4 Mest populære italienske hunderaser

Italia er godt elsket for deres motefølelse, mat og vin. Men kanskje det som ikke er så tydelig, er deres sortiment av unike italienske hunderaser. Hunder som Bolognese, Cane Corso, Spinone Italiano og Neapolitan Mastiff kommer alle fra Italia. Fortsett å lese for å lære mer om hver av disse fascinerende raser. De italienske raser er forskjellige, kommer med en rekke personligheter, størrelser og funksjoner. 

Italiensk hund raser bolognese

Bolognese

Ifølge historiebøkene er Bolognese en fjern relativ av Bichon Frise. Siden Bichon Frise er del Maltesisk, kan du hevde at Bolognese har noe blandet blod. I motsetning til popular tro er de ikke oppkalt etter bolognesaus saus. Rasen ble oppkalt etter den nordlige italienske byen, Bologna, som er der det ble først oppdrettet. Disse hundene har eksistert siden 11 århundre og de ble holdt som følgesvenn hunder av italiensk adel. 

Oppførsel og temperament

Bolognese er en hyggelig rase, de elsker å være i hjemmet og følelsen som om de er en ekte del av familien. De er kjent for å være hengiven, morsom, lojal og intelligent. De liker å være rundt folk og trives på menneskelig kontakt. Bolognese er den perfekte hunden for alle som er hjemme hele tiden som husmødre eller en pensjonist, fordi de trenger konstant oppmerksomhet og ikke gjør det bra på egen hånd. Selv å forlate dem alene i korte tidsperioder kan forårsake separasjonsangst som kan manifesterer seg i destruktive atferd. 

Små hunder er kjent for sine urolige holdninger; Men ikke denne rasen, Bolognese har en rolig og mild måte. Selv om de er standoffish med folk de ikke vet, er de ikke aggressive. Når Bolognese ikke føler seg komfortabel rundt noen, holder de bare bort fra dem. Bolognese er svært intelligent og krever mye mental stimulering for at de blir godt avrundede tegn som virkelig er lykkelige. 

Fordi denne italienske rasen kommer godt sammen med folk, er de enkle å trene og er gode hunder for første gangs eiere. Bolognese trenger ikke mye trening som er en god grunn at de er godt egnet til eldre mennesker. En 30-minutters spasertur to ganger om dagen vil gjøre. Selv om de elsker å være rundt mennesker, har denne rasen en sterk prey-stasjon, og de er raske til å gi jakten til alt som beveger seg. 

Du må starte treningsprosessen med din bolognese hund så snart du får ham. Som med de fleste hunder, hvis du slår av å trene dem for lenge, blir de satt på deres veier, og du vil finne det vanskelig å trene dem.

Grooming

Hvis du ikke er ute etter en høy vedlikeholdshund, er Bolognese ikke for deg. De kaster ikke, men du må børste deres jakker daglig for å hindre matting og tangling. Den bolognese hvite, lange krøllete låsene er tilbøyelige til å få smuss, støv og slam fanget i dem. Det er ingen hard og rask regel om hvor ofte du bør bade hunden din, gjør det når de ser eller lukter som et bad er nødvendig. I tillegg bruker du en bleking sjampo for å opprettholde den lyse hvitheten av kappen. Du bør ta dem til en profesjonell groomer minst to ganger i året, noe som gjør det lettere å ta vare på sine strøk gjennom hele året. Børsting av tennene en gang om dagen og snip neglene en eller to ganger per måned anbefales.

Tilleggsinformasjon

  • Levetid: 12 - 16 år
  • Farger: Hvit
  • Vekt: 8 - 14 lbs
  • Høyde: 9 - 12 tommer
  • Hypoallergenisk: Ja

Morsomt faktum: Det er flere kjente malerier som har Bolognese-hunden, inkludert hertugen av Mantua, og Titan Portrett av Federico Gonzaga. 

Italiensk hund raser cane corso

Cane Corso

Utviklet i Italia er denne mastiffen - type rasen en fjern relativ av romerske krigshunder. De ble oppdrettet for å se over eiendom, jakte spill og jobbe gården. Deres arbeid involverte å samle sammen storfe eller griser, slik at bøndene kan ta dem til markedet. Rasen ble mindre populær som teknologi utviklet, og maskiner begynte å overta oppdrettsprosessen. 

