Nederlandsk shepherd (nederlandsk herder): hund raseprofil

Nederlandsk Shepherd Dog Arbeid

Den sjeldne nederlandske hyrden som, som navnet antyder, kommer fra Nederland, er ofte forvirret med tyske hyrder. Mens de deler svært lignende forfedre, anses denne mindre vanlige rasen, overraskende, som enklere å trene og kan gjøre gode familie kjæledyr i et aktivt hjem.

Raseoversikt

Gruppe: Herding

Høyde: 22.5 til 24.5 inches (menn) - 21.5 til 23.5 tommer (kvinner)

Vekt: 45 til 75 pounds

Frakk og farge: Korte, lange og grovbelagte varianter og brindle farger

Forventet levealder: 11 til 14 år

Kjennetegn på den nederlandske hyrden

Kjærlighetsnivå Høy
Vennlighet Høy
Barnevennlig Høy
Kjeledyrvennlig Høy
Trening behov Høy
Lekenhet Medium
Energinivå Høy
TrenbarhetHøy
Intelligens Høy
Tendens til å bjeffe Medium
Mengde sheddingHøy

Historien om rasen

Som med de fleste Shepherd Dogs, ble den nederlandske hyrden opprinnelig utviklet for deres herding ferdigheter. De er også noen ganger kjent som nederlandske herders. De var i etterspørsel på grunn av de høye volumene av beite og husdyroppdrett i Nederland i 1800-tallet. Deres allsidige evner betydde at de også ofte ble satt til bruk som gårdsvakthunder. Deres styrke betydde at de kunne til og med trekke vogner.

Den første rasen standarden ble anerkjent i 1898, og da i 1914 ble den oppdatert slik at bare brindlefargingen ble akseptert. Dette bidro til å skille dem tydelig fra deres tyske og belgiske hyrde slektninger.

Ved begynnelsen av det 20. århundre ble oppdrettet mer industrialisert og landutstyret var vanlig. Disse moderne oppdrettsteknikkene betydde at ferdighetene til den nederlandske hyrden ikke lenger var i etterspørsel. Under andre verdenskrigsavl ble det ganske mye, og mange hunder døde som følge av kampene. Disse fantastiske hundene ble nesten utryddet.

Selv om entusiaster gjenopprettet avlsprogrammer etter krigen, er den nederlandske hyrden fortsatt en sjelden rase til denne dagen. De har også stor intelligens, temperament og arbeidsferdigheter. De blir ofte brukt av politiet og militæret, for søk og redning, og som hjelpende hunder også.

Nederlandsk Shepherd Care

En nederlandsk hyrde vil vanligvis trives i et hjem som er aktivt og stimulerende. De er ikke egnet til å bli forlatt alene i lange perioder. Problemadferd er sannsynlig å overflate hvis de ikke får nok anrikning.

De trenger anstendig daglige turer og vil, ideelt, leve med en familie som vil gi dem en sjanse til å "jobbe". De utmerker seg i konkurransedyktig Hundesport som smidighet, nesearbeid, og lydighet.

Når de mottar passende mengder mental og fysisk anrikning, blir de vanligvis reservert og rolig rundt hjemmet, og ikke anses som høyt vedlikehold.

De er en hengiven, fast og lojal hund som danner sterke vedlegg med familien sin, og med de riktige introduksjonene lever de godt med andre hunder og barn også.

Deres naturlige vokterinstinkter kan bety at de vil være beskyttende og territoriale, og trening vil være nødvendig for å sikre at dette kanaliseres på riktig måte. Du bør også være oppmerksom på deres herding instinkter også. Vær klar til å be om alternative atferd hvis de begynner å fokusere for mye på herding og jage.

De kan være sterke vilje og uavhengige. Dette, kombinert med sin sterke intelligens, betyr at de vil utvikle sin egen måte å gjøre ting hvis de ikke mottar klart trening. Tidlig, passende og pågående positiv opplæring og sosialisering vil være nødvendig. Når du jobber med trening, vil du sannsynligvis bli overrasket over hvor raskt de plukker opp dine signaler og liker å lære.

Den nederlandske Shepherds Brindle Coat kommer i tre varianter - en kort, glatt type, langhåret og ledning / grovbelagt. Den trådhårede variasjonen er knappe. For de glatte og langsiktige typene vil ukentlig grooming være nødvendig for å fjerne løs hår og holde kappen og huden i god stand. Under deres årlige moults må du kanskje bruke et godt de-shedding verktøy som en Furminator og har den støvsuger på hånden!

Vanlige helseproblemer

I motsetning til deres eksepsjonelt populære relative, den tyske hyrden, den nederlandske hyrden har svært få arvelige forhold og regnes som en veldig sunn rase generelt.

De få forholdene som kan være et problem forekommer i relativt lave tall. En god oppdretter vil ha utført relevante helsekontroller på potensielle foreldre.

Hip dysplasi: Dette er et vanlig problem i mange store rasehunder, spesielt hyrder, og den nederlandske hyrden er ikke noe unntak. En god oppdretter vil utføre helsekontroller, skjønt.

Goniodysplasi: Dette gjelder en begrenset flyt av væske fra øyet. I alvorlige tilfeller kan det føre til blindhet. Mens sjeldne, har denne tilstanden vist seg å påvirke det grovhårede utvalget av rasen. Igjen, gode oppdrettere vil skjerm foreldre for denne tilstanden.

Inflammatorisk myopati: Nylige studier har identifisert en annen arvelig sykdom, spesifikk for nederlandske hyrder, som har blitt kalt inflammatorisk myopati. Det er progressivt og involverer rask degenerasjon av muskler. Det er ingen kur, men det er mulig å helseskjermforeldre for å unngå valper som utvikler tilstanden.

Diett og ernæring

Som med enhver hund, er det viktig å mate din nederlandske hyrde en høy kvalitet og passende porsjonsstyrt diett. Hvis de leder en spesielt aktiv livsstil, må du kanskje vurdere å mate en mat høyere i protein eller spesielt formulert for aktive hunder.

Fordeler
  • Familievennlige følgesvenner

  • Intelligent, høyt trenbar og ivrig etter å behage

  • En sunn rase med få arvelige forhold

Ulemper
  • Trenger mye trening og berikelse for å hindre destruktiv problemadferd

  • Deres herding og vokterinstinkter kan være et problem uten riktig veiledning

  • Deres moulting kan være overdreven

Hvor å adoptere eller kjøpe en nederlandsk hyrde

Mens den nederlandske hyrden er en sjelden rase, er det flere lidenskapelige, dedikerte og ansvarlige oppdrettere der ute.

Gjør alltid din forskning og sørg for at de har gjort de riktige helseprøverne på foreldrene. Du bør se mamma og hennes pups sammen i et nærende hjemmemiljø. Også, valpene skal ikke gå til sitt nye hjem til de er minst åtte uker gamle.

Et godt sted å starte din forskning ville være Nederlandsk Shepherd Dog Club of America.

Hvis du vil åpne hjemmet ditt til en hund på jakt etter et kjærlig evig hjem, så hvorfor ikke vurdere adopsjon? Komme i kontakt med Nord-Amerika Dutch Shepherd Rescue For å finne ut om noen hunder leter etter boliger i ditt område.

Flere hunderaser og videre forskning

Ikke sikker på om den nederlandske hyrden er den rette hunderase for deg? Det er alltid viktig å gjøre din forskning og vurdere om du kan tilby riktig type hjem for en rase personlighetstrekk og treningsbehov. Hvis du vil se på noen andre lignende raser, hvorfor ikke lese om:

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Nederlandsk shepherd (nederlandsk herder): hund raseprofil