Topp 10 smarteste hunderaser

Topp 10 smarteste hunderaser

Det er ofte sagt at hunder er som deres eiere. Kanskje de lærer din subtile oppførsel som måten du vipper på hodet til den ene siden når du ser på TV, eller kanskje deler de egenskapene dine, for eksempel din latskap, lykke eller intelligens. Det er vanskelig å fortelle hvor mye disse egenskapene er naturlige og hva som er pleie, men om du bare er nysgjerrig på din beste venn eller tenker på egenskaper for din nye valp, er det nyttig og morsomt å forstå de forskjellige rasene. Så, her er lav-down på de 10 mest intelligente hundrasene - er hunden din på listen?

Canine Intelligence

Først av alt, må vi forstå hva vi mener med "smarte" hunder - det er ikke som de tar eksamener, eller får grader etter alle! Intelligens kan være vanskelig å vurdere, men i det hele tatt reagerer intelligente hunder raskt på å trene og hente og lære nye kommandoer lett. Forerunning ekspert på doggie intelligence dr. Stanley Coren, en nevroscientist, fokuserer på trenbarhet for sine vurderinger om intelligens. Men for noen er dette fortsatt ganske enklere syn på hunden intelligens.

Retrievers smarte hunder

Andre egenskaper, som uavhengighet og lydighet, kan også påvirke trening. Intelligens kan faktisk bety at en hund kan virke veldig ulydig som de kan bli kjedelig lett, og handle selvstendig eller opptre hvis de er alene i lange perioder. De kan også være mer sannsynlig å huske negative erfaringer som kan påvirke opplæring og oppførsel, for eksempel negative foreninger med et barn som gikk på halen eller en ubehagelig opplevelse mens de reiste i bilen, som konditionerte dem til mislikte biler. Disse erfaringene blir så vanskeligere å omskole ut av dem.

Dette er viktig når du vurderer hundens trening fordi "unintelligent" eller ulydige hunder, som bulldogs, kan fortsatt trent raskt med riktig mengde tålmodighet og de riktige motivasjonene. Ulike raser og personligheter reagerer annerledes på ulike motivasjoner. For eksempel vil mindre intelligente hunder trenge en mer umiddelbar belønning for å oppmuntre til læring.

Dr. Cohens forskning

Dr. Stanley Cohens arbeid fra 1990-tallet er fortsatt den ledende arbeidsrangeringen, men mange har snakket ut mot nøyaktigheten. Det er verdt å merke seg at i listen nedenfor er de fleste kilder i stor grad i samråd med DR. Cohen til nummer 8. Etter dette finnes små variasjoner mellom forskjellige rangeringer, og vi har valgt de siste 3 rangeringene basert på avtale på tvers av de forskjellige lister. Hovedkritikken av Cohens arbeid er at:

  • Hans opprinnelige arbeid brukte spørreskjemaer til de amerikanske og kanadiske kennelforeningene, i stedet for at han utførte sine egne eksperimenter eller observasjoner og basert på resultatene på bare 199-svar. Selv om 2006-oppdateringen også inkluderte undersøkelsesresponser fra hundeeiere.
  • Elementer som instinkt, problemløsing, og følelsesmessig intelligens var ikke inkludert i rapporten.
  • Hunder raser som fikk mindre enn 100 svar var ikke inkludert og er derfor ikke rangert.

Som nevnt ovenfor er det vanskelig å dømme hjørnetenes intelligens. Uansett, det er veldig nyttig å bli kjent med hundene dine, så uten videre ado - listen!

Rangeringene

  • Border collie

Øverst på hver liste om intelligente hunder er alltid den vakre og kjærlige grensekollien. Etter å ha blitt avlet for å fungere som en shederder, er grensen collyset intelligens demonstrert av deres ivrige instinkter og arbeidsledighet. Berømt, de bruker sitt "herding øye" for å skremme og dominere dyrene de er herding. Studier har vist at de er i stand til å lære en ny kommando på mindre enn 5 sekunder og vil senere følge den over 95% av tiden.

Du vil kanskje også like: Hundemat til Border Collies

Border Collie Smart Ras

Border Collies er også et godt eksempel på den typen energi som følger med å ha en intelligent hund. I motsetning til mennesker krever intelligens ikke rolig, akademisk oppførsel, for eksempel lesing og tenkning. Intelligente hunder er ofte energiske og lett kjedelig. Kombinert med avl for konstant, daglig arbeid, krever atletisk border Collie seriøs, energisk trening for å holde dem sunne og glade, så eiere må være sikre på deres utholdenhet og engasjement.

