10 Beste hound raser for å følge en duft

Dachshund sitter på gresskledde felt

En hunds nese er en ganske magisk ting, med om lag 300 millioner olfaktoriske reseptorer sammenlignet med menneskers paltry 6 millioner. Forskere har bestemt deres luktesansning for å være hvor som helst fra 10.000 til 100.000 ganger mer akutt enn mennesker. Pluss, hunder har 40 ganger mer hjernespace viet til å analysere luktene de møter. Alle hunder er imponerende når det gjelder kraften i deres snouts, men noen er enda mer imponerende enn andre.

Her er 10 av de mest berømte dufthound raser.

Tips

Plastmat og vannretter Harbour bakterier som kan være skadelig for hundens nese. Bytt til keramikk, glass eller rustfritt stål for å løse problemer som tørrhet, rødhet og sår.

Rase egenskaper

Dufthunder bruker primært duft-og ikke syne-å navigere verden rundt dem. De generelt har lange ører som henger nær bakken for å hjelpe "scoop up" dufter som de går og korte stasjonene som sikrer at de alltid er nærmere der luktene er. Mange av disse hundene brukes til jakt- jobber i søk, redning og utvinning - og tjener som spesialiserte sniffer hunder.

01 av 10

Beagles har en av de beste nesene i hele Canine Kingdom, pluss en Keen intelligens som kommer til nytte når du prøver å hente en bestemt duft. Deres små størrelse, atletiskisme og naturlig affinitet for smidighet gjør beagles til en formidabel dufthund med rikelig med energi for å holde på stien i flere timer på slutten.

Raseoversikt

Gruppe: Hound (AKC)

Høyde: 13 til 15 tommer

Vekt: 20 til 30 pounds

Frakk og farge: Kort frakk i Tricolor (tan, svart og hvitt), rød og hvit og sitron og hvit

Forventet levealder: 10 til 15 år

  • 02 av 10

    Den wiener hunden staturen er ikke bare for showet. Til tross for deres liten størrelse, Dachshunds er verdsatt jegere som bruker nesen til å spore subtile dufter både på bakken og i luften. De er den eneste duften hunden sertifisert for å jakte begge under og over bakken, ganske imponerende for slike små valper.

    Raseoversikt

    Gruppe: Hound (AKC)

    Høyde: Standard: 8 til 9 inches-miniatyr: 5 til 6 tommer

    Vekt: Standard: 16 til 32 pounds-miniatyr: Mindre enn 11 pounds

    Frakk og farge: Shorthaired, longhaired og wirehaired coat varianter - farger inkluderer svart, brunbrun, fawn, beige, blå, sjokolade og rødt med ulike markeringer, som dapple, piebald, brindle og sabel

    Forventet levealder: 12 til 16 år

  • 03 av 10

    En annen kort rase med utrolige duftende evner, Basset Hound har blitt avlet i årevis for å hjelpe på jaktfeltet og har en naturlig evne til å hente på og spore selv de mest subtile luktene. Det er ingen overraskelse at de også er ganske squat i statur-en nyttig karakteristikk når jobben din er å holde nesen til bakken.

    Raseoversikt

    Gruppe: Hound (AKC)

    Høyde: Mindre enn15 tommer

    Vekt: 40 til 65 pounds

    Frakk og farge: Kort hår-farger inkluderer svart og mahogny, hvit, brun og tan, rød og sitron

    Forventet levealder: 12 til 13 år

  • 04 av 10

    Pointers er ikke kort og støys som de andre dufthundene, men denne rasen er fortsatt en av de beste jaktkammeratene. De har et eksepsjonelt talent for luftbasert byttedyr. De har en dyp nese, brede nesebor og ultra kraftige sniffere som er raske til å plukke opp sporet av spillfugler.

    Raseoversikt

    Gruppe: Sporting (AKC)

    Høyde: 23 til 28 tommer

    Vekt: 45 til 75 pounds

    Frakk og farge: Kort frakk, noen ganger solid og noen ganger med markeringsfargekombinasjoner inkluderer hvitt med lever, sitron, oransje eller svarte markeringer

    Forventet levealder: 12 til 17 år

    Fortsett til 5 av 10 nedenfor.
  • 05 av 10

    Med et navn som den amerikanske foxhound, bør det ikke være en overraskelse at disse hundene utmerker seg når det gjelder deres duftende evner. Denne rasen elsker absolutt å sette nesen til å jobbe og er en av de få dufthundene som hodene ut på egenhånd for å spore mens deres mennesker blir på plass. Når de fanger en duft, la de ut en unik bark kalt en "Bray" som varsler sine følgesvenner til stien.

