10 Av de smarteste hundene raser

Border Collie i et sommerfelt av buttercups

Det er mange smarte hunder der ute, men noen raser er spesielt kjent for deres høye nivåer av intelligens. Måling intelligens hos hunder er ikke en eksakt vitenskap. Vi har en tendens til å se på flere evner og sammenligne dem med stadier av menneskelig utvikling. Hunder anses generelt for å ha intelligensnivået på småbarn. Flere faktorer går inn i den bestemmelsen, inkludert ordforståelse, resonnement og problemløsende evner, Responsiveness for trening, Kommunikasjonsferdigheter (med mennesker og andre dyr), minne og evne til å forutsi menneskelig oppførsel. De mest intelligente hundene raser vanligvis høyt i alle disse kategoriene.

Her er 10 av de smarteste hundene raser.

Tips

Hunder lærer best med positiv forsterkning, for eksempel en godbit eller ros. Når du gjør trening, virker som et morsomt spill, er en hund mer sannsynlig å bli engasjert i lengre tid og lære hva du prøver å lære det.

Rase egenskaper

De fleste smarte hundene er også Høy-energi hund raser. De trenger mye mental og fysisk stimulering for å hindre at de blir kjedelig. Ellers kan de finne sine egne aktiviteter for å underholde seg selv som ikke alltid er ideelle, for eksempel å rive opp sofaen din. Likevel kan disse hundene hente trening raskt og gjør ofte utmerket arbeider hunder og service dyr. De liker å gjøre en jobb som gjør at de kan bruke hjernen deres.

01 av 10

Border Collie regnes ofte som den smarteste av alle hundene og den overachiever of the Canine World. Opprinnelig oppdrettet som en herding hund, kan border collies utføre omtrent enhver jobb du gir dem. Ekstremt energisk, atletisk og drevet, de er alltid opp for å lære noe nytt. Faktisk, hvis du ikke holder dem stadig flyttet og arbeider, kan de begynne å bli ødeleggende i hjemmet.

Raseoversikt

Høyde: 18 til 22 tommer

Vekt: 28 til 48 pounds

Fysiske egenskaper: Rough eller jevn medium lengde dobbeltbelegg er litt lengre enn det er høyt lang hode som kommer til et punkt i nesen med ører som står oppreist og tips krølling over

  • 02 av 10

    Den australske hyrden er lyst, aktiv og vennlig. Dens bakgrunn som en herding hund har gjort dette rase en flittig arbeidstaker som ønsker fysisk aktivitet og mentale utfordringer. Aussie er en rask elev og alltid på jakt etter en ny utfordring. Disse hundene må holdes opptatt med arbeid, eller de kan bli kjedelig og frustrert. Hundesport er ideell for denne rasen.

    Raseoversikt

    Høyde: 18 til 23 tommer

    Vekt: 40 til 65 pounds

    Fysiske egenskaper: Middels til lang jakke i blå Merle, rød merle, svart eller rødfjær på baksiden av ben-sjenerøs manen rundt halsen

  • 03 av 10

    Leketøy, miniatyr eller standard i størrelse, pudelen er begavet med noen av de beste hunden hjernekraft. Poodles oppsto som jakthunder og fortsetter å være flittige arbeidere og trofaste følgesvenner. De kan lett lære selv de mest komplekse triksene. For eksempel kan du lære en puddel for å balansere på en ball, hoppe gjennom en bøyle, eller jobbe som en tjenestehund.

    Raseoversikt

    Høyde: Standard: 15 inches-miniatyr: 10 til 15 inches-leketøy: 10 tommer og under

    Vekt: Standard: 45 til 70 pounds-miniatyr: 15 til 18 pounds-leketøy: 5 til 9 pounds

    Fysiske egenskaper: Krøllete, tett, enkeltlagsfrakk som kan være en av mange solide farger, inkludert hvit, svart, grå, brun og aprikos

  • 04 av 10

    Den australske storfehunden er en ekstremt fokusert og drevet hundavl som danner en nært bånd med eieren. Denne hunden ble oppdrettet til flokken storfe og er lykkeligste med en jobb å gjøre. Uten stimulering kan det finne uønskede måter å holde opptatt (e.G., destruktiv oppførsel eller vandre bort for å utforske). Men som de fleste smarte hunder, er storfehunder veldig gode til å lese folk og vil ofte kunne forutse deres menneskers neste trekk.

