Boerboel: dog breed profile

Portrett av boerboel utenfor

Ved første øyekast kan boerboelet se ut som en mastiff - og dette er ikke for langt unna, med tanke på at denne rasen også kommer ned fra den maskerte hunden som Mastiffs også hevder i deres forfedre. Men boerboel hagler fra Sør-Afrika og viser en atletisk som ikke er vanlig sett i andre mastifftyper.

Svært intelligent og ivrig etter å behage, de har godt læringspotensial. Imidlertid er de en kraftig hund med en dominerende tendens som lett kan overvelde en nybegynnerhundens eier. Allsidighet er et varemerke for boerboel-skremmende nok til å beskytte en homestead og sensitiv nok til å være en familiehund.

Raseoversikt

Gruppe: Jobber

Høyde: 24 til 27 tommer (menn) - 22 til 25 tommer (kvinner)

Vekt: 150 til 200 pounds

Frakk: Kort og jevn jakke

Frakkfarge: Farger inkluderer brun, fawn og rød og kan inkludere hvite markeringer eller et brindle mønster

Forventet levealder: 9 til 11 år

Egenskaper av boerboel

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetMedium
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligMedium
Trening behovMedium
LekenhetMedium
EnerginivåMedium
TrenbarhetHøy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeMedium
Mengde sheddingMedium

Historien om boerboel

Ordet "Boer" betyr bonde på nederlandsk, mens "boel" er ordet for hunden. Sett dem sammen, og du har din første anelse om denne hundens rasehistorie: Bondenes hund. Den kraftige Boerboel ble hovedsakelig utviklet av nederlandske bønder i Sør-Afrika for å beskytte sin homestead.

I motsetning til andre husdyrforesatte, måtte boerboel spesielt stor og ansvarlig for å avværge av afrikanske inntrengere som kan inkludere løver, leoparder og bavianer. I tillegg til å beskytte homestead brukte de nederlandske bosetterne i området disse hundene som storejegere. Med sin enorme størrelse og kraftige bite kraft på opptil 800 psi (topp i hunden verden), var disse hundene superlative jaktkammerater. Men ikke tro på alle legender angående boerboel som en løve slayer-en leopard ville være en mer sannsynlig kamp for en hund av denne størrelsen.

Dessverre er det lite informasjon tilgjengelig om Boerboels tidlige opprinnelse. De fleste av detaljene angående denne hundens arv er spekulasjoner basert på rasenes størrelse og egenskaper. Som nevnt i begynnelsen, betraktes de som en molloser-type hund, noe som betyr at de sannsynligvis har røtter som sporer tilbake til denne gamle store drinsen.

Ifølge AKC, Nederlandsk, tysk og fransk bosettere i Sør-Afrika brakte mastiff-type og bulldog-type hunder med dem for å beskytte sin eiendom og husdyr. Interbreeding blant disse hundene, sammen med inkluderingen av andre europeiske rase typer, antas å ha resultert i "bondenes hund" som vi i dag er kjent som boerboel. Denne hunden rasen sprang opp fra nødvendighet mer enn et ønske om å skape en nyskapende ny rase, så mangelen på dokumentert historie er ikke så overraskende.

Til tross for eksisterende i hundrevis av år i Sør-Afrika, var det bare i 2006 at AKC økte denne rasen til grunnlaget aksjene - et første skritt på veien til AKC-registrering. I 2015 ble rasen gitt offisiell anerkjennelse av AKC og lagt til arbeidsgruppen av hunderaser.

Boerboel Care

Riktig trening og omsorg for en boerboel starter dagen du tar med hunden din og krever konsistens og innsats. Boerboel er en rask elev og er ivrig etter å behage de som han respekterer. Nøkkelen er at du må opprettholde pakningsstilling og ikke tillate en uformell holdning til trening for å ødelegge din posisjon som pakkeleder.

Boerboel har en naturlig tendens til dominans og vil se for å hevde seg selv hvis det føles et tomrom i lederskap. Erfarne eiere sier ofte at det virkelige arbeidet med å trene en boerboel ikke lærer det grunnleggende om å sitte, bli og komme. De ferdighetene og mange flere kommer lett til en så smart hund rase. Det virkelige treningsarbeidet kommer fra den daglige gjentakelsen av å gjøre hunden din til å jobbe for alt og styrke posisjonen din som den dominerende.

