20 Farmhundaser for å leve i landet

Den beste gården hunden raser

Ikke bare noen hund er kuttet ut for gårdslivet. Akkurat som med folk, er det et visst sett med ferdigheter og en viss holdning som gjør en hundeskinne i landet.

Mens ikke alle raser vil ha alt du trenger, er disse Beste Farm Dog Raser som vil tilby mest bang for deres buck.

Gårder hunder må beskytte sitt land og dyrene de har ansvaret for. De kan også trenge å beskytte menneskelige gårdsarbeidere fra tid til annen.

De trenger å være tøffe nok til å holde rovdyr bort, samtidig som de er følsomme nok til å vite når et husdyr trenger hjelp.

Avhengig av den spesielle jobben som Farm Dog-raser skal utføre, trenger de et unikt sett med ferdigheter.

For eksempel, hvis du forventer at din Furry Farm-hånd for å hjelpe flokken storfe eller sau, velger du en hund med fart og utholdenhet.

Hvis du vurderer en av disse raser, vet du om arbeidet som må utføres av en hund på gården. Fra denne listen kan du velge en rase (eller muligens mer) som vil fungere best for dine spesifikke behov.

Husk bare at alle hundene trenger effektiv trening for å være alt de kan være. Hvis du ikke er villig til å sette i innsatsen, vil du ikke høste fordelene.

Generelt sett er de fleste farmhunder raser atletisk, hardy og intelligent og elsker utendørs. De har også en tendens til å ha en lidenskap for jobbene sine, enten det er vokter, herding eller noe annet.

Denne listen inneholder 20 av de beste hundene for å utføre flere oppgaver som kan kreves av en gårdshund. Noen av disse hundene er ganske store, mens andre ikke engang veier 50 pund.

Som med enhver hund som du adopterer, må du velge en rase som vil tilfredsstille dine behov og også passe inn i ditt hjem og din livsstil.

Les også: 35 verdens største hunderaser

20 Best Farm Dog Raser

Bondegårdsraser for beskyttelse

Bondegårdsraser for beskyttelse

1. Anatolian Shepherd

Selv om denne rasen fra Tyrkia kalles en "Shepherd", gjør de ikke gode herding hunder. På bildet ovenfor ble disse hundene tradisjonelt brukt som en hyrdes følgesvenn og som en beskytter fra ville dyr.

Intelligent og lojal, Pups i denne rasen er lett å trene. Denne robuste rasen bor godt ute i mange klimatyper. De er uavhengige, og en gang trent, kan de ta de riktige avgjørelsene uten at deres mester står over dem.

Disse pooches er territoriale. Mens det er en god egenskap i beskyttelseshunder, må det tas hensyn til å lære dem hva som virkelig er en trussel.

Anatolske hyrder vil ofte utvide sitt beskyttede territorium utenfor grensene dine.

Fekting anbefales.

Dalmatian Farm Dog Breed

2. Dalmatian

Med tonnevis av energi trenger dalmatere mye trening og avledning. Dette gjør dem gode for å jobbe på en gård. Disse pelsbedrene er nedstammet fra krigshundene, og beholder fortsatt den tapperheten og motet.

Grunnen til at du ofte ser denne rasen i brannstasjoner og politistasjoner er fordi de er intelligente og enkle å trene.

Ikke bare gjør de gode beskytter hunder, de gjør gode følgesvenner også.

Der utholdenhet betyr at de kan holde tritt med hva du har i tankene.

Som andre vokter raser, disse firebenede familiemedlemmene kan bli aggressivt og destruktive hvis kjedelig eller forlatt alene for mye.

Selv om de er tøffe hunder som gjør det bra på utsiden, må du sørge for at de får mange menneskelige følgesvenn.

Great Pyrenees Farm Dog Breed

3. Great Pyrenees

Hunder er gode, Pyreneene er flotte - store. Disse hvite gigantene ser kosete og vennlige, men ikke la det lure deg. De er veldig beskyttende. Rasen ble utviklet for å beskytte husdyr, og de kan gjøre det uten mye menneskelig inngrep.

I motsetning til noen andre se hunder, Disse fur-babyene er milde og milde mannered. De lager gode familie kjæledyr.

Å være følsom for menneskelig følelse, er det bedre å trene disse majestetiske dyrene med belønningsbasert trening i stedet for straff-basert opplæring.

