Corgi german shepherd mix: breed fakta og temperament

Corgi German Shepherd Mix: Breed Fakta og temperament

Tenk deg å krysse et ærverdig firbenet medlem av rettshåndhevelse og militære forsvarsorganisasjoner med en kongelig lapdog ofte sett på hælene hvis ikke runder i den kongelige familien, og du har en av de merkeligste, galne, omnå vinnerkombinasjonen av a hunden hybrid. Vi snakker om den walisiske Corgi og den tyske hyrdeblandingen, selvfølgelig. Corman Shepherd, som blandingen er fondly kalt, personifiserer en stil med romantikk som er ganske damen og tramp-lignende. Begge provenitorene i Corman er kjent for å være gode herding hunder, intelligent, veldig lojal, veldig aktiv og veldig populær. Det virker naturlig at de to er blandet for å gi verden en sann klassehandling.

Historien om Corgi German Shepherd Mix

Ikke mye er kjent om opprinnelsen til Corman Shepherd eller som først hybridized det eller hvor. Det som er kjent er at denne rasen har eksistert i ca 2 tiår som burde sette sine begynnelser i midten av 1990-tallet til den nye årtusjene eller kanskje kort tid etterpå. Det som også er kjent er at Corman ble utviklet i USA etter å ha krysset en walisisk Corgi med en tysk hyrde.

Corgi Løp

Det bør forstås at den store uoverensstemmelsen i størrelse vil gjøre parring via naturlige metoder, spesielt utfordrende, som ber om spørsmålet om Corman er et produkt av kunstig inseminering eller ikke. Det ser sikkert på den måten siden du har en mannlig GSD-montering litt Corgi er ganske latterlig. Å ha det den andre veien rundt, vil se like sinnssyk ut. Dessuten er det viktig at den større GSD er mottakeren av den andres sæd siden det er større og bør ta imot en voksende Corman-blanding i livmoren.

Saken om designer raser er at ingen kan faktisk være sikker på hvordan valpen vil vise seg. Du har 50% av egenskapene fra en GSD og en annen 50% fra den walisiske Corgi. Dette er forskjellig fra 50-50-delt av samme rase. Du snakker om to forskjellige raser her som har forskjellige egenskaper eller egenskaper. Mens noen sier at hybrider er studier, er det ikke nødvendigvis tilfelle siden du fortsatt må faktor som av de to raser vil få sine gener som kommer ut som mer dominerende.

Likevel kom Corman Shepherd fra to av verdens beste herding hunder som har sine vanlige røtter sporet til spitzene på den nordlige halvkule. Dette alene kan godt gi den viktige informasjonen som trengs for å føle seg trygg på hybridens lyd.

Hvem er foreldrene?

Å forstå Corman Shepherd betyr å forstå sin lineage. Igjen, dette vil bare gi deg en veldig rudimentær forståelse av de mulige utfallene av crossbreeding som alt avhenger av hvor mye av en renraset din tyske hyrde eller din walisiske Corgi er.

Tysk Shepherd

Den mest populære hunden rasen i AKC etter Labrador Retriever, Den tyske hyrden er best kjent for sin intelligens, utvilsomt lojalitet, uovertruffen mot, og ubestridelig tillit. Det er for alltid våken, veldig nysgjerrig og våken. Det er produktet av tysk insistering på å produsere den beste mulige arbeidshunden verden noensinne har sett.

De Tysk Shepherd bærer gener av en fransk herding rase og 5 italienske raser designet spesielt for herding. I begynnelsen av 19th århundre, GSD var en del av en trio av herding hunder som regjerte øverste i Europa. Den delte sine egenskaper med den nederlandske hyrden og den belgiske hyrden, som danner hva regionen kalte den kontinentale Shepherd Dog.

Det var Max von Stephanitz som virkelig beundret evnen, intelligens, lojalitet, skjønnhet og styrken til GSD som han satte seg på et forsøk på å gjøre den beste GSD gjennom selektiv avl. I dag er GSD den foretrukne rasen av medlemmer i militæret, rettshåndhevelse, søk og redning, og til og med terapeutiske organisasjoner på grunn av rasenes intelligens, lett trenbarhet, lojalitet, engasjement og selvtillit.

GSD kan vokse opp til 26 tommer på skulderen og veie så mye som 90 pund. Den har en relativt kortere levetid enn andre hunder på 13 år, som kan tilskrives en rekke helsemessige forhold som kan påvirke livskvaliteten. Disse kan inkludere hip dysplasi, degenerative myelopati, hjerteproblemer, visjonsproblemer, immunforsikringssykdommer, blødningsforstyrrelser, epilepsi, eksokkelskontakt i bukspyttkjertelen, og hemangiosarcoma, blant annet.