    Raseoversikt

    Høyde: 17 til 20 tommer

    Vekt: 35 til 50 pounds

    Fysiske egenskaper: Kraftig, muskulær kroppskort, tett dobbeltbelegg, oppreist ørefødter er små og runde med kort tær-lang hale holdes ned og kurver oppover

    Fortsett til 5 av 10 nedenfor.
  • 05 av 10

    Den tyske hyrden er en lojal, beskyttende rase som har så mye energi og intelligens at det noen ganger kommer over som høytstrengende eller engstelig. Tyske hyrder trenger en jobb å gjøre. Noe så enkelt som å overvåke og beskytte barna kan gi denne rasen en følelse av hensikt. Disse hundene plukker vanligvis opplæring raskt og trives på å utføre oppgaver for deres mennesker.

    Raseoversikt

    Høyde: 22 til 26 tommer

    Vekt: 60 til 100 pounds

    Fysiske egenskaper: Stor, atletisk bygg-dobbeltjakke som omfatter en tykk underlag og en tett, litt bølgete eller rett ytre belegg og svart eller rød og svart farger

  • 06 av 10

    Shetlands Sheepdog ser alltid på miljøet, ivrige etter å lære eller vente på et signal fra deg for å engasjere seg i en oppgave. Shelties er veldig gode til å lese folk og kan lett forstå atferdene som forventes av dem. De har en tendens til å danne nære obligasjoner med sine eiere og er ekstremt lydhør overfor trening.

    Raseoversikt

    Høyde: 13 til 16 tommer

    Vekt: 15 til 25 pounds

    Fysiske egenskaper: Ytre kappe av grovt pusset, tett undercoat-full mane-feathering på bena og halen

  • 07 av 10

    Ikke la Papillon`s delikate ramme lure deg - dette er mer enn en runde hund. Disse små hundene er vennlige, våken og aktive. De kan smugle i fanget ditt for litt, men da vil det være på jakt etter noe interessant å gjøre. Som mange små hunder, har papillonen litt av en stædig stripe. Men hvis du gjør trening verdt (med høyverdige belønninger), vil hunden lære raskt.

    Raseoversikt

    Høyde: 8 til 11 tommer

    Vekt: 6 til 10 pounds

    Fysiske egenskaper: Rett, lang, enkeltlags lagre Ears-Alert Demeanor

  • 08 av 10

    Rottweiler er en ekspert på å lese folk ved å studere kroppsspråk og ansiktsa. Disse hundene er vanligvis veldig kjærlige og lekne med folk de vet, men kan være mer kontrollert og stoic med fremmede. Rotties kan trent ganske enkelt enkelt når du tjener deres tillit. De kan lære å utføre mange handlinger og vil alltid holde øye med miljøet for å sikre at alle er trygge.

    Raseoversikt

    Høyde: 22 til 27 tommer

    Vekt: 80 til 130 pounds

    Fysiske egenskaper: Stor, muskuløs kropp - kort, noe grov, men skinnende svart belegg - klart definerte rike tan ansiktsminker

    Fortsett til 9 av 10 nedenfor.
  • 09 av 10

    Jack Russell Terrier, sammen med den nært beslektede Parson Russell Terrier, er en fryktløs, energisk hund med en skarp vits og en stædig stripe. På grunn av deres energi og hjernekraft, utmerker disse terrierene på hundesport, for eksempel smidighet. Deres ønske om å fortsette å flytte kan gjøre trening utfordrende i begynnelsen. Men hold dem motivert med belønninger, og du vil se hvor mange komplekse triksene som disse hundene kan lære.

    Raseoversikt

    Høyde: 10 til 15 tommer

    Vekt: 13 til 17 pounds

    Fysiske egenskaper: Firkantet, kompaktbyggingshode er liten og blokkert med mandelformede mørke øyne og droppet ører satt høyt, slank, oppreist hale

  • 10 av 10

    På overflaten kan den gyldne retrieveren bare virke som en glad, goofy hund. Men Goldens er både smarte og store folk-pleasers og dermed utmerke seg i trening. Disse egenskapene gjør Golden Retrievers utmerket som service dyr. Rasen utmerker seg også i hundesport. Fremfor alt kan Golden lære å passe inn i mange forskjellige typer husholdninger.

    Raseoversikt

    Høyde: 21 til 24 tommer

    Vekt: 55 til 75 pounds

    Fysiske egenskaper: Robuste, muskulært ramme Bredt hodeLys til mørk Golden Coat-Friendly og Intelligent Eyes

  • Raser å unngå

    Hvis du forventer at hunden din skal lære kompliserte triks eller pålidelig engasjere seg i en jobb, så er det noen hunderaser du kanskje vil unngå. Det er ikke at disse rasene er dumme. De kan bare være vanskelig å trene eller har en tendens til å ha en uavhengig, stædig stripe. Noen raser som ofte er vanskelige elever inkluderer Afghansk hund og Pekingese. Hunder som generelt er mer avvikende og uavhengige, inkluderer Basenji, Borzoi, og Shiba Inu.

    6 ideer for å bidra til å dempe hundens destruktive oppførsel
    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » 10 Av de smarteste hundene raser