Intervju: gwen shepperson, australian cattle dog breeder

Intervju: Gwen Shepperson, Australian Cattle Dog Breeder

Et nytt intervju, denne gangen med Gwen Shepperson fra Buffalo Creek Ranch Cattle Dogs (Tidligere KS Ranch) hvem raser australske storfe hunder. Kennelen er faktisk (og overraskende) ikke en kennel. Gwen og hennes familiedrevne 2500 leder av Angus Beef-storfe på over 100 000 hektar i sentrale Wyoming, nær de sørlige store Horn-fjellene.

De trenger arbeidshunder som kan håndtere den tøffe jobben med å håndtere storfe i et robust miljø, slik at de begynte å avl av sine egne australske kveg hund kull litters og holdt valpene for å trene dem og holdt pågående. Deres hunder er nå ettertraktet av de nærliggende ranchene og gårdene, men Gwen raser fortsatt forsiktig, for å sikre at kvaliteten forblir og forbedrer.

La oss dykke inn i dette store intervjuet!

Hvordan ble du introdusert til den australske storfehunden, og hvorfor bestemte du deg for å avle dem?

Mitt navn er Gwen Shepperson, jeg ble introdusert til den australske storfedagen som jobbet på ulike rancher i det vestlige USA.

Da jeg giftet seg, hadde min manns familie alltid hatt noen rase av arbeidshund på deres storfe ranch, og jeg fikk et søppel av australske storfehund valper som bryllupsgave fra min svoger. Resten, som de sier, er historie!

Vi er en ekstern storfe ranch i sentrale Wyoming, vi øker en kommersiell flokk av Angus-storfe på over 100 000 hektar Rangeland som er grovt og robust. Våre hunder er våre Hired Hands & # 8221; -Vi bruker ikke noen ekstern hjelp. Det er ikke uvanlig for hundene å flytte flere hundre ku / kalvpar om gangen, trailing mange miles på en dag. De jobber alle klasser av storfe fra nyfødte baby kalver til okser som veier over tonn, på alle typer rekkevidde, i alle typer vær.

Vi krever mange av våre hunder som en samarbeidspartner, og den australske storfehunden er den beste rasen som passer til våre behov. Jeg begynte å avl for det meste for å holde oss levert med gode arbeidshunder, men da andre trengte den samme typen hund, begynte jeg å selge dem til andre - for det meste nærliggende ranchers og bønder. Så ville noen se sine hundersarbeid, og vil ha en, og kontakte meg lurer på når neste kull var på grunn.

Jeg var veldig heldig å ha gode nyttige hunder som hjalp andre med sine behov, så vel som min egen, og det har nettopp holdt utviklet seg derfra - vi har nå hunder over hele verden.

Hva gjør australske storfehunder forskjellig fra andre herding hunder som den australske Sheepdog eller den berømte Border Collie?

Jeg tror at den australske storfehunden har mer mental utholdenhet i det hele tatt, og deres arbeidsstil er også mye annerledes. De kombinerer øye og trykk med evnen til å bruke bite til å sikkerhetskopiere andre metoder når husdyr trenger mer kraft som skal flyttes. Vi har hatt andre raser som de som er nevnt ovenfor, og de var bare ikke nok & # 8220; hunden & # 8221; for jobben - vi er svært krevende av våre hunder med over 100 000 hektar veldig grov rangeland og hundrevis av storfe på dette området.

Hva er de medisinske forholdene som er funnet mest i rasen, og er det noen helsevisninger tilgjengelig?

PRA, PRCD4 (progressivt retinalatrofi) og primærlinsens luxasjon er øyeproblemer som australske kveghunder bør testes for, alle hunder bør evalueres for hip, albue og patella dysplasi, og ha en Baer-hørselstest for å sjekke om døvhet / ensidig hørsel.

Som en arbeider er det iboende at oppdrettere bruker disse testene for å fortsette å produsere hunder som er sunne for deres liv for å være en nyttig samarbeidspartner for sine eiere, sammen med en elsket familiefølge.

