Hvorfor setter hundene sine haler?

Hvorfor setter hundene sine haler?

Det er vanskelig å ikke smile når du er hunden lykkelig vandrer halen på deg. Det er en handling som er universelt gjenkjennelig som et uttrykk for følelser hos hunder. Men Hvorfor egentlig gjør hundene sine haler, Og gjør det alltid de lykkelige?

Dog Tail Wagging er faktisk ganske kompleks! Det er mange forskjellige typer hale wags, og hver har sin egen mening. Så la oss finne ut mer om hund hale wagging.

Hvorfor setter hundene sine haler?

Hunder, som de fleste dyr, har haler primært for balanse. Når deres hunden forfedre var å navigere vanskelig terreng, gjorde skarpe svinger under en jage, eller klatring, deres haler var flotte for å holde dem på føttene.

Men de bruker også sine haler til uttrykke sine følelser og kommunisere med oss ​​og andre hunder gjennom wagging. En primær grunn til at mange oppdrettere fortaler seg mot hale docking. Dette er noe som, som ansiktsuttrykk for mennesker, er instinktiv, men kan kontrolleres for å sende en melding til dem rundt dem. Valper lærer å vandre sine haler på rundt en måned og en halv gammel, og det er en av de enkleste måtene å lese en hunds sinn!

Hvorfor kommuniserer hundene på denne måten?

Alle dyr har forskjellige måter å kommunisere på. Vi mennesker er primært verbale kommunikatorer, selv om vi kommuniserer visuelt gjennom kroppsspråket også. Og mens de gjør det kommunisere verbalt gjennom bjeffing, growling og gråt, Hunder er primært visuelle kommunikatorer. Dette betyr at de foretrekker å kommunisere ved hjelp av kroppsspråket, og i sin tur er det bra å lese vår også!

Hunder bruker ansiktsuttrykk, kroppsstanser, så vel som deres øyne, ører, hackles og haler for å kommunisere med oss. Hale wagging er lett den mest universal gjenkjennelige måten å lese en hunds kroppsspråk. Selv for folk som ikke er vant til å være rundt dem.

Men hvis du er en hund eier, er du sannsynligvis klar over at det er mer enn en slags hale wagging. Men visste du at det er rundt ti? Så, la oss ta en titt på hver og hva de mener.

Hva betyr forskjellige hale wags?

Hale wagging er mer nyansert enn vi en gang trodde. Ligner et menneskelig smil; ni ganger ut av ti, det tilsvarer et godt humør, men ikke alltid. Folk kan smile når de føler seg nervøse, hengiven, trist og mer. Og hale wagging er akkurat det samme.

Hastighet

Vi er alle kjent med en Rask bevegelig wagging hale. Som vi vet, er dette et uttrykk for spenning og vennlighet hos hunder. I mellomtiden, en hund med en hale som gjør bredere wags innebærer at de føler seg innhold og lykkelig. Slow Wags angi en mindre entusiastisk eller usikker holdning, spesielt mot fremmede eller nye situasjoner.

Vinkel

Noen hunder foretrekker imidlertid å hold deres haler oppe heller enn å våkne dem til å uttrykke lykke.Hvis en hund buer mens du gjør dette, føler de seg lekne og vil gjøre noe morsomt med deg. Men hos hunder som ikke holder opp sine haler regelmessig, har det en tendens til å være mer av en indikasjon på våkenhet, selvtillit og til tider, dominans.

Men i dette tilfellet vil hundens generelle kroppsspråk være spent. I en aggressiv hund kan halen peke oppover og krølle opp over toppen av kroppen. Dette er vanligvis ledsaget av growling og hevet hackles. En hund med a rett hale betyr at de føler seg bra eller nøytral. Når du utforsker, indikerer en rett hale nysgjerrighet. Mens A nedovervendt hale som fremdeles eller gjør korte, raske slag betyr angst, og en hund som har halen tucked under bena sine, kommuniserer at han føler seg redd eller veldig ulykkelig. Du kan også referere til Canine Ladder of Aggression For å hjelpe måle hvordan hunden din føler.

