25 Smarte hunderaser som er enkle å trene

Kjæledyr eiere har ofte rase krav før de vedtar en hund: hvor lett de skal ta vare på, hvor mye trening de trenger, hvor vanskelig er de til brudgom, og selvfølgelig er rasen smarts. Hvis trening og intelligens er øverst på listen din, er det mange smarte hunderaser du kan adoptere som vil lære raskere og vil bli lettere å trene.

Intelligens hos hunder, i en viss grad, kan vurderes av hundens evne og fart som de lærer og deretter utfører kommandoer. Dette er ikke bare teoretisk, enten: i motsetning til Stædige raser, Studier viser at smarte hunder er raskere elever, er mer effektive på å lese kommandoer fra mennesker, er mer lydige og lettere å trene (kilde).

Lignende forskning sammenlignet noen kjente intelligente raser med andre og fant at & # 8220; mindre smart & # 8221; raser er vanskeligere å trene, de er ikke så gode til å forstå menneskelig kroppsspråk og kommandoer, de er mer dominerende og aggressive (kilde).

Smart hunder er bedre For første gang eiere som er uerfaren i omsorg for og trener hunder. De er også bedre for familier med barn eller andre dyr i husholdningen. Det er mer sannsynlig at enhver problemadferd kan enkelt og raskt festes med en smart hund, som reduserer risikoen for aggresjon eller å måtte hjem på nytt ditt nylig adopterte kjæledyr.

Når det er sagt, alle hunder - enten de er mer eller mindre intelligente - kan trent. Den eneste forskjellen er den tiden det kan ta for å oppnå hundens treningsmål. Likevel, hvis du foretrekker å vedta en smart rase, er nedenstående liste et godt utgangspunkt.

25 smarte hunderaser som er lettest å trene

25 smarte hunderaser som er lettest å trene

1. Border collie

De fleste veterinærer, hundeeiere og forskere er enige om at Border Collie er den lyseste hunden rasen (generelt) der ute, og Nyheter er nå der ute. Opprinnelig fra Skottland og England, er denne rasen også energisk, slik at den kan håndtere enhver form for trening.

Border Collies evner inkluderer problemløsing og rask adopsjon av triks og kommandoer. Smarte hunderaser som grensekollien er kjent for å forstå en kommando etter et gjennomsnitt på bare 5 repetisjoner og adlyd det med opptil 95% nøyaktighet. Når den er trent, gjør denne rasen en lojal livsstøttepartner og en mest hengiven følgesvenn.

Puddel

2. Puddel

Pudelen kommer i andre blant de smarteste hundene rundt, høflighet av sin intelligens og evne til å lære kommandoer og vaner raskt. Deres populære utseende og deres eiers tendens til å groome disse hundene til ekstreme overshadows puddelens intelligens.

I tillegg til å være morsomme, lekne og interessante kjæledyr, er de enkle å trene og kan raskt lære å utføre en rekke oppgaver som herding, noe som gjør dem til et veldig populært alternativ på hund rasequizzes, spesielt med nye kjæledyrseiere.

Tysk Shepherd

3. Tysk Shepherd Dog

Foruten styrke og allsidighet, er den tyske hyrden notert for sin intelligens og evne til å lære nye kommandoer og triks raskt. Uavhengig, menneskelig tanke gjør dem ideelle valg for politiet trening og aktiviteter som vakt og herding. Tyske Shepherd Dogs har lenge vært kjent som en av de mest populære, intelligente raser blant hjørnetenner.

Golden retriever

4. Golden retriever

EN Golden retriever gjør listen over smarte hunderaser fordi disse hundene er morsomme dyr som spiller som leker gjør dem enkle til hver. Goldens er også veldig intelligente, noe som gjør at de kan utføre oppgaver som henting (derav navnet) alt fra hvor som helst og lære nye kommandoer og vaner. Når de er trent, kan disse hundene brukes til beskyttelse og hundekonkurranser.

Doberman Pinscher

5. Doberman Pinscher

Doberman-rasen har lenge vært kjent for sin intelligens, som de legger til uavhengig tenkning og andre egenskaper som hurtig læring, styrke, hastighet og lojalitet. Alle disse egenskapene kombinert gjør Doberman Pinscher Dogs noen av de beste valgene av hunderaser for politiet og detektivarbeid, og er en stor vakthund, som er akkurat det de er kjent for.

Shetland Sheepdog

6. Shetland Sheepdog

Som mange av de andre smarte hundene raser, er Shetland Sheepdog like lekende og lojal, men kommer også kombinert med et høyt nivå av intelligens. Det er også faktisk en av de raskeste hundene ved å lære og gripe nye kommandoer. Dette gjør dem veldig enkle å trene, spesielt for Familiebeskyttelse, utfører etc.

Labrador Retriever

7. Labrador Retriever

På samme måte som deres fjerne fetter, den gyldne retrieveren, er Labrador ganske smart, i tillegg til å være veldig våken og intuitiv. Intelligensnivået på Labrador Retrievers gjør trening disse hundene en rask og enkel praksis. Deres engasjement for arbeid og kommandoer når trente er avgjørende, noe som gjør dem gode vakt- og redningshunder.

