Hvordan trene hunden din for ikke å jage

Hunder jager en bil

Hunder er naturlig kablet for å jage biler og andre bevegelige objekter. Når de ikke har passende utsalgssteder eller trening, jager de sykler eller til og med katter eller barn. Jage noen ting, skjønt, kan få hundene til problemer med eiere, naboene, eller til og med få dem skadet eller drept. Lær hvordan du trener hunden din for å slutte å jage.

Hvorfor hunder jager

Hunder utviklet som utholdenhetsspesialister. Wild canines, som ulver og coyotes, bruk hastighet for å kjøre ned byttedyr. Domesticated hunder er bare et skritt unna sine ville fettere og har beholdt dette instinktet å løpe. De Lang til å forfølge bevegelige objekter er hardt kablet inn i hundens hjerne. Dette er en naturlig jaktadferd som er demonstrert når puppen din jager en ball, frisbee eller ekorn.

Gjennom selektiv avl har folk omdirigert disse jaktinstinktene slik at labradoren stopper kort av en drapbit og henter i stedet byttet med en myk munn, for eksempel. Herding raser fortsetter å føle seg tvunget til å jage etter og "push" flytte objekter som sauer i en bestemt retning.

Tenk på hundens rase

Alle hundene nyter jakten, men bestemte raser utviklet for spesifikke arbeider er vanligvis mer obsessive enn andre. Tenk på hundens rase hvis du må jage problemer. Greyhounds, whippets, og de fleste terrier er tiltrukket av å forfølge og til og med angripe små dyr. Disse raser kan utgjøre en fare for katter, mindre hunder eller husdyr som kyllinger eller kaniner. Shepherd raser er mer sannsynlig å jage større husdyr, så vel som biler, sykler og jogge folk i en misguided innsats for å bese seg dem.

Før du trener ikke å jage

For å undervise hva som ikke skal jage, må valpen din først bli trent til Leash Walk pent og å forstå "Sitte" og "oppholde seg" kommandoer. Dette er viktig for å holde hunden din der du vil ha det. Når de er mestret, kan hunden din ikke lære å jage.

3:16

Hvordan trene hunden din til å sitte

Utsett hunden din til iscenesatte situasjoner

Målet er å avsløre hunden din til å bestille situasjoner som be om å jage oppførsel, for eksempel husdyr eller biler. Plasser din valp på en 6-fots bånd (som en sikkerhetsforanstaltning bør hunden bolt), og gi Sit / Stay-kommandoen. Deretter har en venn sakte ri en sykkel, kjør en bil, eller jogge av valpen, mens du fortsetter å håndheve valpens sitt / oppholdsstilling.

Distrahere og belønne

Distrahere hunden din med en matbelønning, som roser det for ikke å jage. Så snart det begynner å agitere om å løpe etter (whining, growling), gjør et om-ansikt og gå den andre retningen mens du roser og tilbyr godbiter. Du vil ha valpen til å knytte bilen / sykkelen / jogger tilstedeværelsen med godbiter som det går bort fra enticement.

Fortsett å øve

Gradvis øke hastigheten på forbipasset, og fortsett å periodisk belønne din valp for å sitte stille som den nærmer seg, og deretter vende bort for å få godbiter når den er nær. Bor med disse oppsettene igjen og igjen til hunden ser på deg etter at han ser forbipasserende i stedet for å ønske å nærme seg og jage. Det er umulig å helt eliminere jakten oppførselen, men det kan omdirigeres.

Redusere mulighetene for å jage

Håndheve passende grenser for hunden din: en inngjerdet hage eller båndsinnsinnelse når av eiendommen din lærer det reglene og forhindrer det i å jage husdyr eller andre off-limits objekter. Lydighetstrening er nødvendig hvis du skal kontrollere valpens dårlige vaner.

Gi trygge utsalgssteder for å jage

Gi dine valpsalternativer for å tilfredsstille denne normale trangen. Interaktive spill som henting, lindrer trang til å jage og gi en bindingserfaring for de to av dere. Lindre valpen din kjedsomhet kan bidra til å unngå å jage atferd som oppstår fra frustrasjon og ensomhet. Det er også organisert Hundesport som herdingforsøk for hyrde raser, lokker for tårne ​​raser, og go-to-bakken for terrier som belønner disse medfødte atferdene i kontrollerte innstillinger.

1:34

Hvordan trene hunden din for å hente

Problemer og proofing oppførsel

Eieren av en hund som jakter uegnet hvis hunden gjør vondt for noen eller skader eiendom. The Chasing Dog er også i fare for å bli skadet eller drept hvis den jakter en bil, eller av det andre dyret eller personen som forsvarer seg selv. På enkelte områder er eiendomseiere innenfor sine rettigheter til å skyte hunder som har plaget husdyr.

Du vil være i stand til å omdirigere hundens trang til å jage med noen plutselige stimulanser, så vær sikker på å øve denne teknikken med en rekke forbipasserende. Hvis du praktiserte først med en sykkel som passerer, prøv det med en langsom bil, og få noen til å gjenta øvelsen mens du jogger. Pass på at du alltid sikrer hundens bånd når en ukjent type forbipasserende er nær, og aldri la hunden din jage med lang bånd på og slå deretter enden av båndet på en fullstendig løp. Dette kan alvorlig skade hundens nakke og ryggvirvler.

Hvis hunden din fortsetter å jage selv etter trening, vil du kanskje snakke med en canine-adferdsspesialist. Chasing oppførsel kan være farlig (eller dødelig) for hunden, spesielt hvis hunden din liker å jage biler. En spesialist kan være i stand til å identifisere problemer, rasevaner eller noe annet som forårsaker at hunden din stadig jager.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan trene hunden din for ikke å jage