Hvordan behandle limp hale hos hunder

Chihuahua hale opp i nærheten tucked mellom bena

Limp Hale er en tilstand som påvirker primært jobber og atletiske hunder, men kan forekomme i enhver type eller rase av hunden. Som navnet antyder, resulterer limt hale i en hund som ikke klarer å flytte halen, i stedet å ha det hengt. Ved å vite hvordan du gjenkjenner denne tilstanden og hvilken type behandling som skal forvente, vil en hundseier være bedre forberedt på å holde kjæledyret komfortable.

Hva er halp hale hos hunder?

Det er flere vanlige navn for halmhale, inkludert limberhale, svømmers hale, kaldvannshale, død hale, ødelagt hale, rorhale og ødelagt wag. Teknisk kalles denne medisinske tilstanden akutt kaudal myopati. Dette problemet oppstår etter en stor mengde høy aktivitet, og det trodde at forbigående skade oppstår i musklene, ledbåndene og senene på bunnen av halen. Det kan til og med være mulig at noen mild skade på spinal vertebral oppstår. Dette resulterer i en hale som er smertefullt å heve og vaske, så det vil i stedet henge lavt.

Tegn på limp hale hos hunder

  • Mangel på hale wagging
  • Limp, hengende hale mellom bena
  • Smertefull hale
  • Kan ikke bli komfortabel når du ligger ned
  • Gråt eller whining
  • Biting eller slikker på halen
  • Vanskelighetsgrad står opp etter å ha ligget
  • Vanskeligheter med å hakke for å urinere eller defecate
  • Motvilje mot å spise

Hvis en hund har halte hale, vil det mest åpenbare skiltet være dens hengende, lette halen mellom bakbenene. Smerte er vanligvis forbundet med limp hale, så det vil kaste seg og en hund vil ikke vende den. Hvis halen er berørt, kan en hund med limp hale gråte eller gnage i smerte, men noen hunder vil også vise at de er smertefulle ved å snakke selv når halen ikke håndteres. Siden halen også brukes til balanse, kan en hund med limt hale ha problemer med å komme seg opp etter å ha ligget og med å hakke for å urinere eller defecate utenfor. Noen ganger vil hunder også ikke kunne bli komfortable når de ligger ned og kan til og med miste sin appetitt på grunn av smerten i halen. Det er vanligst for disse tegnene å forekomme ca 24 timer etter overdreven fysisk aktivitet.

Årsaker til halte hale hos hunder

Enhver type anstrengende aktivitet som får en hund til å bruke halen kan forårsake slank hale. Noen vanlige grunner inkluderer:

  • Svømming i kaldt vann
  • Aktiv jakt
  • Slitsom trening
  • Hard Play Sessions

Disse fysiske aktivitetene kan føre til overdreven bruk av halen. Når halen brukes til balanse, vasker vasker ut av spenning, eller blodkarene forbinder ved svømming i kaldt vann, kan halte haler oppstå. Annen Hundesport og aktiviteter kan selvsagt også bidra til dette problemet og kan inkludere smidighet, Fly Ball, og Dock Diving Practice.

Diagnostiserer limt hale hos hunder

En historie med nylig overdreven aktivitet eller svømming i kaldt vann er nøkkelen til å diagnostisere halte hale hos hunder. En veterinær vil stille spørsmål om en hunds aktivitetshistorie og utføre en fysisk undersøkelse for å diagnostisere halmhale. Radiografier kan tas for å utelukke et knust bein i halen, men en historie og fysisk eksamen er vanligvis alt som trengs for å gjøre diagnosen. Hvis en hund plutselig ikke kan bruke halen og en dag eller to siden, svømte det i en kald innsjø eller ute jakt, Limp Hale er en sannsynlig diagnose.

Behandling

Behandling av en hund med limt hale er veldig enkel, men dette betyr ikke at behandling ikke er nødvendig. Hviler på hunden og antiinflammatoriske medisiner vil tillate halen å helbrede og gå tilbake til normal i vanligvis noen dager til en uke. Noen ganger kan hvile og medisiner i opptil en uke være nødvendig, men uavhengig av er behandlingen kort og enkel sammenlignet med mange andre problemer.

Ikke gi hunden din noen menneskelige antiinflammatoriske medisiner for denne tilstanden. Bare tilby medisiner som veterinæren din har gitt.

Hvordan forhindre slank hale hos hunder

Forebygging av denne tilstanden er sannsynligvis upraktisk, siden lek og arbeid er vanlige aktiviteter for mange hunder. Sunn fornuft under fysisk aktivitet bør brukes. For eksempel bør hunder få lov til å hvile regelmessig under overdreven aktivitet. Dette kan bety å forkorte aktivitetens lengde hvis stoppestedet ikke er mulig, men det er ingen grunn til å unngå ting en hund liker å gjøre.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan behandle limp hale hos hunder