15 Raser med minst helseproblemer

Mens det ikke er noen garantier når det kommer til helsen til enhver rase, noen hunder er bare sunnere enn andre og ikke så utsatt for visse helseproblemer, spesielt genetiske lidelser. Nedenfor er noen av rasene som er kjent for å ha de minste helseproblemer og er statistisk den sunneste av alle hundene.

Det har vært en stor mengde forskning i barnegenetikkområdet, og hvordan det er knyttet til helse og levetid på hunder. Vi har undersøkt disse studiene tidligere i vår artikkel Om hundes helse og hunder med lengste levetid. Alle funn tyder på at det er direkte korrelasjon mellom en hunds gener (av rase) og sannsynlighet for å utvikle en rekke sykdommer, som også er korrelert med levetiden til en hund.

Les også: 15 hunderaser som har den lengste levetiden

Australian Shepherd Health

Australian Shepherd

Denne rasen er kjent for å være veldig aktiv og generelt sunn. Australske hyrder er ikke så utsatt for hud-, pels- og beinforhold som noen andre hunder. Med god forsiktighet kan disse hundene leve opp til 15 år. På den annen side er denne rasen ikke helt immun og er fortsatt utsatt for noen få helseproblemer, spesielt Collie Eye Anomaly, som er en genetisk medfødt øyeforhold.

Engelsk Foxhound Helse

Engelsk Foxhound

Arbeids raser (med noen få unntak) er generelt ansett som de sunneste raser, som også er tilfelle her. Alle foxhoundaser er veldig sunne hunder, akkurat som den engelske foxhound som har en gjennomsnittlig levetid på 11 til 13 år. Imidlertid krever de regelmessig trening for å holde helsen på det optimale nivået og kan noen ganger lide av leukodystrofi, en sjelden genetisk lidelse.

Australian Cattle Dog Health

Australian Cattle Dog

Dette er en annen arbeidshund rase som har fantastisk smidighet og styrke. De er også veldig intelligent og utmerke seg på problemløsing. De kan leve opptil 13 år med riktig omsorg og sjelden har store helseproblemer. Faktisk, den Lengste levende hund i verden var en australsk storfehund kalt Bluey som bodde 29 år og 5 måneder. De er høy-energi hunder som krever konstant mental og fysisk stimulering. De er imidlertid utsatt for hip dysplasi og døvhet, spesielt i deres eldre år.

Engelsk Springer Spaniel Helse

Engelsk Springer Spaniel

Engelsk våren spaniels er kjent for deres helse fordi de sjelden lider av alvorlige genetiske sykdommer som ville være relatert til deres rase. Imidlertid er de utsatt for mindre øyeproblemer. Den gjennomsnittlige levetiden til engelsk Springer Spaniel er rundt 14 år. De er sterke og muskuløse jegere og høy-energi hunder som liker lange turer, spiller henting og svømming.

Tysk Shorthaired Pointer Health

Tysk Shorthaired Pointer

Denne frodige jaktasen er kjent for intelligens og dyktighet i å jakte forskjellige typer spill, men det er også en av de sunneste hundene raser. Den gjennomsnittlige levetiden til disse hundene er 12 til 14 år. De er høy energi og krever rikelig med trening og mental stimulering. Mens de er mindre utsatt for store helseproblemer, kan de ofte lide av hip dysplasi eller gastrisk torsjon.

Border Collie Helse

Border collie

Alle vet og liker en grense Collie, og dette er enda en høy energi rase med stor helse. Deres gjennomsnittlige levetid er 10 til 14 år, og de er ekstremt aktive og smidige, som er ansvarlig for mangelen på store helseproblemer. Imidlertid er de utsatt for hyperthyroidism, epilepsi og kollieøye unormalitet. Hvis du har en Border Collie, sørg for at han tilbringer mye tid utendørs.

Chihuahua Helse

Chihuahua

Chihuahua er en av de lengste levende raser. I ideelle forhold kan de leve opp til 18 år, noe som er et ubestridelig faktum av en god helse. De krever ikke mye trening på grunn av deres størrelse, i motsetning til de fleste av de sunneste raser. Helseforhold som ofte påvirker Chihuahuas, inkluderer hypoglykemi og pulmonisk stenose, som er en lidelse i hjerteventilen.

