smerte, og derfor er det et vanlig symptom i forskjellige sykdommer som spenner fra leddgikt til hemorragisk gastroenteritt. Derfor, hvis hunden din begynner å rope plutselig, bør du være mer oppmerksom på hva som skjer, fordi det kan være en alvorlig underliggende årsak.

Din hund vil whine når den vil ha noe eller ønsker å gå utenfor. De er høye og utgitt med en lukket munn. Det viser at hunden din er engstelig og stresset. Hvis hunden din sender denne høres vedvarende, må du stimulere det mer fysisk og mentalt, og selvfølgelig gir det mer oppmerksomhet.

Visuell kommunikasjon og kroppsspråk

Flott ted snakk om dyr og språk!

Kroppsspråk er også veldig viktig når det gjelder hundekommunikasjon. De bruker et bredt myriade av bevegelser, poserer og fysiske tegn for å vise hva de føler og tenker. Vi vil diskutere de forskjellige scenariene nedenfor.

Varsling

Når noe varsler hunden din, for eksempel en mulig trussel eller en ny situasjon, vil han vise den ved å lene seg fremover, lukke munnen og sette ørene fremover. Hvis de føler at det er en trussel, så kan de vise den med growling eller baying.

Avslappet

Når hunden din er rolig, vil den ha en avslappet kroppsstilling med en avslappet hale som kan være wagging. Det viser at hunden din er komfortabel i en slik situasjon. Generelt, de avgir ikke lyder når de føler seg avslappet.

Underdanig

Når hunden din tucks i halen og dens poter og legger seg på ryggen, så er det fordi det vil vise en underdanig stilling. Hunder gjør det når de gjenkjenner en mer dominerende hund eller de er redd. Det er deres måte å overgi og fortelle deg ikke å skade det.

Leken

Hunden din vil bli løs og wiggly, hopper i en bueposisjon gjentatte ganger. Videre følger masse bevegelse, overdrevne ansiktsuttrykk og korte pauser. I tillegg har de en tendens til å vandre sin hale. De kan følge med det med lekende bjeffer eller lavvoksende.

Dominerende

Når de ønsker å vise dominerende oppførsel, spesielt når de har bestemt at de er høyere i hierarkiet enn hunden (e) de samhandler med, vil hunden din holde halen høyt og holde fast, fremover og høy stilling. Det er deres måte å imponere respekt og fortelle andre hunder at de er klare til å forsvare sin posisjon.

Engstelig

Når kjæledyret ditt føles nervøs eller engstelig, vil det vise spesifikke fysiske bevegelser som ører tilbake, lene seg tilbake og lav hale. Når de føler seg på denne måten, har de også en tendens til å vise de hvite øynene, for å slikke sine lepper og gjespe.

Aggressiv

Når hunden din er klar til å angripe, vil den holde en høy og stiv stilling, som vinker halen som et flagg og holder ingen hackles. Øynene deres vil se direkte på deg eller den andre hunden, og de vil følge med det med høyt growling fordi det er deres advarsel om at de er villige til å angripe om nødvendig.

Hvis du noen gang støter på deg selv i denne stillingen, opphører du hva du gjør som utløser denne oppførselen i hunden. I tillegg, ikke kjør, bare stå stille og se bort.

Spent

Når hunden din føles spent, for eksempel når du kommer tilbake etter mange timer, vil det bevege halen veldig fort, legg ørene fremover og gjør deg klar til å jage eller slå. De kan også følge med med lavrodig, for å vise deres glede.

Skremt

En skremt hund vil flate sine ører, tuck halen og krysse kroppen sin. Videre har pelsen på baksiden en tendens til å stå rett og de følger med denne kroppsstillingen med bjeffer, growling eller snarling.

hund kroppsspråk
Infographic: En visuell representasjon av en hunds mest vanlige atferd og kroppsspråk.

Av atferd

Endelig kan en hund gi deg innsikt på hvordan det føles og hva det tenker basert på sin oppførsel. Vi vil analysere og diskutere bestemte scenarier, slik at du kan forstå kjæledyret ditt bedre.

Gjeng

Det er deres måte å redusere trykk og stress, og derfor betyr det at hunden din er stresset eller vendt mot en slags fare. Videre kan det også gjespe når det føles utmattet eller forvirrende.

Rystende hode

Hunden din vil riste hodet når det føles lettet. Det er deres måte å uttrykke lettelse på, og de viser det ofte etter overgang fra våkenhet og aggressivitet til ro.

Tilting hode til den ene siden

En hund vil vippe hodet til den ene siden Når det føles usikkert eller forvirret om en ting som har fengslet sin oppmerksomhet. Videre er det deres måte å kreve mer informasjon, og derfor er det vanlig i løpet av treningsprosessen.

Flicker ører

Dyret ditt vil bla sine ører når det vil høre på noe, spesielt hvis det er en ukjent lyd. De har en tendens til å blande denne oppførselen ved å vippe hodet til den ene siden.

Slikker lepper

Mange valper har en tendens til å slikke leppene sine, og det er helt normalt fordi det betyr at de er usikre på den nye verden som omgir dem. Men i voksne hunder betyr det overdreven stress.

Åpning øyne og stirrer

Når hunden din åpner øynene brede og stirrer, betyr det at det er våken. Men hvis du merker at kjæledyret ditt smalker øynene og stirrer avgjørende og med intensitet, er det bare en måte å vise dominans på.

Raising Paws

Din hund vil ha en tendens til å heve sine poter når det vil ha noe fra deg, for eksempel en trussel eller et leketøy. I tillegg gjør de det også når de vil spille eller å vise kjærlighet mot deg, spesielt hvis de berører deg.

Vandre i sirkler og ligge ned

Normal oppførsel som hunder bruker til å finne det mest komfortable stedet å legge seg ned, spesielt hvis det samme er nytt for dem.

Humping

Det kan bety forskjellige ting. Hvis de gjør det til andre hunder, så er det fordi de vil vise total dominans. Hvis de hopper objekter, så er det et advarsels tegn på nød og angst. Men hvis hunden din hopper deg, bør du forstå at det er en merkelig måte å kreve oppmerksomhet, eller alternativt for sine favoritttrusler.

Nå har du alle svarene om Hvordan kommuniserer hunder med hverandre. Som du har sett, er deres kommunikasjonssystem mer komplekst enn det virker. Nå som du har denne informasjonen, vil du kunne forstå kjæledyret ditt bedre enn de fleste hundeeiere, og dette vil hjelpe deg å trene den som en proff og å delta på behovene perfekt.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan kommuniserer hunder med hverandre?