10 Beste energiske hunderaser for aktive mennesker

Fire hunder kjører på rad

Ingen to hunder er akkurat like, men rasen er en viktig faktor for å bestemme energinivået. For eksempel har mange herding og arbeidshundaser en tendens til å være ganske aktiv. Disse høy-energi hundene trenger både mental og fysisk trening for å trives. Og hvis de ikke har en utløp for deres overdreven energi, de kan bli destruktive eller utvikle andre atferdsproblemer. Energi til side, disse rasen varierer mye i størrelse, utseende og temperament. Hva forener dem er at de generelt liker å være oppe og opptatt for det meste av dagen, og de trenger en aktiv person som kan holde tritt med dem.

Her er 10 av de mest energiske hundens raser.

Tips

Daglige turer alene kan ikke være nok for noen høy-energi hunder. Vurder å ta del i hundesport, for eksempel smidighet eller flygende plate, for å gi hunden din ekstra mental og fysisk stimulering.

01 av 10

Border Collies er ekstremt intelligente, energiske hunder avlet for å være nimble herders med god utholdenhet. De er kjent for sine naturlige evner i smidighet og diskkonkurranser. Og de kan gjøre gode kjæledyr, men først og fremst trenger de en jobb. Deres naturlige instinkt er å besette, men de kan kanalisere det i å jage leker eller gjøre puslespill.

Raseoversikt

Høyde: 18 til 22 tommer

Vekt: 30 til 55 pounds

Fysiske egenskaper: Grov eller jevn middels lengde belegg - kan være solid, bicolor, tricolor, meste eller sabel-velbalansert, atletisk kropp

  • 02 av 10

    Australske hyrder er også veldig smarte og aktive, og de utmerker seg i hundesport. De ble oppdrettet til Herd Livestock og liker å holde seg opptatt. Så de vil sannsynligvis finne ut sitt eget "arbeid" i form av å jage dyr eller folk hvis ikke gitt et utløp for deres energi. Noen Aussies kan virke stædige eller avviklet hvis ikke gitt struktur, trening og tilstrekkelig trening.

    Raseoversikt

    Høyde: 18 til 23 tommer

    Vekt: 40 til 65 pounds

    Fysiske egenskaper: Middels lengdebelegg - Velbalansert kroppsfarger inkluderer svart, blå Merle, rød og rød Merle

  • 03 av 10

    Den australske storfehunden er en hardt arbeidende, høy energi rase. Disse hundene har stasjonen og utholdenhet til flokken storfe over lange avstander hver dag. Og en hund med så mye utholdenhet kan lett få kjedelig som et kjæledyr Med mindre det er gitt rikelig trening og mental stimulering. Cattle Dogs Excel på de fleste hundesport og har en tendens til å nyte å lære triks og puslespill.

    Raseoversikt

    Høyde: 17 til 20 tommer

    Vekt: 30 til 50 pounds

    Fysiske egenskaper: Sterke Build-Glatt Double Coat-Colors inkluderer Blå og Rød med Svart og Tan Markering

  • 04 av 10

    Mange terrier raser er kjent for å være svært energiske, inkludert Jack Russell Terriers. Disse små hjørnetenner er absolutt ikke lat lap hunder. Uten opplæring og kraftig daglig trening, de kan kanalisere sin energi inn i grave, overflødig bjeffer, og andre uønskede atferd. Men de gjør det ofte bra å lære hundesport og andre triks.

    Raseoversikt

    Høyde: 13 til 14 tommer

    Vekt: 13 til 17 pounds

    Fysiske egenskaper: Glatte eller Wiry Coat-Colors inkluderer hvitt med svart, brun eller tan markeringer

    Fortsett til 5 av 10 nedenfor.
  • 05 av 10

    Weimaraner ble avlet for jakt og fortsetter å ha den stasjonen for å være på farten, løpende lange avstander. Disse hundene har en tendens til å være vennlige og hengiven, selv om noen kan være hyperaktive. Uten strukturert trening og en enorm mengde trening hver dag, kan Weimaraners bli stresset eller ødeleggende.