    Raseoversikt

    Gruppe: Hound (AKC)

    Høyde: 21 til 25 tommer

    Vekt: 60 til 70 pounds

    Frakk og farge: Ser mye ut som en beagle, men med en høy og magert ramme-middels lengde grovt frakk i nærheten av kroppens tricolor-vanligste farger inkluderer en kombinasjon av hvitt, svart og brunbrunt, men nyanser av blå, rød og krem ​​er også mulig

    Forventet levealder: 10 til 12 år

  • 06 av 10

    Det er ganske mange varianter av Coonhounds, inkludert BlueTick, Engelsk, Svart og Tan, og rødben, og de har alle høyt verdsatt nese og duftarbeid evner. Hvor de forskjellige coonhound raser varierer er i hva nesene deres er best for. Noen er best egnet til "hot" arbeid (ferske stier), og andre mer dygtige på "kaldt" arbeid (gamle stier).

    Raseoversikt

    Gruppe: Hound (AKC)

    Høyde: 20 til 25 tommer - avhenger av spesifikk rase

    Vekt: 40 til 100 pounds - avhenger av spesifikk rase

    Frakk og farge: Varierer basert på rasen - kort eller middels lengde og glatt eller grovt frakkfarger varierer mye, inkludert svart og brunbrun, brun og hvit, brun, rød, bluetick, redtick og brindle (gul, rød, brunbrun, svart, og gråbrindle)

    Forventet levealder: 10 til 12 år

  • 07 av 10

    Den engelske Springer Spaniel kan plukke opp alle dufter og er en proff med å oppdage både varme og kalde dufter, så vel som å plukke opp dufter i både våte og tørre forhold. Denne dufthunden kan legge merke til lukter i vinden og er også gode på stien, også. Denne evnen til å anvende sine imponerende snouts til et bredt spekter av forhold har gjort denne rasen foretrukket for å spore sprengstoff, narkotika og til og med menneskelige rester.

    Raseoversikt

    Gruppe: Sporting (AKC)

    Høyde: 19 til 20 tommer

    Vekt: 40 til 50 pounds

    Frakk og farge: Middels lengde flat eller bølgete, glanset topplakk-kort, rikelig og myk underlag - svart eller lever med hvite markeringer eller motsatt - blå eller leveren, er også vanlig-tricolor, som inkluderer svarte, hvite og lever- eller tanmarkister

    Forventet levealder: 12 til 14 år

  • 08 av 10

    Bloodhounds er plakatbarnet til dufthound rasen og er en av de opprinnelige sporing raser. De har satt nesen til å jobbe på jakten så tidlig som 1000 og har et sporet sinn som ikke liker å gi opp på en duft.

    Raseoversikt

    Gruppe: Hound (AKC)

    Høyde: 23 til 27 tommer

    Vekt: 80 til 110 pounds

    Frakk og farge: Kort, tett, løs jakke i brunbrun, svart, lever og rødmørkere kappfarger har en tendens til å ha flekker av hvitt, svart, grått eller brunt

    Forventet levealder: 10 til 12 år

    Fortsett til 9 av 10 nedenfor.
  • 09 av 10

    De ser mer ut shih tzu enn Hound, men Basset Griffon Vendeens er alle Hound med gode duft-sporing ferdigheter. I århundrer har denne rasen brukt sin overordnede nesearbeidsevne til å hjelpe med å spore kaniner og annet lite byttedyr med en bemerkelsesverdig evne til å holde på sporet uavhengig av terrenget og betingelsene.

    Raseoversikt

    Gruppe: Hound (AKC)

    Høyde: 13 til 15 tommer

    Vekt: 25 til 40 pounds

    Frakk og farge: Grov, scruffy og shaggy med ekstra lengde rundt øynene og chin-dobbeltbelagte, lange, grove ytre og myke, tykke underlag-farger inkluderer tricolor, gul, oransje, svart og sabel

    Forventet levealder: 13 til 15 år

  • 10 av 10

    Du kan ikke vite mye om Harrier, som er en engelsk dufthound rase som ikke har gjort mye av et utseende i populær hundekultur (AKC-rangeringene dem 189 ut av 195 raser). De kan fly under radaren, men er ikke fremmed for jakten med korte ben og sterke neser som nøye kan følge noe dyr de setter sine snouts på.

    Raseoversikt

    Gruppe: Hound (AKC)

    Høyde: 19 til 21 inches

    Vekt: 45 til 60 pounds

    Frakk og farge: Ser ut som en større beagle eller mindre foxhound-tykk, kort frakk som kommer i Tricolor (svart, brun og hvit) eller rød og hvit

    Forventet levealder: 12 til 15 år

  • Raser å unngå

    Alle hunder har eksepsjonelle neser, men de er ikke alle verdige til å tjene som dufthunds. Noen raser som ikke er ideelle hvis du leter etter dufthundegenskaper, er korte raste raser som Engelsk Bulldogs, Franske Bulldogs, og boksere så vel som spesielt ikke-dufthunder (men i stedet, tårner) som Greyhounds, whippets, og Afghanske hunder.

    10 beste hunderaser for jakt
    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » 10 Beste hound raser for å følge en duft