Mens de er intelligente, er de sta. Denne stædige stripen gjør dem vanskeligere å trene. Hunder av denne rasen trenger konsekvent lydighet, pakningsleder og sosialiseringstrening.

De elsker å høres alarmen og trenger trening for å dempe nuisance bjeffer.

Komondor Farm Dog Breed

4. Komondor

Med en leddet frakk, er denne hunden lett gjenkjennelig som den som ser ut som en mop. Det er ikke bare for ser heller. Denne typen frakk beskytter disse gårdens hunder raser fra angrep og hjelper dem med å vær mange klimaforhold.

Uavhengig og mistenkelig, disse fur-babyene gjør store husdyrvakter.

De er heller ikke alle virksomheter, heller.

De har en dum lekfull side å gå med sitt dumme hår.

Mens du ikke vokter husdyr, vil de vakt deg og din familie med en intens, våken stirre.

Komondors foretrekker å være den eneste hunden rundt. Som alle gode vakthunder er de territoriale og mistenkelige. De trenger å være godt sosialisert med forskjellige mennesker og dyr fra valphood på, slik at de ikke blir altfor aggressive.

Marremma Sheepdog Farm Dog Breed

5. Maremma Sheepdog

Avlet for å beskytte flokker av Sau og geiter i Italia, Denne lille kjente rasen ser en økning i populariteten. I deres tradisjonelle rolle var de foresatte mot ulver, og de ville kjempe mot døden om nødvendig.

Maremma gjør en perfekt verge for dyr og mennesker. Lydighetstrening kan startes tidlig med disse lekne, intelligente valper. Med energi og besluttsomhet kan denne rasen oppfylle mange utfordringer.

Disse hundene har ikke høy toleranse for å plage og grovspill. Folk i hjemmet må trent på hvordan man skal behandle en hund riktig.

Disse fur-babyene er intelligente og uavhengige.

Trening må starte fra begynnelsen og må være konsistent.

Bernese Mountain Dog Farm Dog Breed

6. Bernese Mountain Dog

Hvis du er ute etter en husdyrvakt som også er lett å gå og mild-temperert, kan dette være rasen for deg. Selv om lojal og modig, er dette poochen en familiehund i hjertet. De har ikke noe imot på seg mange forskjellige hatter rundt gården.

Lett å trene, disse energiske gården hunder raser trenger arbeid. Enten det drar barna rundt i en vogn, og beskytter husdyret, eller å være en svømming, er det helt opp til deg.

Disse hardt arbeidende hundene er energiske og varige.

Mens de er en beskytter av husdyr, elsker de nesten alle mennesker og vil ikke være i stand til å beskytte mot poachers eller røvere.

Som andre gigantiske hunder er deres liv ikke lenge - bare ca 8 år. De gikk nesten utdød, så deres genbasseng er ikke variert. Det må tas hensyn til å unngå genetiske sykdommer.

Bondegårdsraser for herding

Bondegårdsraser for herding

7. Australian Cattle Dog

Disse kompakte hundene gjør store herders. Deres størrelse gjør det enkelt for dem å dash inn og ut av flokken, og gjennom og mellom bena. Hunder i denne rasen er intelligente og lett å trene, men de beholder fortsatt noen uavhengige tanke, noe som gjør dem underholdende følgesvenn.

Hengiven og barnevennlig, disse firebenede familiemedlemmene jobber ikke bare hunder. Imidlertid er de mistenkelige for fremmede og vil gjøre en utmerket vakthund.

Deres korte wiry jakke er Lett å omsorg for etter en lang dag i feltene.

Mens disse gårdens hunderaser er enkle å trene, er de ganske følsomme for kritikk. Derfor anbefales de ikke for første gangs hundenes eier.

De trenger en trener som kan være fast og konsekvent, men også mild og kjærlig.

Pembroke Welsh Corgi Farm Dog Breed

8. Pembroke Welsh Corgi

Jeg innrømmer at jeg var litt overrasket over at Pembroke Welsh Corgi gjør en god herdinghund.

Faktisk prøver de å besette alt, inkludert barn. Siden de er modige forsvarere, kan de til og med beholde gården din fri for varmints.

Mens de ikke blir ansett aggressive, vil disse gårdens hundeaser høres alarmen hvis noen tør å nærme seg plassen.

Intelligent og lydig, denne rasen er til og med anbefalt for uerfarne hundeeiere.

