Hvordan trene hunden din til å løpe ved siden av en sykkel

Sykler og hunder

Kanskje du er en fan av sykling som også elsker hunder. Eller kanskje du er en hundelsker som ønsker å begynne å sykle. Kan du sette de to sammen og sykle med hunden din?

Sykling med hunden din betyr en av to ting: hunden din rider i en sykkel trailer eller kjæledyrkurv, eller hunden din kjører sammen med sykkelen din. Sistnevnte kan være en god form for trening For enkelte mennesker og hunder. For mindre hunder eller treningsintolerante hunder, er det best å holde fast med sykkelstier eller kurv. Uansett, det er viktig å gjøre dette på riktig måte.

Ride-along hunder

Noen hunder er ikke ment for å løpe. Hunder med korte muzzles, som bulldogs eller pugs, pluss senior hunder, trening intolerante hunder og noen små hunder er bare ikke kuttet ut for å kjøre. De kan overopphetes eller lider av utmattelse, sykdom eller skade. Hvis du fortsatt vil ta hunden din på sykkelturen, bør du få en sykkel trailer eller en kjæledyrkurv. Sørg for å velge en trailer eller kurv som er stor nok til å gi hunden din noe rom for å bevege seg rundt, men lite nok til at det ikke faller ut.

Pass på å introdusere hunden din til kurven eller tilhenger med positiv forsterkning. Pass på at de første turene er sakte og milde. Også, sørg for at kurven eller tilhengeren er sikkert festet til sykkelen din.

Kjører hunder

Hvis du bestemmer deg for å begynne å la hunden din løpe sammen med sykkelen din, avgjøre om denne aktiviteten passer for hunden din. Canicross er et annet alternativ som gjør at hunden din kan kjøre med deg, men legger ikke til risikoen for en sykkel. Husk at mens du kjører sykkelen din, må hunden din løpe hele tiden. Vurder retningslinjene for Kjører med hunden din.

  • Din hund skal se veterinæren før du starter nytt treningsregime.
  • Din hund må være godt trent og sosialisert for å løpe sammen med sykkelen din uten hendelsen. Sørg for at hunden din kan gå på en løs bånd og vet hvordan man skal skikkelig oppføre seg under en tur.

Gradvis introduksjon

Hvis du har bestemt deg for at kjøringen er riktig for hunden din, trenger du å introdusere hunden din på sykkelen. Noen hunder vil bare være bra med en miging sykkel mens andre vil være redd.

Vær oppmerksom på at det kan ta dager til uker før hunden din vil gå ved siden av deg mens du kjører en sykkel. Start med hunden din på en leiekontor og en sykkel som er parkert. Hvis det virker redd, gå vekk fra sykkelen og belønne hunden når det slutter å vise tegn på frykt. Du må få ham til sykkelen, gradvis flytte ham nærmere, men unngår en fryktelig reaksjon.

Når hunden din er komfortabel med sykkelen, kan du begynne å flytte sykkelen forsiktig. Arbeid deg opp så langsomt som nødvendig til hunden din vil gå rolig ved siden av deg i et snitt mens du går på sykkelen din. Belønne hunden for å være rolig og holde sin oppmerksomhet på deg. Deretter begynner du å sykle sakte mens du holder hundens bånd.

Begynn med ca 10 minutter med sakte til moderat tempo. Overvåk hundens reaksjon på treningsøkningen. Legg til 5 til 10 minutter til turen hver dag. Hvis hunden din senker seg selv eller begynner å halte, er det på tide å ta en pause. Hvile litt og gå hjem. Øke tempoet når hunden din kan tolerere den.

Problemer og proofing oppførsel

Ikke glem å sørge for at hunden din har tilgang til rikelig med kul, ferskvann mens du kjører. Hvis du ikke kan ta med vann med deg, kjøre i et offentlig område hvor vann er tilgjengelig for både mennesker og hunder. Unngå høye hastigheter og skarpe svinger. Det er best på hunden din hvis du alltid holder et moderat tempo som tillater ham å trot eller jogge.

På varme dager forlater hunden din hjemme. I løpet av varmere måneder, Vurder tidlig morgen rides med hunden din før dagens varme. Hvis hunden din viser tegn på heteslag eller varmeutmattelse, søk umiddelbar veterinær oppmerksomhet. Også, ikke kjør på varm asfalt med hunden din. Hvis bakken er for varmt for at du skal berøre, er det for varmt for hunden din poter.

Når du sykler med hunden din, bør du følge de samme grunnleggende regler for å gå: plukke opp etter hunden din, ha kontroll over hunden din, respektere andre og ta hensyn. Det er også viktig å holde hunden din på snor når du kjører sammen med sykkelen din. Vurder en sykkelhold for å gjøre det lettere for dere begge. Når du er i tvil, gå for korte og sakte rides til hunden din bygger opp utholdenheten for mer.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan trene hunden din til å løpe ved siden av en sykkel