Rhodesian ridgeback: dog profile

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback-en crossbreed med både europeiske og afrikanske røtter - er en stor, atletisk og en robust hund rase kjent og oppkalt etter den distinkte åsen langs ryggen. Denne åsen er forårsaket av hår som vokser i motsatt retning langs ryggraden, og det er det unike varemerket for denne hunden rase. Rhodesian Ridgeback er en utmerket beskytter som gjør en flott vakthund, men er også en ganske verdig følgesvenn.

Raseoversikt

Gruppe: Hund

Høyde: 24 til 27 tommer

Vekt: 70 til 85 pounds

Frakk og farge: Kort, glatt frakk i lett hvete til røde hvete- kan ha små hvite markeringer - kan ha en svart maske

Forventet levealder: 10 til 12 år

Kjennetegn på Rhodesian Ridgeback

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligMedium
KjeledyrvennligMedium
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåMedium
TrenbarhetMedium
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeLav
Mengde sheddingLav
1:48

Klikk på PLAY for å lære mer om atletisk rhodesian ridgeback

Historien om Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback kan spores tilbake så tidlig som 1500-tallet når europeiske innvandrere brakte flere hunderraser til Sør-Afrika. Bosetterne trengte en god jakthund, beskytter og følgesvenn. Deres hunder ble selektivt oppdrettet med del-vill "ridged-back" hunder som ble brukt til jakt av de innfødte. Mange forskjellige raser bidro sannsynligvis, inkludert store danskere, mastiffer, blodhunder, greyhounds og terrier. De ble brukt til å jakte på et utvalg av spill.

I 1877 ble Ridgebacks brakt til Rhodesia, landet nå kjent som Zimbabwe, hvor de ble reist og videreutviklet for å betjene store spilljegere. Den resulterende rasen ble kjent som den afrikanske løvehunden, da den en gang ble brukt til å jakte løver. En pakke med fire til seks av hundene ble brukt til å holde en løve i sjakk for en jeger. De ble også brukt til å jakte på.

Rasen Standard ble skrevet i Rhodesia i 1922. Rasen ankom i U.S. i begynnelsen av midten av 1900-tallet og ble akseptert i American Kennel Club (AKC) i 1955.

Rhodesian Ridgeback Care

Det korte, glatte håret på Ridgeback krever lite omsorg og bare skurer en liten til en moderat mengde. Litt mer enn Grunnleggende rutinemessig grooming er nødvendig for sunne ryggbacks. Vær sikker på at det er negler forblir pent trimmet og Ørene rengjøres regelmessig å unngå øreinfeksjoner. Hjelpe hunden din sunn med oral hygiene, inkludert børsting av hundens tenner regelmessig.

Rhodesian Ridgeback er en svært atletisk og aktiv hund som trenger rikelig med mental og fysisk trening, minst 30 minutter daglig eller oftere. Du må holde hunden din på bånd og godt kontrollert som de er tilbøyelige til å jage noe som beveger seg. Kontrollerer en stor, spent hund i snor kan være vanskelig for en nybegynner eier. Denne rasen utmerker seg på Ulike hundesport, inkludert smidighet, lydighet og lokket. Finne hunden din En aktivitet han elsker, kan bidra til å forhindre kjedsomhet og angst.

Rhodesian Ridgeback er også en veldig intelligent, men uavhengig hund som trenger Riktig lydighetstrening og vil gjøre ganske bra en gang trent, noe som er enda viktigere for en større hund som Rhodesian. Noen store hunder er ikke så oppmerksomme på deres størrelse, så det er viktig å ha kontroll over hunden din.

Ridgebacks liker å grave og lage sitt eget hull for å avkjøle i varmt vær. De er også utsatt for å rømme inngjerdede kabinetter har en høy kapasitet for Wanderlust. Du trenger sikre gjerder som de ikke kan hoppe over eller grave under. Med en høy prey-stasjon, vil de gi jakten og forsvinne raskt over horisonten.

Den edle Rhodesian Ridgeback er mild og lojal mot sin familie, men kan i utgangspunktet være reservert rundt fremmede. Ordentlig sosialisering starter i ung alder er veldig viktig. Dette vil bidra til å gjøre det lettere for din rhodesian å godta nye mennesker, dyr og miljøer.

Rhodesian Ridgeback kan være hensiktsmessig for Familier med barn Så lenge hunden er trent til å komme sammen med barna. Uansett rasen, vær sikker på å aldri forlate en hund alene med små barn.

Uberørte rhodesian ryggback menn vil sannsynligvis vise aggresjon mot andre mannlige hunder. Med et høyt byttestinkt instinkt, vil de sannsynligvis jage små dyr og katter med mindre det er hevet med dem.

Vanlige helseproblemer

Ansvarlige oppdrettere Forsøk å opprettholde den høyeste rase standarder Som etablert av kennelklubber som AKC. Hunder oppdrettet av disse standardene er mindre tilbøyelige til å utvikle arvelige forhold. Imidlertid kan noen arvelige helseproblemer forekomme i rasen. Følgende er noen forhold å være klar over:

Diett og ernæring

Feed din Rhodesian Ridgeback to måltider per dag på opptil to kopper tørr hundemat på hvert måltid. Den riktige beløpet for kjæledyret ditt vil avhenge av størrelse, alder, aktivitetsnivå og andre faktorer. Du bør ikke tillate fritt fôring som denne rasen ikke er god til selvregulering. Gulping ned mat eller spiser for mye på en gang kan resultere i båtliv og mage torsjon, som er en medisinsk nødsituasjon. Sørg også for å gi tilgang til fersk, rent vann.

Motstå fristelsen til å gi hunden din menneskelig mat som godbiter. Ridgebacks er også kjent for å vurdere ditt kjøkken tellere sin egen personlige buffet og ta noen mat de kan nå - vær forsiktig og sikre at skapene dine også er sikre.

Overvåke kjæledyret ditt for tegn han får vekt siden å være overvektig eller overvektig, kan forkorte en hunds liv og øke risikoen for andre forhold. Som hundens ernæringsmessige behov vil endres over tid, sørg for å få dette opp med veterinæren din. Du kan be om anbefalinger for fôringsplaner, typer mat, mengde mat og trening for å holde hunden din sunn.

10 gigantiske hunderaser som gjør store kjæledyr
Fordeler
  • Intelligent

  • Minimal shedder

  • Vennlig, lekfull og kjærlig

Ulemper
  • Liker å grave

  • Utsatt for å jage mindre dyr

  • Sannsynlig å prøve å unnslippe inngjerdede innkapslinger

Hvor å adoptere eller kjøpe en Rhodesian Ridgeback

The Rhodesian Ridgeback Club i USA Opprettholder en liste over oppdrettere over hele verden, samt lenker til organisasjoner som koordinerer potensielle rednings- og hjelpsomme artikler.

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du tror at Rhodesian Ridgeback er riktig for deg, sørg for å gjøre mye forskning før du får en. Snakk med andre Ridgeback-eiere, anerkjente oppdrettere og redningsgrupper for å lære mer.

Hvis du er interessert i lignende raser, sammenlign fordeler og ulemper med disse rasene:

Det er en hel verden av potensial Hunderaser der ute. Med en liten undersøkelse kan du finne den rette til å bringe hjem.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Rhodesian ridgeback: dog profile