Tysk Shepherd på gresset

Welsh Corgi

Morsom, intelligent, svært trenbar, og barnevennlig, Den walisiske Corgi antas å ha vært en gave til Wales fra feene rundt 1000 år siden. Dette er kanskje i referanse til de klassiske hvite "sele" -karakterene på Corgi`s skuldre eller "sadel" -merket på rasen. Forskere sier imidlertid at de rævlignende egenskapene til Corgi gir den en genetisk link til andre Spitz-typer av hunder som sporer deres forfedre til ulv-lignende hunder i nord. Den walisiske Corgi deler sin genetikk med den norske Lundehund og den svenske Vallhund.

Corgi er kjent som en healer. På grunn av sin relativt små størrelse, ikke høyere enn en fot i skulderen, kan Corgi lett nippe på hælene til større dyr som storfe som den trenger til flokken. De var berømt for herding hunder og de åpne gresskledde feltene i Cardigan og Pembroke i Wales viste seg å være både sitt arbeidsområde og deres lekeplass.

Den walisiske Corgi er den mest ærverdige rasen av Queen Elizabeth II, etter å ha blitt sett i mange av dronningens fotografier. Dronningen eier ca 4 eller 5 om gangen, begynner med Susan, den walisiske Corgi som ble gitt på dronningens 18th fødselsdag. Mange av Royal Corgis er etterkommere av Susan.

Corgi er en utgående, våken og svært aktiv hund. Det elsker barn, andre mennesker og andre kjæledyr. Den har en veldig vakker natur og kan være ganske barker hvis det føles noe av. Det er intelligent, lekfullt og høyt trente. Det kaster ganske tungt, dessverre, og er kjent for å utvikle hip dysplasi, hypothyroidisme, øyeproblemer, epilepsi og degenerativ myelopati, blant andre.

Relatert innlegg: Corgi valper til salgs

Kjappe fakta

Her er noen raske fakta du trenger å vite om Corman Shepherd.

  • Corman kan vokse opp til 15 tommer med minst 12 tommer. Høyden er for både mannlige og kvinnelige Cormans.
  • Det kan vokse hvor som helst mellom 20 pund eller 70 pounds, avhengig av hvor egenkraft for vekt er mer dominerende. Hvis det er GSD som er mer dominerende, kan du forvente at Corman skal være høyere.
  • Corman Shepherd vil typisk ha en tykk dobbeltjakke som vil kreve hyppig børsting og grooming som den har tendensen til å kaste mye, ganske mye den karakteristiske for sine foreldre.
  • Fargene og merkene på Corman kan være en del GSD og del Corgi, selv om svart, hvitt og brunt vil vanligvis være veldig dominerende.
  • Corman Shepherds er våken, lojal, intelligent, energisk og meget vennlig, spesielt for barn.
  • De trenger rikelig med trening og spilletid. Det er et must at de blir utsatt for tidlig sosialisering og opplæring hvis du vil at de skal vokse så elundede hunder.

Det er viktig at du forstår hvor disse egenskapene kommer fra. Du har to forskjellige raser, om enn å dele en genetisk lenke. Dette betyr at egenskapene du kan få, er forskjellige fra andre Corman Shepherds du allerede har sett.

Ting du burde vite

Hvis du vurderer å bringe hjem en Corman Shepherd, er det alltid lurt å ta en mye nærmere titt på hva du kommer inn i. Husk, dette er en hybrid. Og som alle hybrider går, er det ingen å fortelle hva valpen vil vokse opp i. Her er noen av tingene du burde virkelig vite.

  • Opplæring

Corman er intelligent, å være avkom av nummer 2 og nummer 19 i verdens mest Intelligente hunderaser. Mens det er intelligent, er det viktig å bruke disse kognitive evnene til hiltet. Opplæring skal starte mens de fortsatt er valper. Hvis trening ikke er startet på alvor, finner du at Cormans intelligens lett kan bli til stædighet. GSD i Corman kan snuse en pakningsleder i et menneske. Være forberedt på å være lederen; Ellers vil det få deg til å følge sin ledelse.

  • Fôring

Hunder krever Høy protein hundemat og Corman er ikke noe unntak. Deres bemusklede legemer krever en rik kilde til animalske proteiner pluss de ekstra næringsstoffene som leveres av sunne karbohydrater som grønnsaker og frukter. Voksne Cormans krever to ganger daglige måltider for å opprettholde sine næringsstoffkrav.

