Cane corso: dog breed profile

Cane Corso hund utendørs

Julen Corso (uttalt "Kah-Nay Kor-So") er en storbenet og muskuløs arbeidshund med en edel og trygg disposisjon. Cane Corso er kraftige hunder som kan virke skremmende for noen. Disse fryktløse og årvåkenes hundene er ikke riktige for alle. Men de blir ofte misforstått og kan faktisk gjøre gode følgesvenner. For de som liker ideen om a Veldig stor hund Det er beskyttende og atletisk, Cane Corso er en å vurdere.

Raseoversikt

  • Gruppe: Jobber
  • Størrelse: Vekt er proporsjonal til høyde, typisk 80 til 120 pounds-høyde er ca 23.5 til 27.5 inches på skulderen
  • Frakk og farger: Cane Corsos har en kort, grov jakke. Farger er svarte, grå, fawn og rødbrensle er mulig i alle farger - kan ha svart eller grå maske - kan ha små flekker av hvitt.
  • Forventet levealder: 10 til 12 år

Kjennetegn på Cane Corso

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetMedium
BarnevennligLav
KjeledyrvennligMedium
Trening behovHøy
LekenhetLav
EnerginivåMedium
TrenbarhetHøy
IntelligensMedium
Tendens til å bjeffeMedium
Mengde sheddingMedium

Historien om CANE CORSO

The Cane Corso stammer fra Italia og kan spores tilbake til oldtiden. Molossus, en nå utdødd mastiff-type hund, er en forfedre til stokk korso og lignende mastiff-type hunder. Gjennom sin tidlige historie handlet Cane Corso som en vakthund, krigshund og dyktig jeger av ulike spill (inkludert veldig stort spill). Navnet sitt er avledet fra det italienske ordet for hunden, stokk, og den latinske termen Cohors, som betyr "beskytter" eller "verge."

En betydelig nedgang i Cane Corso-rasen ble brakt av World Wars I og II, men små antall av hundene eksisterte fortsatt. I løpet av 1970-tallet spilte Cane Corso-entusiaster en vekkelse av rasen. Den første stokk Corso hundene ankom i U.S. i 1988. Rasen ble tatt opp til AKC Diverse klasse i 2007 og fikk full anerkjennelse til AKC-arbeidsgruppen i 2010.

Cane Corso Care

The Cane Corso har en kort, grov jakke og er vanligvis bare en lett shedder. Grooming behov er veldig grunnleggende - bare sporadisk børsting og bading etter behov. Som andre store hunder kan Cane Corso ha negler som slites ned naturlig. Men sporadisk Nail trims kan være nødvendig. Kontroller lengden på hundens negler med jevne mellomrom, slik at den kan forbli komfortabel og mobil.

Ørene til Cane Corso er ofte beskjæret inn i en like-sidig trekant, men dette er ikke et krav i henhold til rasen standard. Halen er typisk Docked på den fjerde vertebraen.

En sann arbeidsrenn, Cane Corso er aktiv og drevet. Daglig trening vil bidra til å holde stokken corso fysisk og mentalt passform. Brisk Walking eller jogging i minst en kilometer er en god start. Hvis du ikke har en jobb for en stokk corso å gjøre, kan det finne sin egen og ende opp med å grave hull og tygge dine eiendeler. Hvis du har en gård, kan hunden besetningsdyr. Men hvis du er en mer typisk villaeiere, tilbringe tid hver dag med en hundesport, lære triks eller praktisere lydighetsferdigheter.

En Cane Corso er best vedtatt av en person som er kjent med hundetrening i stedet for en førstegangs eier. Ordentlig opplæring og sosialisering er avgjørende for alle Cane Corsos. Med en naturlig aversjon mot fremmede og en tendens til å være territoriell, må du være flittig og konsistent mens du trener. Dette er også avgjørende på grunn av hundens gigantiske størrelse - nøye oppmerksomhet bør plasseres ved forebygging av hopper, lene seg, og Leash-pulling. Julen Corso er intelligent og hardt arbeidende, så det bør ikke være vanskelig for denne rasen å lære.

Til tross for utseendet, som noen kan finne skremmende, kan Cane Corso faktisk være hengiven og mild. Denne rasen vil binde dypt med sin familie og fungere som en beskytter. Med riktig håndtering og sosialisering kan Cane Corso komme godt sammen med barn, til og med danner en nærbinding. Men barn må også bli undervist Hvordan oppføre seg rundt hunder og aldri forlatt uten tilsyn.

En Cane Corso trenger et solidt, høyt gjerde når det er tillatt utendørs. Rasen har en høy prey kjøretur og er tilbøyelig til å jage og drepe små dyr som katter og andre hunder. De er territoriale og vil patruljere gjerde linjen, beskytte eiendommen mot forbipasserende.

Vanlige helseproblemer

Ansvarlige oppdrettere Forsøk å opprettholde den høyeste rase standarder Som etablert av kennelklubber som AKC. Hunder avlet av disse standardene er mindre tilbøyelige til å arve helseforhold. Imidlertid kan noen arvelige helseproblemer forekomme i rasen. Vær oppmerksom på følgende forhold:

  • Hip dysplasi: Dette er en arvelig tilstand som kan føre til lameness og leddgikt.
  • Gastrisk dilatasjon-volvulus: Oppblåsthet etter å ha spist og drikker for fort er mulig. Hvis magen vri, kan den kutte av blodtilførselen og skape en medisinsk nødsituasjon.
  • Ectropion: En vanlig tilstand der de nedre øyelokkene går eller rulle ut.

Diett og ernæring

En voksen kane corso trenger 4 til 5 kopper tørr hundemat per dag. Det er best å dele det i to måltider for å redusere risikoen for oppblåsthet og mage torsjon. Pass på å vurdere om hunden din blir overvektig. Hvis du noterer vektøkning, spør veterinæren om du må endre fôringsplanen, beløpet, typen mat og treningsrutine.

10 gigantiske hunderaser som gjør store kjæledyr
Fordeler
  • Utmerket med barn

  • Gjør en god vakthund

  • En lett å opprettholde frakk som ikke trenger mye grooming

Ulemper
  • Trenger betydelig trening og lydighetstrening

  • I fare for felles problemer og hip dysplasi, på grunn av størrelse

  • Større enn gjennomsnittlig størrelse kan være vanskelig for små mennesker og barn å håndtere

Hvor å adoptere eller kjøpe en Cane Corso

Sjekk med dine lokale dyrehytter og redningsgrupper for å se om det er en stokk corso tilgjengelig for adopsjon. Store og gigantiske redning grupper som Big Dogs Huge Paws Inc. kan ha cane corsos tilgjengelig for å adoptere.

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du tror at Cane Corso kan være riktig for deg, prøv å finne Cane Corso oppdrettere og eiere i ditt område, slik at du kan tilbringe litt tid med rasen først. Vurder også å søke etter en Cane Corso Rescue Group for å adoptere. Pass på at du forstår hva som er nødvendig for å forsiktig ta vare på denne rasen før du tar med deg i livet ditt.

Hvis du er interessert i lignende raser, se til disse for å sammenligne fordelene og ulemperne:

Det er en hel verden av potensial Hunderaser der ute - med litt forskning, kan du finne den rette til å ta med hjem.

Se nå: 12 gigantiske hunderaser og hva som gjør dem spesielle

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Cane corso: dog breed profile