Thai ridgeback: dog breed profile

hund rase thai ridgeback fawn

Den thailandske Ridgeback er et muskulært medium til stor hundeslag med primitive røtter i Thailand. Denne atletiske rasen er kjent for håret av håret langs ryggen som vokser i motsatt retning fra det andre håret. Thai Ridgebacks er dypt lojale, voldsomme, beskyttende og hardt arbeidende hunder som sjelden ses utenfor Thailand.

Raseoversikt

Gruppe: Hund (AKC) - medlem av AKC Foundation Stock Service- Spitz - primitiv

Høyde: Hanner gjennomsnitt 22 til 24 inches høye kvinner gjennomsnittlig 20 til 22 inches høy

Vekt: Hanner: 50 til 60 pounds-hunner: 35 til 55 pounds

Frakk: Korte og glatte frakkfarger: Svart, Blå, Fawn eller Rød (Røde hunder kan ha en svart maske)

Forventet levealder: 12-15 år

Kjennetegn på Thai Ridgeback

KjærlighetsnivåMedium
VennlighetMedium
BarnevennligMedium
KjeledyrvennligMedium
Trening behovMedium
LekenhetMedium
EnerginivåMedium
TrenbarhetHøy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffe Medium
Mengde sheddingLav

Historien om Thai Ridgeback

Den thailandske Ridgeback regnes som en "pariah-type" hund, et begrep som brukes til å beskrive delvis, frittgående hunder som bor i utkanten av menneskelig sivilisasjon og reproduserer nesten helt av naturlig utvalg. Pariah hunder som Thai Ridgeback har vært mye det samme over tid fordi det var få muligheter for dem å avle med ulike typer hunder.

Pariahundens forfedre av Thai Ridgebacks kan spores tilbake til det gamle Thailand og sannsynligvis stammer fra det tidspunktet at hundene først begynte å utvikle seg fra Wolves. Det er uklart når den thailandske Ridgeback faktisk utviklet seg fra asiatiske pariahunder, men bevis på rasen kan bli funnet i thailandske skrifter fra det 17. århundre. Thai Ridgebacks kan først og fremst finnes i Øst-Thailand og øyene Kambodsja, Indonesia og Vietnam. Det antas at thailandske fiskere en gang brakte rasen til nabolandene.

Thai Ridgebacks ble historisk brukt som vakthund, jakthunder og tilskatt vogner. De ble til og med brukt til å drepe cobras i enkelte områder!

Hunden Association of Thailand ble grunnlagt i 1976 og anerkjente den urbefolkede Thai Ridgeback som en offisiell rase. Thai Ridgebacks ble først brakt til USA i 1994 av sjeldne hunder rase entusiast Jack Sterling. Rasen har vært medlem av AKCs fundamentstjeneste siden 1997 og har blitt utpekt i Hound Group.

Thai Ridgeback Care

Thai Ridgeback gjør det beste i moderat til varme klima og er ikke godt egnet for kalde temperaturer. Denne rasen skal leve innendørs og få tilgang til en hage med et gjerde hvis det er mulig.

Thai Ridgebacks er atletiske hunder som trenger daglig trening for å holde dem i form og gi et utløp for energi og forhindre kjedsomhet. Aktive hunder kan ha nytte av involvering i ulike Hundesport.

Thai Ridgeback trenger minimal grooming. Sporadisk børsting av kappen er typisk alt som trengs for å holde kappen skinnende og fjerne døde hår. Denne rasen har ingen underjakke og har en tendens til å kaste veldig lite. Imidlertid vil shedding øke sesongmessig og kan reduseres ved å pusse kappen og bade etter behov. Som med enhver hund, negler bør trimmes regelmessig og ørene skal kontrolleres og rengjort jevne mellomrom.

Opplæring og sosialisering er avgjørende for den uavhengige og noen ganger stædige Thai Ridgeback. Begynn A opplæring rutine med hunden din eller valpen så snart som mulig, enten det gjør på egenhånd eller få hjelp fra en hundetrener. Være konsekvent og fast, men likevel mild, bruk positiv forsterkning metoder over averser. Thai Ridgebacks er uavhengige og dristige, så de reagerer best for folk med naturlige lederegenskaper.

Pass på det sosialisere Din Thai Ridgeback i en tidlig alder, utsetter dem som mange mennesker og dyr som mulig. Denne rasen har en høy prey-stasjon og er sannsynlig å jage små dyr som katter. Noen Thai Ridgebacks kan være aggressive med andre hunder hvis ikke riktig sosialisert. I tillegg skal disse hundene bli utsatt for barn i ung alder og lærte hvordan man skal oppføre seg riktig slik at de vil være barnevennlige som voksne.

Vanlige helseproblemer

Thai Ridgeback er en generelt sunn hund rase. Ansvarlige hunderoppdrettere tar seg til å avle for å sikre at helseproblemer ikke blir videreført til valper. Det er få forhold som er kjent for å påvirke denne rasen. Følgende er forhold som kan påvirke Thai Ridgebacks:

Diett og ernæring

Riktig næring er viktig for alle hunder, og Thai Ridgeback er ikke noe unntak. Velg en høykvalitets hundemat rik på animalske proteiner. En kombinasjon av våt og tørr mat kan bidra til å lokke hunden din til å spise godt og vil også bidra til å opprettholde hydrering. Valper bør mates mat merket for vekst til omtrent ett år.

10 beste sjeldne og unike hunderaser
Fordeler
  • Sterkt lojal mot familien

  • Trenger liten grooming

  • Atletisk og hardt arbeidende

Ulemper
  • Høy prey-stasjon kan utgjøre en risiko rundt katter og andre mindre dyr

  • Sjeldne - kan være vanskelig å finne pureasred valper

  • Kan være stædig - trenger fast og konsistent lederskap mens du trener

Hvor å adoptere eller kjøpe en Thai Ridgeback

Den thailandske Ridgeback er en sjelden hundedrader utenfor Sørøst-Asia, så det kan være vanskelig å finne en etablert oppdretter eller redningsgruppe i ditt område. Kontakt lokale hundeoppdrettere, veterinærer og dyrepersonell for å finne ut om Thai Ridgebacks er tilgjengelige i din region. Besøk nasjonalt anerkjente rase grupper for å finne ut mer om muligheter for å få din egen Thai Ridgeback.

Flere hunderaser og videre forskning

Er Thai Ridgeback den rette hunden for deg? Hvis du er interessert i å få en Thai Ridgeback, vær sikker på å gjøre mye forskning på forhånd for å lære om å ta vare på disse hundene. Å snakke med hundenes fagfolk i ditt område kan hjelpe deg med å lære mer om denne vakre og unike hunderasen.

Hvis du er interessert i å utforske lignende hunderaser, sjekk ut:

Det er en hel verden av forskjellige Hunderaser der ute. Ta deg tid til å gjøre din forskning, og du kan finne den rette for deg!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Thai ridgeback: dog breed profile