Afghan hound: dog breed profile

Afghansk hund

Den afghanske hunden, kjent for sin lange, silkeaktige frakk, er en rase av hunden populær for sine show-verdige egenskaper. Afghanske hunder regnes som en av ni gamle eller "basale" raser, noe som betyr at deres DNA er nærmere knyttet til hundene i gammel historie enn vanlige moderne raser. Selv om rasen stammer fra Afghanistan (hvor rasenavnet var Tazi), De fleste av dagens afghanske hunder antas å ha oppstått tidlig i det 20. århundre Storbritannia. I tillegg til deres slående utseende er afghanske hunder kjent for deres uavhengighet og selvtillit, så vel som deres søte, ganske stille, og humoristisk natur rundt mennesker er de komfortable med.

Raseoversikt

Gruppe: Hund

Høyde: 25 til 27 tommer på skulderen

Vekt: Ca 50 til 60 pounds

Frakk og farge: Frakk er lang, tykk og fint og kan være hvilken som helst farge eller kombinasjon av farger, inkludert brindle og domino.

Forventet levealder: 12 til 14 år

Egenskaper av den afghanske hunden

KjærlighetsnivåMedium
VennlighetMedium
BarnevennligMedium
KjeledyrvennligMedium
Trening behovHøy
LekenhetMedium
EnerginivåMedium
TrenbarhetLav
IntelligensMedium
Tendens til å bjeffeLav
Mengde sheddingMedium

Historien om den afghanske hunden

Det er vanskelig å stikke nøyaktig når den afghanske hunden først dukket opp, da dens tilstedeværelse forekommer skriftlig historie - men en av de første publiserte beskrivelsene av rasen dukket opp i en tegning av engelsk soldat Thomas Duer Broughton da han var i India i 1809.

Afghanere kan spores tilbake til flere regioner i Afghanistan, med forskjellige forskjeller i kappen og fargen avhengig av hvor de er fra. Afghanske hunder fra fjellrike områder har tykke og mørke strøk mens de fra ørkenen har strøk som er lettere i farge og volum. I århundrer har de tjent som jaktkammerater for mennesker, som stole på dem for deres fart, rask og uavhengig tenkning, og panoramautsiktssynlige egenskaper i alle svinger.

Dagens afghanere er først og fremst et resultat av avlsarbeidet av engelsk på 1920-tallet. Rasen hadde blitt en hovedstøtte av britiske soldater og adelsmenn i begynnelsen av 1900-tallet, men døde nesten ut i løpet av andre verdenskrig, da ressursene skiftet og det ble vanskelig å avle og ta vare på følgesvennsdyr. I midten av 1920-tallet begynte britiske militære offiserer å bringe afghanske hunder i vest, og i 1927 ble rasen registrert av American Kennel Club (AKC). Ved 1980-tallet hadde afghanske hunder i Amerika blitt stikkontakter av show-hunden og lydighetskretsene.

Afghansk Hound Care

På grunn av deres lange strøk er grooming en viktig del av en afghansk omsorg. Den fine og silkeaktige frakken må børstes regelmessig for å hindre matter og tangles, selv om bad bare er nødvendige som nødvendig. Pensel en afghansk hundens frakk flere ganger i uken for å opprettholde sin silkeaktig tekstur og redusere shedding.

Bortsett fra hyppige børster, er afghanske hound grooming krav relativt grunnleggende. Negler bør trimmes etter behov og riktig tannpleie gitt regelmessig. Langt hår rundt ørene betyr at afghanske hunder ofte er utsatt for øreinfeksjoner, så ører må holdes rene og kontrolleres regelmessig for tegn på irritasjon eller infeksjon. Mange afghanske eiere knytter håret på hundens hode opp i en topp knute for å hindre at den kommer inn i maten eller fanger bakterier rundt ørene deres.

Afghanere trenger daglig trening, men de er ofte glade for å bosette seg på sofaen med sine mennesker etter at de har hatt en sjanse til å løpe rundt. Daglige turer eller løp oppfordres, som det er aktiviteter som gjør bruk av afghanske naturlige jaktkjøring, for eksempel lokke kurs. Det anbefales også at Afghan har en sjanse til å løpe av bånd i et lukket område en eller to ganger i uken.

Selv om de er kjent for sine smarter, kan afghanske hunder være avviklet og sta når det gjelder trening. Med mindre målet er å trene for show, lydighet eller sport, finner de fleste afghanske eiere det tilstrekkelig til å holde fast i det grunnleggende om husholdningenes opplæring. Husk at fordi deres jaktkjøring er en av deres sterkeste egenskaper, selv den beste utdannede afghanske hunden kan fortsatt nekte å lytte til "opphold" eller "komme" hvis de er på jakten på byttedyr.

Vanlige helseproblemer

Som alle pureasred hunder er afghanere utsatt for spesifikke helseproblemer, men det betyr ikke at alle hunder av rasen vil oppleve dem. En ansvarlig oppdretter vil være åpen og ærlig om eventuelle kjente helsemessige forhold som påvirker linjen en valp er avlet fra, og vil også gi helsetjenester som viser at en valps foreldre ikke lider av en av helseproblemene som er felles for rasen, for eksempel:

Diett og ernæring

Som alle hunder gjør afghanske hunder best på en diett av høy kvalitet, protein-tung mat. Voksne afghanere bør spise om 2 til 2.5 kopper tørr mat en dag delt inn i to måltider, selv om tørr mat kan suppleres delvis eller helt av våt mat. Afghanske valper, eldre, og de som opplever skade eller sykdom har forskjellige ernæringsbehov, så det er viktig å få klare retninger fra en kvalifisert veterinær når de bestemmer kostholdet. Begrens mat og øk øvelsen for voksne afghanske hunder som er overvektige.

De beste stille hundene raser som bark mindre
Fordeler
  • Stille rase, ikke en stor barker

  • Søt og mild natur

  • Great Chaser

Ulemper
  • Krever god mengde grooming

  • Kan være sta og har en tendens til å være mer selvstyrt

  • Langt hår gjør det utsatt for øreinfeksjoner

Hvor å adoptere eller kjøpe en afghansk hund

Tror den afghanske hunden kan være den perfekte hunden for deg? Pass på å gjøre din forskning for å få en fullstendig ide om hva livet med en afghansk hund er som. Du kan finne tilleggsinformasjon ved å nå ut til anerkjente afghanske houndoppdrettere eller afghanske hound redningsgrupper, inkludert:

Flere hunderaser og videre forskning

Afghanere er gode hunder, men gjør noen undersøkelser på lignende raser for å være sikker. Raser med mange av de samme egenskapene inkluderer:

Alle hundene er unike, men du kan fortelle mye om hva du kanskje kan forvente om en hunds personlighet fra deres rase. For mer informasjon, sjekk ut alle våre andre hund rase profiler.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Afghan hound: dog breed profile