Hvorfor liker hundene baller?

Hvorfor liker hundene baller?

Hvis du kunne se på en hunds hjerte for å finne ut ting som gjør hjerteslaget, vil du legge merke til at to viktigste ting flyter fra sitt hjerte - kjærlighet til sine eiere og kjærlighet til baller. Enhver hundeeier som har prøvd en Game of Fetch med en hund kan være enig i at synet av en løpende ball er nok til å sende en hunds øyne skinnende med spenning som det jakter rundobjektet med tungen som henger ut. Å si det enkelt, hunder som baller. Hvis du noen gang har spurt deg selv, hvorfor liker hundene som baller?", Så er denne artikkelen bare for deg. Dette er fordi vi vil forsøke å forklare nøyaktig hvorfor det ser ut til å være et bånd mellom våre furrige venner og disse små runde gjenstandene.

Relaterte innlegg: Beste hundballer og Beste herding baller for hunder

Hund sitter på gresset nær ballen

En titt på fortiden

Hunder var ikke alltid domesticert. Århundrer siden, hundene hadde ikke komforten og luksusen til å være sofa poteter, sove i komfortable senger, eller spise allerede laget hundemat. Hunder pleide å være jegere i fortiden. De stolte på sine naturlige jaktinstinkter for å fange sitt byttedyr. De hadde eiere som jaktet på spill som en kilde til levebrød. Og derfor stolt på hundens rovdyr instinkter, skarp visjon, evne til å stenge og jage, og gripe, drepe og dissekere sitt byttedyr. Dermed har en hunds kropp vært så strukturert for formålet, med magert muskler, klør og god visjon. Alle disse egenskapene kommer sammen for å lage en hund en naturlig rovdyr - uansett hvor mange timer det tilbringer på sofaen. En hund lærer ikke sin rovdyr som om den lærer å rulle over eller stå på to ben. Predatorisk oppførsel kommer naturlig til en hund. Århundrer senere, vi kommer til å kombinere disse instinktene med domesticering for å få det vi nå kaller en manns beste venn.

Instinkter vannet ned

Flere århundrer senere, har mennesker funnet en måte å tømme hunder på en slik måte at deres rovdyr instinkter for å jakte og drepe har blitt vannet ned. Ved hjelp av moderne domesticeringsmetoder, teknologi og komfort har de fleste hunder nå mindre uttalt rovdyr instinkter i forhold til deres forfedre og fjerne fettere som fortsatt bor i naturen. Faktisk trenger de fleste hunder ikke lenger å jakte på sine måltider som de serveres regelmessig i rent Dog Bowls. Også flere år med selektiv avl har blitt designet for å justere hundens naturlige instinkter for å passe menneskelige behov. Og selv om mennesker har klart å rehannere de naturlige instinktene til hunder, er det fortsatt mange hunderaser som viser sine rovdyr instinkter ved å jage mindre dyr på syne. Men for nå har en hunds naturlige jaktinstinkter for å drepe og fortære i utgangspunktet blitt tammet ut av det. Og dette har vært nødvendig å tillate mennesker å trykke på hundens arbeidsinstinkling til vår fordel. For eksempel har mennesker vært i stand til å utnytte arbeidsinstinktene til flokken hunder på deres dyregårder. Hundene viser sine naturlige instinkter i å jage, stalking og kontrollere flokken. Men drepingen og fortærende instinkt er blitt avlet ut av dem. Det samme gjelder for spill-henter hunder, samt sporing av hunder. Kort sagt, menn måtte temme hunder for sistnevnte å bli mannens beste venn.

Relatert innlegg: Beste automatiske fetch maskiner

Poodle valp spiller med ballen

Jageinstinktet

Til tross for det faktum at en domesticert hunds naturlige jakt-kill-dovour-instinkt er blitt sjekket gjennom flere år med selektiv avl av mennesker, er et naturlig instinkt fortsatt så sterkt som alltid - jageinstinktet. I naturen har hunder flere små dyr for deres jager glede. Men domesticated hunder som bor i boliger har ingen slike dyr å jage etter. Unntatt, selvfølgelig, baller - spesielt de med størrelsen på tennisballer. Ikke vær feil; En hunds instinkt vil få det jage etter sykler, til og med biler, graving hull, rive fylte leker til rifter, og til og med angripende fremmede for å beskytte sitt territorium. Men ingenting tenner ganske en hunds ønske om å løpe etter de små runde gjenstandene. Så, hvorfor liker hunder som jager baller så mye? Hva med en liten tennisball som vil sende en hund dashing av i Ecstasy og Sheer Delight? For mennesker, en tennisball eller en liten ball, eller bare noen ball, er noe å leke med - spark, sprette rundt, kaste på andre. Men til hunder, baller (spesielt små størrelse baller) etterligne bevegelsen av små dyr dashing av. Bare synet av en rullende ball vil antennes en hunds naturlige jageinstinkt. Husk at domesticated hunder ikke har gleden av å jage etter små dyr. Dermed er baller de nærmeste tingene for bevegelsen av små dyr. Upredivbarheten i måten de ricochet av en hindring eller en annen simulerer bevegelsen av små byttedyr i panikkmodus. Dette kan få en hunds instinkt pumpet opp når det jakter ballen, fanger i mellom sine poter, kaster det ned for å sikre det, og gir det en riste eller to før du samler den mellom kjeftene.

Dermed, neste gang du ser hunder som jager baller, hunder som spiller med baller, husk en hund som fanger baller, eller en hunden, husk at det bare gjør hva det er naturlige instinkter dikterer til det.

Faren

UH oh! Det er noe å være forsiktig med. Det eneste faktum at en hund jager, fange og bite en ball er bare en demonstrasjon av naturlige instinkter betyr ikke at vi skal akseptere det når det manifesterer seg negativt. Som en hund eier, er det din plikt å sikre at hundens naturlige rovdyr instinkt ikke kommer i trøbbel. Sørg alltid for at du gir hunden din nok spilletid til å tilbakekalle noen negativ energi. Et enkelt spill av kaste og henting fungerer underverk i begge å tillate hunden din å uttrykke sitt naturlige rovdyr instinkt og ha det gøy på samme tid. Også, store rasehunder med større kjever står alltid overfor muligheten for å kvele på små baller. Også noen hunder kan ende opp med å tygge på ballene, og dermed inntar de giftige materialene som de fleste av disse ballene er laget med. De kunne også kvele på slike materialer.

Golden Retriever hund spiller med gummiboll

Å oppsummere

Til slutt, hunder liker å jage baller i utgangspunktet ut av rovdyr instinkt som en ball etterligner byens oppførsel. Hunder som leker med baller er også morsomt. Men du må være forsiktig med farene det kommer med. Sørg alltid for at du legger sikkerheten til hunden din først. Kjøp baller laget med sikrere og sterkere materialer, og overvåker alltid hunden din når den spiller med baller.

Flere kjæledyr produktanmeldelser

GPS trackers for hunder
Hund bleier
Julegestander for hunder
Hund puslespill leker
Dog kjøling pads
Retractable Dog Leases
Tygge leker for valper
Leker for teething valper
Hund leker
Hund bånd

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvorfor liker hundene baller?