10 Høyvedlikehold hundaser

Border Collie ligger på gresset

Noen hunderaser har flere omsorgskrav enn andre. For eksempel, hvis du vurderer en arbeidsavl, må du være oppmerksom på at det sannsynligvis vil kreve mer trening og anrikning enn mange andre hunder. På samme måte trenger en langhåret rase generelt mer grooming enn en hund med kort frakk. Og noen hunders instinkter, som deres byttedyr, er svært hardwired, så du må sette inn ekstra trening for å holde dem håndterbare.

Her er 10 Høyvedlikehold Hundaser som trenger litt ekstra oppmerksomhet.

Tips

For hunderaser som er høy energi og alltid på jakt etter en jobb å gjøre, hundesport, som Agility eller Flying Disc, kan være et godt alternativ. Det er også herding og duftsporingskurs for å sette rasens naturlige instinkter til testen.

01 av 10

Hvis du noen gang har sett en belgisk malinois involvert i lydighetstrening, politiet arbeid eller søk og redning, vil du vite hva smarte og drevne hunder de er. Men en mali krever en spesiell type hjem. Hvis de ikke får muligheten til å sette stasjonen til å bruke, kan de bli kjedelig, stresset, munn, overexcitable, reaktiv og samlet en stor utfordring. Hundesport er en ideell kamp for denne hundens energi og arbeidsmoral.

Raseoversikt

Høyde: 22 til 26 tommer

Vekt: 40 til 80 pounds

Fysiske egenskaper: Muskulær kropp - Short Double Coat-Colors inkluderer Fawn, Mahogany og Rød med en svart maske

  • 02 av 10

    Puli har et utrolig særegent utseende. Dens unike dobbeltjakkeformer i tråder som ligner på dreadlocks. Dette gjør at hundens grooming regime ganske involvert. Med mindre du er forberedt på å bruke mye tid til å opprettholde og skille ledningene, så er dette ikke hunden for deg. Selv bading en Puli er et prosjekt. Ledningene må være fullt tørket etter bad for å hindre mugg fra å danne.

    Raseoversikt

    Høyde: 16 til 17 tommer

    Vekt: 25 til 35 pounds

    Fysiske egenskaper: Square Build-Naturally Corded Coat-Colors inkluderer svart, sølv og hvitt

  • 03 av 10

    Greyhounds kan gjøre kjærlige og enkle følgesvenner. Men en faktor å være klar over hvis du vurderer en greyhound er rasenes sterke byttedyr. På turer vil disse hundene ofte jage dyrelivet. Og i huset, kan de ikke være i stand til å leve sammen med små furry kjæledyr. Du må sette i mye arbeid på tilbakekalling, og hunden din kan bare være i stand til å gå av bånd i sikre mellomrom.

    Raseoversikt

    Høyde: 25 til 30 tommer

    Vekt: 60 til 80 pounds

    Fysiske egenskaper: Long Legs-Athletic, Tynt kroppslang, smalt hode med spiss nese-kort, jevn frakk i mange forskjellige faste og brindle farger

  • 04 av 10

    Border collies Excel på herding, men denne innebygde stasjonen kan noen ganger manifestere seg på en negativ måte. De kan nippe på hælene til familiemedlemmer eller til og med Chase etter biler eller sykler. Registrering av dem i herding Kurs er en fin måte å kanalisere dette instinktet på og få ut noen av rasen rikelig fysisk og mental energi. Border Collies Excel også i de fleste andre hundesport, som de er atletiske og ivrige etter å behage.

    Raseoversikt

    Høyde: 18 til 22 tommer

    Vekt: 28 til 48 pounds

    Fysiske egenskaper: Grov eller jevn mediumlengde dobbelt kappe - kommer i en rekke farger, men mest svart og hvitt

    Fortsett til 5 av 10 nedenfor.
  • 05 av 10

    Siberian Huskies er høyintensitet, høyutviklede hunder utviklet for å få utholden til å dekke mange miles som drar sledene over den harde arktiske tundraen. Disse hundene har et naturlig instinkt for å streife, og de kan være upålitelige når det gjelder tilbakekalling av bånd. De er også beryktede fluktartister, så du må ha et sikkert høyt gjerde for å hindre at de skaleres det og løper løs.