  • Puddel

I tillegg til å være den nasjonale hunden i Frankrike, Poodles er de 7th mest populære hunden raser, som kan være delvis på grunn av deres Hypoallergene kvaliteter. Muligens en overraskende oppføring på denne listen over klare hjørnetenner, er pudelen en stolt og intelligent hund. De har et rykte i tegneserier for å bli sittende fast og uhøflig, men i sannhet ble de oppdrettet som retrievere eller trøffeljegere og nødvendige ferdigheter som sporing, jakt og adlyd. Dette har ført dem til å være like aktive og intelligente dyr til grensekollien.

Du vil kanskje også like: Hundemat for pudler

puddel smart rase

Noen puddeleiere er overrasket over å høre om den høye intelligensen til sine kjæledyr på grunn av deres hyperaktive, distrahert natur. Men dette i seg selv er sannsynlig å være et produkt av deres aktive sinn. Det beste rådet for trening av din puddel er å tålmodig prøve en kommando om gangen, og å bare jobbe i de rette forholdene når valpen din er våken og undistracted.

  • Tysk Shepherd

Det er to forskjellige, men komplementære, sider til Schæferhunder. Deres mot, selvtillit, og selvfølgelig gjør intelligens dem de voldsomme og høyt trente arbeidshundene som vi har blitt kjent med. Dette er det som gjør at de kan jobbe i alle slags jobber, fra politiet hunder og ser øyehunder til terapi hunder og medisinske assistanse hunder.

Du kan også like vår rase guide på Corgi German Shepherd Mix.

Tysk Shepherd Smart Ras

Den andre siden av tysk Shepherd er det som gjør dem til den nest mest populære hunden i USA, da deres lydighet også oversetter som lojalitet og omsorg. Selv om de kanskje ikke ser ut til å være de mest kjærlige kjæledyrene, når det er opptjent, kan de være Ekstremt lojal og veloppdragen. De kan være gode med barna dine, som de vil være beskyttende for, og gjøre gode familie kjæledyr og følgesvenner.

Du vil kanskje også like: Hundemat for tyske hyrder

  • Golden retriever

Muligens mer overraskende enn Poodles intelligens er det av Golden retriever. Generelt er Golden Retrievers tenkt på som goofy, vennlige kjæledyr, som er perfekte for familiens hjem. Du må bare tenke på `Doug`, den gyldne retrieveren fra filmen `opp`, for å se et typisk fiktivt eksempel på dette lett distrahert, dum, elskelig goofball. Men denne stereotypen er ikke helt nøyaktig.

Relatert innlegg: Beste hundemat for Golden Retrievers

Golden Retriever Smart Ras

Det er ubestridelig at Golden Retrievers er kjærlige, vennlige følgesvenner, men de er langt fra dumme og er faktisk ekstremt intelligente på grunn av å være oppdrettet for å hjelpe med jakt. Dette har gjort dem drevet og viet til sitt arbeid, enten det er som et øyehund, redningshund eller følgesvenn.

  • Doberman Pinscher

`Opp` har et annet nyttig eksempel på en intelligent hund - `Alpha`, Doberman Pinscher. Denne skildringen er mye mer nøyaktig med Alphas hastighet, styrke, utholdenhet og, selvfølgelig hjerner. Som de ble opprinnelig avlet av Louis Doberman for å være vakt hunder Og følgesvenner, Doberman Pinschers gjør fantastiske politiet og krigshunder.

Relatert innlegg: Beste hundemat til Dobermans

Doberman Pinscher Smart Breed

Doberman Pinscher er en annen rase som spesielt trenger mye oppmerksomhet og avledning på grunn av deres høye intelligens. De har vært kjent for å ødelegge møbler på grunn av kjedsomhet når de blir igjen inne i betydelige tidsperioder uten stimulering eller aktivitet.

  • Shetland Sheepdog

Et nært forhold til Collie, Shetland Sheepdogs er, overraskende, hovedsakelig brukt til å runde opp og herde sau. Så, som Collie, er de hardt arbeidende og intelligente. En annen likhet er at de kan bli lett kjedelig på grunn av deres intelligens, så når det gjelder trening, trenger du ofte ikke å gjenta oppgaver som de raskt blir uinteressert.

Shetland Sheepdog Smart Ras

Som kjæledyr er de søte, kosete tillegg til familien. Men de gjør også fantastiske vakthundene på grunn av deres reservasjoner om andre mennesker og deres tendens til å bjeffe på fremmede. De er generelt mest komfortable med sine eiere, og vil ofte følge dem rundt hjemmet, så det er viktig at du er i stand til å forplikte seg til å være til stede i livet, i stedet for å forlate dem hjemme alene i mange timer.

  • Labrador Retriever

Vakker Labrador Retrievere er en annen utrolig mild rase som er flott for familier. Disse hundene er så uavhengige populære at de har vært USAs favoritthund i 26 år. Hjemme er de hyggelige og livlige medlemmer av familien viet til deres "Pack Leader", men er også i stand til å bli trent til å være en guide eller narkotiske deteksjonshunder.