Oppførsel og temperament

Julen Corso er en bestemt italiensk rase. De liker en god utfordring og å delta i nye oppgaver. Men deres vilje ikke å gi opp kan manifestere som stædighet når de vil få sin egen vei. De trenger en konsekvent og selvsikker eier med en fast hånd som vil forhindre at hunden går av og å gjøre sin egen ting. Corso gjør den perfekte familien hunden, når de har bosatt seg i selskapet med sine eiere, de er kjærlige, kjærlige og rolige. Men de kan få aggressiv rundt fremmede. 

Corso er ekstremt intelligent, og de er kjent for å gjøre unødvendige krav. Kjæledyret ditt vil presse grenser for å se hvor langt de kan gå. Uten fast lederskap Fra eieren er de kjent for å dominere en husstand. 

Grooming

Denne rasen jakken er kort, men det er veldig tykt og grovt. Julen Corso er en dobbel belagt rase og underjakke skjuler året rundt. Det vil trenge ukentlig børsting og currying for å bli kvitt død hår og eksperter anbefaler at du bad hunden etter behov. Deres negler vokser raskt og trenger trimming hver to til tre uker. Rengjør ørene på samme tid som å pusse pelsen og børste tennene daglig. 

Tilleggsinformasjon

Morsomt faktum: Julen Corso har eksistert lenge, men det gikk nesten utryddet under andre verdenskrig.

Italiensk hunderaser Spinone Italiano

Spinone Italiano

Spinon Italiano ble opprinnelig avlet for å jakte vannfugler; Rasen er godt elsket i USA for deres kjærlige og lojale natur. Spinone Italiano har blitt anerkjent som en offisiell rase av kennelklubber over hele verden.

Selv om de lager gode jegere, er spinonen en dedikert familie kjæledyr. De er forpliktet til sine eiere, og de liker å tilbringe tid med dem. Rasen er dyktig i alle aspekter av jakt inkludert spyling, henting, innstilling og peking. Disse hjørnetenatene er vennlige med både mennesker og hunder, men de liker ikke små dyr. Når de ser dem, går de inn i angrepsmodus og jakten. Når i feltet, vil spinonen jobbe sine poter til beinet; Men hjemme er de kjølt og avslappet. De er ofte beskrevet som pasient, og de har en dyp kjærlighet til barn.

Oppførsel og temperament

Selv om Spinone Italiano er en sportsavl, trenger de ikke så mye trening som andre hunder. Å ta dem ut fotturer eller en tur er flott, men du trenger ikke å gjøre dette hver dag. En stor hage med sikret gjerde vil gi hunden din nok plass til å spille når han vil. Å være en godt elsket del av familien er like viktig for å få rikelig med trening med spinonen. I tillegg er de ikke kennel hunder, de må bo i hjemmet med sine eiere. 

Når det gjelder å trene spinonen, må du spille et byttepill med dem. Når du gir hoppekommandoen til de fleste italienske hunderaser, vil de vite "Hvor høy."Men spinon vil vite & # 8220; hvorfor & # 8221;. Noen ganger er de bare ikke i humør for trening, og de vil gi deg beskjed om dette. De er intelligente og vil utfordre deg. Hvis de finner trening for vanskelig eller hard, vil de nekte å fortsette. Det er også viktig å nevne at hvis du vil at din spinone skal jakte, trenger du ikke å fortelle dem hvor eller hva du skal jakte på. De vet nøyaktig hva de gjør, og de vil finne mat for deg. Spinonen vil at eierne skal stole på dem. 

Grooming

Deres strøk er tykke, wiry og med middels lengde; Rasen anses ikke som høyt vedlikehold. De trenger å pusse et par ganger i uken, og når det er nødvendig, kjør fingrene gjennom håret for å få noen knuter ut. Deres lange skjegg blir våte når de drikker, må du opprettholde dette fordi fuktigheten kan forårsake en ubehagelig mugg som lukt. Rengjør hundens ører minst en gang i uken, og ikke bad dem mer enn en gang i måneden. Børste tennene en gang om dagen og klipp neglene to ganger i måneden. 