    Raseoversikt

    Høyde: 21 til 23 tommer

    Vekt: 35 til 50 pounds

    Fysiske egenskaper: Tett, plysj dobbeltbelegg fra svart til hvitt og andre farger - Ears-Vel-Furred Hal

  • 06 av 10

    Beagles kan være ganske vokale hunder. De ble avlet for å bruke sin karakteristiske baying hule for å varsle sine menneskelige jaktkammerater til duften eller synet av deres steinbrudd. Noen beagles bare vokaliserer for kjærligheten til det, og veldig lite er nødvendig for å sette av en passform av Howls, Yelps, Whines og Barks. Å gi beagle med mye trening og mental stimulering kan bidra til å holde det stille hjemme. Konsekvent opplæring er også et must for å belønne stille atferd.

    Raseoversikt

    Høyde: 13 til 15 tommer

    Vekt: 20 til 25 pounds

    Fysiske egenskaper: Muskulær kroppskveldet Skull-Squarish-muzze-lange floppy ører-perky lang hale holdt oppadgående kortfrakk i alle hundens farger, inkludert, men ikke begrenset til Tricolor (tan, svart og hvitt), rød og hvit og sitron og hvit

  • 07 av 10

    Den store japanske Akita er kjent for å være modig, ufrivillig lojal og beskyttende. Imidlertid kan Akitas være forsiktig med fremmede, og de er ofte intolerante av eller aggressive mot andre hunder. Tidlig sosialisering og trening er nøkkelen til å sikre at en Akita er god rundt gjester og andre hunder. Men mange vil fortsatt være best for husholdninger til en hund og må være nøye overvåket når rundt andre hunder.

    Raseoversikt

    Høyde: 24 til 28 tommer

    Vekt: 70 til 130 pounds

    Fysiske egenskaper: Triangulær hodetrekkede hale-tykke dobbelte-farger inkluderer svart, fawn, rød og mer

  • 08 av 10

    Gjennom årene har Bulldogs blitt avlet med et mer squat-utseende. De har flere rynker, og ansiktet deres er blitt flattere. Denne selektive avl for utseende har ikke jobbet i rasenes favør. Nå blir Bulldogs ofte plaget av helseproblemer, inkludert pustevansker, overoppheting, øyeforstyrrelser, hudforhold og fellesproblemer. Selv om du går til en oppdretter med et godt omdømme, vær forberedt på potensielle helseproblemer.

    Raseoversikt

    Høyde: 14 til 15 tommer

    Vekt: 40 til 50 pounds

    Fysiske egenskaper: Tykk-sett Body-Straight, Short, Fine-Textured, Glatt Coat-Colors inkluderer rød, hvit, fawn og fallow (blekbrun) - massiv, firkantet, kortmodig hode

    Fortsett til 9 av 10 nedenfor.
  • 09 av 10

    Mens Chow Chows kan være rolige og lojale hunder med sine familier, er de ikke egnet for nybegynnere hundeeiere. Chows kan være reaktive mot andre hunder, og de er kjent for å være uavhengige og sterke vilje. Dette kan gjøre opplæring en utfordring. Konsistens, tålmodighet og mye positiv forsterkning er et must når det gjelder å lære hunden din god atferd.

    Raseoversikt

    Høyde: 17 til 20 tommer

    Vekt: 45 til 70 pounds

    Fysiske egenskaper: Blå-svart tunge-tykk, tett dobbelt kappe som kan være grov eller glatt-farger inkluderer rød, svart, blå og mer

  • 10 av 10

    Jack Russell Terriers har spunky personligheter, og de er ganske intelligente og energiske. Men deres terrier-egenskaper kan være en utfordring. Gitt sitt rykte som mesterværer, har de ofte en høy prey-stasjon, og de Elsker å grave. Arbeidet med tilbakekalling er viktig. Og du må kanskje gi dem et spesielt sted å grave med mindre du har det bra med hull rundt hele gården din.

    Raseoversikt

    Høyde: 13 til 14 tommer

    Vekt: 13 til 17 pounds

    Fysiske egenskaper: Glatte eller grove frakk-farger inkluderer hvitt med svart, brunt, eller tan markeringer-firkantet kompaktbygging er liten og blokkert med mandelformede mørke øyne-droppede ører som er satt høyt, slank, oppreist hale

  • 10 beste energiske hunderaser for aktive mennesker
    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » 10 Høyvedlikehold hundaser