Relatert innlegg: Beste hundemat for laboratorier

Labrador Retriever Smart Breed

Deres trenbarhet er kjent, men også veldig nødvendig. Som ekstremt livlige og energiske valper, er det lykke til at de også er så intelligente og mottakelige for trening. Ellers kan de bli ganske høye og vanskelig å administrere. Dette er ikke å si at du kan trene aktiviteten ut av dem; Labrador Retrievers krever mye fysisk og mental aktivitet for å holde dem lykkelige og sunne.

  • Papillon

Delikat navngitt på fransk etter den spisse formen på ørene, Papillon, eller `sommerfugl`, hunder er også kjent som dverg spaniels på grunn av deres små statur. De er en meget balansert rase som ikke klarer å være aggressiv, eller sjenert og er generelt søte, lykkelige og våken. Deres intelligens kommer fra denne egenskapen av våkenhet og deres naturlige smidighet, som har ført dem til å være en favoritt for prisvinnende.

Papillon Smart Breed

Som leketøy raser, setter Papillons intelligens det bortsett fra sine jevnaldrende. Det klarer ofte å unngå nervøsiteten og angst av leketøy raser, men er mest lydige og responsive til gruppen. Som med andre intelligente hunder, krever de mental og fysisk aktivitet, men det er verdt å merke seg at deres små statur gjør dem mindre motstandsdyktige enn de andre raser på denne listen. De bør overvåkes når de samhandler med barn som kan leke grovt, og mens de elsker og trenger utendørs, er det bare egnet til å leve innendørs.

  • Rottweiler

En annen hund, som Tysk Shepherd og Doberman Pinscher, som er ideell for politiet og servicearbeidet, er Rottweiler. Hva er mer, Rottweilers er også god terapi hunder og følgesvenner. Faktisk er denne rasen egnet til mange stillinger på grunn av sin intelligens, og faktisk er Rottweilers ofte lykkeligeste når de har oppgaver å fullføre og arbeide for å oppnå.

Relatert innlegg: Beste hundemat til Rottweilers

Rottweiler Smart Breed

Denne hardt arbeidende, intelligent naturen, mye som grensekollien, betyr at eiere av Rottweilers må være på samme måte dedikert og hardt arbeidende for å gi opplæring og trening som de trenger. Rottweilers kan lett bli kjedelig hvis de ikke er kjent med oppgaver og aktivitet, og så må du være forpliktet til deres velvære med aktive treningsregimer og rikelig med oppmerksomhet og lek.

  • Australian Cattle Dog

Sist i vår topp 10, og fortsatt en ekstremt intelligent rase, er australske storfe hunder. Sannsynligvis den minst populære hunden som er omtalt i vår liste, er den australske storfehunden også glad for å jobbe. Som mange av de andre intelligente hundene, er de spesielt talentfulle på herding på grunn av deres høye energi og instinktive sinn.

Australian Cattle Dog Smart Ras

Denne rasen har rikelig med initiativ på grunn av deres rolle i herding storfe og brukes til å nippe på dyr for å holde dem i kø. Dette er noe du kanskje trenger å trene ut av din australske storfehund, og, som det er atferd som bare kommer ut når de føler seg omgitt av alvorlig kaos og misbehavior, kan du ikke engang være oppmerksom på at et slikt problem kan eksistere, så være årvåken og intolerant når den oppstår.

Ærlige nevner

De var de 10 mest intelligente hundrasene. Noen er vennligere, noen er mer lydige, og de fleste er hardt arbeidere, men alle krever dedikasjon, kjærlighet og omsorg. Det er mange andre smarte hjørnetenner som du kanskje vil vurdere om du tenker på å vedta en, og det er verdt å gi en ærverdig omtale til:

  • Bloodhounds

De er berømte som detektive hunder av en grunn, og deres evne og vilje til å snuse ut og spore ned en duft er legendarisk.

Bloodhounds

Mange tror de har blitt brukt siden så langt tilbake som 3RD århundre. Med sine nydelige dråpe ører og store, vakre øyne - det er ingen måte du ikke vil bli forelsket i denne smarte buksene.

  • Pembroke Welsh Corgis

Som en annen herding hund, er Pembroke Welsh Corgis smarte, vennlige og pålitelige.

Pembroke Welsh Corgis

Assosiert med den britiske kongelige familien, bør de ikke forveksles med sine nære slektninger Cardigan Welsh Corgis. Hvis du vil kunne fortelle dem fra hverandre, sjekk deres haler da Pembroke Welsh Corgene vil ha korte haler, og Cardigan Welsh Corgis har lengre haler.

Relatert innlegg: Beste hundemat for Corgis

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Topp 10 smarteste hunderaser