Som en Dachshund har Corgis en lang ryggrad. De bør unngå å klatre trapper så mye som mulig.

Disse firebenede familiemedlemmene elsker å spise, så omsorg må tas slik at de ikke pakker på pundene. En overvektig hund er en usunn hund.

Border Collie Farm Dog Breed

9. Border collie

En mye elsket rase, Border Collie er en av de mest populære armhunder i verden.

Deres intelligens og intuisjon gjør dem gode for noen som bare begynner å lære å trene en gårdshund.

Disse milde og kjærlige hundene gjør Utmerkede familiehunder. En av de smarteste hundene i verden, de kan lære et bredt utvalg av oppgaver og triks.

Disse valpene vil være flotte rundt både barn og fremmede.

Man kan ikke overvurdere mengden energi og utholdenhet som disse hjørnetenene har. De trenger daglig aktivitet og trening som holder dem mentalt og fysisk oppfylt.

Old English Sheepdog Farm Dog Breed

10. Gammel engelsk Sheepdog

Mens du kanskje tror at denne hundens hår skal bli kuttet bort fra øynene, er det faktisk flott å beskytte denne fur-babyens syn mens du er på stien. Som alle gode herders, kan denne hunden holde seg på oppgaven på hånden. Det vandrer ikke, og det er ikke lett distrahert.

Dette er en sensitiv, lojal hund. De er raske elever og trenger ikke harde treningsmetoder.

De er vennlige og kjærlige og gjør godt og husholdninger med barn og andre kjæledyr.

Med en tykk frakk, er den gamle engelske Sheepdog ikke egnet for varmere klima. Snakker om strøk, kaster de ganske mye, og håret deres trenger konstant oppmerksomhet for å hindre matting.

Dette er ikke en rase som kan stå utenfor for å forsvare seg selv. Disse gården hunder raser trenger nesten konstant menneskelig følgesvenn for å være sunn og glad.

Scotch Collie Farm Dog Breed

11. Scotch Collie

I likhet med en Shetland Sheepdog, men ikke så populær, blir Scotch Collie også referert til som den grove og glatte Collie. Mens de ikke er så velkjente, anses de å være så intelligente som Border Collie og Shetland Sheepdog.

Søt og elskelig, hunder av denne rasen Lag gode følgesvenn hunder for familier med barn.

De elsker å bjeffe og lage flotte watchdogs.

Mens en tradisjonell herder, kan de trent til å utføre andre oppgaver på en gård som å hente gjenstander eller trekke vogner.

Deres bjeffer kan lett komme seg ut av kontroll, og de vil trenge forsiktig, men konsekvent trening for å unngå gener av bjeffer.

Mens de er robuste utendørs hunder, trenger de daglig menneskelig følgesvenn for å være mentalt og fysisk sunn. De elsker å tygge og grave og vil trenge avvik for å dempe dette ønske.

Vallhund Farm Dog Breed

12. Vallhund

I likhet med å bygge til den walisiske Corgi, er disse fjerne fettere kjent som den svenske "kuhunden". Denne rasen antas av mange å være en arbeidshund for vikingene, men fakta er diskutabelt. Hva er ikke diskutabelt er at disse firebenede familiemedlemmene gjør store farmhands.

Mens disse fjerne hundene raser gjør gode herders, beholder de også en høy prey-stasjon og vil jage noen uønskede dyr. Svenske Vallhunds er glade skapninger som ofte oppfinner spill for å underholde seg selv og deres mennesker.

Disse hundene elsker å bjeffe og trenger trening for å unngå gener av bjeffer. Deres energi og intelligens gjør dem gode på jobben sin, men kan føre til problemer hvis de ikke har valgfrie utsalgssteder for deres energi. De kastet ganske mye.

LIGNENDE: 30 sunneste hunderaser som lever den lengste

Bondegårdsraser forvarmintfangst

Bondegårdsraser forvarmintfangst

1. 3. Rat Terrier

Selv om mange tror at denne hunden ikke er bra for noe, har det ikke "rotte" i navnet sitt for ingenting. Disse tålmodige boogers er det som gir pitbull sin bite. Hvis du har et problem med små furrige dyr, er dette løsningen din.

Mye hund i en liten pakke, Rat Terrier er overraskende muskuløs. Modig og bestemt, det vil jage noe lite dyr til det fanger det - selv om det betyr å gå inn i hans underjordiske hjem. Når kjeve låsen på, vil det ikke slippe til sitt byttedyr er død.