Australian Cattle Dog KS Ranch Harper med Bull
Harper, Gwens australske storfehund, jobber på en stor skummelt oks.

Fortell oss mer om hundens avlsprogram, gjør du inbreed og linebreed eller foretrekker du å skanne for å bringe eksternt blod inn i linjene dine?

Som vi er a arbeider storfe ranch Først og fremst konsentrerer jeg seg primært på arbeidsavlanden, sammen med den riktige fysiske strukturen som vil tillate en hund å ha konformasjonen til å være en holdbar og nyttig hund, og temperamentet for å nyte en hard dagers arbeid eller liv som en familie kompanjong.

Jeg streber etter å produsere valper som er strukturelt lyd og balansert med ivrige, trenbare tanker som har den tøffe stasjonen og naturlige evnen til å arbeide, være kjempefint følgesvenn, konkurransedyktige ytelseshunder eller konformasjonshow prospekter.

Jeg bruker blodlinjer og stamtavler av hunder som støtter mine behov for en arbeidshund, og det vil gi en riktig hund både fysisk og mentalt - jeg har gjort både nærmere oppdretter, samt totale utkoblinger.

Hvilke egenskaper legger du mest vekt på i avlsprogrammet ditt? Hvilke egenskaper har vært det vanskeligste å endre?

Fokuset er på en korrekt fysisk struktur, temperament og naturlig evne til å jobbe.

Jeg tror farge genetikk kan være svært vanskelig å korrigere. Akkurat som temperamenter av hunder som pleier å være ikke så selvsikker og selvsikker som vi trenger i en arbeidshund, så jeg pleier å holde seg borte fra hunder med mildere temperaments.

Men våre hunder er våre kjære familiefester sammen med våre samarbeidspartnere, så det er viktig for meg å ha hunder som er fokusert og bestemt når de jobber, men også lett å være rundt og hyggelig følgesvenner når vi ikke jobber med folk, spesielt barn, og hunder som har en & # 8220; av & # 8221; bytt og kan håndtere hverdagen når den ikke inkluderer arbeiderdyr.

Hva skal Aussie Cattle Dog oppdrettere gjøre for å forbedre rasen, som helhet? Hva er retningen rasen tar og hvordan ser du det kanskje 30 til 50 år fra nå?

Jeg tror med forsvinden av store arbeiderdyrsrancher og gårder gjennom årene, har håndens arbeidsevne lidd, siden de fleste ikke trenger den hundenes evne i deres daglige liv. Du ser også en mindre størrelse / utbenet Aussie-storfehund, spesielt i konformasjonsstedene, og for en arbeidshund, vil den fysiske strukturen ikke være slitesterk eller ha nok utholdenhet for de av oss som fortsatt trenger ACD som en arbeid samboer.

Heldigvis er det også mange oppdrettere som er dedikert til å bevare den opprinnelige hensikten med rasenstandarden, både arbeid og fysisk, så jeg håper Aussie-storfehunden fortsetter å holde seg til den standarden i de kommende årene.

Med ekstrem avl og etterspørselen etter svært små raser, hybridhunder og så videre, hvordan er etterspørselen som går for purebred australske storfehunder? Har du sett antall oppdrettere som vokser eller faller i løpet av årene?

Dessverre er det de & # 8220; oppdrettere & # 8221; som har forsøkt å inkludere Aussie-storfehunden i denne trenden, avl strengt for en mindre størrelse, ved å enten bruke & # 8220; RUNTS & # 8221; av kullene til avl lager eller krysser dem med mindre leketøy raser.

Det er også de som raser strengt for fargefeil som er "8220; rare & # 8221;, så som hvit, sjokolade eller sabel-som alle er alvorlige farger, men noen ser det som en måte å øke en salgspris siden de er unike.

