Dachshund (doxie): dog breed profile

En Dachshund

Dachshund er en energisk, elskelig hundeas med en endearing personlighet. Kjent kjærlig som Doxie, Wiener Dog, Hotdog, eller pølsehund, gir denne rasen av kort statur et varig inntrykk. Dachshund er avlet som standard eller miniatyrstørrelse, men egenskapene til denne rasen er lik for begge.

Dachshund kan være en kjærlig følgesvenn, lapdog, og til og med en familiehund. Til tross for sin størrelse har Dachshund en tendens til å være ganske beskyttende og våken, så rasen kan også gjøre en utmerket vakthund.

Raseoversikt

Gruppe: Hund

Høyde: 8 til 9 tommer (standard) - 5 til 6 tommer (miniatyr)

Vekt: 16 til 32 pounds (standard) - opptil 11 pund (miniatyr)

Frakk og farge: Frakkvarianter inkluderer glatt (shorthaired), longhaired og wirehåret. Farger inkluderer (men ikke begrenset til) Svart, Tan, Fawn, Beige, Blå, Sjokolade og Rød Med ulike markeringer som Dapple, Piebald, Brindle og Sable.

Forventet levealder: 12 til 16 år

2:02

Klikk på Spill for å lære mer om den endearing doxie

Kjennetegn på Dachshund

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetMedium
BarnevennligLav
KjeledyrvennligLav
Trening behovMedium
LekenhetHøy
EnerginivåMedium
TrenbarhetMedium
IntelligensMedium
Tendens til å bjeffeHøy
Mengde sheddingMedium

Historien til Dachshund

Dachshund oppsto i Tyskland som en jakthund. Selv om dens opprinnelse kan spores så langt tilbake som det 15. århundre, begynte rasenes utvikling virkelig i det 17. århundre Tyskland. Kalt Dachshunds, som oversetter som "badger hunder", disse korte hundene gjorde nettopp det - de jaktet badgers. Deres korte ben, løs hud, store kister, besluttsomhet og uavhengighet var ideelle for graving, inn i tunneler og selvfølgelig bekjempe badgers. Deres flap-down ører bidrar til å holde smuss og rusk ut når de er gravende.

Videreutvikling av rasen opprettet to størrelser. Historisk sett fortsatte standardstørrelsen å jakte på Badgers, så vel som villsvin, mens miniatyrene fulgte hare og rev. Det er også en mellomstørrelse i Tyskland.

Dachshunds ble brakt til deg.S. Så tidlig som 1885, da rasen ble anerkjent av American Kennel Club (AKC), men økte i popularitet på 1930-tallet og 1940-tallet. For å hindre dem i å bli utryddet i løpet av andre verdenskrig, ble de midlertidig kalt Badger hunder i U.S. De forblir ekstremt populære hunder til denne dagen.

Dachshund løp, kjent som "Wiener Races," er populære på enkelte steder for fornøyelse. Men disse er imidlertid imot av Dachshund Club of America uten bekymringer over om racing kan skade hundene.

Dachshund Care

Grooming behov av dachshunden avhenger av deres hårfrakk. Longhaired variasjonen krever daglig børsting, men trenger vanligvis ikke profesjonell grooming. Glatte Dachshunds har en høyere shedding rate enn andre varianter. Alle Dachshunds skal motta bad etter behov (ofte hvis hudproblemer eksisterer).

Pass på å gjøre regelmessig Nail trims For å forhindre problemer med potene. De flap-down-ørene trenger også oppmerksomhet for å holde rene og skjermen for tegn på infeksjon eller mider. Opprettholde god oral hygiene ved å pusse hundens tenner et par ganger i uken.

Mens elsket for sin dristige personlighet, kan dachshund ha en tendens til å være sta, beskyttende og defensiv. Mange dachshunds er også kjent for sin tendens til å bjeffe. Ordentlig lydighetstrening kan gjøre disse potensielle problemene til gunstige kvaliteter. De er tålmodige, som var bra i en jakthund, men de kan irritere deg med dette trekket hjemme.