Dette er en annen arbeidsavle som har rikelig energi. Mens de er gode med barn, gjør disse gårdens hunder ikke bra med andre hunder. De kan være sjalu og territoriale med alt de vurderer "min".

Jack Russel Terrier - Farm Dog Raser

14. Jack Russel Terrier

En annen liten hund med en stor personlighet, Jack Russell Terrier kan være en håndfull, men i den rette situasjonen kan det være den perfekte hunden for jobben. Hvis den jobben skjer for å fange sneaky rotter eller vaskebjørn, så er det en ekspert.

Klart og selvsikker, disse pooches kan gi dyr og mennesker en god løp for pengene sine. Ingenting kommer forbi disse våken og nysgjerrige hjørnetenner.

Ikke bare gjør de gode arbeidshunder, men deres leknemlighet gjør dem også gode følgesvenns hunder også.

Disse hundene elsker å være en hund. Det betyr at de bjeffer, de graver, de jager, og alt annet den tradisjonelle hunden liker å gjøre.

De har ubegrenset energi, og hvis de ikke har et uttak, vil de rive gjennom noe som ser underholdende ut.

Miniatyr Pinscher - Farm Dog Raser

15. Miniatyr Pinscher

Vanligvis antas å være en miniatyr Doberman Pinscher, er "Min Pin" faktisk en uavhengig rase. Denne vanlige følgesvennen holder mye av sin byttedyr. Dette betyr at det er en utmerket ratter i byen og på gården.

Mens disse små firecrackerne kanskje ikke gjør en god vakthund, gjør de gode vakthundene. De vil høres alarmen når noe er ute av sted. Med det naturlige instinktet å vandre, er disse hundene lykkeligste på en gård hvor de har god plass til å streife omkring.

Hvis du planlegger å holde denne hunden i bakgården gjerdet, lykke til. Disse klare dyrene er kjent som gode fluktartister.

Som mange små hunder kan disse hjørnetenene ikke tolerere ekstreme temperaturen. De må holdes innendørs og ikke på jobben.

Fox Terrier - Farm Dog Raser

16. Fox Terrier

Med ordet ræv og navnet, er det ikke overraskende at denne hunden rasen er laget for å jakte ned små furry gnagere og gnager-lignende dyr. Som alle terrier som jeg vet, disse valpene er veldig vokale og har ikke noe problem å gjøre seg selv hørt.

Høy energi og prey-stasjon er det som gjør hunder i denne rasen et godt valg for å holde varmen ut av matkassene og kyllingskapet. De kan fortsatt gjøre dobbelt plikt som en lekfull, smart følgesvenn.

Disse scrappy hundene elsker å velge kamper med andre hunder, sosialiseringstrening må startes i valp hette. PUPS I denne rasen må du få rikelig med underholdning og mosjon eller de kan bli veldig ødeleggende. Selvsikker og nysgjerrige, de kan ofte få seg i vanskelige situasjoner.

MER: 30 beste agility hunder som er enklest å trene for konkurranser

Beste all-around farm hunder raser

Beste all-around farm hunder raser

17. Tysk Shepherd

Den klassiske arbeidshunden, en tysk hyrde er stor på en hvilken som helst oppgave, han legger seg til. De er avviklet med fremmede, beskyttende for sine kostnader, gode herders, og kan drepe små dyr med deres kraftige kjever. Hvis du bare kan ha ett dyr på gården din, ville dette være et godt valg.

Følsom og intelligent, du trenger ikke å legge stor vekt på å trene denne hunden. De kan enkelt hente nye kommandoer og implementere dem med uavhengig tanke. De har en utmerket luktsans og kan rote ut noen gjemmer gnagere.

Mens den tyske hyrden er en tøff utendørs hund, har det vanligvis separasjonsangst. De kan være ødeleggende hvis de er alene for lenge. De trenger pakningsleder trening og sosialisering ferdigheter fra en ung alder for å unngå å bli altfor aggressiv. Disse furry beasts kaster ganske mye.

Catahoula Leopard Dog - Farm Dog Raser

18. Catahoula Leopard Dog

Også kjent som Catahoula Cur, kan denne Louisiana Native Baset fylle flere jobber. Modig og sterk, de vil kjempe bort noen rovdyr. Lojal og skikkelig, de gjør også gode herders.

Med øyne av forskjellige farger og en spottet frakk, er denne rasen en head-turner.