Relaterte innlegg: Beste hundemat for Corgis og Beste hundemat for tysk Shepherd

  • Trening

Både GSD og den walisiske Corgi er avlet for arbeid. Begge er respekterte herders. Og mens GSD har funnet andre yrker i servicebransjen, og Corgi har funnet et sted som en følgesvenn hund, Corman vil fortsatt kreve 60 minutters trening hver dag. Man bør også inkludere mental stimulering ved å gi Cormans de riktige lekene for å hjelpe dem med å bruke hjernen deres i å løse problemer. Unnlatelse av å gjøre det kan føre til en rekke adferdsproblemer. Cormans elsker å løpe, gjenoppleve deres instinkter for å rulle opp flokken. De elsker å bryte som om du tar ned et mye større mål. Uansett trening du kan tenke på, sørg for at energien støttes av et kalori- og proteinrikt kosthold.

  • Sosialisering

Cormans er spesielt vennlige med barn og andre kjæledyr. Imidlertid bør denne egenskapen være nurtured fra starten. Hvis Corman Puppy ikke er sosialisert tidlig, vil du finne sin trygge natur å være ganske en håndfull som den kan kaste sin vekt rundt andre. Det har også en tendens til å bjeffe, men dette har blitt tømt av GSD i Corman. Uansett bør valp Kindergarten klasser hjelpe.

  • Grooming

Til side fra den Vanlig børsting av tennene og klipping av neglene, Corman vil kreve hyppig daglig børsting som dens tette dobbeltjakke har en tendens til å skur. Det er spesielt utsatt for tangling og matting så daglig børsting er nødvendig. Også, Corman er ikke et veldig godt kjæledyr for de med allergi mot kjæledyrdander.

Du vil kanskje også like: Hund tannbørster

  • Helse

Begge foreldrene til Corman Shepherd er utsatt for hip dysplasi og degenerativ myelopati. De er også veldig utsatt for oppblåst, så vel som den mest alvorlige komplikasjonen, mage-torsjon som vanligvis krever nødoperasjon. Corman Shepherds, som solid og godt bygget som de kan være, er ikke immun mot allergi, øyeproblemer og til og med kardiovaskulære og immunforsvarede problemer. Du bør alltid sjekke foreldrene til Corman du vil kjøpe for en ren helse.

Generelt vil en Corman Shepherd være ideell for de følgende individer.

  • De som har en grunnleggende forståelse av betydningen av tidlig hund lydighet trening
  • De som kan bruke minst en time hver dag for trening og spilletid
  • Kjæledyr foreldre som leder en ellers sunn og aktiv livsstil
  • Folk som krever en veldig våken og nysgjerrig hund
  • Personer som ikke har noe imot å pusse kappen hver dag

Omvendt er Corman definitivt ikke for følgende folk.

  • De med kjæledyr dander allergier eller som har familiemedlemmer som er allergiske mot kjæledyrdander
  • De som knapt har tid til ta sine hunder for en tur, mye mindre trening
  • De som absolutt hater valpetrening og tidlig sosialisering
  • De som forakter grooming spesielt daglig børsting

Tysk Shepherd ligger på gresset

Temperament

Lojaliteten til en Corman er utvilsomt. Tren det som en valp, og du vil bli begavet med en hund som for alltid vil bli ved din side og beskytte familien din til enhver pris. Det elsker oppmerksomheten som dets menneskelige mestere gir det, spesielt når det får sjansen til å spille ut deres herding og arbeidsinstinkter. Tross alt er både Corgi og GSD designet spesielt for å jobbe og hjelpe sine menneskelige mestere.

Som blir sagt, manglende å trene dem eller vise dem som kan stave mange adferdsproblemer. De er oppdrettet til jobb, til tross for deres størrelse. Hvis denne energien ikke brukes på en svært konstruktiv måte, kan Corman lett bringe ødeleggelse til ethvert hjem. Kjæledyr foreldre lærer tidlig nok at Corman aldri skal bli ødelagt med. Det trenger retning for sin høye intelligens. Ellers vil det vise deg bare hvem sjefen i huset er.

Corman er resultatet av å krysse to av planetens beste herdinghunder. Og mens foreldrene kan ha funnet separate kallelser, forblir Corman Shepherd sant til sin genetiske link til den nordlige Wolfdog: Robust, intelligent, sjarmerende og en workaholics.

Du kan også like våre blandingsveiledninger på: Chiweenie, Siborgi, Daniff og Schnoodle

Flere kjæledyr produktanmeldelser

GPS trackers for hunder
Hund bleier
Julegestander for hunder
Hund puslespill leker
Dog kjøling pads
Retractable Dog Leases
Tygge leker for valper
Leker for teething valper
Hund leker
Hund bånd

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Corgi german shepherd mix: breed fakta og temperament