Shih tzu: hund rase profil

en shih tzu valp

Shih Tzu er en liten, men solid hund med en frodig, lang, dobbelt hårfrakk. Denne rasen er våken, selvsikker, lekfull og modig oppførsel gjør det til en favoritt blant leketøyhundentusiaster. Shih Tzu er en gammel rase og har en lang historie som en runde hund til adelsmenn.

Shih tzu, når riktig trent og brydde seg om, kan gjøre en fantastisk følgesvenn. Dens lille størrelse gjør denne rasen ideell for leiligheter og mindre oppholdsrom. Bare vær forberedt på noen snorting og snorking-shih tzu regnes som en brachycephalic rase på grunn av sin hodeform og kort, "smooshed" ansikt. Samlet sett vil de fleste eiere av rasen fortelle deg at Shih Tzu virkelig er en elskelig hunder.

Raseoversikt

Gruppe: Leketøy

Høyde: 8 til 11 tommer

Vekt: 9 til 16 pounds

Frakk og farge: Lang dobbeltjakke i nesten hvilken som helst farge, oftest i svart, hvitt, blått, gull, lever eller kombinasjoner

Forventet levealder: 10 til 16 år

Kjennetegn på Shih Tzu

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligHøy
Trening behovLav
LekenhetHøy
EnerginivåMedium
TrenbarhetMedium
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeLav
Mengde sheddingMedium

Historien til shih tzu

Navnet Shih Tzu stammer fra det kinesiske ordet for "løve" på grunn av rasenes løve-lignende utseende. Bevis på Shih Tzu `s forfedre kan spores tilbake til gamle raser, spesielt i Tibet. DNA-analyse viser Shih Tzu, som Lhasa Apso, er en mer direkte gren fra ulven enn mange andre hunderaser.

Den nøyaktige opprinnelsen til Shih Tzu som et kinesisk kongelig hus kjæledyr er uklar, med forskjellige datoer som tilbys i løpet av de siste 1100 årene. Rasen ble kjent som en edel hund i Kina, spesielt som et kongelig hus kjæledyr til Ming-dynastiet fra det 14. til 17. århundre. De var favoritter av keiserinne t`zu hsi på slutten av 1800-tallet.

Shih Tzu har alltid vært et hus kjæledyr og omgang hund, aldri blitt oppdrettet for andre kjente formål. Dette skiller rasen fra Lhasa Apso, som fungerte som tempelvakter. Kanskje dette er grunnen til at Shih Tzu gjenstår, til denne dagen, en av de mest bortskjemt og populære av leketøyene.

Historisk tillot de kinesiske kongelige ikke hunden å bli handlet utenfor adelen. Det var ikke før 1930 at den første Shih Tzus ble importert til Europa. De kom da i U.S. Etter andre verdenskrig. Rasen ble anerkjent av American Kennel Club (AKC) i 1969.

Shih Tzu Care

Shih Tzu`s Coat vokser kontinuerlig. Mange eiere velger å holde håret trimmet kort, noe som gjør at det virker litt krøllete og fluffy. Andre foretrekker å holde kappen lang og luksuriøs. På grunn av denne kappen type, rutine grooming er en absolutt nødvendighet. Shih Tzu bør børstes en eller to ganger i uken (opp til en gang daglig hvis kappen holdes lang). Haircuts kan være nødvendig hver uke. Når ansiktshåret ikke er trimmet, kan det irritere øynene. Det er derfor du kan se Shih Tzus utsmykket med en Topknot eller en bue.

Shih Tzu kalles a Hypoallergen hunder På grunn av deres lave shedding mønster. De løse hårene er mer sannsynlig å bli beholdt i kappen i stedet for luften. Vær imidlertid oppmerksom på at allergenene forblir i dander og spytt, så det vil fortsatt være noen tilstede i miljøet rundt hunden. Hvis du er sensitiv, er det lurt å tilbringe tid med en Shih Tzu for å se om denne rasen provoserer allergiene dine før du bruker en.

Hundens negler bør trimmes om en gang i måneden, og du må hjelpe hunden din med oral hygiene ved å pusse tennene regelmessig.

Ordentlig opplæring og sosialisering er viktig for å holde shih tzu lykkelig og godt justert. Ikke hopp over disse praksisene bare fordi Shih Tzu er en liten hund. Rasen er relativt smart, men har også litt av en stædig stripe.

Shih Tzu har et moderat energinivå og trenger rutine trening. Daglig turer og morsomme aktiviteter som Spill kan bidra til å holde shih tzu mentalt og fysisk stimulert. De tilpasser seg veldig godt til leiligheten som bor så lenge du gir dem tid til aktivt spill. De gjør det ikke bra i varmen på grunn av sine flate ansikter og kan få varmeutmattelse, så vær ekstra oppmerksom på varmt vær.

Shih Tzus kan være vanskelig å housebreak, og du må være flittig i å trene denne hunden fra en ung alder. De kan trent til å bruke en søppelboks innendørs. Vær imidlertid oppmerksom på at de har en tendens til å spise sin egen og andre hunds avføring, så du må holde hundens område rent.

Denne rasen kommer godt sammen i en multi-kjæledyr husholdning med andre vennlige hunder og katter, spesielt hvis de er reist sammen. Shih Tzus er flotte med barn så lenge barnet er gammelt nok til å håndtere en hund forsiktig og respektfullt. Som en liten hund, kan Shih Tzu lett bli skadet av grovt spill.

Vanlige helseproblemer

Ansvarlige oppdrettere forsøker å opprettholde de høyeste rasestandardene som etablert av kennelklubber som AKC. Hunder avlet av disse standardene er mindre tilbøyelige til å arve helseforhold. Imidlertid kan noen arvelige helseproblemer forekomme i rasen. Følgende er noen forhold å være klar over:

Diett og ernæring

Som en liten hund trenger en Shih Tzu bare opptil 1 kopp tørr hundemat per dag. Beløpet avhenger av hundens alder, aktivitetsnivå, størrelse og helsefaktorer. Det er viktig å overvåke hundens vekt og handle hvis du ser at hunden blir overvektig. Diskuter den aktuelle ernæringsmessige strategien med veterinæren din for å få anbefalinger.

De beste hundene for leiligheter eller condos
Fordeler
  • Lojal og kjærlig

  • Flott med barn

  • Elsker å sitte på fanget ditt

Ulemper
  • Høyvedlikehold

  • Vanskelig å huske

  • Problemer med pusten

Hvor å adoptere eller kjøpe en Shih Tzu

Oppdretter henvisninger og redningsmuligheter kan bli funnet på følgende Shih Tzu-organisasjoner:

Du kan også komme i kontakt med et lokalt dyrelskap for å finne ut om det er noen Shih Tzu reddet i ditt område.

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du tror Shih Tzu er den rette hunden rasen for deg, vær sikker på å gjøre mye forskning før du vedtar en. Snakk med andre Shih Tzu-eiere, anerkjente oppdrettere og redningsgrupper for å lære mer.

Hvis du er interessert i lignende raser, kan du utforske disse for å sammenligne fordeler og ulemper:

Utforske variasjonen av Hunderaser der ute. Med en liten undersøkelse kan du finne den rette til å bringe hjem.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Shih tzu: hund rase profil