Med rikelig utholdenhet og energi kan de sette i en hel dags arbeid, og så noen. Ikke fornøyd med å bare gjøre arbeidet, de er lekne og kjærlige med familien.

I motsetning til noen andre hunder som ofte brukes til å beskytte husdyr, er disse pooches følgesvenn hunder. Mens de er laget for Swamps of Louisiana, trenger de daglig menneskelig følgesvenn og gjør ikke gode "utenfor" hunder.

Isolasjon kan føre til aggressivitet.

Belgisk Malinois - Farm Dog Raser

19. Belgisk malinois

I farge og størrelse er den belgiske Malinois veldig lik en tysk hyrde. Faktisk blir disse hundene vanligvis brukt i politiet, inkludert i min hjemby. Denne valpen vil til og med gjøre en flott allsidig gårdshund

De er hardt arbeidende og lydige. De er intelligente og klare nok til å gjøre noe herding arbeid som trengs, men de har nok naturlig mistanke om å gjøre dem gode vakthundene også.

En sunn rase, disse hjørnetenatene kan leve opp til 15 år.

Disse hundene er intense og aktive. Hvis ikke holdt opptatt, kan de bli destruktive og aggressive. Omsorg bør alltid tas rundt barn og andre hunder.

Mistenkelig og våken, disse firebenede familiemedlemmene trenger sosialiseringstrening.

Rottweiler - Farm Dog Raser

20. Rottweiler

Med intelligens, lojalitet og tapperhet, gjør denne rasen en flott allsidig gårdshund. Denne hunden er kan gjøre hva du trenger å gjøre - beskytte husdyr, herding husdyr, eller drepe opossums og rotter som ikke vil holde nesen ut av virksomheten din.

Disse gårdens hunderaser har en kraftig bark og muskelen for å sikkerhetskopiere det. Du trenger ikke å bekymre deg for furry inntrengere eller menneskelige inntrengere. De er rolige, raske elever, og kan trent til å gjøre hva det er som du må gjøres.

Kjent for aggressivitet, må Rottweiler trent og håndteres av noen som er flytende i Pack Leader-opplæring.

De må være godt sosialisert i valphood slik at de ikke er altfor mistenkelige og territoriale.

Ærlige nevner

Hvis ingen av de ovennevnte raser oppfyller dine behov, bør du vurdere ett av følgende, som også gjør flotte gårdshunderaser: 

  • Airedale Terrier
  • Australian Shepherd
  • Brussel Griffon
  • Dachshund 
  • Nederlandsk Shepherd
  • Mastiff 
  • West Highland White Terrier 
  • Yorkshire Terrier 

Hvilke raser gjør fattige gårdshunder

Hvis du ikke vil holde deg til en av våre foreslåtte gårdsdograser, så vet du minst hva du skal unngå. Du vil ønske å unngå hund som ble oppdrettet med det primære målet om å skape en følgesvenn for mennesker. 

Noen eksempler er Shih Tzu, Bichon Frise, Coton de Tulear, Maltese og Chihuahua. 

Vanlige spørsmål om Farm Dog Raser

For å gjøre det enda enklere å lære om gårdsdyraser, har vi samlet svar på det vanligste spørsmålet om disse arbeidene. 

Hvilken hund er best for en gård?

De beste hundene for gårder er vanligvis australske storfehunder eller hælere, Border Collies, Great Pyrenees hunder, Jack Russell Terriers og Corgis. 

Hva er den mest avslappede hunden?

De mest laidback hunder raser inkluderer Bernese Mountain Dog, Bullmastiff, Bulldog, Chinese Crested Dog og Chihuahua. 

Hvilken type hund er en gårdshund?

En gårdshund vil typisk hjelpe med herding, for eksempel i tilfelle av grensekollien. Eller de kan være vakthunder eller hjelp med skadedyrskontroll. 

Hva er gårdshunder?

Farmhunder er hjørnetenner som mennesker oppdrettet for å hjelpe på en gård, vanligvis vokter, herding eller begge deler. 

Hva er den mest lavt vedlikeholdshunden?

De mest vedlikeholdste hundene inkluderer Greyhounds, Dachshunds, Shiba Inus, Basset Hounds og Franske Bulldogs.

Les neste: Hva du må vite før du vedtar en arbeidshund

20 Farmhundaser for å leve i landet

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 20 Farmhundaser for å leve i landet