Australian Cattle Dog KS Ranch Valper
Hvor søt er disse australske storfehunden valper fra Buffalo Creek Ranch Cattle Dogs?

Jeg tror når & # 8220; oppdrettere & # 8221; begynn å prøve å produsere hunder som kun konsentrere seg om en egenskap, den generelle kvaliteten på rasen vil dessverre lide. Og de fleste av disse & # 8220; oppdrettere & # 8221; er ikke oppdrettere i det hele tatt - de er bare folk som produserer valper som vil gjøre dem mest penger ved å catering til dagens trender, ikke oppdrettere som er helsetest og nøye avl for å produsere sunt, nyttig, trenbare hunder.

Skal du delta på forsøk og hundeshow for å vokse ditt rykte, og kanskje nettverk med andre oppdrettere eller eiere? Mange oppdrettere finner sine studs for fremtidige oppdretninger på den måten.

Med en stor fjernkontroll ranch (vi er 80 miles fra byen og 45 miles fra skolen) for å løpe med min mann, jeg har ikke tid til å reise til prøvelser og show-selv om jeg vil gjerne ha en dag.

Jeg er heldig at mange av mine valpekjøpere er aktive med våre hunder i disse stedene, så vi har oppdrettet hunder som er konformasjonsmester, herding prøve tittelholdere, ytelse tittelholdere, verdensmester skivehunder og vellykket i mange andre steder også.

Våre hunder er vår & # 8220; ansatt hender & # 8221; Her på ranchen er det meg selv, min mann, våre to barn (13 og 15) og hundene som gjør alt storfeet på vår ranch på over 100 000 hektar, og vi hjelper ofte nærliggende ranchers.

Jeg har vært veldig heldig å smi noen gode relasjoner med andre australske storfehunderoppdrettere gjennom årene som har tillatt meg å forbedre hundene mine med andre blodlinjer, samt muligheter for at hundene våre skal inkluderes i andre avlsprogrammer.

Fortell oss om dine fremtidige mestere og lovende kull du har i tankene - om de kommer snart eller fortsatt er forberedt?

Alle hunder jeg personlig eier er mine personlige arbeidshunder; de lærer å jobbe fra en svært ung alder og er utsatt for storfe når de fortsatt er en liten valp.

Min yngste hund er en blå kvinne, Marin, som er litt over et år gammel og har jobbet med storfe siden hun var 10 uker gammel. Jeg har to kuller planlagt neste år som jeg planlegger å holde en pupp ut av meg selv - jeg pleier å bare rase når jeg trenger en annen hund personlig. Vi har også noen få hunder eid av andre som gjør noe herding prøveversjon og konformasjon arena arbeid - og jeg gleder meg til å se deres suksess også.

Australian Cattle Dog KS Ranch Axl og Cece
Axl & Cece fanget i handlingen på Buffalo Creek Ranch`s Land.

Hvilke råd vil du gi noen som bare starter et avlsprogram i tillegg til å lese mye og lære? Hva føler du er de vanligste feilene nykommere gjør?

Ikke ha det travelt med å produsere valper-kvantitet er ikke det samme som kvalitet! Bare fordi du kan sette hunden en med hund b og få valper betyr ikke at de hundene er avlskvalitet som vil produsere rase standard kvalitet valper som vil forbedre rasen.

Det er ingen perfekte hunder eller perfekte kryss, men en betydelig mengde forskning og vederlag bør tas før et søppel er produsert. Helse testing på alle hunder før oppdretninger forekommer er viktig for å holde vår rase så fri for genetiske problemer som mulig.

Til slutt, hva er din mest minneverdige klient og salg, og hvorfor?

Det har vært mange noen fantastiske opplevelser og andre som har vært & # 8220; Learning & # 8221; Opplevelser også. Mine favoritt valpere eiere er de som holder kontakten, sender meg bilder og oppdateringer og holder deg opptatt med sine hunder - selv om det ikke virker husdyr.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Intervju: gwen shepperson, australian cattle dog breeder