Boerboel er annerledes enn din gjennomsnittlige følgesvenn. Mange uformelle hundeeiere kan etablere grunnleggende vaner for kjæledyret sitt og komme forbi uten å legge fram daglig innsats for å trene og forsterke pakningen. Selv om hver hund trenger konsistens i trening, er det mindre på spill med en mindre hund versus en stor rasehund oppdrettet for å vokte og med en bitekraft på 800 psi.

For å sikre et sunt forhold til disse hundene, er det ofte understreket at du må sørge for at boerboelet ditt tjener alt, inkludert mat, hengivenhet, en favoritt leketøy osv. Dette krever mental styrke på den delen av treneren. Hvis du ikke er villig til å sette i denne typen konsistent arbeid, kan du snart finne at du har en dominerende og kraftig hund på hendene dine. Dette kan vise seg å være en farlig situasjon, og er dessverre grunnen til at noen boerboels finner seg i husly eller redning.

Samtidig er trening en boerboel vel verdt innsatsen. De er ofte beskrevet som gode med barn og fantastiske vakthundene for hjem og eiendom. En ting å huske på, er at boerboel ofte virker uvitende om sin størrelse. Dette kan være en forpliktelse rundt små barn som lett kan bli toppet av denne kraftige hunden. Tilsyn anbefales alltid.

Rasen er oftest beskrevet som avvikling med fremmede. Det bør ikke være overraskende at du må lære hunden din tidlig på hvordan man skal skille inntrengere fra gjestene. Når det gjelder dyr, er boerboel generelt behagelig å leve med andre hunder og til og med katter. Imidlertid kan ukjente dyr utløse denne hundens vokterinstinkter.

Grooming en boerboel er ganske enkel. Rasenes korte, grove jakke fordeler fra en vanlig børsting en eller to ganger i uken for å fjerne løs hår og stimulere huden. En slicker børste eller en gummi grooming mitt fungerer bra. Du må også utføre de andre grooming-grunnleggende: Rengjør hundens ører regelmessig, børste tennene ofte, og trim neglene hans etter behov. Du bør få hunden din komfortabel med disse aktivitetene med en gang, slik at du kan utføre dem uten en kamp mot en hund som veier 150 pounds eller mer.

Vanlige helseproblemer

Boerboel er kjent for å være en sunn hund rase. Det mangfoldige genbassenget og den hjertelige utholdenhet som trengs for å utføre arbeidsoppgaver på Sør-Afrikansk Homesteads, har holdt listen over vanlige helseproblemer relativt korte. Rasen er imidlertid ikke immun mot helseproblemer som noen ganger påvirker store rasehunder. Av denne grunn anbefaler National Breed Club at boerboels screenes for albue og hip dysplasi, så vel som hjertesykdom.

Diett og ernæring

Boerboel krever en velbalansert og riktig proporsjonert diett, akkurat som alle andre hunderaser. Men det er stor ramme betyr imidlertid ikke at du kan lax når det gjelder behandler eller fôring av ekstra snacks. Faktisk legger den store størrelsen på denne rasen det i fare for felles problemer og ekstra vekt kan forsterke dette problemet. Du bør sikte på å holde boerboel med en sunn vekt med magert kroppsmasse.

10 beste hunderaser for beskyttelse
Fordeler
  • Viser stor hengivenhet for familien - spesielt barn

  • Lærer kommandoer raskt

  • Lav vedlikeholdskort

Ulemper
  • Kan vise en dominerende eller stædig stripe

  • Kan være avviklet med fremmede

  • Kan kaste seg

Hvor å adoptere eller kjøpe en boerboel

Boerboel oppdrettere i USA er relativt få og langt mellom, men det er ikke umulig å finne en valp hvis du har ditt hjerte satt på å finne en. Bare vet at du sannsynligvis vil trenge litt tålmodighet og tilbringe litt tid på en venteliste, i tillegg til muligens å reise ut av staten for å hente din nye beste venn.

På den annen side, hvis du er interessert i å vedta en boerboel, sjekk med lokale eller nasjonale redningsgrupper. Disse hundene blir noen ganger misforstått og mishandlet. Hvis du har lang erfaring med hunder av denne typen, kan du være en flott kandidat å redde en boerboel.

Flere hunderaser og videre forskning

Boerboel er et klassisk eksempel på en arbeidshund som lever for å beskytte sitt folk og eiendom. Når du tjener kjærlighet fra en boerboel, vil du sette pris på deres varige lojalitet. Men deres størrelse og smarts betyr at de ikke er den rette kampen for alle, så vær sikker på å ta deg tid til å lære mer om denne hunden rasen.

Du kan også vurdere å lære mer om disse relaterte hundens raser:

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Boerboel: dog breed profile