Tilleggsinformasjon

  • Levetid: 10 - 12 år
  • Farger: Oransje og hvit, Oransje Roan, Brown Roan, Hvit
  • Vekt: 34 - 39 kg
  • Høyde: 22 - 25 tommer kvinnelig, 23 - 27 inches mann
  • Hypoallergenisk: Nei

Morsomt faktum: Spinone Italiano har eksistert siden 200 EN.D. gjør rasen en av verdens eldste jakthunder. 

Napolitansk mastiff

Mastiffs ble først oppdrettet i Tibet for mer enn 5000 år siden. Det ble en napolitansk mastiff i den sørlige italienske byen Napoli, som er der det blir navnet sitt. Italienske oppdrettere oppdras hensiktsmessig hunden med en tung størrelse og statur for å beskytte dem i tilfelle de ble angrepet av deres fiender. Samtidig ønsket de en hund som var kjærlig og lojal når en del av en familie. 

Oppførsel og temperament

Til tross for deres tilbaketrukket natur, er Neapolitan Mastiff alltid klar over og våken. De vakt heller enn angrep og de er ekstremt faste og robuste i deres holdning. Din hund vil ikke la noen på eiendommen din hvis du ikke er hjemme, og de fleste som konfronteres med dem, vil ikke plage å prøve å sette opp en kamp som deres størrelse er skremmende. Men når du har introdusert dem til en gjest, vil de akseptere den personen som en familie venn, men de vil ikke gi dem det samme nivået av kjærlighet. 

Neo elsker sine eiere, og de gjør gode familie kjæledyr, men de er også veldig sta, og hvis de ikke er trent riktig fra en tidlig alder, skal du få problemer med å få dem til å sende inn. Neo elsker å være hjemme, du vil ikke fange dem dashing ut døren som prøver å unnslippe. Det anbefales imidlertid at a gjerde er plassert rundt gården slik at de er klar over grensene til eiendommen. 

Den napolitanske mastiffen er ikke egnet for kaldt eller ekstremt vær fordi deres strøk ikke er lenge nok. Det anbefales at du får hunden din en jakke i vintermånedene. I sommermånedene må du bruke solkrem til nese, ører og følsomme områder. 

Hvis du ikke er villig til å trene en napolitansk mastiff valp, men du ønsker å ha en som et kjæledyr, kan du kjøpe dem som en voksen fra en redningsgruppe. De vil ha blitt trent og sosialisert allerede. 

Grooming

NEO kaster ikke mer eller ikke mindre enn den gjennomsnittlige hunden. Du må børste kappen sin ukentlig med en hundhanske eller en børstebørste. Bad dem etter behov, trim neglene en eller to ganger i måneden, avhengig av hvor lenge de vokser. Børste hundens tenner daglig for å hindre dårlig ånde og tannkjøttsykdom. 

Tilleggsinformasjon

  • Levetid: 7 - 9 år
  • Farger: Tawny, Brindle, Black
  • Vekt: 110 pounds kvinne, 150 pounds mann
  • Høyde: 24 - 29 tommer kvinnelig, 26 - 31 inches mann
  • Hypoallergenisk: Nei

Morsomt faktum: Den napolitanske mastiffen har svært unike fysiske funksjoner, inkludert en tømmergarger, løs hud og rynker. De er alle på grunn av generasjoner av selektiv avl med minimal innflytelse fra andre italienske hunderaser. 

Siste tanke

Uavhengig av hunden du ønsker å kjøpe, er det viktig å finne en anerkjent oppdretter. Før noen transaksjoner finner sted, sørg for at du har gjennomført de riktige undersøkelsene. Den beste måten å avgjøre om en oppdretter er anerkjent, er å sjekke om de er registrert hos en juridisk kropp som den amerikanske kennelklubben. I tillegg anbefales det at du søker PET-eiere som har brukt dem i det siste.

Les neste: Hvordan finne og identifisere en anerkjent oppdretter

Topp 4 italienske hunderaser

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 4 Mest populære italienske hunderaser