Svensk vallhund: dog breed profile

Portrett av svensk Vallhund står på feltet

Den svenske Vallhund er en mellomstor, robust herdinghund som kommer fra Skandinavia. Den svenske Vallhunds korte statur gjør det til en utmerket storfe herder, som det er bare den rette størrelsen å nippe på husdyrene for å flytte dem sammen, så vel som balansert og smidig nok til å unngå å sparke hover.

Ved første øyekast kan den svenske Vallhund virke liten med sine korte ben, men det har kroppen til en større hund som er solid, muskuløs og betydelig. Svensk Vallhunds har en av tre typer haler: en naturlig bobtail (ingen hale), en stub hale eller en lang, full hale. Sable-kappen består av to typer hår, en middels lengde, hard-teksturert ytre jakke og en mykere, tett underlag. Håret på hodet og på underbenene er kortere - kappen er litt lenger på nakken, brystet og baksiden av lårene.

Svenske Vallhunds er vennlige, fryktløse, engasjerende følgesvenner med energi til overs. De er lykkeligste når de har en jobb å gjøre, om det er herding eller jobber på en gård, konkurrerer i en prestasjonssport, eller følger med deg overalt hvor du går. Svensk Vallhunds får generelt godt sammen med folk, inkludert milde og respektfulle barn, så vel som de fleste andre kjæledyr. Mange svenske Vallhunds har en tendens til å "herd" familie kjæledyr og barn med nips og nudges, så Trening for å motvirke denne oppførselen er anbefalt. Svensk Vallhunds er kjente barkers, noe som gjør dem gode vakthundene, men overdreven bjeffing kan være problematisk i urbane innstillinger.

Raseoversikt

  • Gruppe: Herding
  • Høyde: 11.5 til 13.75 tommer på skulderen
  • Vekt: 20 til 35 pounds
  • Frakk og farge: Middels lengde og hard, med en nær, tett topplakk og myk, tett underlag - et saballemønster i forskjellige gråtoner av grått, og kombinasjoner av disse fargene
  • Forventet levealder: 12 til 15 år

Egenskaper av den svenske Vallhund

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligMedium
KjeledyrvennligHøy
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåHøy
TrenbarhetHøy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeHøy
Mengde sheddingMedium

Historien om den svenske Vallhund

Den svenske Vallhund er en gammel rase som har blitt brukt til herding storfe i Sverige i hundrevis av år. Selv om det er en del av den amerikanske kennelklubben (AKC) herding-gruppen, er den svenske Vallhund ikke en hyrde eller collie. Den svenske Vallhund er en Spitz-rase (noen ganger kalt nordlig rase), som er en type hund som er kjent for sin karakteristikk ulvlignende utseende, med et kileformet hode, oppreist ører og dobbeltjakke.

Ikke mye er kjent om den sanne opprinnelsen til den svenske Vallhund, men rasen tenkes av noen å ha utviklet seg fra blandingen av skandinaviske spyt-type hunder og den korte leggede Corgis av de britiske øyene. AKC anerkjente den svenske Vallhund som den 156. rasen i 2007.

Svensk vallhund omsorg

Som de fleste herding raser, har den svenske Vallhund massevis av energi. Tross alt ble de avlet for å jobbe på gårder hele dagen herding storfe. Å gi nok daglig trening og mental stimulering er nøkkelen til å holde en svensk Vallhund glad og veloppdragen. Noen gode aktiviteter for svenske Vallhunds inkluderer turgåing, fotturer, smidighet, henting, lydighet, sporing, herding og trieball, en simulert herdingaktivitet ved hjelp av oppblåsbare baller. Det gamle ordtaket, "en sliten hund er en god hund," holder sant for den svenske Vallhund.

Svenske Vallhunds ønsker å tilfredsstille sine menneskelige følgesvenner. De er ekstremt intelligente og svært trenbare. En svensk Vallhund vil ivrig lære så mange triks og kommandoer som du ønsker å lære det. De reagerer best til positive-baserte treningsmetoder som Clicker Training, som bruker godbiter, lek, eller ros som belønninger, men straff-baserte metoder vil ikke få deg langt. Tross alt, en rase som ble utviklet til besetningskattet, vil ikke bli mobbet til å gjøre noe det ikke vil gjøre. Den lille, men mektige svenske Vallhund kan være sterk vilje, så hold trening moro og optimistisk for de beste resultatene.

Når det gjelder grooming, er svenske Vallhunds vask og slitasje. En god børste en gang i uken, og det sporadiske badet vil holde kappen ser, lukter og føles bra. Trim neglene hver annen uke, inspiser ørene og rengjør etter behov, børste tennene daglig, og din svenske Vallhund vil glitre. Svenske Vallhunds kaster moderat mesteparten av tiden, med en to-årlig tyngre skur av underlaget (kalt "blåser kappen"). Under den bi-årlige tunge skuret, børstet og bade oftere for å fjerne shedding underlaget.

Vanlige helseproblemer

Svensk Vallhunds er generelt sunne. Som alle renrasede hunder kan de være utsatt for visse genetiske lidelser, inkludert hip dysplasi og svensk Vallhund retinopati (en degenerativ øyesykdom som resulterer i synstap og til og med blindhet). Ansvarlige oppdrettere skjermer sine hunder for disse problemene for å unngå avlsstyrte hunder.

Diett og ernæring

Den svenske Vallhund har en relativt stor kropp i forhold til sine korte ben. Det er viktig å holde dem lene for å unngå å plassere for mye stress på leddene. Feed din svenske Vallhund målte måltider på planlagte tider (morgen og natt). Å forlate mat ut hele dagen (kalt "gratis fôring") kan føre til en overvektig hund, som kan bidra til helseproblemer som hip dysplasi og diabetes. Hvis du ikke er sikker på hvor mye du skal fôre din svenske Vallhund, jobber med veterinæren din for å bestemme hundens ideelle vekt og hvor mye mat å mate daglig.

Tips for å trene hunden din
Fordeler
  • En intelligent hund som er lett å trene

  • Samlet, generelt sunt uten noen store ras-spesifikke bekymringer

  • Beskyttende for sin familie uten å være aggressiv

Ulemper
  • Skures betydelig to ganger i året og moderat resten av året

  • Trenger en god mengde vanlig trening

  • Utsatt for mye bjeffer

Hvor å adoptere eller kjøpe en svensk Vallhund

Den svenske Vallhund er en relativt sjelden rase, så det kan være vanskelig å finne en. Sjekk lokale kjæledyrhytter og redningsgrupper. Den beste måten å finne en svensk Vallhund-oppdretter på er å kontakte den svenske Vallhund Club of America, som er den nasjonale klubben for rasen. Klubben opprettholder en liste over oppdrettere.

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du er usikker på om den svenske Vallhund er den rette hunden for deg, nå ut til svenske Vallhund oppdrettere og eiere for å stille spørsmål og lære mer om livet med rasen.

Hvis du liker den svenske Vallhund, sjekk ut lignende raser, inkludert:

Det er et bredt utvalg av Hunderaser der ute. Med en liten undersøkelse kan du finne den rette til å bringe hjem.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Svensk vallhund: dog breed profile