Fransk bulldog (frenchie): dog breed profile

en fransk bulldog

Den franske Bulldog, eller Frenchie, er en solid, kompakt hunder med et stort hode, kort snute og bat-lignende ører. Denne rasen er livlig, elskelig og lekfull. Den franske bulldogen er en fjern relativ av den engelske bulldogen - de to deler noen egenskaper, men er forskjellige hunderaser.

Samlet sett er den franske bulldog en søt, kjærlig hund som gjør et fantastisk kjæledyr for alle slags familier. Deres lille størrelse betyr at de kan gjøre det bra i mindre hjem, men de er mer robuste enn gjennomsnittet liten hund. Dette er en lojal og intelligent rase som vanligvis kommer godt sammen med barn og andre dyr. Frenchie er virkelig en gledelig og vennlig følgesvenn.

Raseoversikt

Gruppe: Ikke-sport

Høyde: 11 til 13 tommer

Vekt: 19 til 28 pounds

Frakk og farge: Kort, glatt frakk i brindle, fawn, hvit eller kombinasjon av brindle og hvitt eller fawn og hvitt

Forventet levealder: 10 til 12 år

Kjennetegn på den franske Bulldog

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligMedium
KjeledyrvennligMedium
Trening behovLav
LekenhetHøy
EnerginivåMedium
TrenbarhetMedium
IntelligensMedium
Tendens til å bjeffeMedium
Mengde sheddingMedium
1:33

Klikk på Spill for å lære mer om den elskelige frenchie

Historien om den franske Bulldog

Kontroversen omgir den franske Bulldogs opprinnelse, men rasen som utvilsomt stammer fra den engelske Bulldog. Det antas av mange at den engelske bulldogen ble avlet i størrelse og deretter brakt til Frankrike, hvor den franske bulldogen ble utviklet over tid. Det var mange leketøy engelske bulldogs rundt den tiden som ble fordrevet fra England til Frankrike, og det antas at de tok de små hundene med dem.

Et kjennetegn ved den franske bulldog er dens bat-lignende ører, i motsetning til de roseformede ørene til den engelske bulldogen. Franske fanciers av leketøyets engelske bulldogs aksepterte lett de som hadde oppreist ører, som ble ansett som mindre ønskelig i England. Det er mulig at andre raser bidro til blodlinjene i den franske bulldog, kanskje, inkludert Terrier og Pug.

Franske Bulldogs ble populære blant samfunnets kvinner i USA på slutten av 1800-tallet. Rasen Standarden på den franske Bull Dog Club of America ble skrevet for å si at oppreist bat ører var riktig øretype.

Den franske bulldogen har alltid vært kjent som en elsket følgesvenn og ganske laphunden. Rasen ble offisielt anerkjent av American Kennel Club (AKC) i 1898 og har gradvis blitt mer populær siden da, stiger til en topp 10 rase i Storbritannia, Australia og USA.

Fransk Bulldog Care

Frenchies er glattbelagte hunder som har en tendens til å kaste på en moderat rente. Rasen krever lite mer enn grunnleggende rutine grooming, inkludert ukentlig børsting. De mister underlaget på våren og høsten, og du vil kanskje børste dem mer i løpet av disse tider. Hvis din frenchie er utsatt for Hudproblemer, så vanlig bad og øre rengjøring kan hjelpe. De dype hudfoldene kan trenge litt oppmerksomhet for å kvitte seg med rusk med en fuktig klut eller baby tørk, etterfulgt av å bli grundig tørket.

Trim hundens negler hvert par uker for å holde dem fra sprekker eller splitting. Fremme hundens oral hygiene ved å pusse tennene minst to ganger i uken. Dette kan bidra til å forhindre tannkjøttinfeksjoner og tannproblemer.

Frenchies er smarte og villige til å lære. De har også en tendens til å være matmotivert, som kan hjelpe med trening. Ordentlig opplæring er veldig viktig og vil bidra til å styrke båndet mellom deg og din hund. Sosialisering er like viktig, så din frenchie vil bli godt justert til hans miljø. Ta valpen til å trene og sosialiseringskursene så snart de er klare, slik at hunden vil lære kommandoer og å være mer komfortable rundt andre hunder og nye mennesker.

Generelt er frenchie mer lapdog enn en joggingspartner. Rutine trening anbefales fortsatt, men vær forsiktig: denne rasen kan lett overopphetes på grunn av sin korte, stubby nese og potensielle luftveisproblemer. Daglig mosjon er veldig viktig, men overdriv det ikke.

Disse hundene kan være vanskelig å huske. Crate Training er en måte å løse dette problemet på og anbefales av AKC.

Hvis hevet sammen med en katt eller en hund, kan de være i stand til å sameksistere, men noen frenchies vil jage katter og andre små kjæledyr. En frenchie som ikke har blitt sosialisert til andre kjæledyr, kan vise aggresjon mot hunder av samme kjønn. En frenchie kan vise sjalusi og konkurranse i en husholdning med flere hund. De fleste franske Bulldogs er vennlige med barn. Men hvis du vedtar en redningshund, må du diskutere hundens historie for å finne ut om hunden hadde problemer rundt barn eller andre kjæledyr.

Franske Bulldogs vil vanligvis bare bjeffe når det er noe som virkelig trenger din oppmerksomhet, noe som kan gjøre dem til et godt valg for en leilighetsinnstilling. Vær oppmerksom på at din frenchie vil kreve din bedrift og vil ikke gjøre det bra hvis det er alene i lange perioder hver dag.

Ta ekstra forholdsregler når du reiser med hunden din for å sikre at frenchie ikke overopphetes. Aldri la hunden være uten tilsyn i et kjøretøy. Det franske bulldog redningsnettverket bemerker at hvis flyreiser er nødvendig, bør frenchie ri med deg i en bærer i passasjerommet. De merker også at frenchies er dårlige svømmere, og du må overvåke dem rundt et basseng eller andre vannkilder.

Vanlige helseproblemer

Ansvarlige oppdrettere Forsøk å opprettholde den høyeste rase standarder Som etablert av kennelklubber som AKC. Hunder avlet av disse standardene er mindre tilbøyelige til å arve helseforhold. Noen arvelige helseproblemer kan forekomme i rasen. Følgende er noen forhold å være klar over:

Diett og ernæring

Din frenchie skal bli matet to måltider en dag på opptil 3/4 kopp tørr hundemat per måltid. Hvor mye hunden din trenger, vil avhenge av størrelse, aktivitetsnivå, alder og andre faktorer. Pass på å overvåke hundens vekt som fedme kan forkorte en hunds liv. Diskuter hundens ernæringsbehov med veterinæren din for å få anbefalinger.

Fordeler
  • Vennlig og kjærlig

  • God familie kjæledyr

  • Sjeldne barkers

Ulemper
  • Kan lett overopphetes

  • Kan ikke delta i mye løp / trening eller høy intensitetsaktiviteter

  • Dårlig svømmere

Hvor å adoptere eller kjøpe en fransk bulldog

Det er franske Bulldog oppdrettere lokalisert landsomfattende. Pass på å jobbe med noen som har verifisert medisinske journaler og referanser.

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du tror den franske bulldogen kan være den rette hunden for deg, må du sørge for å gjøre mye forskning før adopting en. Snakk med andre frenchie-eiere, anerkjente oppdrettere og redningsgrupper for å lære mer.

Hvis du er interessert i lignende raser, se på disse for å sammenligne:

Utforsk en rekke hund rase profiler å finne det beste for deg.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Fransk bulldog (frenchie): dog breed profile