Doberman pinscher (dobie): hundeprofil

Doberman Pinscher

Doberman Pinscher er en middels stor, dypkledd hundeslag med et slank og solid utseende. Rasen er muskuløs og atletisk, som har stor styrke og utholdenhet - så mye at den historisk fungerte som den marine korpsens offisielle hunden under andre verdenskrig. Dobermans (også kalt "Dobes" eller "Dobies") er fryktløse, lojale og svært intelligente. Disse egenskapene har gjort dem ideelle politi, krig og vakthunder, men de er også fremragende følgesvenner.

Godt trente Dobermans gjør ofte veldig bra med barn og i ulike sosiale situasjoner. De kan gjøre gode terapi hunder. Rasenes temperament er generelt kjent for å være docile, men likevel beskyttende. Doberman, som først ble avlet i Tyskland, har tjent et rykte som en voldsom vakthund (som det sikkert kan være). Men rasen er vanligvis ganske mild og ikke aggressiv av naturen.

Raseoversikt

Gruppe: Jobber

Høyde: 24 til 28 tommer

Vekt: 65 til 100 pounds

Frakk og farge: Kort, glatt jakke i svart, rødt, blått eller fawn med rustmarkeringer (noen ganger er små flekker av hvitt sett)

Forventet levealder: 10 til 12 år

Kjennetegn på Doberman Pinscher

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetMedium
BarnevennligMedium
KjeledyrvennligLav
Trening behovMedium
LekenhetMedium
EnerginivåHøy
TrenbarhetHøy
IntelligensMedium
Tendens til å bjeffeLav
Mengde sheddingMedium

Historien om Doberman Pinscher

Doberman Pinscher dukket opp som en rase i Tyskland rundt begynnelsen av det 20. århundre. Karl Friedrich Louis Dobermann, for hvem rasen ble kalt, utviklet rasen ut av ønsket om en mellomstort følgesvenn og vakthund. I tillegg til å være en skattemessig samler, opererte Dobermann lokalhunden og hadde tilgang til en rekke hunder å bruke i hans avlsprogram. Det antas at Doberman stammer fra raser som Rottweiler, Black and Tan Terrier, tysk Pinscher og muligens Greyhound.

Doberman Pinscher har blitt verdsatt for sin store intelligens, lojalitet og atletiske evner. Gjennom årene har rasen flittig jobbet som en krigshund og politimann, men har også vært en trofast følgesvenn til mange.

Rasen tjente som deg.S. Marine Corps `offisiell krigshund under andre verdenskrig. Tjuefem Dobermans som døde å kjempe med tropper på Guam, er hedret på World War II War Dog Memorial på National War Dog Cemetery på Naval Base Guam.

Dobermans har tradisjonelt hatt sine haler forankret (fjernet) snart etter fødselen og senere beskjærte ørene deres (trimmet kirurgisk for å få dem til å stå oppreist). Mye kontrovers har omgitt praksisen av øre beskjæring og hale docking hos hunder, inkludert Doberman. Noen land har faktisk forbudt disse praksisene, men mens de fortsatt er tillatt i U.S., Mange velger å holde ørene naturlig på deres Dobermans.

Doberman Pinscher Care

Doberman har et kort, glatt hårfrakk som krever svært lite grooming. Du kan pusse den en gang i uken eller gi kappen en gnid med et vått håndkle. Du trenger ikke å bade hunden ofte, akkurat når det blir skittent eller utvikler en lukt.

Hvis ører holdes naturlig (ikke beskjæret), bør det legges ekstra oppmerksomhet på holde ørene rene. Trim hundenes negler hver måned for å hindre dem i å splitte eller rive og børste tennene minst et par ganger i uken for å forhindre tannkjøttsykdom og andre tannproblemer.

De fleste Dobermans har et ganske høyt energinivå og krever mye trening For å holde seg frisk. På grunn av deres naturlige atletisk, vil noen få raske turer eller løp hver dag bidra til å holde en Doberman i toppform. Doberman er veldig smart og lærer ganske enkelt. Ordentlig opplæring er helt avgjørende for denne rasen for å sikre god oppførsel. Sosialisering er like viktig, så hunden er ikke altfor redd eller aggressiv.

Det er best å holde hunden i snor når du går en tur. Dobies kan være aggressive mot andre hunder som ikke er en del av familien, og defensiv hvis de tror du er truet. De kan ikke være velkomne på en hundepark hvis de viser denne oppførselen. I tillegg frykter mange mennesker denne rasen og vil være mer komfortabel rundt om hunden er i snor.

Din hage bør være sikkert inngjerdet, så din Doberman har plass til å streife rundt og spille - men denne rasen kan bli kjølt i kaldt vær, så ikke la ham være utenfor hele tiden. Hunden din vil være en del av familielivet ditt i stedet for alene utenfor.

Selv om mange mennesker tenker på dobies som alvorlige hunder, kan de faktisk være litt goofy og rambunctious til tider (spesielt som valper). De vil gjøre det bra med barn og nyte å leke sammen så lenge barnet er gammelt nok til å behandle hunden med hensyn.

Vanlige helseproblemer

Ansvarlige oppdrettere Forsøk å opprettholde den høyeste rase standarder Som etablert av kennelklubber som AKC. Hunder avlet av disse standardene er mindre tilbøyelige til å arve helseforhold. Imidlertid kan noen arvelige helseproblemer forekomme i rasen. Følgende er noen forhold å være klar over:

Diett og ernæring

Dobermans bør mates to måltider hver dag med så mye som tre og en halv kopper tørr hundemat per dag. Beløpet en hundbehov vil avhenge av størrelse, aktivitetsnivå, alder og andre faktorer. Å ha to mindre måltider i stedet for ett stort måltid kan bidra til å forhindre GVD, i hvilken gass fører til oppblåsthet. Dette kan bli en medisinsk nødsituasjon hvis magen vri på å kutte blodforsyningen.

Pass på å overvåke hundens vekt som fedme kan redusere hundens levetid og bidra til risikoen for andre helsemessige forhold. Diskuter hundens ernæringsmessige behov med veterinæren din for å få anbefalinger som er spesifikke for kjæledyret ditt.

20 populære mellomstore hunderaser
Fordeler
  • Fryktløs og atletisk

  • Lojal

  • Svært intelligent

Ulemper
  • Kan være aggressiv mot andre hunder

  • Kan virke skremmende (best bevart i et bånd i offentligheten)

  • Ikke ideelt for en husholdning med små barn

Hvor å adoptere eller kjøpe en Doberman Pinscher

The Doberman Pinscher Club of America er et flott sted å starte søket etter en valp. Deres oppdretter referanseliste inkluderer oppdrettere fra hele U.S. og bemerker typen tjenester som tilbys (valper, studs, informasjons henvisning og helseprøving). De Dpca gir også en redningskatalog.

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du tror at Doberman Pinscher er den rette hunden, vær sikker på å gjøre mye forskning før du bruker en. Snakk med andre Doberman-eiere, anerkjente oppdrettere og redningsgrupper for å lære mer.

Hvis du er interessert i lignende hunderaser, se på disse for å sammenligne fordelene og ulemperne:

Det er et bredt utvalg av Hunderaser der ute. Med en liten undersøkelse kan du finne den rette til å bringe hjem.

Se nå: 12 gigantiske hunderaser og hva som gjør dem spesielle

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Doberman pinscher (dobie): hundeprofil