    Raseoversikt

    Høyde: 23 til 27 tommer

    Vekt: 55 til 90 pounds

    Fysiske egenskaper: Slank kroppskort - blå til grå farge

  • 06 av 10

    De belgiske Malinois jobber ofte for rettshåndhevelse, og det trenger en slags jobb å trives. Hvis du velger en Malinois som et kjæledyr, la hunden din delta regelmessig i hundesport. I tillegg til rikelig daglig trening, er nesearbeid og sporing også gode muligheter for mental stimulering.

    Raseoversikt

    Høyde: 22 til 26 tommer

    Vekt: 40 til 80 pounds

    Fysiske egenskaper: Muskulære kroppskort-farger inkluderer fawn, mahogny og rød med en svart maske

  • 07 av 10

    Siberian Huskies ble oppdrettet for å trekke sledene over lange avstander, så det skulle ikke komme som en overraskelse at de trenger rikelig med trening. Du kan omfavne disse instinktene og få hunden din involvert i sledding for moro skyld. De fleste huskies setter pris på lange daglige turer, løp og fotturer. Bare vær forsiktig med å unngå overoppheting i varme klima, da de har veldig tykke strøk.

    Raseoversikt

    Høyde: 20 til 24 tommer

    Vekt: 35 til 60 pounds

    Fysiske egenskaper: Velbalansert kropps-middels-lengde dobbeltjakke-farger inkluderer svart, grått, rødt og hvitt

  • 08 av 10

    Dalmaterne løp historisk sammen med og beskyttede vogner, og de fortsetter å ha den utholdenhet som tillot dem å holde tritt med hester i dag. De er drevet til arbeid og kan bli hyper hvis ingen jobb er gitt. Noen kan utvikle dårlige vaner, for eksempel Overdreven bjeffing. Men for aktive mennesker, kan de være gode løpende eller fotturer.

    Raseoversikt

    Høyde: 19 til 24 tommer

    Vekt: 45 til 70 pounds

    Fysiske egenskaper: Lang kroppskort, tett frakk-hvitt med svarte eller brune flekker

    Fortsett til 9 av 10 nedenfor.
  • 09 av 10

    Boksere er ofte goofy, elskelige og noe hyperaktivt. De kan gjøre fantastiske følgesvenner for alle slags familier, men de trenger struktur og trening. Hvis din bokser liker å leke med andre hunder, doggie daycare er et flott alternativ å brenne energi. I tillegg, lange turer og Spill er et must.

    Raseoversikt

    Høyde: 22 til 25 tommer

    Vekt: 50 til 80 pounds

    Fysiske egenskaper: Muskulære kroppsskort-farger inkluderer brindle, fawn og hvit med en svart maske og / eller hvite markeringer

  • 10 av 10

    Irske settere ble oppdrettet for å være raske jakthunder, og de trenger rikelig daglig trening for å matche det de ville komme seg ut i feltet. Disse hundene er vanligvis ivrige etter å behage, om enn noe rambunctious. De reagerer godt på trening og utmerker seg i hundesport, inkludert lydighet, sporing og smidighet.

    Raseoversikt

    Høyde: 25 til 27 tommer

    Vekt: 60 til 70 pounds

    Fysiske egenskaper: Kort til middels jakke med lange, silkeaktig fjær og fryns-farger inkluderer rød, kastanje og mahogny

  • Raser å unngå

    Flere hunderaser har en tendens til å være ganske avslappet og avslappet i forhold til deres høy-energi-kolleger. Noen raser med relativt lave energinivåer inkluderer Bulldogs, Chow Chows, Pugs, Shih tzus, og Basset Hounds. Men som ethvert dyr, trenger disse hundene fortsatt trening for å holde seg frisk til tross for deres motvilje mot å forlate det komfortable stedet på sofaen. De kan vanligvis få sin energi ut med spaserturer rundt i nabolaget og litt spilletid hver dag.

    10 beste hunderaser for løpere

    Se nå: 12 små hunder som gjør for gode reisekammerater

    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » 10 Beste energiske hunderaser for aktive mennesker