10 Beste hunderaser for gårder

Border Collie på balle av halm

I århundrer har hunder hjulpet mennesker med gårdsarbeid. Det er mange av Hunderaser som justerer godt til å bo i en landlig landlig innstilling. Men noen hunder har blitt oppdrettet spesielt for å trives med å gjøre gårdsarbeid, enten herding husdyr, beskytter gården og dens innbyggere, utrydder skadedyr, eller hjelper med andre oppgaver.

Her er 10 hunderaser som anses som en god kamp for gårdslivet.

Tips

Hunder som ble avlet for å jobbe på gårder trives når de har en jobb å gjøre. Det betyr at hvis du ikke bor på en gård, må du gi hunden din mye mental og fysisk trening for å holde det lykkelig og kanalisere sin energi. Ellers kan det begynne å engasjere seg i problemadferd, for eksempel tygging.

Rase egenskaper

Disse rasene har en tendens til å være intelligente, hardy og atletiske hunder som liker det store utendørs. Mens de varierer sterkt i størrelse og temperament, er de alle kjent for å bli drevet for å gjøre jobben sin.

01 av 10

Airedale Terrier er den største av alle Terrier-typene, tradisjonelt oppdrettet til å fungere som allsidige, rundt gården. Airedales har den naturlige Terrier-prey-stasjonen og gjør gode brønnfangerne, men de er også ivrige beskyttelse av deres land. Med riktig opplæring kan de bidra til å drive husdyr.

Raseoversikt

Høyde: 22 til 24 tommer

Vekt: 40 til 65 pounds

Fysiske egenskaper: Hard, wiry, tett, rett, kort topcoat med et mykere underbelastningshode og ører - Kroppen er en blanding av tan og svart eller mørkt grizzle-særegne skjegg

  • 02 av 10

    Hvis du har husdyr som må kjøres over lange avstander, vil du ikke finne en mer hardy eller bestemt kandidat til jobben enn den australske storfehunden. Også kjent som heelers, fikk de dette navnet fordi de veileder storfe ved å nippe til føttene. Storfe hunder er intenst lojale, intelligente, og ivrige etter å behage. De kan også være territoriale. Dette er nyttig hvis du leter etter en vakthund, men riktig sosialisering er nødvendig for å hindre at deres vokterinstinkter blir et problem.

    Raseoversikt

    Høyde: 18 til 20 tommer (mann) - 17 til 19 tommer (kvinne)

    Vekt: 35 til 50 pounds

    Fysiske egenskaper: Atletisk, Muskulærbygging Glatt, hard dobbel kappfarge er vanligvis blå, blå flettet eller blå flekkete - kommer også i en mindre vanlig rød flekket variasjon

  • 03 av 10

    Til tross for deres navn ble australske hyrder utviklet i U.S. som intelligente, energiske og lojale herders. De har lenge vært assosiert med herding storfe ut på de amerikanske vestlige slettene. Mens de pleier å være hengiven og ivrige etter å tilfredsstille, trenger disse hundene mye mental stimulering og trening. Aussies kan også være sjenert rundt fremmede, så tidlig og pågående sosialisering er viktig.

    Raseoversikt

    Høyde: 18 til 23 tommer

    Vekt: 40 til 65 pounds

    Fysiske egenskaper: Muskuløs og jevn-middels lengde rett til bølgete frakk som kommer i blå merle, svart, rød merle eller rød - noen ganger har hvite markeringer

  • 04 av 10

    Utviklet på den skotske-engelske grensen for deres naturlige evne og kjøre til flokken får, fortsetter Border Collies å bli mye brukt som arbeidende gårdshunder rundt om i verden. Mange eksperter hevder at grensekollien er Smartest Dog Breed. Disse hundene er kjent for sin lydighet, lojalitet og lyst til å behage. Border Collies `Arbeidetikk er utrolig sterk, og sikrer at de har en jobb å gjøre, vil hjelpe dem til å trives. Det er derfor de også utmerker seg i Hundesport.

    Raseoversikt

    Høyde: 18 til 22 tommer

    Vekt: 28 til 48 pounds

    Fysiske egenskaper: Grov eller jevn mediumlengde dobbeltbelegg - kropp litt lengre enn det er høyt hode som kommer til et punkt på nesene som står oppreist og tips krølling over

    Fortsett til 5 av 10 nedenfor.
  • 05 av 10

    Den lave slung Pembroke Welsh Corgi er en av de minste Herding raser. Utviklet i landlige wales til flokken storfe og bevare gården, disse hundene fikk popularitet som en favoritt rase av dronning elizabeth II. Corgis er smarte, hardt arbeidende og kjærlige hunder. De er ikke så intense eller energiske som noen andre herding raser, noe som gjør dem til en populær familie kjæledyr. Men de trenger fortsatt rikelig med trening og sosialisering. Og de kan være prolifiske barkers og kan nippe på hæler.