Dette er forskjellig fra en avslappet hale som henger naturlig nedover, men er ikke droopi eller trist å se. En trist eller skremt hund vil også ha flate ører, og en engstelig hund kan være spent, tempo, bukse eller gjespe.

Retning

Hvis en hund holder halen til venstre, Han kommuniserer en misliker eller bekymrer seg for noe. Dette kan være et sted, ting, person eller en annen hund eller dyr. En hund som holder halen til Ikke sant indikerer det motsatte; En smak mot situasjonen.

Disse reglene gjelder imidlertid bare når hele halen peker på siden. Hvis hundens hale er lykkelig oppreist med bare endebiten som peker til venstre, ikke bekymre deg for det!

hund hale wagging
Du kan fortelle hva hunden din føler ved å se hvilken retning halen deres peker på.

Hvorfor hundene venter sine haler - Vanlige spørsmål

Gjør hundene sine haler med vilje?

Akkurat som mennesker og ansiktsuttrykk, Hunder venter sine haler instinktivt, Men de kan også gjøre det med vilje når de ønsker å formidle noe til noen rundt dem. Mange hunder kan imidlertid synes å miste kontrollen av deres wagging når de blir overexcited og hele bakenden av kroppen begynner å våkne. Søt!

Hvorfor setter hundene sine haler mens hun sover?

Hunder drøm når de sover akkurat som oss, Og i deres drømmer gjør de alle de morsomme tingene de gjør i det virkelige livet, som å spille spill og gå på turer, som alle fører til hale wagging! Akkurat som noen mennesker smiler og snakker i søvn, setter noen hunder sine haler, beveger bena og bjeffer i deres.

Hvorfor setter hundene sine haler når du snakker med dem?

Hvis hunden din regelmessig begynner å vaske halen når du snakker med dem, betyr det at de er spent å samhandle med deg!

Hvis det er en hund du aldri har møtt før, betyr det sannsynligvis at de er glade for å møte deg, men dette er ikke alltid tilfelle, så vær oppmerksom på deres generelle kroppsspråk.

Skulle en hund gjøre en langsom eller nedadvendt hale vag, kan de føle seg sjenert eller usikker, så hold ut hånden din og la dem nærme deg i stedet for at du nærmer deg. Hvis de ikke, bare si farvel og la dem være alene.

Hvorfor slutter hunden min hale å vandre når jeg kjæledyret ham?

Hvis hunden din slutter å vaske halen når du kjæledyret, ikke bekymre deg, betyr det ikke at han ikke vil at du skal røre ham. Det betyr mer enn sannsynlig at han er avslappet og innhold i din nærvær. Det vil ikke ha deg til å dyre ham, men hvis dette var tilfelle, ville han sannsynligvis bare anke hodet ut av veien eller flytte bort fra deg.

Alternativt, hvis han så på deg og vasker halen før du gikk over for å dyre ham, kunne dette vært hans måte å invitere deg til å dyre ham, og nå stopper han fordi han har oppnådd sitt mål.

Hvorfor setter hunden min aldri halen sin?

Ikke bekymre deg for mye hvis du er hunden ikke en gal i hale-vagger. Ikke alle hundene er! Hale wagging er mer av en indikasjon på spenning, i stedet for lykke, så hvis hunden din ikke vri sin hale, Det betyr ikke nødvendigvis at han ikke er glad.

Så lenge han ikke viser noen tegn på å være UNlykkelig, Ikke bekymre deg for det. Tegn på A deprimert eller engstelig hunden inkluderer en droopy hale, flate ører, panting, pacing, gjenging, blir trukket tilbake og sløv eller rastløs, a tap av Appetit, og muligens misbehaving eller til og med skade seg selv.

Hvis du tror at hunden din er ulykkelig, og du ikke vet hvorfor eller hvordan du fikser det, bør du ta dem for å se en veterinær så snart som mulig for eksamen og råd.

Grunnene hvorfor hunder venter sine haler er langt mer kompleks enn vi en gang trodde. Hvordan mer vil hunden din vite hvordan han føles? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvorfor setter hundene sine haler?