Pembroke welsh corgi: dog breed profile

En Pembroke Welsh Corgi

Pembroke Welsh Corgi er en liten til mellomstor herding hund med kort statur og solid bygge. Kjent for sin lavt sett kropp, store oppreist ører og stubby hale, Pembroke gjør også en fantastisk følgesvenn. Rasen er veldig intelligent, aktiv og lojal. Denne rasen og Cardigan Welsh Corgi er ofte forvirret, til tross for at de to er separate raser. Pembrokes har litt mindre bygninger enn cardigans, deres ører er pineier, og de har korte stubby haler (i motsetning til den lange halen til Cardigan).

1:52

Klikk på Spill for å lære alt om The Loyal Pembroke Welsh Corgi

Raseoversikt

Gruppe: Herding

Høyde: 10 til 12 tommer

Vekt: 24 til 30 pounds

Frakk og farge: Middels lengde dobbeltjakke i svart og brunbrun, rød, sabel eller fawn (alle farger er vanligvis sett med hvite markeringer)

Forventet levealder: 12 til 13 år

Kjennetegn på Pembroke Welsh Corgi

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligMedium
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåMedium
TrenbarhetMedium
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeLav
Mengde sheddingHøy

Historien om Pembroke Welsh Corgi

Teorier om Pembroke Welsh Corgiers opprinnelse varierer blant eksperter, men det er generelt antatt at rasen dateres tilbake til rundt 10. århundre. En teori er at rasenes forfedre ble brakt til Wales av flamske weavers. En annen teori antyder at de kan ha gått ned fra Svensk Vallhund. Uansett, de har vært en del av livet i Wales i over 1000 år.

Pembroke Welsh Corgi`s er Achondroplastic, en dverg rase med forkortede ben. De er den korteste rasen av Herding Dog Group. En fantasifull historie er at fairy sadel markeringene sett på ryggen skyldes at de blir ridd av feer.

Pembrokes ble utviklet i Wales hvor de ble brukt som herding, følgesvenn og / eller vakthunder. Det er åpenbare likheter mellom Pembroke og Cardigan Welsh Corgis, og disse rasen ble faktisk krysset i fortiden. I 1934 ble de to anerkjent av den engelske kennelklubben og den amerikanske kennelklubben (AKC) som separate raser.

Du kan være kjent med kjæledyret Congis holdt av Queen Elizabeth II. Hun har vært en Pembroke Welsh Corgi-eier siden faren ga henne en i 1933. De holder et spesielt sted på Buckingham Palace.

Noen pembrokes er født med bare en stubb av en hale. Tradisjonelt hadde Pembroke Welsh Corgis sine haler forankret, da dette ville vise at hunden var en arbeidshund og unntatt fra beskatning som kjæledyrhund. Docking er ikke nødvendig for show hunder i U.K. Men AKC-standarden sier at haler skal være forankret ikke lenger enn 2 tommer. Docking er ulovlig i mange land.

Pembroke Welsh Corgi Care

Pembroke Welsh Corgi har en middels lengde topplakk med en kort underlag. Rasen har en tendens til å kaste en betydelig mengde, både daglig og sesongmessig på våren og høsten. Rutine grooming er viktig og består hovedsakelig av hår børsting en eller to ganger i uken og så mye som daglig under shedding sesonger. Bading kan bidra til å kontrollere shedding. Den gode nyheten er at kappen deres er værbestandig.

Sørg for å trimme hundens negler regelmessig for å forhindre tårer og fotproblemer. Hjelp hunden din til å holde tennene og tannkjøttet sunne ved å pusse tennene daglig eller minst et par ganger per uke.

Intelligent og hardt arbeidende, Pembroke utmerker seg på herding og de fleste hundesport. Denne rasen krever rikelig med trening på en jevnlig basis. Fordi Pembroke Craves aktiviteter og utfordringer, opplæring er et absolutt must. Start med det grunnleggende, så vurder å trene hunden for å gjøre en jobb, for eksempel en vakthund eller en herder. For mye uutslettet energi og mangel på trening kan føre til overdreven bjeffende og andre atferdsproblemer.