    Raseoversikt

    Høyde: 10 til 12 tommer

    Vekt: 24 til 30 pounds

    Fysiske egenskaper: Lang, lav sett hund med korte, muskuløse ben, en stubby hale, og oppreist spisse øre-middels lengde dobbeltjakke i svart og tan, rød, sabel eller fawn (alle farger er vanligvis sett med hvite markeringer)

  • 06 av 10

    Dette Tysk hund rase ble opprinnelig utviklet for sine dårlige jakt ferdigheter. Og den mindre versjonen av Dachshund ble ofte brukt til å fange kaniner, mus og andre mindre byttedyr. Dette gjør dem til et godt valg som en skadedyr på en gård. De kan også være gode vakthund, selv om du må trene dem, så deres våken bjeffer blir ikke overdreven.

    Raseoversikt

    Høyde: 5 til 9 tommer

    Vekt: Opptil 32 pounds

    Fysiske egenskaper: Lav, lang kroppslige, trådhårede eller langhårede frakk-farger inkluderer sjokolade, brunbrunt, svart, rødt og mer

  • 07 av 10

    Den nederlandske hyrden, også kalt den nederlandske Herder, er noen ganger forvirret med sin tyske hyrde slektning. Denne mindre kjente rasen anses faktisk som enklere å trene. Selv om nederlandske hyrder ble utviklet for deres herding ferdigheter, ble disse hundene verdsatt for deres allsidighet. For eksempel kan de også trekke vogner og vaktgårder. Kjent for å være lojal, kjærlig, og ivrig etter å tilfredsstille, henger kan gjøre gode følgesvenn, også.

    Raseoversikt

    Høyde: 22.5 til 24.5 inches (mann) - 21.5 til 23.5 tommer (kvinne)

    Vekt: 45 til 75 pounds

    Fysiske egenskaper: Korte, lange og grove belagte varianter - brindle farger

  • 08 av 10

    Hvis du søker etter en familievennlig hund som gjør en utmerket husdyr eller gårdsgårdsaktivitet, se ikke lenger i kalde klimaene, ikke lenger enn de store Pyreneene. Disse hundene brukes fortsatt i dag for å beskytte husdyr i den fjellrike regionen mellom Frankrike og Spania, hvor de hagler fra. De er kjent for å være rolige, kjærlige og viet til familien, inkludert barn. Mens de er milde med de de vet, er de også gode vakthundene.

    Raseoversikt

    Høyde: 26 til 32 inches (mann) - 25 til 29 tommer (kvinne)

    Vekt: Rundt 100 pund (mann) - rundt 85 pounds (kvinne)

    Fysiske egenskaper: Tykk, værbestandig dobbeltjakke - vanligvis alle hvite, men inneholder noen ganger lysmerking i grått, rødt, brunfarget eller badger-menn, spesielt en utprøvet ruff rundt halsen

    Fortsett til 9 av 10 nedenfor.
  • 09 av 10

    Den tyske hyrden er kjent for å være en allsidig og intelligent arbeidshund. Smart, hardt arbeidende, høyt trenbar, lojal og beskyttende, de gjør gode flerbruksgårdshunder. De har sterke naturlige vokter og herding ferdigheter. Masse av Positiv forsterkningstrening er nødvendig for å få det beste fra din tyske hyrde. Deres vokterinstinkter kan bli overdreven hvis de ikke holdes i sjakk, og de trenger passende sosialisering.

    Raseoversikt

    Høyde: 22 til 26 tommer

    Vekt: 60 til 100 pounds

    Fysiske egenskaper: Stor, atletisk bygg-dobbeltjakke med en tykk underjakke og en tett, litt bølgete eller rett ytre belegg og svart eller rød og svart farging

  • 10 av 10

    Hvis du har en låve, stabil eller annen gårdsbygning som du vil holde fri for skadedyr, kan Jack Russell Terrier være den perfekte passformen. Svært dyktig, modig, og bestemte skadedyr, Jack Russells har mye personlighet og elsker å spille. De er også kjent for å være hardy og sunn. Men de kan være feisty og sterke vilje, så konsekvent trening er et must.

    Raseoversikt

    Høyde: 10 til 15 tommer

    Vekt: 13 til 17 pounds

    Fysiske egenskaper: Firkantet, kompaktbyggingshode er liten og blokkert med mandelformede mørke øyne og droppet ører satt høyt, slank, oppreist hale

  • Raser å unngå

    Noen hunder ble brutt hovedsakelig som følgesvenner i stedet for å jobbe. Dermed er de hundene ikke typisk de robuste, atletiske hjørnetenner du ser på å jobbe på gårder. Noen raser som er bedre egnet til et runde enn et felt, inkluderer Coton de Tulear, Chihuahua, Maltesisk, Shih tzu, og Bichon Frise.

    7 typer arbeidshunder og jobbene de gjør
    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » 10 Beste hunderaser for gårder