Papillon

8. Papillon

En av de få små smarte hundene på listen, den papillonen stammer fra Frankrike. De er kjent for deres smidighet, allsidighet og fart, i tillegg til egenskaper som våkenhet og vennlighet. Når det gjelder intelligens, sannsynligvis til mange menneskers overraskelse, er Papillon ganske raskt på å lære og adlyde mange kommandoer, og kan lett trent for Vis hundekonkurranser og forestillinger på scenen, eller smidighetsarbeid.

Rottweiller

9. Rottweiller

Foruten tillit og styrke inkluderer Rottweilers andre egenskaper et høyt intelligensnivå som gjør dem en rask elev, lojalitet som gjør dem til en hengiven følgesvenn og lydighet som gjør dem enkle å trene.

Kjent for noen som skummelt hunder, Rottweiller er ikke nødvendigvis det. Når de er trent, kan de brukes som politihund, en herder eller en annen type arbeidshund. Rottweilers er berømte vakthunder, men - sammen med Pit Bulls - er også en veldig toppen av hjørnetenner som mest sannsynlig vil bite folk og kan ofte bli merket som & # 8220;farlig.& # 8221;

Australian Cattle Dog

10. Australian Cattle Dog

Som navnet antyder, kommer denne rasen fra Australia. Vanligvis trent for herding dyr, er den australske storfehunden smart og smidig, slik at de kan øve i flere timer uten å ha på seg. Intelligens av australske storfehunder gjør det mulig for dem å holde organisert og veldig ressursfull. Disse hundene er også notert for å være enkle å trene og lære kommandoer raskt.

Pembroke Welsh Corgi

11. Pembroke Welsh Corgi

I tillegg til å være ivrig etter å behage, Corgi - denne lille og søt hundesn Det er populært i & # 8220; hund burrito & # 8221; YouTube-videoer - er også veldig våken og smidig. Det er ikke noe folk ofte antar om Corgis, men det er en intelligent rase. Ekstra egenskaper av Pembroke Welsh Corgis som iver for å lære og intelligens gjøre dem enkle å trene og nyttige i aktiviteter som vakts.

Miniatyr Schnauzer

12. Miniatyr Schnauzer

I sin lille form er denne hunderasen spesielt kjent for å være veldig intelligent og vennlig. Miniature Schnauzers vennlighet og lydighet gjør dem enkle å trene, mens deres våkenhet og ånd gjør dem egnet for enhver form for trening. Miniature Schnauzer hunder kan også gjøre et flott tillegg til en Familie med små barn. De er veldig vennlige med barn, og på grunn av deres størrelse og iver å spille, kan de være perfekte følgesvenner for barna dine.

Jack Russell Terrier

1. 3. Jack Russell Terrier

I motsetning til mange andre på denne listen, Jack Russel Terrier rase er så sta som det er intelligent. Jack Russell Terrier lærer raskere med kortere treningsøkter, men på flipsiden blir kjedelig raskt. JRTs er ganske energiske og er notert for å stikke med rutinemessig og struktur en gang trent. De trenger mye trening og plass til å løpe rundt, noe som gjør dem perfekte for aktive hundeeiere. Men du trenger tålmodighet med disse hundene - ikke på grunn av deres intelligens, men på grunn av deres karakter og ADHD-egenskaper.

Belgisk malinois

14. Belgisk malinois

Blant noen av verdens de smarteste hunderaser er den belgiske Malinois, også kjent for sin arbeidsmetikk og energi. Begge faktorene utfyller denne rasenes evne til å lære, og de tar tak i kommandoer raskt, noe som gjør dem til å passe til politiet, søke- og redningsoperasjoner og sportstrening.

Mens GSDer er kjent for å være go-to canine for politiet arbeid, U.S. Hemmelig tjeneste bruker belgiske malinois hunder for å beskytte det hvite huset, som burde fortelle oss noe. Mange andre land velger også disse hjørnetenner som førstevalg for rettshåndhevelse og andre jobber.

Bokser

15. Bokser

Opprinnelig fra Tyskland, er boksen populær i dag for ikke bare å være flott rundt barn, men også for å være ganske smart og veldig talentfull rase. Rasenes leknemlighet tillater dem å lære nye triks lett, mens deres intelligens garanterer deres sjanser til å huske og adlyde kommandoer. Boksere er kjent for å gjøre veldig gode vakthunder en gang trent, og har lenge vært perfekte foresatte og følgesvenner til barna hjemme.

Cane Corso

16. Cane Corso

Denne magre, robuste hunden er vanligvis oppdrettet for beskyttelse og jakt, høflighet av deres sterke territoriale instinkter og generelt hvordan Cane Corso ser ut. Dette er imidlertid en av de mest smarte hundene der ute. Intelligens er en annen av Cane Corsos karaktertrekk, noe som gjør dem til en god politimann, og til dette legger de til et par andre, inkludert styrke og evnen til å lære kommandoer raskere.