Tidlig sosialisering er bra for Corgis som de pleier å være naturlig reservert rundt fremmede. Denne egenskapen gjør dem gode vaktdogs, men overdreven frykt må unngås. Pembrokes har en tendens til å være god med andre hunder og katter som er en del av deres husstand, spesielt hvis de ble reist sammen. De kan være territoriale rundt andre hunder og katter som rasen ble utviklet for å kjøre av merkelige hunder rundt flokken. Dette kan føre til aggresjon på hundparken eller mot dyr som går inn i gården din.

Hunden rasen som er riktig for deg basert på ditt stjernetegn

Pembroke Welsh Corgis kan være gode følgesvenner for riktig husholdning. Deres tendens til å besøke ved å nippe på anklene kan gjøre dem mindre ideelle for barn. Riktig trening og sosialisering av hunden kombinert med utdanning om hunder for barna kan gjøre hele forskjellen. Generelt er Pembroke lojal og glad, noe som gjør rasen til en verdig følgesvenn for mange.

Vanlige helseproblemer

Du bør bidra til å beskytte hundens spinal helse som de ikke vil kunne klatre og hoppe opp på møbler så lett som hunder med lengre ben. Dette kan resultere i tilbakebelastning eller brudd. Du vil kanskje gi skritt og ramper hvis hunden din vil komme opp og ned fra alle høyder.

Ansvarlige oppdrettere forsøker å opprettholde det høyeste rase standarder Som etablert av kennelklubber som AKC. Hunder avlet av disse standardene er mindre tilbøyelige til å arve helseforhold. Noen arvelige helseproblemer kan forekomme i rasen. Følgende er noen forhold å være klar over:

Diett og ernæring

Din Pembroke trenger to måltider en dag på opptil 3/4 kopp tørr hundemat. Beløpet vil avhenge av hundens størrelse, aktivitetsnivå, alder og andre faktorer. Det er best å ikke forlate mat ut for fritt fôring hele dagen, da denne rasen har en tendens til å legge på vekt. Fedme vil forkorte hundens liv og predisponere det til andre helsemessige forhold. Pass på å overvåke hundens vekt og diskutere det med veterinæren din. Be om anbefalinger for en fôringsplan, beløp, type mat og trening som vil bidra til å holde hunden din sunn.

Den søteste hunden raser for å holde seg som kjæledyr
Fordeler
  • Rik rasehistorie og kongelige forening

  • God familie kjæledyr

  • Intelligent og hardt arbeidende

Ulemper
  • Daglig Shedding

  • Potensial for ryggproblemer

  • Kan lett bli overvektig

Hvor å adoptere eller kjøpe en Pembroke Welsh Corgi

Det er Pembroke Welsh Corgi oppdrettere som ligger rundt i landet. For å adoptere en hund av denne rasen, finn en lokal oppdretter i nærheten av deg eller kontakt en nasjonal organisasjon.

  • Pembroke Welsh Corgi Club of America er en fantastisk ressurs. Den har grener av regionale klubber, rednings- og adopsjonsinformasjon, og oppdretterkontakter.
  • Redningsgrupper kan bli funnet i mange stater, og noen regionale redningsorganisasjoner dekker store områder og kan hjelpe deg med å finne et kjæledyr.

Flere hunderaser og videre forskning

Før du bestemmer deg for at Pembroke Welsh Corgi er den rette hunden for deg, må du sørge for å gjøre mye forskning. Snakk med andre Pembroke-eiere, anerkjente oppdrettere og redningsgrupper for å lære mer.

Hvis du er interessert i lignende raser, se på disse for å sammenligne fordeler og ulemper:

Det er mange Hunderaser der ute. Med en liten undersøkelse kan du finne den rette til å bringe hjem.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Pembroke welsh corgi: dog breed profile