Siberian Husky Helse

sibirsk husky

Mens Siberian Husky kan leve opp til 13 år, som ikke er så imponerende levetid i forhold til noen andre raser, har de en fantastisk fysisk profil og helse. Siden de ble oppdrettet som sledehunder, er de vant til harde levekår, som er hovedårsaken til deres store helse i vanlige levekår. Deres vanlige helseproblemer er hovedsakelig oftalmologiske og inkluderer Cataracts, Corneal dystrofi og retinal atrofi.

Havanese Helse

Havanese

Denne lille hunden rasen berømt for sin vennlige demeanor har en gjennomsnittlig levetid på 12 til 14 år og lider sjelden av alvorlige helseproblemer. De som påvirker dem, inkluderer vanligvis albue dysplasi og døvhet. De er ikke høy energi hunder, noe som betyr at korte turer er nok til å møte sine treningsbehov.

Bichon Frise Helse

Bichon Frise

Ikke bli lurt av utseendet på denne søte rasen fordi det er en veldig elastisk og tøff hundeslag. Mens de har tilbøyelighet til å bli overvektig og er utsatt for grå stær, er de generelt ekstremt sunne rase. Deres gjennomsnittlige levetid er mellom 12 og 14 år. Imidlertid krever Bichon Frise mye grooming for å redusere sjansene for visse infeksjoner.

Greyhound Health

Greyhound

En titt på en greyhound og deres magre fysikk forteller mye om deres fremragende helse. De er en av de Raskeste raser, men også en av de eldste raser i verden siden deres opprinnelse dateres tilbake til det gamle Egypt og Mesopotamia. Disse intelligente hundene kan leve opp til 13 år uten å være alvorlig syk. Imidlertid er de utsatt for albue og hip dysplasi, så vel som hypothyroidisme.

Belgisk Shepherd Helse

Belgisk Shepherd

Belgisk Shepherd, også kjent som Malinois, er en av de mest allsidige arbeidshundene, som også gjør det til en av de sunneste hundene i verden med en gjennomsnittlig levetid på 12-14 år. Siden de ble avlet strengt for deres ytelse, har de en eksepsjonelt lav predisponering til mange degenerative og arvelige sykdommer, men de er utsatt for hip dysplasi og noen oftalmologiske problemer.

Finsk Spitz Helse

Finsk Spitz

Denne lille, men fryktløse jakthunden er en god idrettsutøver og elastisk å utvikle degenerative sykdommer. Diabetes kan være en bekymring med finske Spitz hunder, men et riktig kosthold er vanligvis nok til å forhindre dette. Hip dysplasi og Shaker syndrom er noen av de vanlige helseproblemene i denne rasen, spesielt i eldre alder. Den finske Spitz har en gjennomsnittlig levetid på 13 til 15 år.

Basenji Helse

Basenji

Basenji er allment ansett som den eldste hunden rase i verden, innfødt til Afrika. Denne prestasjonen de oppnådde takk til deres bemerkelsesverdige fysiske styrke og helse. Basenji er også en av de roligste hunderaser og kjent som "hunden som aldri bjeffer", men i stedet "Yodels". Denne rasen lever opptil 14 år. De er utsatt for progressiv retinal atrofi og noen nyreproblemer som falconi syndromet.

Blandet raser helse

Blandede raser

Det har vært mye debatt over kravet om at nydelige mutts generelt er mye sunnere enn rasehunder, inkludert den lavere hastigheten på hip dysplasi og mange hjertesykdommer, så vel som å være mindre utsatt for det meste av huden, hjernen, blod, nyre og lever sykdommer. Mens debatten fortsatt går på om i hvilken grad dette er sant, Noen studier har vist at blandede raser har bedre helse og at de er mindre utsatt for mange genetiske sykdommer.

Les neste: 30 sunneste hunderaser med lange levetid

Pin og del med andre hundeeiere:

Topp 15 raser med minst helseproblemer

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 15 Raser med minst helseproblemer