Grov collie

17. Grov collie

Grove collie raser er kjent for å ha et høyt nivå av intelligens; den typen som tillater dem å lære nye triks lett og tenke uavhengig de fleste ganger. Det er en god grunn til at Rough Collie ble valgt for å spille den delen av Lassie i TV-showet, da de lenge har vært kjent for å være intelligente.

Rough Collies skjer også å være lojal og vokse i nærheten med sine eiere, og øke følsomheten mot hans / hennes behov. Collies er en av de smarte hundene vi har rundt i dag, og de gjør også en god familie kjæledyr.

Brittany Spaniel

18. Brittany Spaniel

Bretagne er for det meste kjent blant jegere som en av de beste pistolhunder rundt. Men den søte naturen til denne hundens rase legger til mer krydder til deres karakter. De er en mild blanding, i tillegg til noen andre egenskaper, intelligens, smidighet og tilpasningsevne. Brittany Spaniels er svært oppmerksomme og våken, som gjør at de griper ting raskere og gjør dem enkle å trene. De er en perfekt passform for jakt, henting og ytelsessport.

Canadian Welsh Corgi

19. Canadian Welsh Corgi

På samme måte som Pembroke Welsh Corgi som jeg har nevnt ovenfor, blir den kanadiske walisiske Corgi-rasen notert for sin følgesvenn, intelligens og lydighet. Disse egenskapene gjør det mulig for dem å forstå kommandoer raskt og følge dem tilsvarende.

Alle Corgis er like i deres karakter og tog-evne. Disse hundene er også atletiske, som i tillegg til de andre egenskapene gjør dem perfekt for sporing, vaktvesen og sportsopplæring. Det gjør ikke vondt at noen Corgi er en søt corgi.

Belgisk Tervuren

20. Belgisk Tervuren

Denne rasen er ikke bare intelligent; Det er også veldig observant, ganske våken og naturlig årvåken. Den belgiske Tervuren binder seg lett med andre - både hunder og mennesker - tillater enklere trening og raskere grep av hundetreningskommandoer. Som mange andre smarte hunderaser på denne listen, gjør belgiske Tervuren en veldig god vakthund eller ser hunden en gang riktig opplært, noe som ikke vil være en vanskelig oppgave med deres intelligens.

Belgisk Sheepdog

21. Belgisk Sheepdog

Dominerende av naturen, dette hunderase er så lojal som det er intelligent, som i tilfelle trening gjør dem ganske enkle å jobbe med. De er også en aktiv rase som elsker så mye som de beskytter og vekter. De belgiske Sheepdogs atletiske evner gjør dem enkle å trene for komplekse hundetreningskommandoer også.

Australian Shepherd

22. Australian Shepherd

Blant trekkene som gjør denne hunden en av de enkleste raser til å trene, er deres intelligens, høy lydighetsnivå, energi og aktiv natur. Elsket for deres trenbarhet, den australske hyrden brukes ofte i sport og andre aktiviteter som herding. Australske Shepherd Dogs er en av de eldste arbeidsrasene rundt. De er veldig gode natured og betraktes som beskyttende hunder.

sibirsk husky

23. sibirsk husky

Hvem vet ikke og elsker en sibirisk husky? Tidligere avlet for sleigh transport, denne hunden rasen er så sterk og atletisk som de kommer. Så mye som Huskies er en av de flotteste hundene rundt, er Huskys intelligens også bemerkelsesverdig, som er deres evne til å lære nye ting når de er opplært. Med sin fart og energi er Husky et godt valg for å trene for hunden scootering, hund fotturer, Fornøyelse og andre forestillinger.

Yorkshire Terrier

24. Yorkshire Terrier

En annen av de små smarte hundene raser på denne listen fra Little Ones & # 8221; Seksjon, Yorkie er kjent for en rekke evner, inkludert tilpasningsevne, uavhengig tenkning og intelligens. Alle disse egenskapene gir Yorkshire Terriers å være veldig enkle å trene, spesielt med roser og hundebehandler som blir dished ut. Denne rasen krever regelmessig grooming og har et høyt nivå av vedlikeholdskrav, så hold det i bakhodet.

Pug

25. Pug

Mens de ikke er like fleksible som mange hunder på denne listen, eller ikke er inkludert på de fleste smarte hunderlister, Pugs er faktisk like smart. De vil lære å forstå og adlyde kommandoer med tiden som treneren fortsetter. De er også veldig sosiale og avgjørende ivrige etter å behage, noe som gjør det mulig for Pugs å lære nye ting raskere. Disse hundene har en dum og sjarmerende personlighet som raskt vil vinne over selv den mest alvorlige kjæledyrseieren.

Les neste: 15 De fleste stædige hunderaser som er vanskelige å trene

Ønsker å dele dette?

Smartest hunderaser

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 25 Smarte hunderaser som er enkle å trene