Dachshunds er naturligvis utsatt for å utvikle seg fedme. For å unngå vektøkning, bør Dachshund bli regelmessig trening. Daglige turer anbefales, med et par 10 minutters gange per dag på minimum, pluss litt spilletid, for eksempel å spille henting. Men riktig næring er også nøkkelen, og du bør være sikker på å unngå overfeeding.

Du må passe på å beskytte Dachshunds tilbake. Så mange som 25 prosent av Dachshunds har intervertebral disk sykdom, som kan føre til at spinalplaten forverres og er utsatt for bulging når de har tilbake belastning eller skade. Støt hundenes tilbake når du håndterer ham. Hopping opp og ned fra møbler bør også motløses. Du kan gi ramper eller trinn for å komme opp og ned fra stoler eller senger.

Dachshunds kan være vanskelig å HOUSEBREAK. Du må være vedvarende, og du kan ønske å bruke Crate Training. Vær forberedt med valp pads og rengjøring forsyninger.

Attraksjonen til å grave kan føre til skade på dine potteplanter og hage. Husk det i tankene og gi alternative aktiviteter for kjæledyret ditt.

Dachshund kan ikke være den ideelle rasen å ha rundt små barn, med mindre du tar tiltak for å trene og sosialisere hunden i stor grad. Generelt vil denne rasen gjøre det bedre hvis det heves med barn i stedet for å introdusere barn senere i livet. Du vil spesielt trenge å trene barna dine til å håndtere denne hunden trygt som hans lange rygg kan bli skadet når den håndteres uhensiktsmessig.

Dachshunds har en høy prey-stasjon, så de kan ikke være en god kamp for en husstand som inkluderer kjæledyr gnagere. De kommer vanligvis godt sammen med andre Dachshunds, men har en tendens til å ønske å være den øverste hunden i en multi-kjæledyr husholdning.

Vanlige helseproblemer

Ansvarlige oppdrettere Forsøk å opprettholde de høyeste rasestandardene som etablert av kennelklubber som AKC. Hunder avlet av disse standardene er mindre tilbøyelige til å arve helseforhold. Imidlertid kan noen arvelige helseproblemer forekomme i rasen. Følgende er noen forhold å være klar over:

Diett og ernæring

Mengden mat som trengs, vil avhenge av størrelsen på hunden din, aktivitetsnivå, alder og andre faktorer. Sørg for å gi mat av høy kvalitet og overvåke hundens inntak og vekt. Ta tiltak tidlig hvis du merker at hunden din blir overvektig og snakk med veterinæren din om den aktuelle fôringsplanen, type mat og beløp for å holde hunden din med en sunn vekt. Dette vil hjelpe hunden din til å oppnå sin naturlige levetid.

De 16 beste hunden instagramene å følge akkurat nå
Fordeler
  • Gode ​​vakt hunder

  • Komisk og engasjerende

  • Snuggly og hengiven

Ulemper
  • Høyt bjeffer

  • Tøft å housebreak

  • Kan være vanskelig med barn eller andre kjæledyr

Hvor å adoptere eller kjøpe en Dachshund

Hvis du tror du vil adoptere en Dachshund, begynner du å kontakte en anerkjent organisasjon som:

Disse gruppene vil kunne gi veiledning og neste trinn for adopsjon. Hvis du ikke er sikker på at rasen er riktig for deg, kan du kanskje prøve pleieomsorg for å teste om en Dachshund er en god passform for ditt hjem på prøveperioden.

Flere hunderaser og videre forskning

Som med enhver rase, hvis du tror at Dachshund er riktig for deg, må du sørge for å gjøre mye forskning før du får en. Snakk med andre Dachshund-eiere, anerkjente oppdrettere og Dachshund redningsgrupper for å lære mer.

Hvis du er interessert i å sammenligne lignende raser, sjekk disse for fordeler og ulemper:

Det er mange forskjellige Hunderaser der ute. Med en liten undersøkelse kan du finne den rette til å bringe hjem.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Dachshund (doxie): dog breed profile