Hvordan identifisere varmeneslagssymptomer hos hunder

Varmeslag hos hunder

Varmeslag og varmeutmattelse er forhold som er farlige for de fleste dyr. Dette inkluderer mennesker og, selvfølgelig, hunder. Du har sikkert hørt at hunder er i fare for varmeslag når de er i varme temperaturer. Faktum er at de er enda mer i fare enn folk. Heldigvis kan du ta skritt for å hindre varmeslag og holde hunden din trygg.

Hva er varmeslag?

Varmeslag er en tilstand som skyldes en høyde i kroppstemperatur kalt Hypertermia. Denne kroppstemperaturøkningen skjer som et svar på en utløser som betennelse i kroppen eller et varmt miljø. Når en hund er utsatt for høye temperaturer, kan varmeslag eller varmeutmattelse resultere.

Varmeslag er en svært alvorlig tilstand som krever umiddelbar medisinsk hjelp. Først når Tegn på varmetslag oppdages, det er liten tid før alvorlig skade eller til og med døden kan forekomme.

Hvorfor er varme så farlig for hunder?

Hunder svetter ikke gjennom huden som mennesker. De vil svette små mengder gjennom sine footpads og nese, men dette er ikke nok til å frigjøre overflødig kroppsvarme. Hunder frigjør primært varme ved panting, en metode som utveksler varm og kjølig luft. Dessverre er dette ikke en svært effektiv eller effektiv prosess, spesielt når kroppstemperaturen er ekstremt høy.

Hvis en hund ikke kan utvise varme, begynner hans indre kroppstemperatur å stige. Skader på kroppens cellulære system og organer kan bli irreversible når hunden er Temperaturen når 106 °. Dessverre, for mange hunder bukker seg for å varme slag når det kunne vært unngått. Lær hvordan du gjenkjenner tegn på varmetslag og hindre at det skjer med hunden din.

Tegn på varmeslag hos hunder

Varmeutmattelse foran varmeslag. Tidlige tegn på varmeutmattelse kan være subtil. Se etter økt panting, sløvhet, og manglende følge kommandoer han vanligvis vet. En hund med varmeutmattelse kan nekte å drikke vann til tross for at det er åpenbart varmt. Uten oppmerksomhet kan dette lett bli til varmeslag. Følgende tegn kan indikere varmestrøm i en hund:

  • Økt rektal temperatur (over 104 ° krever tiltak, over 105 ° er en nødsituasjon)
  • Kraftig panting
  • Svimmelhet eller desorientering
  • Mørk røde tannkjøtt
  • Klebrig eller tørre slimhinner (spesifikt tannkjøttet)
  • Tykk spytt
  • Ligge ned og uvillig (eller ikke) å stå opp
  • Kollaps og / eller tap av bevissthet

Hva å gjøre hvis du mistenker varmeslag

Hvis du selv har den minste mistanke om at hunden din lider av varmeslag eller varmeutmattelse, må du ta umiddelbar handling. Hvis hunden din viser tidlig tegn, flytt ham til et kjølig område og gi ferskvann å drikke. Kontakt din veterinær så snart som mulig for råd om trinnene du må ta neste.

Hvis hunden din viser flere tegn på varmeslag, er det best å gå rett til nærmeste åpne veterinærhospital. Hvis du har noen til å hjelpe deg, så bør en av dere forsøke kjølemetoder mens de andre stasjonene. Jeg

Hvordan trygt kjøle ned hunden din

Det er viktig å nøye redusere hundens kroppstemperatur. Rask kjøling kan forårsake enda flere problemer.

  1. Først flytt hunden din ut av varmen og inn i et kjølig, skyggefullt område som er godt ventilert.
  2. Gi hunden din kule vann, men ikke tvinge vann inn i hundens munn. Prøv å ikke la hunden drikke overdreven mengder om gangen, eller han kan starte oppkast.
  3. Ta hundens temperatur rettmessig. Fortsett å sjekke det noen gang fem minutter for å hindre overkjøling. Ikke ta følgende trinn hvis hundens temperatur er under 104 ° F.
  4. Begynn å kjøle hundens kropp med å bruke kul, men ikke ekstremt kaldt vann. Du kan legge våt filler eller vaskekluter på fotputene, rundt hodet, på magen, og i armhulene. Erstatt de kule håndklær ofte når de varme opp. Unngå fullt dekker kroppen med våte håndklær som det kan felle i varme. Du kan bruke en vifte for å gi kjølig luft.
  5. Ikke bruk is eller isvann. Ekstrem kulde kan føre til at blodkarene forstyrrer, og hindrer kroppens kjerne fra kjøling og faktisk forårsaker at den indre temperaturen stiger videre. Overkjøling kan også forårsake hypotermi (lav kroppstemperatur) som fører til en rekke nye problemer.
  6. Når den kroppstemperatur når 103.9 ° F, Stopp kjøling. På dette tidspunktet bør hundens kropp fortsette å kjøle seg selv. Hvis du fortsetter å prøve å avkjøle hunden din, risikerer du hypertermi.
  7. Besøk en veterinær så snart som mulig, selv om hunden din virker bedre. Intern skade kan ikke være åpenbart for det blotte øye, så en undersøkelse er nødvendig. Ytterligere testing kan anbefales for å vurdere skade.

Forhindre varmeslag

Det er ingen tvil om at varmeslag er en livstruende tilstand. Heldigvis er det måter å forhindre at varmeslaget skjer i første omgang.

  • Aldri la hunden din være alene i bilen på en varm eller solrik dag, selv om vinduene er åpne åpne. Innsiden av bilen virker som en ovn i solen og varmen. Temperaturen kan stige til farlig høye nivåer i løpet av få minutter, selv om været utenfor ikke er så varmt.
  • Unngå kraftig trening på varme dager. Når ute, velger du skyggefulle områder.
  • Hold fersk kjølig vann tilgjengelig for hunden din til enhver tid.
  • Husk at visse typer hunder er mer følsomme for varme, spesielt Overvektige hunder og brachycephalic (korte nede) raser, som Pugs og bulldogs. Bruk ekstrem forsiktighet når disse hundene er utsatt for varme.

Noen hunder kan komme seg helt fra varmeslag hvis den er fanget tidlig nok. Andre lider permanent organskade og krever livslang behandling. Dessverre overlever mange hunder ikke varmeslag. Forebygging er nøkkelen til å holde hunden din trygt i varmere vær.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan identifisere varmeneslagssymptomer hos hunder